Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Lazio-Juventus 2-1. "Χρυσό" γκολ για τη ρεβάνς του Marchionni. Ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Iaquinta...

Μια ήττα που λόγω του εκτός έδρας γκολ του Marchionni κρατά ανοιχτή την υπόθεση πρόκριση στον τελικό, γνώρισε η Juventus που ήταν πολύ καλή στο πρώτο ημίχρονο, όταν είχε ευκαιρίες και για άλλα γκολ -μάλιστα έβαλε ένα κανονικό που ακυρώθηκε για ένα ανύπαρκτο οφσάιντ... Καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο η Lazio σε ένα πολύ καλό και θεαματικό ματς που έδειξε ότι και οι δυο ομάδες ήθελαν την πρόκριση που θα παιχτεί σε 50 μέρες, στις 22 Απριλίου, στη ρεβάνς του Τορίνο...

(Update 4/3) Γκολ και φάσεις -μόνο το κανονικό γκολ του Iaquinta που ακυρώθηκε δεν δείχνουν...

Καλό ξεκίνημα για τη Juve με τον Marchionni να βγάζει μπαλιά για τον Iaquinta και αυτός να ξύνει το δοκάρι... Με τον Marcello Lippi στο γήπεδο να τον παρακολουθεί τον Amauri (από σήμερα η γυναίκα του έλαβε επίσημα την ιταλική υπηκοότητα οπότε ανοίγει ο δρόμος για να αποκτήσει ιταλικό διαβατήριο), η Juventus συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι και τις προσπάθειες αντεπίθεσης των γηπεδούχων. Στο 15' ο Muslera απέκρουσε σουτ του Iaquinta, αμέσως μετά ο Manninger έπιασε σουτ του Rocchi και στη συνέχεια ο Iaquinta εκνεύρισε τον Ranieri αφού με τις διαμαρτυρίες του πήρε κίτρινη κάρτα και έφερε στο νου όλων την κακή στιγμή στην Catania όπου πρώτα σκόραρε και μετά άφησε την ομάδα με δέκα... Από μπαλιά ακριβείας του Tiago, γκολ του Iaquinta στο 18' που όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ (κατόπιν υπόδειξης του επόπτη) το οποίο όμως δεν φάνηκε ούτε από το τηλεοπτικό ριπλέι να υπήρχε -η πίεση που άσκησε ο Mourinho στους διαιτητές φαίνεται να πιάνει τόπο... Και οι σχολιαστές της Rai τόνισαν ότι το γκολ ήταν κανονικό... Καλή απόδοση από Nedved, Tiago, Sissoko. Στο 27' σφυρίχτηκε νέο, αμφίβολο, οφσίαντ σε βάρος του Iaquinta που έφευγε μόνος... Φάουλ του Kolarov στο 32' ελάχιστα άουτ -ο Manninger είχε πέσει σωστά και είχε υπό έλεγχο τη φάση. Στο 34', σέντρα του Molinaro από αριστερά, ο Marchionni στοπάρισε, σούταρε και (με τη συνδρομή του σώματος του Kolarov) έκανε το 1-0 για τη Juventus που ως εκείνη τη στιγμή είχε δείξει μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και καλύτερη οργάνωση παιχνιδιού. Στο 37' ο Muslera πρόλαβε τον Iaquinta τελευταία στιγμή. Στην επόμενη φάση, ωραία απόκρουση του Manninger σε σουτ του Rocchi. Λίγο μετά, πάλι μεγάλη απόκρουση του Manninger (επιπέδου Buffon) σε φάουλ του Ledesma. Στο μεταξύ ο Sissoko πήρε μια κίτρινη κάρτα που τον κάνει να χάσει τη ρεβάνς στο Τορίνο... Στο 44' η Lazio βρέθηκε κοντά στην ισοφάριση όταν, στην αντεπίθεση ο Rocchi μπήκε από αριστερά και έβγαλε σέντρα σουτ που βγήκε άουτ πριν την προλάβει ο Foggia προ κενού τέρματος... Με την εκπνοή του ημιχρόνου, σουτ του Molinaro διώχτηκε κόρνερ...
Με τις ίδιες συνθέσεις ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο και ήταν πάλι ο Iaquinta αυτός που βγήκε μπροστά, σε μπαλιά του Nedved, αλλά ο φορ της Juve δεν κατάφερε να συγκρατήσει τη μπάλα. Στο 50', εξαιρετική σέντρα του Molinaro για τον Amauri αλλά πρόλαβε ο Muslera. Στο 53' ευκαιρία για τον Rocchi. Ανεβασμένη η Lazio, προσπάθησε χωρίς πάντως να γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη. Ωστόσο, στο 65', σε μια φάση διαρκείας στα καρέ της Juventus, o Pandev κατάφερε να πάρει τη μπάλα από μεγάλη απόκρουση του Manninger σε σουτ του Lichtsteiner, να ελιχθεί και να ισοφαρίσει -η άμυνα δεν βγήκε... Η Juve προσπάθησε να απαντήσει με τον Amauri (έξοδος του Muslera) αλλά ήταν πάλι η Lazio αυτή που έφτασε κοντά στο γκολ: ο Manninger αποσόβησε τον κίνδυνο σε σουτ του Foggia. Στο 70' άλλη μια μεγάλη απόκρουση του Manninger, στη γραμμή, σε απευθείας χτύπημα φάουλ από πλάγια θέση από τον Foggia που λίγο πριν είχε υποχρεώσει τον Chiellini σε φάουλ που του "χάρισε" την κίτρινη κάρτα... Διαμαρτυρίες του Ranieri στον τέταρτο διαιτητή για μια (δεύτερη...) κίτρινη κάρτα στον Matuzalem που ο διαιτητής δεν έδειξε -όπως έκανε λίγο μετά στον Marchisio... Στο 76' ο Mauri έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ αλλά ευτυχώς το σουτ του βγήκε έξω... Στο 78', όμως, ο Rocchi κέρδισε τη μονομαχία με τον Chiellini και έβαλε τη μπάλα στα δίχτυα παρά την προσπάθεια του Manninger... Στο 80', ο Trezeguet στη θέση του Amauri που σήμερα δεν φάνηκε αποφασιστικός... Η Lazio συνέχισε να πιέζει και στο 90' είδε τον Rocchi να μην προλαβαίνει τη βαθιά μπαλιά του Ledesma. Στο 92' ο Manninger πρόλαβε τον Rocchi. Πάντως, στα τελευταία λεπτά, η Juve βγήκε μπροστά, με ιδιαίτερα μαχητικούς τους Nedved, Marchisio, Molinaro, Poulsen αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει τη μεγάλη ευκαιρία.
Μια ήττα που ήρθε στην επέτειο άλλης μιας ήττας, με 1-0 από τη Lazio στο Olimpico της Ρώμης τέτοια μέρα ακριβώς το 1991, χρονιά που είχε βγει πρωταθλήτρια η Sampdoria του Vialli και η Juve 7η.... Ο άλλος ημιτελικός, Sampdoria-Inter, παίζεται αύριο βράδυ.
Τώρα, για τη Juventus ξεκινά η προετοιμασία του ντέρμπυ με την Torino, το Σάββατο το βράδυ , τρία τέταρτα μετά τη λήξη της αναμέτρησης Genoa-Inter... Και μετά, έχουμε την αναμέτρηση με την Chelsea, στη ρεβάνς του 0-1 του Λονδίνου.

LAZIO-JUVENTUS: 2-1
Τέρματα: 65' Pandev, 78' Rocchi - 34' Marchionni
Κίτρινες κάρτες: Matuzalem, Rocchi (L) - Iaquinta, Grygera, Sissoko, Chiellini, Marchisio (J)
Διαιτητής: Paolo Tagliavento. Επόπτες: Ghiandai, Giordano. Τέταρτος διαιτητής: Stefanini.

LAZIO: 86 Muslera, 2 Lichtsteiner (80' 29 De Silvestri), 13 Siviglia, 25 Cribari, 3 Kolarov, 24 Ledesma, 8 Matuzalem, 17 Foggia (85' Brocchi) , 68 Manfredini (54' 11 Mauri), 18 Rocchi, 19 Pandev. Αναπληρωματικοί: 1 Carrizo, 22 Rozehnal, 32 Radu, 21 Inzaghi.
Προπονητής: Delio Rossi.
JUVENTUS: 13 Manninger, 21 Grygera, 4 Mellberg, 3 Chiellini, 28 Molinaro, 32 Marchionni, 22 Sissoko (59' 19 Marchisio), 30 Tiago (70' 18 Poulsen), 11 Nedved, 8 Amauri (80' 17 Trezeguet), 9 Iaquinta. Αναπληρωματικοί: 12 Chimenti, 41 Ariaudo, 7 Salihamidzic, 20 Giovinco.
Προπονητής: Claudio Ranieri.

Ranieri: δεν εκπλήσσομαι για την ακύρωση
του γκολ... Λίγο "κινέζος" ο διαιτητής...
H Inter κάλυψε τον Mourinho; Αυτό είναι το στυλ Inter!

Ενοχλημένος με τη διαιτησία εμφανίστηκε ο Ranieri μιλώντας εν θερμώ, αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης, στα μικρόφωνα της Rai... Όταν του επισημάνθηκε ότι το γκολ του Iaquinta που ακυρώθηκε ήταν κανονικό, απάντησε αιχμηρά: "δεν εκπλήσσομαι..."... Στη συνέχεια δήλωσε ανοιχτά ότι η διαιτησία του Tagilavento του φάνηκε "ελάχιστα ισορροπημένη, ιδίως στα φάουλ. Ο διαιτητής μου φάνηκε λίγο 'κινέζος': όλα τα κίτρινα ήταν για μας", επισήμανε -άλλωστε, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού είχε διαμαρτυρηθεί για μια δεύτερη κίτρινη κάρτα που δεν αντίκρισε ο Matuzalem... Ο Ranieri επανέλαβε ότι κακώς δεν άλλαξε η ημερομηνία του ματς, όπως είχε ζητήσει η Juventus λόγω των υποχρεώσεων στο Champions League: "τώρα θα περιμένουμε 50 μέρες για τη ρεβάνς", υπέδειξε με νόημα... Και πρόσθεσε ότι το γκολ του Marchionni "μας γεμίζιε αισιοδοξία γιατί ένα γκολ (παραπάνω) στη ρεβάνς θα το βάλουμε σίγουρα"...
Ο Ranieri δεν θέλησε να σχολιάσει τις επρηστικές δηλώσεις του Mourinho ενώ όσον αφορά την πλήρη κάλυψη που τους πρόσφερε η επίσημη Inter, αφού τόνισε ότι είναι η Juventus εκείνη που θα απαντήσει, σχολίασε σκωπτικά: "αυτό είναι το στυλ Inter"...

Αισιόδοξοι για τη ρεβάνς Manninger, Marchisio

(Update) "Κρίμα! Πάντως, έχουμε άλλα 90'", σχολίασε ο Manninger, θετικός πρωταγωνιστής της βραδιάς: "Κρίμα πραγματικά για αυτή την ήττα που ήρθε στο δέυτερο ημίχρονο. Στο πρώτο πήγαμε πραγματικπά καλά, προηγηθήκαμε, είχαμε σκοράρει και με τον Iaquinta. Στο δέυτερο μέρος έπρεπε να διαχειριστούμε κάπως καλύτερα την κατάσταση αλλά υπάρχουν ακόμα 90', μπορούμε να τα καταφέρουμε", είπε.
Αλλά και ο Claudio Marchisio έδειξε αισιόδοξος: "το τελευταίο ημίωρο προσεγγίσαμε λανθασμένα το ματς, δεν ήμασταν συμπαγείς. Είμαστε σταναχωρημένοι γιατί το παιχνίδι πήγαινε πραγματικά καλά αλλά μετά πέσαμε. Κοιτάμε το ποτήρι μισογεμάτο χάρη στο γκολ του Marchionni που μας επιτρέπει να ανατρέψουμε το σκορ στη ρεβάνς. Πήγε έτσι, τώρα ας σκεφτούμε το ντέρμπυ με την Torino", σημείωσε.

Delio Rossi: αξίζαμε τη νίκη

Την πρώτη του νίκη σε βάρος του Ranieri και μόλις τη δεύτερη του ως προπονητής επί της Juventus πέτυχε απόψε ο Delio Rossi (η προηγούμενη ήταν όταν βρισκόταν στον πάγκο της Lecce) και έδειξε, προφανώς, ικανοποιημένος από τη νίκη και την απόδοση της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο: "ξεκινήσαμε φοβισμένα αλλά επανήλθαμε και αξίζαμε τη νίκη. Ίσως μπορούσαμε να βάλουμε το τρίτο γκολ", είπε για να επισημάνει ότι και με 1-1 η Lazio θα πήγαινε στο Τορίνο να αγωνιστεί για την πρόκριση. "Η νίκη επί μιας μεγάλης ομάδας όπως η Juventus μας φτιάχνει το ηθικό", κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: