Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Torino-Juventus 0-1 με κεφαλιά του Chiellini σε μπαλιά του Nedved. Δοκάρι του "Brazzo", γκολ "φάντασμα" του Iaquinta

Ο πρώτος στόχος επιτεύχθηκε: καθαρή νίκη επί της Torino, 73η στην ιστορία, 59η στο campionato, 26η εκτός έδρας! Και ο καλύτερος τρόπος να τιμηθεί η επέτειος της 7ης Μαρτίου 1982 όταν και πάλι παίχτηκε ένα derby della Mole και η Juve κέρδισε 4-2! Η διαφορά των 7 βαθμών από την Inter που νωρίτερα κέρδισε μέσα στη Γένοβα 2-0 τη Genoa, χάρη στον Ibrahimovic, διατηρήθηκε, η Juve εξακολουθεί να κυνηγά και το scudetto! Τώρα, σειρά της Chelsea να χάσει -το ματς και την πρόκριση!

(Update, 8/3) Η μπαλιά ακριβείας του μεγάλου Pavel και η κεφαλιά του Chiellini αλλά και οι μεγάλες αποκρούσεις του Sereni στις ευκαιρίες των Iaquinta, Amauri, Marchisio

Με Giovinco, Amauri, Iaquinta αλλά και Poulsen, "Brazzo" στο κέντρο ξεκίνησε το ματς ο Ranieri που εμπιστεύτηκε το δεξί άκρο της άμυνας στο Zebina ο οποίος, μετά τον τραυματισμό και την εγχείρισή του, έπαιξε για πρώτη φορά φέτος φια 59' και τα πήγε καλά. Βάζοντας τις κατ' όνομα "δεύτερες γραμμές" στο ματς, ο Ranieri έδειξε τι εννοούσε ο Cobolli Gigli λέγοντας ότι το ματς με την Chelsea αποτελεί προτεραιότητα...
Στο 3', πολύ καλή σέντρα του Giovinco από αριστερά, ο Iaquinta έπιασε το σουτ και ο Sereni πέταξε και απέκρουσε... Απάντηση της Torino με το Stellone στο 7' να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα λίγο πάνω απ' τα δοκάρια του Buffon ο οποίος, στο 12' απέκρουσε σε κόρνερ ξερό σουτ του Barone. Στο 20', λίγο έξω το σουτ του Rosina -η Torino εμφανιζόταν πιο επιθετικά σε αυτό το πρώτο μέρος... Αλλά στο 25' έγινε η φάση που θα συζητηθεί αφού η κεφαλιά του Iaquinta (από εκτέλεση φάουλ του Giovinco από δεξιά) αποκρούστηκε εκπληκτικά από τον Sereni δημιουργώντας την αίσθηση ότι η μπάλα μπορεί και να πέρασε ολόκληρη τη γραμμή... Στο 40' ο Marchisio εξανάγκασε, με μακρινό σουτ, το Sereni σε άλλη μια μεγάλη απόκρουση και δυστυχώς δεν ήταν κανείς μέσα στην περιοχή να την εκμεταλλευτεί... Το πρώτο ημίχρονο έληξε 0-0 με το Sereni να έχει σταματήσει τη Juve που δημιούργησε πολύ καλύτερες ευκαιρίες απέναντι σε μια επιθετική Torino.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Sereni πάλι είπε "όχι" στη Juventus, αυτή τη φορά στον Amauri που σούταρε υπό πίεση κοντά από τη γραμμή του άουτ μετά από βαθιά κάθετη μπαλιά ακριβείας του Marchisio. Παιχνίδι ανοιχτό, με αλλεπάλληλες φάσεις αλλά όχι την μεγάλη ώσπου, στο 65', ο Giovinco δοκίμασε την τύχη μας με ένα φάουλ έξω από την περιοχή (το οποίο είχε κερδίσει ο Amauri): ωραίο σουτ, με στόχο το "Γάμμα" αλλά η μπάλα βγήκε λίγο άουτ... Τρία λεπτά αργότερα, το "ατομικό μυρμήγκι" έδωσε τη θέση του στον μεγάλο μας Τσέχο για το τελευταίο του derby della Mole! Και αυτός αμέσως πήγε να βάλει τη σφραγίδα του βγάζοντας τη μπαλιά που έδωσε στον Salihamidzic, αφού απέκρουσε πάλι ο Sereni, να βρει το δοκάρι... Την έβαλε όμως στο 80' όταν από την εκτέλεση φάουλ από αριστερά, το οποίο κέρδισε ο Iaquinta, πετάχτηκε ο Chiellini και έγραψε το 1-0 σκοράροντας για τρίτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα! Το φινάλε δεν προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία στους bianconeri καθώς, παρά τις προσπάθειες των granata, οι Mellberg, Ariaudo, Chiellini, Molinaro άντεξαν την πίεση ενώ Amauri, Iaquinta, Nedved απασχόλησαν τους αντιπάλους. 1-0, όπως στον πρώτο γύρο. Και τώρα, η Chelsea!

