Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Juventus-Chelsea 2-2 Ηρωική έξοδος: με 10 για 21', χωρίς το Nedved απ' το 12', η Juve προηγήθηκε, πάλεψε, σκόραρε με τους Iaquinta, Del Piero. Bravi!

Ηρωική έξοδος μιας μεγάλης Juventus που, αν και αποδεκατισμένη (εκτός από τους Sissoko, Legrottaglie, Marchionni, Camoranesi που χάθηκαν το τελευταίο 15νθήμερο, στο 12' έμεινε χωρίς το Nedved) πάλεψεμ προηγήθηκε ακόμα και όταν έμεινε με δέκα παίχτες αλλά τελικά αποκλείστηκε από την περυσινή φιναλίστ του Champions League Chelsea και έχοντας ήδη αποκλείσει την κάτοχο του Ευρωπαϊκού Super Cup Zenit και έχοντας πετύχει δυο νίκες σε βάρος της Real (και μέσα στη Μαδρίτη), Real που επίσης αποκλείστηκε απόψε από τη Liverpool -διασύρθηκε αφού μετά το 0-1 στη Μαδρίτη έχασε με 4-0... Και τώρα, όλα για όλα στο πρωτάθλημα...
Η προσπάθεια για την ανατροπή του άτυχου 0-1 του πρώτου ματς ξεκίνησε με τον Ranieri να επιλέγει την ταυτόχρονη χρησιμοποίηση Iaquinta, Del Piero, Trezeguet μπροστά -επιλογή που έτυχε της επιδοκιμασίας τοιυ προέδρου Cobolli Gigli- και Tiago, Marchisio στο κέντρο. Μετά από δυνατό ξεκίνημα κατά το οποίο στο πρώτο δεκάλεπτο δεν επέτρεψε στην Chelsea να αναπτυχθεί, η Juventus είδε τον Pavel Nedved να βγαίνει! Πρώτα μια σύγκρουση με τον Essien, μετά μια με τον Anelka και ο Τσέχος αναγκάστηκε στο 13' να αφήσει δακρυσμένος τη θέση του στον "Brazzo"! Τι γκαντεμιά! Αμέσως μετά ο πρώτος κίνδυνος αλλά ευτυχώς ο επόπτης υπέδειξε οφσάιντ στον Anelka που έβγαινε μόνος μπροστά στο Buffon... Αλλά στο 19' μια εκπληκτική γυριστή άσιστ του Trezeguet έβγαλε τον Iaquinta μόνο μπροστά στον Cech, δεξιό διαγώνιο σουτ στο άλλο δοκάρι και 1-0! Η Juve ισοφάρισε το σκορ! Στο 21' ευκαιρία για τον Del Piero με ένα σουτ από τα 20 μέτρα αλλά ο Cech με γροθιά έδιωξε σε κόρνερ στην εξέλιξη του οποίου παρ' ολίγο να έρθει το δεύτερο τέρμα! Επέλαση του Chiellini στο 27' απέδωσε ένα φάουλ σε θέση παρόμοια με αυτή απ' όπου ο capitano είχε σκοράρει στη Zenit αλλά τώρα, από τα 38 μέτρα, η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Cech... Η Juventus είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, χωρίς αξιόλογες φάσεις. Όλα τελικά έγιναν στο τέλος του ημιχρόνου: ο διαιτητής έδωσε φάουλ έξω από την περιοχή στο 44' για ανύπαρκτο χέρι του Tiago (η μπάλα βρήκε στο στήθος, το χέρι ήταν κολλημένο στο σώμα). Στην εκτέλεση του Drogba η μπάλα πήγε προς τη βάση της οριζόντιας δοκού και ο Buffon κατάφερε να τη μαζέψει στη γραμμή -οι εγγλέζοι ζήτησαν γκολ αλλά δεν υπήρχε φάουλ... Στην επόμενη φάση, μακρινό ψιλοκρεμαστό σουτ του Lampard, ακούμπησε τον Tiago (ή τον Mellberg) η μπάλα και ξεγέλασε τον Buffon που φάνηκε να αποκρούει με τη βοήθεια της οριζόντιας δοκού και ο επερχόμενος Essien προ του Molinaro έγραψε το 1-1 με το οποίο έληξε το ημίχρονο. Μια ισοπαλία που δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα του ματς. Η Juve πάει τώρα για δυο γκολ!
Χωρις αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο και ο Lampard βγήκε οφσάιντ, μετά το οφσάιντ του Iaquinta στην άλλη πλευρά... Επικίνδυνο φάουλ του Lampard στο 51', ο Buffon με γροθιές έβγαλε την μπάλα έξω από την περιοχή. Φάουλ του Drogba (από επέμβαση του Chiellini, που πήρε κίτρινη, επί του Ballack): έπιασε ο Buffon. Η Chelsea είχε την πρωτοβουλία στο πρώτο δεκάλεπτο, χωρίς να επιτρέπει στη Juventus να επιτεθεί... Στο 59', σέντρα του Salihamidzic για το κεφάλι του Del Piero αλλά μπλόκαρε άνετα ο Cech... Στο 61' ο Giovinco στη θέση του Iaquinta και με το που μπήκε ανάγκασε τον Cech να πιάσει τη μπάλα εκτός περιοχής με το χέρι: κίτρινη... Εξαιρετικός συνδυασμός και ευκαιρία στο 64': Marchisio, Giovinco, τακουνάκι στον "Brazzo", Del Piero σέντρα για τον Trezeguet και εκπληκτική απόκρουση του Cech! Στο 68' ο Del Piero από ενέργεια του Giovinco, δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Και μετά η καταστροφή: εκεί που ο Drogba είχε πάρει κάρτα για φάουλ στο Giovinco, ο Chiellini υπέπεσε σε δεύτερο φάουλ στον υψηλόσωμο φορ και πήρε δεύτερη κίτρινη, αφού ολοκληρώθηκε η φάση!... Πάντως, οι παίχτες της Juve είχαν ζητήσει χέρι πριν το κόψιμο του Chiellini... Όμως, δυο λεπτά αργότερα η Juve κέρδισε φάουλ, το εκτέλεσε ο Del Piero και ο Belletti, που ήταν στο τείχος, απέκρουσε με τα δυο χέρια! Πέναλτυ. Ψύχραιμα ο Del Piero έστειλε τον Cech από την άλλη μεριά και η μπάλα κατέληξε αργά, βασανιστικά στα δίχτυα! Η Juve, με δέκα παίχτες, κυνηγάει το τρίτο γκολ και τ' όνειρο! Η είσοδος του Giovinco έδωσε πνοή στην ομάδα και ο Ranieri έριξε στον αγώνα και τον Amauri, στο 78', στη θέση του Trezeguet. Δυστυχώς, στο 82' ο Ballack έβγαλε κα΄θετη μπαλιά για τον Belletti που συγχωρέθηκε απ' τους συμπαίκτες του: ξέφυγε απ' τον Molinaro και έβγαλε μπαλιά από δεξιά στον Drogba που μέσα από την περιοχή εκτέλεσε τον Buffon... Η Juve συνέχισε να προσπαθεί, καταχειροκροτούμενη: σέντρα του "Brazzo" για τον Amauri στο 85', πρόλαβε ο Cech. Τέσσερα λεπτά καθυστερήσεις... Σωτήρια επέμβαση του Buffon σε κοντινό γυριστό σουτ του Ballack μέσα στην περιοχή. Στην επόμενη φάση, ο Belletti μπήκε μόνος, ο Molinaro και ο Buffon έκλεισε, η μπάλα άουτ -δεν θα αξίζαμε την ήττα! Τελική ηρωική προσπάθεια του "Brazzo" αλλά η νίκη δεν ήρθε...

JUVENTUS-CHELSEA 2-2
Τέρματα: 19' Iaquinta, 74' Del Piero (πεν.) - 45'+1 Essien, 82' Drogba
Κίτρινες κάρτες: Salihamidzic, Chiellini (2: Κόκκινη στο 70'), Del Piero (J) - Cech, Drogba, Belletti, A.Cole, Anelka, Lampard (C)
Διαιτητής: Alberto Undiano Mallenco (Ισπανία). Επόπτες: Victoriano Diaz Casado, Jesus Calvo Guadamuro. Τέταρτος διαιτητής: Antonio Rubinos Perez.

JUVENTUS: 1 Buffon, 21 Grygera, 4 Mellberg, 3 Chiellini, 28 Molinaro, 9 Iaquinta (61' 20 Giovinco), 30 Tiago, 19 Marchisio, 11 Nedved (12' 7 Salihamidzic), 10 Del Piero, 17 Trezeguet (78' 8 Amauri). Αναπληρωματικοί: 13 Manninger, 5 Zebina, 43 Ariaudo, 18 Poulsen.
Προπονητής: Claudio Ranieri.
CHELSEA: 1 Cech, 17 Bosingwa, 33 Alex (89' 6 Ricardo Carvalho), 26 Terry, 3 A.Cole, 12 Obi Mikel, 13 Ballack, 5 Essien (66' 35 Belletti), 8 Lampard, 11 Drogba, 39 Anelka. Αναπληρωματικοί: 40 Hillario, 20 Deco, 42 Mancienn, 15 Malouda, 21 Kalou.
Προπονητής: Guus Hiddink.

Οι tifosi ζητάνε Κύπελλο και, αν μπορέσουμε, scudetto

(Update) Αμέσως μετά τη λήξη του ματς, το site της Tuttosport ξεκίνησε On line ψηφοφορία ως προς το ποιοί πρέπει να είναι τώρα οι στόχοι της Juventus: το 44,3% προκρίνει (ρεαλιστικότερα) την κατάκτηση του Κυπέλλου Ιταλίας και τη 2η ή 3η θέση, το 36,2% ζητά scudetto και Κύπελλο, το 5,6% ζητά scudetto και ξερό ψωμί και το 13,8% (οι πιο απογοητευμένοι) βολεύεται με μια θέση για το Champions League...

Cobolli Gigli: πάμε για πρωτάθλημα και Κύπελλο
Συγχαρητήρια στους παίχτες και στον Ranieri

"Ωραίο παιχνίδι που δυστυχώς δεν ήταν αρκετό για να προκριθούμε. Χάσαμε το Nedved αλλά παρ' όλα αυτά ισορροπήσαμε. Βέβαια, να φάμε ένα τέτοιο γκολ στο τέλος του ημιχρόνου... Δεν έχουμε τίποτα να πούμε κατά της ομάδας, πάμε τώρα για πρωτάθλημα και Κύπελλο", δήλωσε ο πρόεδρος Giovanni Cobolli Gigli που έδωσε συγχαρητήρια -όπως όλοι οι tifosi που χειροκροτούσαν- στην ομάδα και στον Ranieri: "η Juve είναι φτιαγμένη από πρωταθλητές και άντρες αληθινούς", είπε.

Luca Di Montezemolo: να δοκιμάσουμε το scudetto

Απογοητευμένος ο πρόεδρος της Fiat και της Ferrari, Luca Di Montezemolo δήλωσε πως στο 2-1 ένιωσε την ελπίδα "αλλά 10 εναντίον 11 είναι δύσκολο. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά", είπε και πρόσθεσε: "πρέπει να δοκιμάσουμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα αλλά δεν θα είναι εύκολο"...

Ranieri: η πρόκριση χάθηκε στο Λονδίνο που δεν βάλαμε
γκολ και στην ισοφάριση στις καθυστερήσεις του α' μέρους
Κρίμα! Θα ξαναπροσπαθήσουμε του χρόνου!

Στο 1-0 του Λονδίνου, στο γεγοβός ότι δεν βάλαμε γκολ εκεί χάθηκε η πρόκριση: σε αυτή τη σκέψη συνοψίζεται το συμπέρασμα του Ranieri που επισήμανε ότι η ισοφάριση στις καθυστερήσει του πρώτου ημιχρόνου "ήταν κρύο ντουζ. Με 1-0 στο ημίχρονο θα ήταν άλλο παιχνίδι. Και έπειτα, χάνοντας το Nedved χάλασε η λειτουργία της αριστερής πλευράς που είχε αρχίσει να πάει καλά και να δυσκολεύει την Chelsea", είπε. Σχετικά με τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Chiellini παραδέχθηκε ότι, παρ' ότι πήγε πάνω στη μπάλα ήταν μια κάρτα που δινόταν: "η επέμβαση από πίσω στην Ευρώπη είναι επικίνδυνη", σχολίασε και στη συνέχεια εξήγησε ότι έβγαλε τον Iaquinta για να δημιουργήσει διαδρόμους με το Giovinco και να εκμεταλλευθεί τον Trezeguet "που ανά πάσα στιγμή μπορεί να σκοράρει. Οι επιθετικοί και όλοι έκαναν ένα μεγάλο παιχνίδι", συμπλήρωσε. Ο Ranieri κατέληξε δίνοντας ευχές για καλή επιτυχία "στις ιταλικές ομάδες. Εμείς προσπαθήσαμε, τώρα σειρά της Roma και της Inter', είπε χωρίς να κατονομάσειτον Mourinho... Και βέβαια, τονίζοντας ότι "θα ξαναπροσπαθήσουμε του χρόνου".

Del Piero: δώσαμε την καρδιά και την ψυχή μας

"Η πίκρα και η απογοήτευση είναι ανώτερες από τη διαύγεια που απαιτείται για να αναλυθεί το παιχνίδι", είπε ο capitano που πάντως σημείωσε: "ξεκινήσαμε δυνατά και παίξαμε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, με το 1-0 στο ημίχρονο θα ήταν ένα διαφορετικό παιχνίδι. Βάλαμε καρδιά και ψυχή και δεν έχουμε τίποτα να παραπονεθούμε. Σε αυτά τα 180 λεπτά δεν απαξιωθήκαμε σε τίποτα, βρήκαμε απέναντι μας μια Chelsea πιο συνηθισμένη από μας να παίζει κάποιες αναμετρήσεις"...

Iaquinta: το 1-1 μας έκοψε τα πόδια,
στο 2-1 πιστέψαμε ότι θα τα καταφέρναμε!

Και ο άλλος σκόρερ, ο Iaquinta στάθηκε στο γκολ που δεχτήκαμε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, αφού φυσικά μίλησε για το γκολ του: "ήταν μια όμορφη ενέργεια, η ανταλλαγή με τον Trezeguet. Θα ήταν ιδανικό να φτάναμε στο διάλλειμμα με 1-0 αλλά το φκολ που δεχτήκαμε στο τέλος του ημιχρόνου μας έκοψε τα πόδια. Στην επανάληψη, μετά το γκολ του Del Piero, πιστέψαμε ότι θα τα καταφέρναμε"... Και εμείς!

Molinaro: τώρα κοιτάμε πρωτάθλημα και Κύπελλο

Το μέλλον κοιτάζει ο Molinaro: "η πρόκριση ήταν στο χέρι μας, παίξαμε 46 λεπτά τέλεια, μετά ήρθε εκείνο το σουτ του Lampard που στάθηκε μπροστά στο τέρμα μας και επέτρεψε την ισοφάριση στον Essien. Ας πάρουμε τα θετικά που μας αφήνει αυτή η διοργάνωση, του χρόνου θα έχουμε κάτι παραπάνω να δώσουμε για να την αντιμετωπίσουμε. Τώρα σκεφτόμαστε το πρωτάθλημα και μετά το Κύπελλο Ιταλίας".

Πικραμένος ο Trezeguet

Πικραμένος που βγήκε εμφανίστηκε ο Trezeguet που πάντως σημείωσε ότι θα προπονηθεί σκληρά για να κερδίσει μια θέση βασικού. Ο Trezegol σημείωσε ότι το παιχνίδι έδειξε ότι μπορούσαμε να δυσκολέψουμε την Chelsea με ενέργειες σαν αυτή που έφερε το πρωτο γκολ αλλά τελικά, είπε, "φάνηκε ότι η Chelsea είχε κάτι παραπάνω από μας"...

Hiddink: παίζαμε με την ασφάλεια του 1-0
και μετά τη διαφορά την έκανε το 1-1

Στο 1-0 του πρώτου ματς στάθηκε και ο Guus Hiddink που απόψε πέτυχε την 6η νίκη σε 6 ματς που έχει στον πάγκο της Chelsea: "ξεκινήσαμε άσχημα, το πρώτο μισάωρο ήμασταν λίγο αργοί, το 1-0 του πρώτου παιχνιδιού στάθηκε αποφασιστικό και μετά τη διαφορά την έκανε το 1-1: εμείς παίζαμε με την ασφάλεια ότι μπορούσαμε να ανατρέψουμε το παιχνίδι χάρη στο αποτέλεσμα του πρώτου ματς", τόνισε. Και όταν ρωτήθηκε αν η ομάδα του άξιζε την πρόκριση, ευγενικα απάντησε: "εμπιστεύομαι την αριθμητική, την προσωπικότητα που έδειξε η ομάδα μου στη διαχείριση του αποτελέσματος: η Chelsea άξιζε την πρόκριση κοιτάζοντας τους τελικούς αριθμούς και μερικές φάσεις του πρώτου μας και του δεύτερου ημιχρόνου αυτού του παιχνιδιού που είχαμε τον έλεγχο του ματς", είπε χαρακτηρίζοντας "σπουδαίους" τουε επιθετικούς της Juventus "και αυτούς που παίζουν σχετικά λιγότερο". "Νιώθετε ήδη στον τελικό;". "Κάθε παιχνίδι σε αυτό το επίπεδο είναι ήδη τελικός", απάντησε...

Drogba: η Juve έκανε ένα μεγάλο παιχνίδι
αλλά και εγώ απ' όταν έφυγε ο Scolari βάζω γκολ...

Δεν ξέχασε τον Scolari o Didier Drogba και φρόντισε να επισημάνει πως "αφότου έφυγε επέστρεψαν τα γκολ: 4,5 γκολ στα τελευταία παιχνίδια και όλα αποφασιστικά", λέει αστειευόμενος για το φάουλ που απέκρουσε στη γραμμή ο Buffon (λίγο μέσα, είναι η αλήθεια αλλά άλλο τόσο αλήθεια είναι ότι το φάουλ που σφυρίχτηκε δεν υπήρχε μιας και η μπαλα είχε χτυπήσει στο στήθος του Tiago). "Η Juve έκανε ένα μεγάλο παιχνίδι αλλά και εγώ έπαιξα ένα ωραίο παιχνίδι", σημείωσε χαρούμενος...

Οι άλλες 3 που πήγαν στους "8"

Μετά τον ηρωικό αποκλεισμό της Juventus, την Chelsea ακολουθούν στους οκτώ των προημιτελικών (οι υπόλοιπες τέσσερις θα προκύψουν αύριο βράδυ) οι: Bayern, Liverpool, Villareal. Αναλυτικά τα αποτελέσματα (σε παρένθεση εκείνα του πρώτου γύρου):
  • Liverpool-Real Madrid 4-0 (16' Torres, 28', 47' Gerrard πεν., 88' Dossena) (1-0)
  • Bayern Munchen-Sporting Lisboa 7-1 (7', 34' Podolski, 39' C.Anderson Polga αυτ., 43' Schweinsteiger, 74' Van Bommel, 82' Klose πεν., 90' Muller - 42' Joah Moutinho) (5-0)
  • Παναθηναϊκός-Villareal 1-2 (55' Μάντζιος - 49' Ibagaza, 70' Llorente) (1-1)

Δεν υπάρχουν σχόλια: