Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Ευρωπαϊκή Super League σαν το ΝΒΑ;

Η ιδέα είναι παλιά, από τη δεκαετία του '90 στο πλαίσιο του G-14, αλλά το "France Football" την επαναφέρει υποστηρίζοντας ότι αποτελεί προσανατολισμό των μεγαλύτερων συλλόγων της ηπείρου αλλά, αυτή τη φορά και την Uefa: πρόκειται για τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής Super League στα πρότυπα του αμερικάνικου NBA που θα επέτρεπε στις ομάδες να αυξήσουν τα έσοδά τοςυ να να αντέξουν στην οικονομική κρίση. Το νέο μοντέλο, σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό θα μπορούσε να ξεκινήσει από τη σεζόν 2012/13 -τότε που η Juventus θα έχει το νέο της γήπεδο...- αντικαθιστώντας το υφιστάμενο Champion League.

3 τουρνουά

(Update) Προβλέπεται να υπάρχουν τρεις Super League, A, B, C ώστε να υποβιβάζονται / ανεβαίνουν από τη μία στην άλλη. Στην Super League Α θα αγωνίζονται 20-22 ομάδες σε μονά παιχνίδια και έπειτα θα υπάρχουν προημιτελικά, ημιτελικά, τελικός που θα αναδεικνύει τον πρωταθλητή Ευρώπης ενώ οι 3-4 τελευταίοι θα υποβιβάζονται στη Super League B. Με αυτόν τον τρόπο θα αγωνίζονται μεταξύ τους οι μεγάλες ομάδες χωρίς τις διάφορες Armedia και Bate. Μιας και με αυτό το σύστημα θα έχουμε 24 ματς τη χρονιά έναντι των 13 σήμερα, θα πρέπει να μειωθούν τα παιχνίδια των εθνικών πρωταθλημάτων στις 30-38 αγωνιστικές.

Platini: η Εκτελεστική αποφασίζει...

"Η δική μου Champions είναι αυτή με τη μεγαλύτερη δυνατή ισότητα αλλά είναι η Εκτελεστική Επιτροπή που αποφασίζει: κατανοώ τις ανησυχίες των συλλόγων για την κρίση", δήλωνε τις προάλλες ο Platini -εν πάσει περιπτώσει, δεν είναι ακριβώς ένα "όχι"... Η ενδεχόμενη επάνοδος του Florentino Perez στη Real Madrid θα ενίσχυε το σενάριο...

Πηγή: France Football, Gazzetta dello Sport, La Stampa

Δεν υπάρχουν σχόλια: