Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Ο Farina σφυρίζει το Derby della Mole

Ένας από τους εμπειρότερους διαιτητές, που έχει σφυρίξει 26 ματς με τη Juventus αλλά πότε το Derby, ο 47χρονος Stefano Farina, ορίστηκε να διευθύνει την αυριανή αναμέτρηση Torino-Juventus που πέφτει ακριβώς στην επέτειο ενός μνημειώδους 4-2 (από 0-2) των bianconeri επί των granata. Ο Farina θα συνεπικουρείται από τους κυρίους Niccolai και Papi ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Stefanini.
Με τον γνωστό ως φίλαθλο της Genoa διαιτητή (που είχε αδικήσει κατάφωρα τη Juventus στην αναμέτρηση με τη Genoa στη Serie B που έληξε 1-1 αντί να κερδίσουν οι bianconeri), η Juve έχει κερδίσει 10 ματς (μεταξύ τους και το 2-1 επί της Inter μέσα στο Milano πέρυσι), έχει φέρει 10 ισοπαλίες και έχει γνωρίσει 6 ήττες: 36-26 τα γκολ υπέρ των bianconeri. Από τα 26 παιχνίδια, τα 17 ήταν εκτός έδρας και εκεί η Juventus πέτυχε 6 νίκες, 8 ισοπαλίες και 3 ήττες, με 23-16 γκολ.
Στο φετινό πρωτάθλημα, η Juventus βρήκε στο γήπεδο τον Farina μια φορά και πέτυχε μια σημαντική εκτός έδρας νίκη: 3-1 επί της Atalanta με γκολ των Del Piero, Legrottaglie και Amauri -με το ίδιο σκορ έχασε εκεί μέσα η Inter...

Με τον Farina η Torino έχει 8 ήττες
Φέτος 3 ματς εντός έδρας: ήττα από την Inter
και 2 ισοπαλίες
αλλά ευνοήθηκε κόντρα στη Milan

Εξίσου πολλά ματς με της Juventus έχει διαιτητεύσει ο Farina και με την Torino: 22 στα οποία οι granata γνώρισαν 8 νίκες, 6 ισοπαλίες και 8 ήττες.
Τη φετινή σεζόν ο Farina σφύριξε 3 σημαντικά εντός έδρας ματς των granata με τους γηπεδούχους να μην γνωρίζουν ποτέ τη νίκη... Το πρώτο ματς ήταν το 1-2 από την Inter στην 3η αγωνιστική, μετά ήρθε το εντός έδρας 2-2 με τη Milan όπου ο Farina ευνόησε τους granata αφού δεν έδωσε στη Milan ένα καθαρό πέναλτυ σε χέρι μες στην περιοχή στο 2-1 ενώ παραχώρησε στην Torino το πέναλτυ του 2-2 για χέρι του Kaladze: η μπάλα, όμως, είχε χτυπήσει πρώτα στη βουβωνική χώρα... Και τέλος, 0-0 της Torino με τη Reggina, σε ένα από τα ντέρμπυ της "ουράς"...
Ο Farina είναι διαιτητής που βγάζει με σχετική ευκολία τις κίτρινες κάρτες: στα 8 παιχνίδια που έχει παίξει φέτος έχει δείξει 45 (και δυο κόκκινες).

O Cairo χαιρετίζει τον ορισμό Farina
και απορρίπτει τις δηλώσεις Mourinho:
φέτος δεν θυμάμαι επεισόδια υπέρ της Juventus

(Update) Ο πρόεδρος και αφεντικό της Torino, Cairo χαιρέτισε τον ορισμό του Farina σημειώνοντας μάλιστα ότι "όπως πέρυσι, μετά τις διαμαρτυρίες της Juventus για τη διαιτησία ορίστηκε ο Rizzoli και πήγε πολύ καλά, έτσι και φέτος ορίστηκε ο Farina που είναι από τους καλύτερους. Η Juve είχε μια παράδοση ευνοϊκών διαιτησιών στο παρελθόν αλλά φέτος δεν θυμάμαι επεισόδια υπέρ της" είπε απορρίπτοντας με αυτό τον τρόπο τις δηλώσεις του Mourinho που είχε καλέσει την Torino να κατεβάσει την ομάδα των Ελπίδων διότι ετοιμάζεται, λέει, το μεγάλο σκάνδαλο!!!

Πηγές: aia-figc.it, JuWorld.Net, torinofc.it

Δεν υπάρχουν σχόλια: