Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

Ranieri: για μας μετράει πολύ το Κύπελλο και κακώς η Lega δεν προστάτεψε τις ιταλικές ομάδας αλλάζοντας τις ημερομηνίες διεξαγωγής του ημιτελικού

"Για μας το Κύπελλο Ιταλίας δεν είναι μια αγγαρεία, μας ενδιαφέρει πολύ αυτή η διοργάνωση. Λυπάμαι, όμως, που έρχεται τώρα. Είχαμε ζητήσει να αλλάξουν οι ημερομηνίες για να μην συμπέσουν σημαντικά παιχνίδια αλλά δεν κατέστη δυνατό. Υπομονή, δεν θα κάνουμε πίσω, θα πάμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που αυτή τη στιγμή πετάει. Μας περιμένει ένα παιχνίδι ακόμα πιο δύσκολο από εκείνο του πρωταθλήματος". Ο Claudio Ranieri στη σημερινή συνέντευξη τύπου ενόψει του αυριανού πρώτου ημιτελικού Κυπέλλου με τη Lazio (ο δεύτερος θα παιχτεί περί τα τέλη Απριλίου) δεν μάσησε τα λόγια του.

Οι Γάλλοι είχαν διακόψει το πρωτάθλημα
για να βοηθήσουν τη Monaco ενώ εδώ μας είπαν
αστήρικτες δικαιολογίες για να μην παίξουμε στις 18...


Η Juventus, μόνη ομάδα μαζί με την Inter που ανταγωνίζεται σε τρία μέτωπα, πρωτάθλημα, Κύπελλο, Champions League, είχε ζητήσει από τη Lega να μετατεθεί η διεξαγωγή του πρώτου ημιτελικού για τις 18 Μαρτίου, μετά τη ρεβάνς με την Chelsea (10 Μαρτίου) και την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος (7 και 8 Μαρτίου) αλλά εισέπραξε άρνηση... "Η Lega θα έπρεπε να προστατεύει τις ιταλικές ομάδες", είπε ο Ranieri, "αλλά δεν θέλησε να το κάνει. Μας απάντησαν ότι θα μπορούσαν να βάλουν μαζί Κύπελλο Ιταλίας και Κύπελλο Uefa (σ.σ. στις 18 παίζουν τη ρεβάνς της φάσης των "16" όπου δεν αγωνίζεται καμία από τις ομάδες που παίζουν στο Κύπελλο Ιταλίας...), αλλά δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει αυτό. Θυμάμαι, όταν έφτασα στα ημιτελικά του Champions League με την Chelsea, στη Γαλλία σταμάτησαν το πρωτάθλημα για να βοηθήσουν τη Monaco. Θα ήταν καθήκον τους να κάνουν κάτι και τώρα", συμπλήρωσε αιχμηρά ο Ranieri.
Ο Ranieri σημείωσε ότι η ομάδα πάει να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στον τελικό παίζοντας με όλους τους βασικούς, όπως είπε επισημαίνοντας ότι θεωρεί βασικά όλα τα παιδιά που όταν έλειψαν οι άσοι οδήγησαν την ομάδα. Απαντώντας στα σχόλια που γίνονται για την απόδοση της επίθεσης, ο Ranieri υπογράμμισε ότι κατά διαστήματα κάποιοι σκοράρουν λιγότερο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ξέχασαν την τέχνη τους και βέβαια υπέδειξε το γεγονός ότι η Juve έχει την τρίτη καλύτερη επίθεση (42 γκολ έναντι 43 της Milan και 47 της Inter).

Turnover για Buffon, Del Piero,
ξεκούραση για να συνέλθει ο Legrottaglie

Σε σχέση με το νικηφόρο παιχνίδι εναντίον της Napoli, εκτός αποστολής μένουν Buffon, Del Piero και Legrottaglie -οι δυο πρώτοι στο πλαίσιο του turnover, ο διεθνής αμυντικός (που είχε δοκάρι στο 86' του ματς πρωταθλήματος με τη Lazio) για να συνέλθει από το χτύπημα στο γόνατο. Από την άλλη, στην διάθεση του Ranieri ξαναβρίσκεται ο Chimenti, ο τερματοφύλακας της Primavera Pinsoglio και ο Ariaudo, ο κεντρικός αμυντικός που είχε παίξει κατά της Lazio στο πρωτάθλημα κερδίζοντας το χειροκρότημα όλων. Οι 19 παίχτες που θα έχει στην διάθεσή του ο Ranieri: 3 Chiellini, 4 Mellberg, 7 Salihamidzic, 8 Amauri, 9 Iaquinta, 11 Nedved, 12 Chimenti, 13 Manninger, 17 Trezeguet, 18 Poulsen, 19 Marchisio, 20 Giovinco, 21 Grygera, 22 Sissoko, 28 Molinaro, 30 Tiago, 32 Marchionni, 41 Ariaudo, 42 Pinsoglio.

Delio Rossi: η Lazio θέλει το Κύπελλο!

(Update) Ο προπονητής της Lazio, Delio Rossi αναγνώρισε ότι η κατάκτηση του Κυπέλλου Ιταλίας αποτελεί φιλοδοξία της ομάδας του: "το Κύπελλο είναι ένας από τους στόχους μας, εγώ θέλω να την κερδίσω, θα ήμουν ευτυχής όχι τόσο για μένα όσο για το σύλλογο και για τους παίχτες που το αξίζουν".
Η Lazio έχει κατακτήσει το Κύπελλο 4 φορές (2003/04, 1999/00, 1997/98, 1958) έναντι των 9 κατακτήσεων της Juventus που είναι πρώτη μαζί με τη Roma και θέλει το 10ο για να βάλει και ένα ασημένιο αστεράκι στη φανέλα της. Η Juve κατέκτησε τα 9 της Κύπελλα τις χρονιές: 1994/95, 1989/90, 1982/83, 1978/79, 1964/65, 1959/60, 1958/59, 1941/42 και 1937/38.

Πηγές: Juventus.com, La Repubblica

Δεν υπάρχουν σχόλια: