Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

H Juventus θα συμβολίσει την ενότητα της Ιταλίας στον εορτασμό των 150 χρόνων

Πρωτοβουλία της Περιφέρειας Piemonte για μια ειδική φανέλα που θα φορεθεί στο ματς με τη Milan στις 5 Μαρτίου
Στις 17 Μαρτίου συμπληρώνονται 150 χρόνια από την ανακήρυξη της ενοποίησης της Ιταλίας με πρώτη πρωτεύουσα της χώρας (για τέσσερα χρόνια) το Τορίνο και πρώτο βασιλιά της χώρας τον Vittorio Emanuele II του οίκου της Savoia -η Juventus θα ιδρύονταν 36 χρόνια μετά... Και τώρα, που οι εορτασμοί κορυφώνονται, η Περιφέρεια του Piemonte μέσω του αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Michele Coppola είχε την ιδέα -που ο Andrea Agnelli αποδέχθηκε αμέσως- να εμπλέξει τη Juventus στον εορτασμό κατά τον πιο επίσημο τρόπο: καλώντας την ομάδα να εμφανιστεί στο παιχνίδι με τη Milan, το βράδυ της 5ης Μαρτίου στο Olimpico του Torino, με το σήμα του εορτασμού. "Θα είναι μια αναμέτρηση με το Α κεφαλαίο, που θα παρακολουθήσουν εκατομμύρια τηλεθεατές στην Ιταλία και στο εξωτερικό" εξηγεί την επιλογή του παιχνιδιού στη Stampa o Coppola επισημαίνοντας ότι "μιλάμε για μια ομάδα με ισχυρή θεαματικότητα εθνική και διεθνή". Φυσικά, ο Andrea Agnelli δέχτηκε αμέσως και, επίσης φυσικά, δωρεάν: "είναι ένα δώρο της Juventus στην πολη του Τορίνο", επισημαίνει στην εφημερίδα ο Coppola που ενημέρωσε χθες το πρωί την Οργανωτική Επιτροπή του εορτασμού. H πρωτοβουλία, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, επιβεβαιώνεται και από το περιβάλλον του προέδρου της ομάδας, Andrea Agnelli.
Η υλοποίηση της ιδέας δουλεύεται ακόμα -απομένει η άδεια της Lega Calcio αλλά δεδομένου του είδους της εκδήλωσης δεν πρέπει να υπάρξουν αντιρρήσεις. Ήδη προγραμματίζεται, στις αρχές Μαρτίου, μια κοινή συνέντευξη τύπου της Περιφέρειας (Regione), της Juventus και της Nike που θα αναλάβει να φτιάξει μια ειδική φανέλα που θα φορθεί εκείνο το βράδυ και θα διατεθεί σε περιορισμένο αριθμό -μένει ακόμα να μελετήσει πού ακριβώς θα βάλει το logo. Στο τέλος του παιχνιδιού, υπάρχει η ιδεά η φανέλα των παιχτών να διατεθεί στην Οργανωτική Επιτροπή (Comitato Italia 150) για να χρησιμοποιηθεί προς όφελος κάποιας αγαθοεργίας: "μακάρι με κάποιο πλειστηριασμό", προβλέπει ο αντιπεριφερειάρχης που δεν αποκλείει η Nike να την αναπαράξει για να διατεθεί στα καταστήματα Nike της πόλης.
Για άλλη μια φορά, η πρώτη ομάδα της Ιταλίας θα συμβολίσει την ενότητα της χώρας, θα γίνει και συμβολικά η Fidanzata d' Italia, όπως άρεσε στον Avvocato.

Πηγές: La Stampa, italia150.it

Δεν υπάρχουν σχόλια: