Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Juventus-Fiorentina 1-1 με αυτογκόλ Motta, γκολ Pepe και μεγάλη ατυχία

Ατυχία: η Juve βρέθηκε να χάνει με τυχερό γκολ (αυτογκόλ Motta σε σουτ του Vargas) και έχασε καλές ευκαιρίες, ειδικά στο δεύτερο μέρος, από έναν έξοχο Boruc που έπιασε τα άπιαστα και μεγάλη ατυχία... Παραμένει η διαφορά από τη Milan...

(Update) Τα γκολ και οι πάμπολλες ευκαιρίες...

Με τον Del Piero στο γήπεδο να αποκτά νέο ρεκόρ παρουσιών κατέβηκε η Juventus που ξεκίνησε ελέγχοντας το ματς αλλά μόλις στο 4' μια σέντρα σουτ του Vargas από τα πλάγια εξοστρακίστηκε στον Motta, ξεγέλασε τον Storari και κατέληξε στα δίχτυα... Και πέρυσι ο Vargas είχε ανοίξει το σκορ στο Olimpico (τελικό σκορ 1-1). Οι viola προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τη ψυχολογία της στιγμής πιέζοντας. Στο 10' τραυματίστηκε ο Gilardino (σε διεκδίκηση κεφαλιάς συγκρούστηκε με τον Motta) και ξαναμπήκε με επίδεσμο. Η Juve ξαναβγήκε μμπροστά αλλά οι κεφαλιές Bonucci, Krasic, Quagliarella δεν ανησύχησαν τον Boruc στο πρώτο 15λεπτο. Στο 20' συνδυασμός Krasic, Motta, Marhisio αλλά το απευθείας σουτ του διεθνούς μέσου κατέληξε στον Boruc. Eυκαιρία στο 28' με τον Del Piero που κλώτησε ψηλά μπροστα στον Boruc. Στο επόμενο λεπτό, ανάποδο ψαλίδι του Aquilani από σέντρα του Krasic έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Οι viola επιχειρούσαν αντεπιθέσεις και στο 34' δημιούργησαν κίνδυνο για τη Juve: η μπάλα πήγαινε προς το Gilardino που έβγαινε μόνος προς τον Storari αλλά ο Bonucci την έστειλε κόρνερ με εμεπνευσμένο τακουνάκι. Στο 36' ο Del Piero πήγε να μπει στην περιοχή, έγινε "σάντουιτς", εκτέλεσε το φάουλ και ...έδωσε στο Boruc την ευκαιρία να γίνει ήρωας... Αντεπίθεση viola στο 38', 3 με 2 bianconeri αλλά ο Pasqual ευτυχώς αποδείχθηκε άστοχος. Στο 40' εξαιρετικό κονρτρόλ και σέντρα του Del Piero για τον Marchisio μέσα στην πειροχή αλλά το σουτ βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων... Ένα τυχερό γκολ επέτρεψε στη Fiorentina να προηγηθεί -η Juve έδειξε χαρακτήρα, δεν πτοήθηκε (όπως συνέβαινε πέρυσι) ανταπάντησε αλλά χωρίς ανάλογη τύχη ώστε να βρει την ισοφάριση στο πρώτο 45λεπτο.
Χωρίς αλλαγές στο δευτερο μέρος. Στο 50' ο Del Piero ξέφυγε, μπήκε από αριστερά και το σουτ του υπό πίεση έφυγε ελάχιστα άουτ από το άλλο δοκάρι... 2' μετά, καλή φάση για τους viola: το σουτ του Santana ευτυχώς έφυγε ψηλά. Στο 55' η Fiorentina έχασε τον Gilardino (μυϊκό πρόβλημα). Στο 57', ενώ ετοιμαζόταν η αλλαγή του, ο Δελ Piero κέρδισε φάουλ χωρίς αποτέλεσμα -στη θέση του ο Iaquinta ενώ πέρασε και ο Pepe αντί του Aquilani που έπαιζε με προστατευτικό επίδεσμο και έδειχνε κρατημένος. Ευκαιρία για τη Juve αμέσως μετά από σέντρα του Krasic, πρώτο σουτ του Iaquinta, δεύτερο του στην αγκαλιά του Boruc... Στο 61', γυριστό του Iaquinta λίγο άουτ... Στο 65' ο Chiellini πρόλαβε τον Babacar... Και άλλη αναγκαστική αλλαγή για τον Mihalilovic στο 69': κράμπα για τον Camparese -το κρύο ταλαιπωρεί τους μυς (-5 η θερμοκρασία απόψε στο Τορίνο)... Νέο έξοχο κόψιμο του Chiello στον Vargas που έφευγε μόνος -οι viola, καλά οργανωμένοι πίσω, γίνονταν πιο επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις καθώς η Juve πίεζε... Τι ευακιρία για τον Iaquinta στο 76'! Ο Boruc απέκρουσε με τα πόδια ενώ ένα λεπτό μετά έσωσε τη Fiorentina βγάζοντας τη μπάλα αποό τα δίχτυα σε σουτ του Chiellini στον οποίο είχε βγάλει τη μπάλα ψύχραιμα ο Krasic! Ατυχία και ένας Boruc που έκανε τη Fiorentina να μην κλαίει τον τραυματία Frey... Στο 78' οι παίχτες της Juventus ζήτησαν να καταλογιστεί χέρι μέσα στην περιοχή (η μπάλα βρήκε από κοντινή κεφαλιά) -στη συνέχεια της φάσης το σουτ του Bonucci βγήκε για ελάχιστα άουτ... Και επιτέλους, το ψιλοκρεμαστό σουτ του Pepe από φάουλ στο 83' κατέληξε στα δίχτυα: 1-1 που μας πέφτει λίγο με βάση όσα δημιουργήσαμε... Πανηγυρισμοί της συντρόφου του Buffon στις εξέδρες, σκεπτικός ο Νο 1... O Del Neri μόλις είχε βάλει τον Lanzafame αντί του Motta. H Juve συνέχισε να πιέζει και στο 88' ο Krasic κλαδεύτηκε από τον Felipe (επέμβαση σκληρή και καθυστερημένη): εύλογη κόκκινη κάρτα. Στη συνέχεια της φάσης, νεό θαύμα του Boruc που έβγαλε στο οριζόντιο δοκάρι-κόρνερ την κεφαλιά από κοντά του Iaquinta... 5' καθυστερήσεις, η Juve κυνηγούσε τους 3 βαθμούς για να πλησιάσει τη Milan που είχε μείνει στο 1-1 στη Γένοβα με τη Sampdoria. Τελευταία φάση για τη Fiorentina: έκοψε ο Pepe που πήρε κίτρινη κάρτα: στο φάουλ του D' Agostino σπουδαία απόκρουση του Storari... Δυνατή αντίδραση της Juve στο δεύτερο μέρος. Κρίμα για τη χαμένη ευκαιρία να φέρουμε τους 3 βαθμούς στο σπίτι μας.

JUVENTUS-FIORENTINA 1-1
Τέρματα: 83' Pepe - 4' αυτ. Motta
Κίτρινες κάρτες: 44' Bonucci, 92' Marchisio, 94' Pepe (J) - 63' Pasqual, 83' Comotto (F)
Κόκκινη κάρτα: 88' Felipe
Διαιτητής: Paolo Valeri (Roma). Επόπτες: Renato Faverani (Lodi), Andrea Stefani (Milano). Τέταρτος διαιτητής: Andrea Gervasoni (Mantova).

JUVENTUS: 30 Storari, 2 Motta (82' 20 Lanzafame), 19 Bonucci, 3 Chiellini, 6 Grosso, 27 Krasic, 14 Aquilani (23 Pepe), 4 F.Melo, 8 Marchisio, 10 Del Piero (57' 9 Iaquinta), 18 Quagliarella. Αναπληρωματικοί: 13 Manninger, 43 Sorensen, 17 Traore, 5 Sissoko.
Προπονητής: Luigi Del Neri.
FIORENTINA: 84 Boruc, 25 Comotto, 31 Camporese (69' 16 Felipe), 5 Gamberini, 23 Pasqual, 21 D' Agostino, 4 Donadel, 7 Santana, 22 Ljajic (65' 32 Marchionni), 6 Vargas, 11 Gilardino (56' 9 Babacar). Αναπληρωματικοί: 35 Avramov, 29 De Silvestri, 28 Bolatti, 24 Cerci.
Προπονητής: Sinisa Mihailovic.

Del Neri: έχουμε τα χαρακτηριστικά

για να παλέψουμε ως το τέλος για το scudetto

Απόψε χάσαμε δυο βαθμούς...


(Update) "Κρατάω την ισοπαλία αν και λέω ότι χάσαμε δυο βαθμούς": αυτή την απάντηση έδωσε ο Del Neri επισημαίνοντας μάλιστα στο συνομιλητή του, παλιό προπονητή, που του έλεγε ότι δεν πας μακριά με ισοπαλίες, ότι αν πέρυσι η Juve είχε ισοφαρίσιε τα ματς που έχασε "θα πήγαινε απευθείας στο Champions League". Ωστόσο, δεν περιόρισε εκεί τις φιλοδοξίες της ομάδας, λέγοντας πως η σημερινή εμφάνιση ήταν γι΄αυτόν "απόδειξη" ότι η Juve "έχει τα χαρακτηριστικά για να παλέψει ως το τέλος" για το scudetto: "ξέρουμε ότι μπορούμε να το διεκδικήσουμε", είπε.
Όσον αφορά την τροπή του παιχνιδιού και την εμφάνιση συγκεκριμένων παιχτών του, ο Del Neri αναγνώρισε ότι ο Aquilani δεν στάθηκε καλά: "υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιος να πάει λιγότερο καλά, οι άλλοι τι κάνουν; Όταν κάποιος δεν είναι σε καλή κατάσταση, παίζουν άλλοι", είπε επισημαίνοντας ότι αυτή είναι η αρχή στη Juventus φέτος. Αναγνώρισε επίσης ότι ούτε ο Krasic ήταν στο επίπεδο του ματς με τη Genoa, κάτι που απέδωσε και την οργανωμένη πάνω του άμυνα της Fiorentina ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι το παιχνίδι πήρε περίεργη τροπή με το αρχικό "τυχερό γκολ" των viola που προήλθε "από καραμπόλα" καθώς και ότι η Fiorentina δεν δημιούργησε ευκαιρίες σε αντίθεση με τη Juventus που βρήκε ένα σπουδαίο Boruc απέναντί της.
Τι λείπει για το scudetto; ρωτήθηκε. "Να κάνουμε αυτές τις εμφανίσεις αλλά με μεγαλύτερη προσοχή" είπε ενώ όταν ρωτήθηκε αν περιμένει κάποιο δώρο από την προσεχή μεταγραφική περίοδο ή να ανακτήσει καποιο παίχτη, ο mister προτίμησε να μην ανοίξει τα χαρτιά του συλλόγου και να μην δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας στην ομάδα: "να ανακτήσουμε παίχτες είναι το πιο σημαντικό", είπε υπερασπιζόμενος Iaquinta, Amauri με την επίκληση των τραυματισμών τους.
Pepe: προπονούμαι με τον Del Piero


Στις προπονήσεις που κάνει με τον Del Piero στα φάουλ μετά το τέλος της προπόνησης απέδωσε το μυστικό της σημερινής εκτέλεσης φάουλ που έφερε την ισφάριση, ο Simone Pepe που εκτίμησε ότι ειδικά στο δεύτερο μέρος "η Juve έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι" και θα μπορούσε να νικήσει αλλά, συμπλήρωσε, "και αυτοί έκαναν καλό παιχνίδι" -ο Mihailivic είχε πει ότι η Juventus κατέκτησε την ισοπαλία για να αναγνωρίσει μετά ότι το scudetto θα διεκδικήσουν Milan, Juve και "η Inter που θα επανέλθει με την επάνοδο των τραυματιών της"... Από την πλευρά του ο Pepe, σχολιάζοντας το 1-1 της Milan με τη Sampdoria είπε πως η Juve κοιτά κατ΄αρχήν τον εαυτό της "αλλά σε αυτό το σημείο έπρεπε να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε για να κόψουμε δυο βαθμούς από τη διαφορά με τη Milan" -δήλωση που δείχνει ποιος στόχος έχει μπει στο μυαλό της ομάδας...

Chiellini: μας λείπει ακόμα κάτι...


(Update 2) "Αν τα υπολογίσεις όλα, είναι δυο βαθμοί χαμένοι γιατί ισοαφαρίσαμε στο τέλος και θα χρειαζόμαστε λίγο χρόνο για να κερδίσουμε το παιχνίδι", δήλωσε ο Chiellini που αναγνώρισε ότι η ομάδα δεν ξεκίνησε καλά: "στα πρώτα 20, 30 λεπτά είχαμε λάθος προσέγγιση. Φάγαμε γκολ αμέσως, είναι αλήθεια αλλά με αυτή τη στάση θα μπορούσαμε να το είχαμε δεχθεί καισ τα επόμενα λεπτά. Στην επανάληψη αλλάξαμε πορεία αλλά μας λείπει ακόμα κάτι τις για να γίνουμε μια μεγηάλη ομάδα. Χρειάζεται μεργαλύτερη συνέχεια στα αποτελέσματα και πρέπει να είμαστε πιο "κακοί" και συγκεκριμένοι", είπε.
11 (από τα 14) γκολ εντός έδρας

Στα 14 παιχνίδια πρωταθλήματος που έδωσε ως τώρα, η Juventus έχει μαζέψει ακριβώς τους ίδιους βαθμούς εντός και εκτός έδρας... 3 νίκες (4-2 το Cagliari, 4-0 τη Lecce, μοναδικό ματς χωρίς να δεχθούμε γκολ, 3-1 την Cesena), 3 ισοπαλίες (3-3 με τη Sampdoria, 1-1 με τη Roma και η αποψινή) και 1 ήττα (1-3 από το Palermo) στο Olimpico: 17-11 τα γκολ.
Εκτός έδρας: 3 νίκες (4-0 επί της Udinese στο Udine, 2-1 τη Milan στο σπίτι της, 2-0 τη Genoa), 3 ισοπαλίες (0-0 με την Inter αλλά και με τη Bologna συν το 1-1 στη Βrescia) και 1 ήττα εκτός έδρας (1-0 στο Bari την πρεμιέρα): 9-3 τα γκολ.
Το Olimpico αποδεικνύεται προβληματικό για την άμυνα: από τα 14 γκολ που δέχθηκε φέτος η Juventus, τα 11 τα δέχθηκε στο Τορίνο!... Με τις ανάλογες συνέπειες στη βαθμολογία.
Bonucci: ατυχία, συγχαρητήρια στον Boruc
αλλά πρέπει να ωριμάσουμε περισσότερο αμυντικά


"Στο πρώτο μέρος συναντήσαμε μερικές δυσκολίες γιατί μετά το γκολ η Fiorentina κλείστηκε προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την αντεπίθεση. Στην επανάληψη πήγαμε καλύτερα, δημιουργήσαμε διάφορες ευκαιρίες αλλά είχαμε λίγη ατυχία και επιπλέον πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον Βoruc που έκανε τρεις με τέσσερις επεμβάσεις πρωταθλητή", είπε από την πλευρά του ο Leonardo Bonucci που, και αυτός, εξέφρασε την πίκρα του για το τελικό 1-1. "Αλλά πρέπει να κρατήσουμε το χαρακτήρα και τη θέληση να νικήσει αυτής της ομάδας, την αποδείξαμε και απόψε", είπε. Ενώ στην παρατήρηση ότι η Juventus δέχεται πολλά γκολ εντός έδρας , ο Bonucci είπε: "πιστεύω ότι συναρτάται με το γεγονός ότι κάνουμε πάντα εμείς το παιχνίδι και επομένως μένουμε περισσότερο ακάλυπτοι και μερικές φορές δεχόμαστε γκολ που μπορούν να αποφευχθούν. Πρέπει να ωριμάσουμε και από αυτή την άποψη".

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΕΣ ΜΩΡΗ ...ΤΑΤΙΑΝΑ!!!!!!
ΚΡΙΜΑ.
Η ΤΥΧΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΗ ΓΕΝΟΒΑ... ΕΜΕΙΝΕ ΕΚΕΙ.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΕΡΔΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΠΕΠΕ.

ΡΗΓΑΣ

Un Gobbo ad Atene είπε...

Οκ, δεν έμπαινε η ...Τατιάνα αλλά... δεν έχουμε σέντερ φορ, ο Aquilani σήμερα ήταν φανερό ότι φυλαγόταν λόγω του τραυματισμού, ο Krasic ήταν μόνος, όπως και ο Quagliarella, ο Capitano έχασε τις ευκαιρίες του... Άντε να δούμε πώς θα πάει με τη Lech Poznan...

Παναγιώτης είπε...

Και άλλες 750 ευκαιρίες να κάναμε πάλι γκολ δε θα βάζαμε. Ήταν γραφτό παιδιά, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Συγχαρητήρια στον Μπόρουτς ο οποίος κράτησε μία ανύπαρκτη ομάδα (που κάθε χρονιά στόχος της είναι να μας κερδίσει) όρθια στα 95' του παιχνιδιού. Κρατάω την πολύ καλή και πειθαρχημένη εμφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Πολύ κρίμα που χάνουμε συνέχεια βαθμούς στο σπίτι μας. Αυτοί είναι που δίνουνε τον τίτλο αλλά, όπως ξαναείπαμε, φέτος είναι αναγνωριστική χρονιά και αν σου βγει... σου βγήκε.

Προχωράμε δριμύτεροι... FORZA JUVE!!

Un Gobbo ad Atene είπε...

Σε δυο βδομάδες, Παναγιώτη, και αφού παίξουμε στην Catania, θα έχουμε ένα πρώτο σημαντικό τεστ: με τη Lazio στο σπίτι μας... Και αμέσως μετά τη Manchester City (το πόσο θα μετράει αυτό το παιχνίδι θα το μάθουμε την Πέμπτη το βράδυ)...

Όπως και να έχει, Forza Juve sempre e per sempre!