TORINO-JUVENTUS 0-1
Τέρματα: 81' Chiellini
Κίτρινες κάρτες: Corini, Pisano (T) - Marchisio (J)
Διαιτητής: Stefano Farina. Επόπτες: Niccolai, Papi. Τέταρτος διαιτητής: Stefanini.

TORINO: 1 Sereni, 32 Colombo, 14 Natali, 15 Dellafiore, 3 Pisano, 23 Abate, 5 Corini (75' 24 Saumel), 4 Dzemaili, 8 Barone (71' 77 Gasbarroni), 10 Rosina (51' 7 Ventola), 30 Stellone. Αναπληρωματικοί: 99 Calderoni, 6 Ogbonna, 16 Rivalta, 90 Bianchi.
Προπονητής: Walter Novellino.
JUVENTUS: 1 Buffon, 5 Zebina (59' 41 Ariaudo), 4 Mellberg, 3 Chiellini, 28 Molinaro, 7 Salihamidzic, 18 Poulsen (84' 22 Sissoko), 19 Marchisio, 20 Giovinco (68' 11 Nedved), 9 Amauri, 11 Iaquinta. Αναπληρωματικοί: 13 Manninger, 30 Tiago, 10 Del Piero, 17 Trezeguet.
Προπονητής: Claudio Ranieri.

Chiellini: ευτυχισμένος που μπήκα στην ιστορία,
δίκαη νίκη, μας δίνει ηθικό ενόψει της Chelsea

(Update) "Ευτυχισμένος που μπήκε στην ιστορία του derby" δήλωσε ο Chiellini στη Rai και στον "Sky" και αφού τόνισε ότι ήθελε πολύ να είναι αποφασιστικός εκτός από την άμυνα και στην επίθεση, αφιέρωσε το γκολ στο Nedved. "Είναι μια δίκαιη νίκη, μας δίνει μια ένεση ηθικού ενόψει του παιχνιδιού με την Chelsea, του κρισιμότερου για τη φετινή σεζόν", πρόσθεσε ο διεθνής κεντρικός αμυντικός που σημείωσε ότι με την Chelsea, η οποία είπε ότι λόγω του γκολ της ξεκινά με ένα 51%, θα χρειαστεί "η αποφασιστικότητα του δευτέρου ημιχρόνου".

Ranieri: "αξίζαμε τη νίκη" και τώρα η Chelsea":
"είναι το φαβορί αλλά εμείς δεν τα παρατάμε,
θα τα παίξουεμ όλα για όλα ως το τέλος!


"Μου άρεσε πολύ η ομάδα, αξίζαμε τη νίκη γιατί κάναμε τις καλύτερες ευκαιρίες", σχολίασε ο Ranieri που χαρακτήρισε καλύτερο παίχτη στο γήπεδο τον Sereni... Ο Ranieri επανέλαβε ότι το πρωτάθλημα μπορεί μόνον να το χάσει η Inter και έτσι η Juventus φροντίζει να βρίσκεται πίσω της. Στην παρατήρηση του Mazzola ότι η σύνθεση που κατέβασε δείχνει ότι για τη Juve μετράει περισσότερο το Champions League, o Ranieri είπε ότι θα ήταν άδικο να ειπωθεί κάτι τέτοιο αλλά αναγνώρισε ότι το παιχνίδι με τους Άγγλους είναι το αποφασιστικό για τη χρονιά και επομένως, τώρα που μπορεί κάνει turnover: "O Hiddink ξεκούρασε τον Anelka όπως εγώ τον Del Piero", είπε και έπλεξε το εγκώμιο του Zebina ("πρέπει να τον ευχαριστήσω, δεν ξέρω πώς άντεξε τόση ώρα"), του Giovinco αλλά και του Amauri και, κυρίως, τουIaquinta ("τον είδα σε πολύ καλή κατάσταση, όπως με τη Lazio, είναι ένα παίχτης που ανακτήθηκε", είπε και συμπλήρωσε, στον "Sky": "να δούμε πόσες δυνάμεις θα ανακτήσουμε και θα παίξουμε μέχρι τέλους την πρόκριση. Ξέρουμε ότι αυτοί είναι το φαβορί αλλά εμείς δεν τα παρατάμε".

Νovellino: αν κοιτάξουμε τους δυο πάγκους,
θα κατανοήσουμε τη διαφορά μας από τη "Juve B"...

Το γεγονός ότι η "Juve B" έχει παίχτες σαν τον Amauri και τον Iaquinta σημείωσε και ο προπονητής της Torino, Walter Novellino ο οποίος υποστήριξε πάντως ότι η ομάδα του (που έχει 14 χρόνια να κερδίσει το ντέρμπυ και φέτος γνώρισε την πρώτη της ήττα) είναι σε καλό δρόμο. Χωρίς, φυσικά, να πει ότι αδικήθηκε, υποστήριξε ότι η ομάδα του "θα άξιζε την ισοπαλία, με βάση την εικόνα του παιχνιδιού... Δυστυχώς, δεχτήκαμε γκολ από μια στημένη φάση, αυτοί έχουν και παίχτες ψηλότερους", είπε επισημαίνοντας ξανά ότι αν δει κανείς τους πάγκους των δυο ομάδων καταλαβαίνει τη διαφορά...
Σε άλλες του δηλώσεις, ο Novellino θέλησε να ρίξει μια σκιά στο καθαρό φάουλ (τον έπιασε αγκαζέ και τον έριξε) επί του Iaquinta απ' όπου ξεκίνησε το φάουλ του Nedved... Τελικά, πάντως, είπε ότι ο Farina "διαιτήτευσε καλά"... Ενώ και ο πρόεδρος της Torino, Cairo, αναγνωρίζοντας ότι δεν είχε ξαναδεί τις φάσεις, ανεύθυνα δήλωσε: "μου είπαν ότι στη φάση του γκολ υπήρχε οφσάιντ του Iaquinta"... Βέβαια, το ριπλέι έδειξε ότι αν υπάρχει είναι χιλιοστών -κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε μέσα στο γήπεδο...

Iaquinta: "τρεις σημαντικοί βαθμοί, τώρα η Chelsea"

(Update 2, 8/3) "Ικανοποιημένος από την απόδοσή του" δήλωσε ο Iaquinta σημειώνοντας ότι "πήραμε τρεις σημαντικούς βαθμούς και επιβεβαιώσαμε ότι είμαστε σε καλή κατάσταση. Τώρα ας σκεφτούμε την Chelsea, ένα ματς που θέλουμε να κερδίσουμε πάση θυσία. Αν θα παίξω; Δεν το ξέρω, αλλά και το derby ήταν μια σημαντική αναμέτρηση και είμαι ικανοποιημένος που αγωνίστηκα".

Molinaro: "τρεις βαθμοί για τη βαθμολογία και το ηθικό"

"Είμαστε όλοι ικανοποιημένοι", δήλωσε ο Molinaro επισημαίνοντας ότι "αυτοί οι τρεις βαθμοί μετράνε για τη βαθμολογία αλλά και για το ηθικό ενόψει του ματς της Τρίτης. Σήμερα ξεκινήσαμε με πολύ ψηλά το ρυθμό, μετά εκείνοι πήραν την πρωτοβουλία για καμιά εικοσαριά λεπτά δημιουργώντας κάποιες ευκαιρίες. Στη επανάληψη τους κλείσαμε καλά και είμαστε καλοί να αξιοποιήσουμε στις στατικές φάσεις. Συχνά, τέτοια παιχνίδια λύνονται ακριβώς έτσι".

Δεν υπάρχουν σχόλια: