Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Del Neri: έχουμε συναίσθηση της δύναμής μας

Επανέρχονται στην 2οάδα Marchisio, Pepe, Iaquinta. O Nedved νιώθει πάντα δικό του το scudetto 2006
Τη συναίσθηση όλων για τις δυνατότητες που έχει η Juventus διαμήνυσε ο Del Neri στην παραδοσιακή συνέντευξη τύπου πριν το ματς: "είμαστε πεισμένοι ότι μπορούμε να πούμε το λόγο μας", είπε επισημαίνοντας πως "η ομάδα θα πρέπει να παίξει στο μάξιμουμ" και κάνοντας την ευχή "το ματς να είναι σωστό, όπως στον πρώτο γύρο, πολύ σωστή στο γήπεδο, με πολλές συγκινήσεις, έντονη. Και από εκεί και πέρα ελπίζω το αποτέλεσμα να είναι θετικό, φυσικά".
Η 20άδα που θα δώσει τη μάχη

Η τελευταία προπόνηση έγινε παρουσία του προέδρου Andrea Agnelli και οδήγησε τον mister στην ανακοίνωση του καταλόγου των 20 παιχτών που θα έχει στην διάθεσή του στους οποίους περιλαμβάνεται ο Marchisio αλλά και οι Pepe, Iaquinta: 1 Buffon, 2 Motta, 3 Chiellini, 4 Felipe Melo, 5 Sissoko, 8 Marchisio, 9 Iaquinta, 10 Del Piero, 13 Manninger, 14 Aquilani, 15 Barzagli, 19 Bonucci, 20 Toni, 21 Grygera, 23 Pepe, 25 Martinez, 27 Krasic, 30 Storari, 32 Matri, 43 Sorensen.
Τι είπε για Chiellini, Marchisio, Matri-Toni


H συνέντευξη

Ο mister απάντησε ότι "αυτή τη στιγμή ο Chiellini του χρειάζεται αριστερά" ενώ στην ερώτηση αν θα είναι προσωρινή αυτή η λύση, είπε: "μέχρι να επιστρέψουν παίχτες ενός συγκεκριμένου είδους που εγώ θεωρώ κατάλληλους να παίζουν αριστερά, θα παίζει αριστερά". "Για σας είναι ένας κεντρικός (αμυντικός)", επανήλθε ο δημοσιογράφος για να λάβει ξερή την απάντηση: "για μένα είναι ένας παίχτης".
Αναπόφευκτη η ερώτηση για τον Marchisio: πόσο έτοιμος είναι και κατά πόσο η τοποθέτησή του στο γήπεδο, από πλευράς τακτικής, μπορεί να είναι ένα επιπλέον όπλο: "κοίτα, εγώ θεωρώ πως μια ποδοσφαιρική ομάδα πρέπει να είναι οργανωμένη, από εκεί και πέρα τα νούμερα τα βγάζετε εσείς: 4-4-2, κάποιος έγραψε 4-3-3, διάβασα, ίσως δεν καταφέρνω να διορθώσω ως εκεί. Θα έλεγα ότι πρέπει να είναι οργανωμένη", ξεκίνησε την απάντησή του για να προσθέσει: "μου φαίνεται πως ο Marchisio σε ένα ρόλο που του κόλλησε σε ένα φαντοματικό 4-4-2, έκανε 5 γκολ φέτος. Μου φαίνεται ότι είναι ένας παίχτης αρκετά σημαντικός σε εκείνο το ρόλο. Είτε παίζει εσωτερικός είτε παριστάνει τον εσωτερικό, είναι το ίδιο. Αν καταλάβατε, σε ένα 4-4-2, σίγουρα δεν παίζει εξτρέμ", συμπλήρωσε αποφεύγοντας να μιλήσει καθαρά.
Στη συνέντευξη, ο Del Neri ρωτήθηκε επίσης αν "στα χαρτιά" υπάρχει περίπτωση να δούμε δίδυμο Matri-Toni. Διπλωματικός, ο mister (δεν θα άνοιγε δα όλα τα χαρτιά του): "μμμ, νομίζω ότι έπαιξαν Nenè-Matri και στο Cagliari αλλά το σημαντικό δεν είναι ποιος αγωνίζεται αλλά η σωστή ερμηνεία, η σωστή ένταση, η σωστή συναίσθηση ότι μπορούμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, ότι μπορεί να είναι διαθέσιμοι για 100' όπως στο Cagliari και σε άλλα ματς".

Tι είπε για την Inter


Τι Inter περιμένει, και μάλιστα σε σχέση με τον πρώτο γύρο, ήταν η επόμενη ερώτηση. "Δεν είναι ότι άλλαξε ο τρόπος που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο. Είναι πολύ φορμαρισμένη ομάδα. Τα νούμερα, τα αποτελέσματα, λένε ότι αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη στον κόσμο, που θα μας δώσει σημαντικά κίνητρα", είπε ενώ, όσον αφορά τον πρώτο γύρο σημείωσε πως δεν βλέπει πολλές αλλαγές: "αντί του Milito υπάρχει ο Pazzini", είπε και σε άλλο σημείο της συνέντευξης, όταν του ζητήθηκε πως βλέπει την "αντιπαράθεση Matri-Pazzini" ευχήθηκε στον Pazzo να τα πάει καλά "από το επόμενο ματς" και στον Matri "να τα πάει καλά στη Juventus".
Όταν του επισημάνθηκε ότι τα προηγούμενα χρόνια η Inter ερχόταν στο Τορίνο έχοντας μια σταθερή πρωτιά ενώ τώρα, του είπαν, θα πρέπει να κερδίσει, ο Del Neri απάντησε ότι θεωρεί "υπερβολικό το "πρέπει"" για να σημειώσει ότι η Inter θα αγωνιστεί με νοοτροπία νικητή και ότι το ματς θα παιχτεί από δυο ομάδες που θέλουν να νικήσουν και επομένως θα είναι ένα έντονο ματς. Του ζητήθηκε η άποψή του για Benitez-Leonardo: "πιστεύω ότι ο Leonardo έκανε εξαιρετική δουλειά για πρώτη χρονιά οδηγώντας τη Milan απευθείας στο Champion League. Πιστεύω ότι ο Benitez έκανε, και δνε το λέω εγώ αλλά οι νίκες που έχει κάνει σε διάφορες διοργανώσεις, το ότι είναι ένας προπονητής top, πιστεύω ότι οι συγκυρίες είναι καθοριστικές για έναν προπονητή", είπε επισημαίνοντας ότι ο Benitez αναγκάστηκε να παίξει πολλά ματς με πολλές ελλείψεις, σε κατάσταση ανάγκης.
"Ποιον θα βγάζατε από την Inter;". "Μα, νομίζω ότι είναι μια ομάδα σε μεγάλη φόρμα είπε θυμίζοντας την κατάσταση των Snejder, Eto’o, Pazzini, Julio Cesar και κάνοντας ιδιαίτερη μνεία για τον "Zanetti, που δείχνει να μην έχει ηλικία. Σε επίπεδο παίχτη-πάθους, είναι top αυτή τη στιγμή".
Ένας δημοσιογράφος, τέλος, προσπάθησε να εμπλέξει τον Del Neri στη συζήτηση για την calciopoli: "έχετε βαρεθεί και εσείς με τις αντιπαραθέσεις για την calciopoli;" τον ρώτησε κάνοντας έμμεση αναφορά στην απάντηση που είχε δώσει ο Andrea Agnelli στον Moratti: "εγώ έχω άλλα να σκεφθώ, δεν το κοιτάζω πολύ, είμαι πολύ συγκεντρωμένος σε αυτό που η Juventus πρέπει να κάνει, όχι σε καταστάσεις που μπορεί να μας αφαιρέσουν από τη δουλειά μας". (update) "Σκασίλα μου για όλα αυτά", απάντησε σε αντίστοιχη ερώτηση ο Leonardo υποστηρίζοντας ότι ο κόσμος βαριέται με όλα αυτά. "Υπάρχουν τα αρμόδια όργανα να ασχοληθούν", είπε ο τεχνικός της Inter και παλιός παίχτης της Milan...
Nedved: το scudetto 2006 το κερδίσαμε υπεράξια
στο γήπεδο, όλοι ξέρουν ότι είμασταν
οι πιο δυνατοί.
Ήρθα να μεταδώσω εκείνη
τη νοοτροπία νικητή

Έτσι κι αλλιώς, για την υπόθεση calciopoli (και τις τελευταίες δηλώσεις Moratti, ότι... "δεν υπάρχουν οι βάσεις για την επιστροφή στη Juventus του scudetto 2006") είχε απαντήσει ήδη ο Nedved: "στο μυαλό μου, κανείς δεν μου το πήρε: υπεράξια κερδισμένο στο γήπεδο. Το νιώθω δικό μου... Όλοι εκείνοι που μας αντιμετώπισαν γνωρίζουν ότι είμασταν οι πιο δυνατοί", είπε ο Pavel που όταν ρωτήθηκε τι του αρέσει από την Inter απάντησε γελώντας: "Τίποτα. Δεν έχω τίποτα κατά της Inter, αλλά η Inter θα παραμείνει πάντα η Inter και εγώ είμαι juventino".
O Nedved δήλωσε ευτυχής που "υπάρχει ένας πρόεδρος σαν τον Agnelli που θέλει να δώσει μάχη. Ποιός θα έπρεπε να υπερασπιστεί τη Juventus και τα δίκια της αν όχι οι παράγοντες; Δεν μπορεί να θέλω να είμαι μόνο συμπαθητικός και όχι να τους κάνω να με υπολογίζουν, προτιμώ λιγότερη συμπάθεια. Μπορεί και να μην κερδίζεις αλλά πρέπει να έχεις νοοτροπία νικητή. Με επιλέξαν και για να μεταδώσω αυτή την ιδέα, εκείνη που είχαμε στο ιστορικό γκρουπ", κατέληξε ο Pavel και η δήλωσή του ακούγεται ως αιχμή στον Buffon που προ ημερών, από την αποστολή της Εθνικής, είχε πει: "φτάνει πια να κοιτάμε το παρελθόν, φτάνει με την Calciopoli. Εγώ θέλω να κοιτάζω μπροστά γιατί το παρελθόν είναι σημαντικό αλλά το μέλλον είναι ακόμα περισσότερο"...

Πηγές: Juventus.com, juventusfcspa, Ju29ro.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: