Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Ο Lippi κάλεσε Buffon, Chiellini, Iaquinta από τη Juve και τρεις νέους: Pazzini, Motta, Bocchetti

O εξαιρετικά φορμαρισμένος Giampaolo Pazzini (8 γκολ σε 10 ματς από τον Ιανουάριο που πήγε στη Sampdoria) είναι το νέο πρόσωπο που, μαζί με τους Bocchetti και Motta, κάλεσε ο Marcello Lippi για τα παιχνίδια της Squadra Azzurra με το Μαυροβούνιο (στις 28 Μαρτίου στην Podgorica) και την Ιρλανδία του Trapattoni (1η Απριλίου στο Bari) με την οποία μοιράζεται την πρώτη θέση του Ομίλου για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Στην αποστολή περιλαμβάνονται τρεις bianconeri -Buffon, Chiellini και Iaquinta- όσοι και οι παίχτες της Roma και της Udinese που είναι οι ομάδες που έδωσαν τους περισσότερους παίχτες στην Εθνική. Αναλυτικά:
  • Τερματοφύλακες: Buffon (Juventus), Amelia (Palermo), De Sanctis (Galatasaray)
  • Αμυντικοί: Bocchetti (Genoa), Cannavaro (Real Madrid), Chiellini (Juventus), Dossena (Liverpool), Gamberini (Fiorentina), Grosso (Lyon), Motta (Roma), Zambrotta (Milan)
  • Μέσοι: Brighi (Roma), De Rossi (Roma), Foggia (Lazio), Montolivo (Fiorentina), Palombo (Sampdoria), Pepe (Udinese), Pirlo (Milan)
  • Επιθετικοί: Di Natale (Udinese), Iaquinta (Juventus), Pazzini (Sampdoria), Quagliarella (Udinese), G. Rossi (Villarreal)
Οι παίχτες θα συγκεντρωθούν στο Ομοσπονδιακό Τεχνικό Κέντρο του Coverciano τη Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία είναι προγραμματισμένη η εκλογή προέδρου της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με μοναδικό υποψήφιο το σήμερινό πρόεδρο Giancarlo Abete.
Ο 25χρονος Pazzini, που είχε βάλει τρία γκολ με την Under 21 (με αρχηγό τον Chiellini) στο φιλικό με την Αγγλία με το οποίο εγκαινιάστηκε το Wembley και είχε προταθεί δημόσια στο Lippi από τον τραυματία Luca Toni, έχει μια μικρή ιστορία με τη Juventus: από το 2005 που παίζει στη Serie A, μας έχει βάλει 4 γκολ... Ξεκίνησε σκοράροντας σε ένα 3-3 [1] για το πρωτάθλημα, όταν μάλιστα άνοιξε το σκορ, στις 9 Απριλίου 2005. Την επόμενη σεζόν ξανασκόραρε σε ένα 2-2 στη Φλωρεντία για το Κύπελλο [2] και έδωσε συνέχεια τρεις μέρες μετά σκοράροντας σε έναν αγώνα πρωταθλήματος που πάντως η Fiorentina έχασε με 2-1 [3] στην έδρα της... Ξαναχτύπησε φέτος, με τη φανέλα της Sampdoria στο 1-1 του Torino, όπου ο Pazzini άνοιξε το σκορ και τρία (!) δοκάρια στέρησαν από τη Juventus τη νίκη...
Poulsen, Tiago, Mellberg, Grygera, Knezevic
κλήθηκαν στις Εθνικές τους...

(Update) Εκτός από τους τρεις Ιταλούς διεθνείς, ο Ranieri δεν θα έχει στη διάθεσή του ούτε τον Poulsen ο οποίος με τη Δανία του θα αντιμετωπίσει πρώτα τημ ουραγό Μάλτα (στη Μάλτα, 3-0 το πρώτο ματς στη Κοπεγχάγη) και μετά την Αλβανία εντός έδρας. Ενώ, πάντα για τον ίδιο Όμιλο Tiago και Mellberg θα βρεθούν αντίπαλοι στις 28 Μαρτίου στο Porto σε μια κρίσιμη αναμέτρηση καθώς και οι δυο ομάδες έμειναν πίσω από Δανούς, Ούγγρους και Αλβανούς... Στον 3ο Όμιλο, ο Grygera έχει κληθεί για τα παχνίδια της Τσεχίας με τη Σλοβενία (εκτός) και την επικεφαλής του Ομίλου Σλοβακία ενώ αναχώρησε και ο Knezevic για το παιχνίδι του 6ου Ομίλου της Κροατίας στην Ανδόρα την 1η Απριλίου. Έμεινε στο Vinovo ο Manninger λόγω τραυματισμού, όπως άλλωστε και ο Camoranesi και ο Sissoko.

[1] Ο Pazzini άνοιξε το σκορ στο 14', ισοφάρισε ο Del Piero στο 22', ο Chiellini ξανάδωσε το προβάδισμα στους viola στο 36' αλλά ο Ibrahimovic έγραψε το 2-2 στο 59'. Ο Dainelli έκανε το 3-2 στο 75' και ο Ibrahimovic υπέγραψε το τελικό 3-3 στο 82'.
[2] Εκείνη την 1η Δεκεμβρίου 2005, η Juventus ανέτρεψε το 2-0 που είχε υπογράψει στο 50' ο Pazzini και πήρε την ισοπαλία με τον Pessotto (53') και τον Mutu (69'). Στη ρεβάνς, η Juventus νίκησε, στο Τορίνο, με 4-1, με τρία γκολ του Del Piero και ένα του Mutu...
[3] Ο Trezeguet είχε ανοίξει το σκορ στο 8', ο Pazzini είχε ισοφαρίσει στο 40' και ο Camoranesi είχε δώσει τη νίκη στο 88'.

Πηγές: Figc, JuWorld.Net, Fifa

Δεν υπάρχουν σχόλια: