Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

0-0 στη Γένοβα: η Primavera διασφάλισε την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα, +1 από τη Samdoria, +2 από την Empoli

Έξι μέρες μετά τον τελικό του Viareggio και το 4-1 επί των γενοβέζων, Sampdoria-Juventus 0-0, ένα αποτέλεσμα υπεραρκετό για την Primavera του Maddaloni που έτσι παραμένει πρώτη με 1 βαθμό διαφορά από τη Samp, η οποία έχει και ένα ματς περισσότερο. Οι Ελπίδες της Juventus αυξήσαν σε 2 τους βαθμούς της διαφοράς και από την Empoli που ηττήθηκε στο Livorno.
Σε σχέση με την αναμέτρηση του Viareggio, ο Maddaloni κράτησε μόνον τους Pinsoglio, Ariaudo, D’Elia, Giovinco και Esposito και χρησιμοποίησε τους Alcibiade στο κέντρο της άμυνας, Ekdal και Pirrotta στο κέντρο, Curcio στα αριστερά και Libertazzi μοναδικό επιθετικό. Συν τον Jonathan Zebina, που έπαιξε το πρώτο του παιχνίδι μετά την εγχείρισή του το Νοέμβριο. Στην πραγματικότητα ο Zebina είχε να παίξει σε ένα επίσημο ματς από το περυσινό... Sampdoria-Juventus (για τη Serie A, όμως) της 17ης Μαϊου!
Ο Γάλλος έμεινε στο γήπεδο για 75', έτρεξε πολύ, κόντεψε να βάλει και ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα κατά το οποίο οι μικροί bianconeri έφτασαν κοντά στο γκολ με το Giovinco (έστειλε ψηλά άουτ την έμπνευση του Curcio) και τον Libertazzi (ένα θαύμα του Fiorillo απέτρεψε το γκολ). Πιο ισορροπημένο το δεύτερο μέρος αλλά με τον Pinsoglio να μην ανησυχεί κάτω απ' τα δοκάρια.
Τώρα, την Τετάρτη η Primavera παίζει για τα ημιτελικά του Κυπέλλου με τη Roma.

Zebina: σήμερα, μια νέα αρχή!

Χαρούμενος που το τεστ πήγε καλά, ο Zebina έκανε λόγο για "αρχή μιας νέας καριέρας" μιλώντα ςστο Juventus.com: "ήταν μια εμπειρία πραγματικά θετική, είμαι πραγματικά ικανοποιημένος που ξαναβρήκα τη φυσική μου ισορροπία. Τώρα είμαι καλά και αυτό το ματς με την Primavera μου επέτρεψε να ξαναξεκινήσω. Σήμερα για μένα είναι μια νέα αρχή, ξεκινά μια νέα καριέρα", είπε ενθουσιασμένος βάζοντας ως στόχο να επιστρέψει σύντομα στην πρώτη ομάδα. Μακάρι!

Πηγή: Juventus.com, Lega Calcio

Δεν υπάρχουν σχόλια: