Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Ο Nicchi νέος πρόεδρος των διαιτητών

Η Ομοσπονδία των διαιτητών (Associazione Italiana Arbitri, AIA) απέκτησε νέο πρόεδρο στη σημερινή της Γενική Συνέλευση: τον 56χρονο Marcello Nicchi που αναλαμβάνει στη θέση του Cesare Gussoni ο οποίος, μετά από θητεία 27 μηνών δεν υπέβαλε υποψηφιότητα -το 2006, στις εκλογές μετά το ξέσπασμα της calciopoli ο Guissoni είχε εκλεγεί με αντίπαλο το νέο πρόεδρο (με 173 ψήφους έναντι 117).
Ο Nicchi, παλιός διεθνής διαιτητής (υπήρξε τέταρτος διαιτητής στον τελικό του Euro 1996 ανάμεσα στη Γερμανία και την Τσεχία και παρατηρητής των διαιτητών Uefa) έλαβε 163 ψήφους έναντι 155 του Matteo Antonio Apricena και 1 λευκής. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο παλιός επόπτης Narciso Pisacreta και τεχνικός υπεύθυνος ο πρώην διεθνής διαιτητής Alfredo Trentalange -ο άνθρωπος "κλειδί" για την εκλογή του διευθυντή τραπέζης που κλείνει τα 56 σε 12 μέρες καθώς δεν στήριξε τελικά τον Apricena αλλά μετακίνησε τις ψήφους του, κυρίως από το Piemonte υπέρ του νεοεκλεγέντος. Το εθνικό συμβούλιο θα αποτελείται από τους Giancarlo Perinello, Umberto Carbonari, Maurizio Gianluisi, Massimo Della Siega, Erio Iori και Filippo Capelluto.

"Δεν θα ανεχθούμε πια στην Ομοσπονδία
των διαιτητών να γίνεται λόγος για Calciopoli"

Η Ομοσπονδία είχε διχαστεί, όπως και το 2006 και έτσι η πρώτη δήλωση του νέου Nicchi μόλις εξελέγη ήταν ότι θα είναι "πρόεδρος όλων". Η επόμενη ήταν: "δεν θα ανεχθούμε πια στην Ομοσπονδία των διαιτητών να γίνεται λόγος για Calciopoli". Δήλωση που έρχεται σε συνέχεια της προεκλογικής του δέσμευσης ότι "δεν θα επιτρέψουμε ένα νέο σκάνδαλο τίπου Calciopoli. Το κινητό μου θα είναι πάντα ελεύθερο όπως και το γραφείο μου: αν κινείσαι με τη μέγιστη διαφάνεια, η Calciopoli δεν μπορεί παρά να μείνει έξω από το χώρο μας"...

Θα μείνει ο Collina ή θα έρθει ο Braschi;

Υπάρχει μια σημαντική εκκρεμότητα που θα κληθεί σύντομα να λύσει ο νέος πρόεδρος: το αν στη θέση του αρχιδιαιτητή θα παραμείνει ο Collina (το συμβόλαιό του λήγει), με δεδομένο μάλιστα ότι μεταξύ των στενών συνεργατών του Nicchi βρίσκεται και ο γνωστός παλιός διεθνής διαιτητής Stefamo Braschi που θα ήθελε τη θέση του Collina... "Μια τεχνική δύναμη σαν τον Collina δεν μπορεί να αφαιρεθεί από την οργάνωσή μας. Μετά απ' αυτή την εκλογική παρένθεση θα ξαναστρωθούμε στη δουλειά για να εγγυηθούμε μια διαδικασία ανανέωσης και όχι αποκλεισμών", αρκέστηκε να δηλώσει σχετικά ο Nicchi.

Σε 17 παιχνίδια της Juventus, 11 νίκες και μόνο 1 ήττα

Ο Nicchi σφύριξε 95 παιχνίδια της Serie A, 108 στη Serie B και 22 διεθνή παιχνίδια. Από τα 95 της μεγάλης κατηγορίας, τα 17 ήταν παιχνίδια της Juventus (11 πρωταθλήματος, 6 Κυπέλλου) όπου διαμορφώθηκε μια εξαιρετική στατιστική: οι bianconeri κέρδισαν τα 11, έφεραν ισοπαλία σε άλλα 5 και είχαν μόνον μια ήττα, το 1995 εντός έδρας από τη Lazio που ανταγωνιζόταν με τη Juve για το scudetto το οποίο, τελικά, βάφτηκε bianconero (ήταν το 23ο). Ένα περίεργο στατιστικό: το πρώτο ματς της Juve που σφύριξε ο Nicchi ήταν παιχνίδι Κυπέλλου (2-1 την Taranto το 1989) όπως και το τελευταίο: 1-1 με την Inter στο Μιλάνο το 1996. Το 1996 σφύριξε και ένα ματς πρωταθλήματος με την Inter στο Μιλάνο το οποίο έληξε 2-1 υπέρ της Juventus με γκολ του Lombardo και του Conte. Εκείνη τη χρονιά, όμως, το πρωτάθλημα το κατέκτησε η Milan (το 15ο της) με τη Juve να τερματίζει 2η με 8 βαθμούς διαφορά...

Πηγές: aia-figc.it, Corriere dello Sport, La Repubblica, Tuttosport, JuWorld.Net

Δεν υπάρχουν σχόλια: