Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Juventus Stadium: έτοιμοι για τη σέντρα ! Και με 29 scudetti σε πρώτο πλάνο

"Θα είναι ο εορτασμός του orgoglio gobbo" είπε στις πρόβες της τελετής ο Andrea Agnelli.
H νυχτερινή όψη της εισόδου στο στάδιο.

Δεδομένου ότι ενόψει της θεαματικής γιορτής των εγκαινίων του νέου γηπέδου μας στις 8 Σεπτεμβρίου τα συνεργεία δουλεύουν και τη νύχτα, τα παιδιά του Ju29ro.com μπόρεσαν να φωτογραφίσουν το Juventus Sradium (προσωρινό όνομα) νύχτα, την ώρα που θα γίνονται πολλά από τα σημαντικότερα παιχνίδια μας. Περισσότερες φωτογραφίες (τραβηγμένες στις 29 Αυγούστου), στο site του Ju29ro.com, εδώ. Πώς φτάσαμε ως εδώ, βήμα βήμα με τα βίντεο του Juventus.com, εδώ.
Το σώου θα παρουσιαστεί ολόκληρο μετά τις 23.00 (ώρα Ελλάδας) στο Juventus.com και στο Youtube.com/Juventus.
Γιορτή αλλά και μνήμη
για το Heysel και τους Ale & Ricky...

(Update) "Tο στάδιο της Juve ανοίγει με 29 scudetti" τιτλοφορείται το άρθρο της Stampa (των Αgnelli) που περιγράφει στιγμές από το σώου που θα ζήσουμε αύριο βράδυ, ένα σώου με χολυγουντιανές μουσικές και άριες του Puccini, χορογραφίες πλήθους και ακροβάτες, ντοκουμέντα εποχής και πυροτεχνήματα, θριάμβους και ήττες, ήρωες και τραγωδίες.
Το σώου θα ξεκινήσει με αναφορά στα 114 χρόνια του club, και μετά θα δείξει έναν προς έναν τους αριθμούς που σημαδεύουν την ιστορία του καταλήγοντας στα 29 scudetti. Και μετά, ο Andrea Agnelli και ο δήμαρχος Fassino θα κόψουν την κορδέλα των εγκαινίων που θα φέρει η πανέμορφη Cristina Chiabotto στους ήχους του "A summer place"...
Η γιορτή θα συνεχιστεί με τα αστέρια που έγραψαν ιστορία στα γήπεδα, με γκολ και μετά... δυο παύσεις: πρώτα για τις φατσούλες του Alessio και του Riccardo, των άγγελων που χάθηκαν στο Vinovo το δεκέμβριο 2006, και έπειτα: σιωπή, μαύρη οθόνη, μια φλογισμένη ημερομηνία -29 Μαϊου 1985- και το "Knockin' on Heaven's Door" του Bob Dylan...
Κρατικό χρήμα με νόμο, θέλει ο Abete
για να φτάξουν στάδια και οι άλλοι συλλογοι...

(Update 2) O Giancarlo Abete, πρόεδρος της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Figc) αναφέρθηκε στο νέο στάδιο και έδειξε και πάλι ότι πρτιμά να ακολουθεί δυο μέτρα και δυο σταθμά: "είναι ένα σημαντικό γεγονός για το ιταλικό ποδόσφαιρο το άνοιγμα του νέου σταδίου της Juve. Θα ελπίζουμε να δούεμ και άλλους συλλόγους να τα καταφέρουν. Σε κάθε περίπτωση το θεωρούεμ μια σημαδιακή μαρτυρία ικανότητας, χωρίς το σχέδιο νόμου για τα στάδια, στο Τορίνο, αυτοί της Juve τα κατάφεραν. Είναι ένα κίνητρο και σε πολιτικό επίπεδο ώστε να προχωρήσιε το σχέδιο νόμου για το μηδινικό κόστος για την κατασκευή νέων σταδίων. Αυτός ο νόμος θα διευκόλυνε μια θετική σχέση ανάμεσα σε συλλόγους και πόλεις, να έχεις ένα νόμο που απλοποιεί τα πράγματα. Και δεν είναι τυχαίο ότι ακριβώς αυτό για τα στάδια είναι ένα από τα θέματα που έβαλε στο τραπέζι της συζήτησης η κυβέρνηση (σ.σ. στη σύσκεψη που προγραμματίζεται για τη Δευτέρα) σε σχέση με τους καινούργιους πόρους για τους συλλόγους από το merchandising και από τα στάδια"...
Καταλάβατε; Πρώτα άφησαν τη Juventus να επενδύσει και να φτιάξει αυτό που κανείς δεν πίστευε ότι θα κατάφερνε κανένας σύλλογος όταν η Ιταλία (της Figc του Abete, για να μην ξεχνιόμαστε) έχασε το Euro 2012 που θα έδινε τη δυνατότητα ανανέωσης των γηπέδων με κρατικούς πόρους, και τώρα θέλουν να ψηφιστεί νόμος που θα επιτρέπει στους άλλους, στις διάφορες Inter και Milan, να κατασκευάσουν στάδια με κρατικό χρήμα...
Όπως σωστά επισημαίνει η Σύνταξη του TuttoJuve.com, "1. σε αυτό το σημείο ευχόμαστε να μην γίνει κανένας νόμος γιατί αν η Juventus βρήκε τους πόρους είναι σωστό να μην "ντοπαριστεί" η αγορά και επομένως τους ίδους πόρους να τους βρουν και η Milan, η Inter και οι άλλοι σύλλογοι. 2. Αν γίνει ένας τέτοιος νόμος, να αναγνωριστεί μια αποζημίωση "με μηδενικό κόστος" για τις επενδύσεις που έγιναν από αυτό το σύλλογο. Βέβαια, από εκεί και πέρα θα υπήρχε και η συζήτηση για την αποζημίωση από τη ζημιά της farsopoli, αν είναι μπορεί να γίνει ένας μοναδικός λογαριασμός..."...

Και νέος ύμνος;


Οι παίχτες και η Triade μαζί...

(Update 3) To TuttoJuve.com μεταφέρει τη θέληση πολλών tifosi το νέο ξεκίνημα να ξεκινήσει με ένα νέο ύμνο καθώς το πανέμορφο "Juve, storia di un grande amore" του Paolo Belli έχει συνοδεύσει την αρνητική παρένθεση των τελευταίων ετών.
Κάποιοι tifosi θα ήθελαν την επιστροφή σε τραγούδια του ένδοξου παρελθόντος και ας μην ήταν επίσημοι ύμνοι. Πρώτο απ' όλα, το επίσης πανέμορφο "E' bianconero" των Casalegno, Lubrano, Nesti, Venegoni που ήρθε δέυτερο στο διαγωνισμό της Sony για τον επίσημο ύμνο της ομάδας.


"Πολλά χρόνια πριν, παιδάκι σαν εσένα, με ονειρευόμουν πάντα κάτω από μια σημαία, νιότη χωρίς ηλικία που ως μεγάλος κουβαλάς μέσα σου, ανασαίνοντας με τον ασπρόμαυρο κόσμο, ατέλειωτα στάδια και όλα στο ασπρόμαυρο βαμμένα, και όλοι μαζί ουρλιάζαμε και τραγουδάγαμε: Juve είναι η καρδιά, να γελάμε και να κλαίμε τόσοι μαζί με αυτή την αγάπη που νιώθουμε, Juve η αγάπη και ένας ουρανός με γραμμές και εμείς με αυτούς να πετάμε..."

Ή το θρυλικό "Juvecentus" του Pierangelo Bertoli (είναι ο Κύριος με την ασπρόμαυρη φανέλα που τραγουδά καθισμένος στο αναπηρικό καροτσάκι), ένα τραγούδι που τόσες φορές έχουμε προτιμήσει σε αυτό το blog.


"Juve, Juve, από την curva τραγουδάνε τη χαρά που εσύ μας δίνεις ... Οι Juventus φεύγουν αλλά μένεις πάντα εσύ, μεγάλη Juve ... η περιπέτεια αλλάζει, αλλάζουν όλα γύρω σου ... αλλά bianconero είναι το ποδόσφαιρο, το πραγματικό. Ο αντίπαλος είναι άλλος, αλλάζει φανέλα και ταυτότητα, παραμένει παλιό το αποτέλεσμα που θα 'ρθει. Juve, Juve, από την curva τραγουδάνε τη χαρά που για πάντα μας δίνεις, Juve, Juve, τη νίκη όπως μόνον εμείς τη μπορείς"

Ή, πάλι, το "Il cielo è bianconero" του Francesco De Felice.


"Στην ασπρόμαυρη φανέλα σου υπάρχει και ένα μέρος δικός μας ... είσαι εσύ η Κυρία που έγραψε την ιστορία, δεν υπάρχει άλλη πιο μεγάλη από σένα, Vecchia Signora, ¨ομορφη και ειλικρινής, έχεις κερδίσει πάντα στο γήπεδο γιατί. Είναι αλήθεια ότι ο ουρανός είναι ασπρόμαυρος..."

Κάποιοι, τέλος, πρότειναν ένα πολύ πιο πρόσφατο τραγούδι, το "Atto d'Amore" ("Πράξη αγάπης") του δημοσιογράφου-tifoso Marcello Chirico, σε μουσική του Fabrizio Gatto όπου όμως δεν αναφέρεται ευθέως η λέξη Juventus (το τραγούδι ακούγεται ως ερωτικό) εκτός αν συνυπολογίσουμε το tatoo που βάφει τον πρωταγωνιστή του τραγουδιού σαν ζέβρα...


"Τίποτε δεν μπορεί να μας χωρίσει γιατί ανάμεσά μας υπάρχει ένας δεσμός φανταστικός"

Στους 1938 που ψηφίσαμε στο TuttoJuve.com, το 54,02 % προτιμά να μείνει το "Juve, storia di un grande amore" ενώ από τα υπόλοιπα, πρώτο έρχεται το "E' bianconero" με 6,14 %, ακολουθεί το "Il cielo è bianconero" με 5,31 %, μετά το "Juvecentus" με 3,82 % και τελευταίο, με 1,70 % το "Atto d' amore".

Πηγές: Ju29ro.com
, Juventus.com, La Stampa, TuttoJuve.com

20 σχόλια:

Vero Juventino είπε...

Psssssss......
....oneiro.....

Un Gobbo ad Atene είπε...

Τους καλέσαμε όλους, θεσμικούς παράγοντες και προέδρους των ομάδων. Αλλά ο Moratti δεν θα μπορέσει (και δνε θα θελήσει να παρακολουθήσιε ούτε από την τηλεόραση): έχει προγραμματίσει να μιλήσει για ..."το παιχνίδι του ποδοσφαίρου" στην περιφέρεια του Como...

Έτσι είναι, άλλοι μιλάνε για μπάλα και άλλοι παίζουν μπάλα και μάλιστα στο δικό τους γήπεδο!

Vero Juventino είπε...

Nai 8a einai oloi ekei akoma kai polloi 8ruloi pou exoun foresei thn timhmenh mas fanela...oson gia ton allon ton apatewna...gia allh mia fora me kalupses apoluta filate.

Un Gobbo ad Atene είπε...

Για να είμαστε δίκαιοι, Bianconero, το σχόλιο είναι των παιδιών του Ju29ro που ανακάλυψαν το πρόγραμμα της εκδήλωσης...

Vero Juventino είπε...

filtate*

Vero Juventino είπε...

..nai ontws..molis twra to'da :)
tespa,kalo vradu apo mena,mpravo gia thn squadra azzura kai fusika JUVE fino alla morte.

δημητρης/θεσσαλονικη είπε...

Σκετη καυλα!!!παμε ρε ομαδα!!!

bianconera είπε...

Άντε να φτιαχτούμε λίγο! Τελικά έχουμε μάθει τίποτα για το όνομα?

Un Gobbo ad Atene είπε...

Όχι ακόμα, bianconera

Dimitris είπε...

Ευγε..........

Vero Juventino είπε...

Etairiko 8a einai to onoma tou stadiou

Ανώνυμος είπε...

juvexristos29:mamma mia che JUVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(TA ΘΑΥΜΑΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ 29 ΓΚΟΥΧΟΥ ΓΚΟΥΧΟΥ)

Χρυσή Αυγή είπε...

ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΑΡΕΝΑ Η ΑΝΙΕΛΙ ΣΤΑΔΙΟ

Stefanos K. είπε...

Pantos den me xalaei katholou na parameinei to onoma os "Juventus Stadio" i "Vecchia Segniora"...

Un Gobbo ad Atene είπε...

Πραγματικά, Bianconero, το όνομα θα το βρει εταιρεία που έχει πληρώσει μερικές δεκάδες εκαρομμύρια στη Juventus. Οπότε θα είναι κάτι διαφημιστικό κάποιας εταιρείας.

Δυστυχώς, Ανώνυμε των 9.26 (γιατί δεν βρίκσεις ένα όνομα?). Προσωπικά (και απευθύνομαι και στο Srefano K.) θα διάλεγα το Gianni e Umberto Agnelli ή το Juventus Stadium αλλά δεν θα το δούμε...

Μπράβο για τα 29 θαυμαστικά, Ανώνυμε των 9.20 (ο ίδιος με τον άλλον? Γι' αυτό λέω, βρέστε ένα όνομα).

Vero Juventino είπε...

Dhladh filtate auto pou fantazomai?
"sportfive"? Alla anyway...8a to doume aurio sta egkainia...pw pw milame den mporw na perimenw gia to event!

δημητρης/θεσσαλονικη είπε...

Φιλε μου gobbo υπαρχει καποιο καναλι που θα το δειξει το παιχνιδι εκτος της γιουβε?
Οποιοσδηποτε γνωριζει ας μας πει

Un Gobbo ad Atene είπε...

Η επίσημη μετάδοση είναι μέσω Sky Sport, τα υπόλοιπα, για να δει κανείς Live, στο web.

δημητρης/θεσσαλονικη είπε...

Thanx Gobbo!
Αυτη τη στιγμη στο σκαισπορτ παιζει το juve-ajax ημιτελικο του 97 στο ντελεαλπι!!!παιχνιδι must see για ολους τους απαντεχου γιουβεντινους αυτου του κοσμου!καθε ηλικιας,να θυμουντε οι παλιοι και να μαθαινουν οι νεοι!σε πιανει μια νοσταλγια για τα περασμενα μεγαλεια τοτε που το ντορτι σε τεραστιες ομαδες οπως ο αγιαξ του 90 ηταν μια συνηθεια και οχι να τρως ντορτι απο την φουλαμ και να λες διακιολογιες και παραμυθια της χαλιμας!
Υποχρεωση και καθηκον ολων στην γιουβε να ξαναφερουν την ομαδα τωρα με το καινουριο γηπεδο ξανα τετοιες επιτυχιες!

Ανώνυμος είπε...

egw eimai o juvexristos29 logw k t email juventinos29@hotmail.com :) xr.tz.