Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Germania-Italia 1-1 με τον G.Rossi και ένα σπουδαίο Buffon. Καλός ο Chiellini

Ο Löw δεν έκρυψε πως ήθελε τη νίκη που εδώ και 16 χρόνια δεν πετυχαίνει η Γερμανία κατά της Ιταλίας και δεν κατάφερε να την πάρει ούτε απόψε. Kαλά στοιχεία, κατά διαστήματα, από την Εθνική του Prandelli.
Στο Westfalen Stadion του Dortmund, εκεί που Grosso και Del Piero έδωσαν το 2006 στους azzurri το εισιτήριο για τον τελικό που οδήγησε στον 4ο Παγκόσμιο τίτλο, παίχτηκε το ματς ενός από τα ιστορικότερα δίδυμα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου: ο τελικός της Μαδρίτης το 1982 (3-1 επί της Γερμανίας και 3ο Μουντιάλ για την Ιταλία) και ο μεγάλος ημιτελικός του 1970 (4-3 στην παράταση για την Ιταλία) είναι δυο μόνο από τους σταθμούς που ακόμα και σήμερα γεννούν συγκινήσεις.
Ισορροπημένο ξεκίνημα με τη Γερμανία να παίρνει γρήγορα το πάνω χέρι και στο 16' να ανοίγει το σκορ με τον Klose με ολόκληρη την άμυνα να πιάνεται στον ύπνο. Χρειάστηκαν τα ανακαλαστικά του Buffon για να αποτρέψουν, και μάλιστα σχεδόν αμέσως, το διπλασιασμό των τερμάτων των γερμανών. Η πρώτη καλή ενέργεια για τους azzurri, στο 36', ξεκίνησε από τον Cassano που έβγαλε αριστερά για τον καλό Chiellini: σέντρα αλλά ο Neuer απέκρουσε το σουτ του De Rossi. H Ιταλία διεκδίκησε, βάσιμα, ένα πέναλτυ στο 45' από χέρι του Aogo στην περιοχή σε μπαλιά του Cassani ενώ ο Cassano διαμαρτυρήθηκε, μάλλον υπερβολικά, για ένα σπρώξιμο στο 43'.
Στο δεύτερο μέρος ο Prandelli πέρασε Borriello, Giuseppe Rossi στη θέση των Pazzini, Cassano αλλά πάλι οι γερμανοί είχαν την πρωτοβουλία. Στο 56' πάλι μια καλή ενέργεια ξεκίνησε από τα πόδια του Chiellini που έβγαλε στον Rossi: κόρνερ από τον Neuer... Στο 63' ήρθε η ώρα του Aquilani στον οποίο άφησε τη θέση του ο Thiago Motta... Mεγάλη ευκαιρία στο 66' με τον Borriello αλλά ο Neuer, με δυσκολία, έβγαλε κόρνερ. Χτυποκάρδι bianconero στο 71' όταν ο Chiellini χτύπησε στο γόνατο και ζήτησε πέναλτυ -βγήκε, επανήλθε, συνέχισε και αντικαταστάθηκε λίγο μετά από τον Criscito. Στο 74' είχε κάνει το ντεμπούτο του στην Εθνική ο Giovinco. Και στο 80' έφτασε η ισοφάριση με τον Giuseppe Rossi, στον οποίο είχε βγάλει βαθιά μπαλιά ο Criscito, να νικά τον Neuer με διπλή προσπάθεια. Έξι λεπτά πριν το τέλος, ο Buffon και πάλι αποφασιστικός, κράτησε το σκορ αποκρούοντας σουτ του Khedira. Τελικό σκορ: 1-1.


(Update) Φάσεις, το πέναλτυ (η απόκρουση με το χέρι στο 1' και κάτι του βίντεο) και τα γκολ

GERMANIA-ITALIA 1-1
Τέρματα: 16' Klose - 80' G.Rossi
Κίτρινες κάρτες: 35' Thiago Motta (I)
Διαιτητής: Eric Braamhaar (NED). Επόπτες: Brink, Lobbbert. Τέταρτος διαιτητής: Winkmann.

GERMANIA: 1 Neuer, 16 Lahm (64' 20 Boateng), 17 Mertesacker, 14 Badstuber (64' 18 Hummels), 4 Aogo, 6 Khedira, 7 Schweinsteiger, 13 Mueller (46' 19 Goetze), 8 Ozil, 10 Podolski, 11 Klose (75' 9 Grosskreutz). Αναπληρωματικοί: 12 Adler, 5 Westermann, 2 Schmelzer, 3 Friedrich, 15 Trasch, 21 Bender.
Προπονητής: Joachim Löw
ITALIA: 1 Buffon, 16 Cassani (53' 20 Maggio), 17 Ranocchia, 3 Chiellini (78' 4 Criscito), 18 Montolivo, 8 Thiago Motta (63' 14 Aquilani), 5 De Rossi, 6 Mauri (74' 21 Giovinco), 10 Cassano (46' 11 Borriello), 7 Pazzini (46' 22 G.Rossi). Αναπληρωματικοί: 12 Sirigu, 23 Viviano, 13 Astori, 24 Nocerino, 17 Palombo, 9 Matri.
Προπονητής: Cesare Prandelli.
Ο Padovan έδωσε τη νίκη στην Under 17

Αλλά και στο ματς της Under 17, πρωταγωνιστής ήταν ένας juventino: ο Padovan έδωσε τη νίκη στην ομάδα στο φιλικό με την Ιρλανδία σημειώνοντας το μοναδικό γκολ της συνάντησης.
Νίκησε και η Σερβία του Krasic

Η Σερβία του Krasic νίκησε 2-0 στο Τελ Αβίβ το Ισράηλ σε φιλικό παιχνίδι.

Φωτογραφία από το site της Figc

10 σχόλια:

magica juve είπε...

χαθηκε να εφερναν αυτον τον παιχταρα στην γιουβε...στον αποψινο σκορερ αναφεροομαι...

Un Gobbo ad Atene είπε...

Τον είχε ζητήσει ο Ranieri, τότε που ο μικρός ήταν ακόμα (δανεικός) στην Parma αλλά τον άφησαν όλοι -και δεν εννοώ μόνο τη Juve- να φύγει για την Ισπανία...

Μετά το ματς, μεταξύ σοβαρού και αστείου, τον υπέδειξε στη Juve (και υπέδειξε σε αυτόν τη Juve για να γυρίσει) και ο Buffon...

mike_bianconero είπε...

Παστορε και Τ.Ροσι δυο μεταγραφες για καλοκαιρι αλλα χρειαζονται πολλα λεφτα γι αυτους πρεπει να κανει την υπερβαση η Γιουβε....Πως σας φαινεται η προοπτικη του Παστορε στη Γιουβε???Εμενα θα μου αρεσε αν υπηρχαν τα λεφτα αλλα μπορει να εβγενε και σε περιπτωση Ντιεγκο

Παναγιώτης είπε...

Καλή εμφάνιση από την Εθνική. Ο Prandelli έχει κάνει σίγουρα καλή δουλειά και το θετικό είναι ότι έπεσε πολύ ο μ.ο. ηλικίας. Καλή εμφάνιση, όντως, από Gigi (αν και θεωρώ ότι φταίει στην φάση του γκολ που οι σιχαμένοι μας έκαναν... γιο γιο) και από Γιώργο-Alberto (όσο έπαιξε δλδ ο δεύτερος). Εγώ προσωπικά κατέγραψα πολλά θετικά στοιχεία. Ας ελπίσουμε να ανεβαίνουμε συνεχώς σε απόδοση.

magica juve είπε...

o zamparini για τον pastore απο την γιουβε θα ζητησει 80 εκ...οποτε δεν το βλεπω και πολυ ευκολο να τον παιρνουμε..και δυστιχως αφου δεν πηραν τον ροσσι τον χειμωνα και τελικα ανανεωσε ουτε αυτον θα τον δωσουν κατω απο 30 εκ(οποτε ουτε αυτον θα παρουμε!!)

mike_bianconero είπε...

Ε τοτε να του δωσουμε Αμαουρι,Ιακουιντα και Σαλιχαμιτζιτς και λεφτα για Παστορε :Ρ

Ανώνυμος είπε...

Egw Filoi Juventinoi den simfono oute me tin agora Pastore..Oute Rossi..
Prwton o Pastore einai san ton Diego..ara den xwraei...
Deuteron Rossi exoume..ton Fabio..kratas k ton Matri k anti gia 30+m pou tha edines pernis 2 psimenous italous pektes..
Triton..XRIAZOMASTE ARISTEROPODAROUS...TELOS
LB LMF..PREPEI NA DWSOUME KEI SIMASIA..
K ena Deksi Back k eimaste komple..

Nik thessaloniki

mike_bianconero είπε...

Nik μια χαρα χωραει ο Παστορε φιλε θα παιζει σαν δευτερος επιθετικος η σαν δεκαρι και θα παιζει η ομαδα 4-5-1 οποτε θα χρειαστει ενας εκ των Ματρι Κουγια....Ωστοσο ο Αργεντινος εινια πολυ ακριβος οπως λεει και ο προεδρος της Παλερμο οσο για τα μπακ φιλε απο τα πρωατ παιχνιδια το λεμε ενας αριστερα πισω και μπροστα και ενας δεξια πισω και εισαι μια χαρα....

magica juve είπε...

mike αν του δωσουμε Αμαουρι,Ιακουιντα και Σαλιχαμιτζιτςθα πρεπει να του δωσουμε παραπανω λεφτα για να τους παρει!!!και δεν νομιζω να αλλαξει συστημα η ομαδα...4-4-2 θα παιζει παντα!!!

mike_bianconero είπε...

αχαχαχα ωραιος ο Magica...Οσο για το συστημα δεν θα ηταν ασχημο να γινει καποιος πειραματισμος(το καλοκαιρι εννοειται)γιατι αν δεν εχει η ομαδα λεφτα για δυο επιθετικους τοτε πρεπει να δοκιμασει αν παρει εναν και να παιξει κορυφη με αυτον φιλε....