Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

H Juve κατέκτησε τα πρωτοσέλιδα

Η αξία αυτής της Juventus αναγνωρίζεται από όλους, ειδικά μετά το ναυάγιο της Milan στο Uefa (ήδη ο Ancelotti ύψωσε λευκή σημαία στο πρωτάθλημα αναγορεύοντας σε πρωταρχικό στόχο την τρίτη θέση που οδηγεί απευθείας στο Champions League) αλλά και την αποτυχία των άλλων ιταλικών ομάδων στην Ευρώπη (μόνον η Udinese έμεινε στο Uefa) που χτύπησε ένα καμπανάκι κινδύνου για όλους.
Εύλογο, επομένως, η νίκη επί της Napoli να οδηγήσει σε διθυραμβικά πρωτοσέλιδα. Πρώτα απ' όλα από την "Tuttosport" η οποία "παίζει" με τους αριθμούς: "Juve, τι νούμερα! Νικά τη Napoli, πιέζει την Inter, πάει καλύτερα σε σχέση με τον πρώτο γύρο και με ένα χρόνο πριν 4 βαθμούς περισσότερους από τον πρώτο γύρο, 5 βαθμούς περισασότερους από πέρυσι, 6 βαθμούς από την πρωτοπόρο", γράφει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας έχοντας επισημάνει ότι το πρωτάθλημα παραμένει ανοιχτό, η πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League δεν είναι ψευδαίσθηση και έχουμε και έναν ημιτελικό Κυπέλλου προ των θυρών.
Διθυραμβική, ουσιαστικά, και η μιλανέζικη "Gazzetta dello Sport": "Juve, πράσινο φως", αναφέρει ο κύριος τίτλος και από κάτω επεξηγεί: "Νικά τη Napoli χάρη στον Marchisio και πλησιάζει την Inter: -6" ενώ από πάνω επισημαίνει: "Serie A. Οι bianconeri κρατάνε ζωντανή την ελπίδα για το scudetto" (μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι την Inter την έχουμε στο Τορίνο). Το πόσο εκτιμούν τη Juve και τους νέους της σε σχέση με τις άλλες φαίνεται και από το πώς περιγράφει στο editorial της εφημερίδας ο Luigi Orlando το γκολ του Marchisio: "Γκολ τυχερό; Ναι, αλλά δοκίμασε, με βολέ, με το θάρρος που έλειψε στις ιταλικές ομάδες του Champions League"...
Η πιο "μετρημένη" είναι η "Corriere dello Sport" της πρωτεύουσας: "Juve, χρυσοί βαθμοί. Νικά υποφέροντας τη Napoli που αγωνίζεται ως το τέλος και φτάνει στους -6 από την Inter. Σκληρό παιχνίδι, γκολ του Marchisio (με αλλαγή πορείας αποφασιστική του Blasi: 1-0)" γράφει η εφημερίδα επισημαίνοντας ότι η Juve του Ranieri βάζει λίγη πίεση στον Mourinho...

Πρωτοσέλιδο ο Marchisio
και στις καρδιές της Primavera


Ήρωας των πρωτοσέλιδων, φυσικά, ο Marchisio φωτογραφημένος την ώρα που πανηγυρίζει. Στις μέσα σελίδες, η "Stampa" λέει και τα υπόλοιπα: για τους πιτσιρικάδες της Primavera που ήταν εκεί και τους τίμησε ο σύλλογος πριν το ματς για το Viareggio που το σήκωσαν για 6η φορά και ξέσπασαν όταν είδαν τον Marchisio, capitano της προηγούμενης Primavera που είχε σηκώσει το Viareggio, να δίνει το προβάδισμα στη Juventus... Cuori bianconeri!

Δεν υπάρχουν σχόλια: