Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Προσκλητήριο Tiago, Iaquinta: νίκη με τη Bologna ως "ευχαριστώ" στους φιλάθλους και μπρος για πρωτάθλημα, Κύπελλο!

Ο ένας μετά τον άλλον οι bianconeri, πρωταγωνιστές του ματς με την Chelsea, βγαίνουν και δίνουν το σήμα ότι η Juventus είναι έτοιμη να ξανασηκωθεί και να κυνηγήσει τους στόχους της, ξεκινώντας ήδη από το ματς του Σαββάτου με τη Bologna!

Tiago: νίκη, το καλύτερο φάρμακο!

Πρώτος, ο Tiago στο "Filo Diretto", εκπομπή του "Juventus Channel", αφού σημείωσε ότι στα παιχνίδια με την Chelsea "μας έλλειψε λίγη τύχη" και ότι, τελικά, οι Λονδρέζοι έδειξαν ότι "αυτή τη στιγμή έχουν κάτι παραπάνω από μας", τόνισε ότι "η απογοήτευση θα περάσει γρήγορα γιατί πρέπει να σκεφτούμε το πρωτάθλημα και τη Bologna. Πιστεύω ότι η πρώτη νίκη θα είναι το καλύτερο φάρμακο και θα μας επιτρέψει να ξαναγίνουμε η Juve", είπε ο διεθνής μέσος επισημαίνοντας ότι το παιχνίδι με τη Bologna θα είναι σκληρό "αλλά πρέπει να ευχαριστήσουμε το κοινό μας γιατί την Τρίτη μας χειροκρότησε παρά τον αποκλεισμό. Ήταν εξαιρετικοί και επομένως το Σάββατο θα πρέπει να τους ξεπληρώσουμε χαρίζοντάς τους τη χαρά της νίκης".
Στην ίδια εκπομπή ο Πορτογάλος διεθνής εκτίμησε ότι ο αποκλεισμός της Inter μπορεί να αποβεί προς όφελος της Juventus αφού και η Inter θα είναι απογοητευμένη ενώ μιλώντας γενικότερα για τις αγγλοϊταλικές αναμετρήσεις έκανε μερικές επισημάνσεις ανάλογες με του Vialli (αναλυτικά εδώ): ότι οι αγγλικές ομάδες έμαθαν την τακτική από τους ξένους προπονητές και, κυρίως, ότι εκεί τα ευρωπαϊκά ματς "είναι κάτι διαφορετικό. Εδώ υπάρχει πολύ πίεση ενώ πέρα από τη Μάγχη παίζουν καθαρά για την ευχαρίστησή τους".

Ιaquinta: πρέπει να κατεβαίνουμε
στο γήπεδο με τη νοοτροπία του νικητή

Σε ανάλογο μήκος κύματος ο Iaquinta, σκόρερ ενός πανέμορφου γκολ από εξαιρετική μπαλιά του Trezeguet (και από μια ενέργεια που ξεκίνησε από τον Tiago), αφού τόνισε, στον "Sky" πόσο βάρυναν οι απουσίες και η απώλεια του Nedved -για τον οποίο εξέφρασε την ευχή να συνεχίσει και του χρόνου- υπογράμμισε ότι "βγήκαμε με το κεφάλι ψηλά. Δεν τυχαίνει κάθε μέρα να αποκλείεσαι στους "16" και να χειροκροτείσαι από το κοινό σου, αυτό μας ευχαρίστησε. Κάναμε σπουδαία πράγματα στο Champions League. Δεν αξίζαμε τον αποκλεισμό, η πίκρα μας είναι που δεν καταφέραμε να σκοράρουμε στο πρώτο παιχνίδι", είπε και πρόσθεσε ότι ξεκινώντας ήδη από το ματς με τη Bologna η ομάδα οφείλει να τρέξει όλη μαζί γιατί "για μας τώρα είναι σημαντικό να κερδίσουμε όλα τα ματς που έρχονται. Βγήκαμε από το Champions League με ψηλά το κεφάλι, είμαστε σε καλή φυσική κατάσταση. Έχουμε πίστη γιατί έχουμε το πρωτάθλημα, είμαστε στους 7 βαθμούς και έχουμε και το Κύπελλο που για μας είναι ένα έπαθλο που θέλουμε να κερδίσουμε. Πρέπει να βάλουμε στο κεφάλι μας ότι λείπουν έντεκα παιχνίδια και πρέπει να τα κερδίσουμε όλα, πρέπει να κατεβαίνουμε στο γήπεδο με τη νοοτροπία του νικητή γιατί πιστεύουμε στο πρωτάθλημα".

Τέσσερις επιθετικοί για δυο θέσεις;
Κανένα πρόβλημα, στις μεγάλες ομάδες έτσι πρέπει

Στην ίδια συνέντευξη, ο διεθνής επιθετικός ρωτήθηκε αν είναι πρόβλημα για τους ίδιους ή για τον Ranieri το γεγονός ότι βρίσκονται τέσσερις για δυο θέσεις και απάντησε υπεύθυνα και με απόλυτη συναίσθηση της πραγματικότητας: "δεν είναι πρόβλημα ούτε δικό μας ούτε του mister, εμείς οφείλουμε να δουλεύουμε όπως κάνουμε, και οι τέσσερις. Είμαστε τέσσερις δυνατοί επιθετικοί, μετά ο mister θα κάνει τις επιλογές του. Στις μεγάλες ομάδες έτσι πρέπει να είναι, δεν είναι θέμα για φασαρί, πρέπει να είμαστε ομάδα γιατί μόνον έτσι μπορούν να επιτεχυθούν σημαντικά αποτελέσματα"...

Πηγές: Juventus.com, Juventus Channel, Tuttosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: