Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Η προνομιακή σχέση Meani (Milan)-εποπτών, μερικά ρολόγια και άλλες αποκαλύψεις...

Το πόσο καθοριστικό ρόλο μπορεί να παίξει σε ένα παιχνίδι ένας επόπτης παρασύροντας τον διαιτητή στη μια ή την άλλη απόφαση, το γνωρίζουμε όλοι. Αποκτούν, επομένως, βαρύνουσα σημασία οι απευθείας τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που έρχονται στο φως ανάμεσα στον υπεύθυνο για τους διαιτητές που είχε η Milan, τον Meani και μια σειρά από επόπτες... Συν κάτι ρολόγια δώρο...
"Ήθελα να χαρίσω κάποια από τα συνηθισμένα ρολόγια
στο
υς διαιτητές αλλά κάποιοι είχαν ήδη πάρει..."
Γραφείο Galliani: "στείλτε να υπογράψω την εξουσιοδότηση"


(Update 20/11) Υπάρχει άλλο ένα τηλεφώνημα όπου ο Meani καλεί τον Galliani στο τηλέφωνό του στη via Turati και απαντά η γραμματές του, η κυρία Mary: "ήθελα, λέει ο Meani, να χαρίσω στους διαιτητές τα συνηθισμένα ρολόγια (σ.σ. τα χρονόμετρα του σπόνσορα της Milan, αξίας μερικών εκατοντάδων ευρώ) αλλά κάποιοι απ' αυτούς τα έχουν ήδη πάρει επομένως το μαγαζί μπορεί αν μου δημιουργήσει προβλήματα". Και η κυρία Mary δίνει τη λύση: "πέστε τους να μου στείλουν εμένα και θα υπογράψω την εξουσιοδότηση"...
Να θυμίσουμε ότι ο διαιτητής De Santis κατηγορείται γιατί ζήτησε 23 φανέλες παίχτών από τον Moggi για να τις χαρίσει σε φίλους... Και ότι ο De Santis έφερε στο δικαστήριο την εγκύκλιος της Ομοσπονδίας που επιτρέπει να μικρής αξίας δώρα που ο συνταγματάρχης Auricchio είχε "ξεχάσει" με αποτέλεσμα εκείνο το αίτημα να φαντάζει ως ποιος ξέρει τι... Τώρα, αποδεικνύεται ότι είχε "ξεχάσει' και το τηλεφώνημα του Meani...
Ο φίλαθλος της Milan, επόπτης Puglisi
πήρε δυο τηλέφωνα τον Meani από
τα
αποδυτήρια παιχνιδιού που επόπτευε στην Τυνησία


Στις 17 Απριλίου 2005, ο επόπτης Puglisi βρίσκεται στην Τυνησία για τον τελικό του τοπικού πρωταθλήματος αλλά το μυαλό του είναι στη Μilan και τον ορισμό του και έτσι παίρνει συνεχώς τηλέφωνο, ακόμα και από τα αποδυτήρια στο ημίχρονο του μας, τον Meani που και αυτός κάθεται στον πάγκο δίπλα στον Ancelotti (που δεν ήξερε τίποτα...) καθώς εκείνη την ώρα παίζεται το Siena-Milan 2-1... Λεπτομέρεια: όταν κατά τη διάρκεια της δίκης, οι συνήγροι υπεράσπισης ρώτησαν τον Cuttica, τον άλλον επόπτη του ματς στην Τυνησία, ποια ομάδα υποστήριζε ο Puglisi, εκείνος απάντησε χωρίς ενδοιασμό: "αναμφίβολα τη Milan!". Διαβάζοντας τι έλεγε, δεν θα μείνει καμία αμφιβολία... Το πρώτο τηλεφώνημα γίνεται στο 15΄του Siena-Milan (στις 16:16):
Meani: Pronto?
Puglisi:
Πώς πάμε εκεί;
Meani:
Μας ακύρωσε ένα κανονικό γκολ εκείνος ο ... o Baglioni.
Puglisi: Έμπαινε Savoia! (σ.σ. ο βασιλικός οίκος του Piemonte)! Alè, έμπαινε, Juve! (σ.σ. ειρωνικά). Το ροντέο συνεχίζεται.
Meani:
Είμαστε 0-0.
Puglisi:
Οι άλλοι;
Meani:
H Juve νικάει 4-1.
Puglisi:
Puttana troia!
Meani:
Δεν μπορώ να μιλήσω, είμαι στον πάγκο...
Το δεύτερο τηλεφώνημα γίνεται στις 17:21, κατά τη διάρκεια του ματς στην Τυνησία -έχει σφυριχτεί το ημίχρονο και ο Puglisi μόλις έχει μπει στα αποδυτήρια (ακούγεται η βαριά ανάσα του):
Puglisi: Πώς τελείωσε, ε;
Meani:
Χάσαμε 2-1.
Puglisi:
2-1;
Meani:
Χάσαμε.
Puglisi:
Οι άλλοι τι κάνουν;
Meani:
Η Juve κέρδισε.
Puglisi:
Putt... Τι έγινε;
Meani:
Προηγηθήκαμε, αυτοί έκαναν το 1-1, μετά από 4' φάγαμε γκολ στην αντεπίθεση. Μα, εσύ που είσαι;
Puglisi:
Στα αποδυτήρια.
Meani:
Πόσο είναι εκεί;
Puglisi:
Είναι 1-0 για τους φιλοξενούμενους. Μόλις λήξει θα σε πάρω.
Meani: βάλαμε το χεράκι μας
να κατεδαφιστεί ο Racalbuto...

Περνάνε μερικές μέρες, 3 Μαϊου 2005, η Milan ετοιμάζεται να πετάξει για τον ημιτελικό του Champions League με την Eindhoven, ακριβώς πριν το κρίσιμο για το Scudetto Milan-Juventus. Είμαστε εν αναμονή της κλήρωσης που θα βγάλει τον Collina για το San Siro.
Meani: Φυσικά και διαμαρτύρεται η Juve με όλα αυτά τα άρθρα της Gazzetta. Για σινεμά. Όλες τις κινήσεις που έκαναν αυτοί καταγγέλουν, ο διαιτητής που παύθηκε, που δεν κάνουν πια τη Serie A;
Puglisi:
Τα διάβασα όλα: λοιπόν πώς γίνεται και ο Puglisi δεν παίζει τη Juventus; Meani: Γιατί ο Babini δεν παίζει τη Juventus; Γιατί ο Cordini δεν παίζει τη Juventus: Γιατί ο Messina δεν έπαιξε τη Juventus εδώ και τόσο καιρό (σ.σ. έπαιξε τους bianconeri ακριβώς δυο μέρες πριν στο Juve-Bologna 2-1).
Puglisi:
Cazzo Racalbuto (σ.σ. έχει παυθεί από την 27η ως την 35η αγωνιστική), τον κατεδάφισαν.
Meani:
Ε, το Racalbuto, βάλαμες και εμείς το χέρι αμς να κατεδαφιστεί...
Puglisi:
Cazzi suoi (σ.σ. αρχιδιές δικές του, με την έννοια: δικά του προβλήματα), κατέβα απ' το κάρο και πήγαινε με τα πόδια.
Meani:
Έτσι θα μάθει.
Meani: επίτηδες φουσκώνω διάφορα
και λέω παραμύθια για τη Juventus!


Για να γίνει κατανοητό ότι οι ανακρίβειες που λέει ο Meani δεν είναι συμπτωματικές, θα πρέπει να ακούσει ένα τηλεφώνημα του (εδώ στα ιταλικά) ακριβώς εκείνων των ημερών (στις 6 Μαϊου 2005, 16:24) όπου περηφανεύεται στον παράγοντα της Milan, Roccato ότι όταν μιλάει με τους αρχιδιαιτητές και με ομοσπονδιακούς παράγοντες φοσυκώνει επίτηδες τα πράγματα και λέει υπερβολές:
Meani: ...το κάνω επίτηδες, το κάνω επίτηδες, του λέω, δεν ξέρω, ε cazzo, ο Mitro δουλεύει σε μια εταιρία που φαίνεται πως είχε σχέσεις με τον Moggi, του λέω.
Roccato: Urca madocina (σ.σ. βρισιά είναι).
Meani: Το κάνω επίτηδες...
Roccato: Καταντάει τρελό, καταντάει...
Meani: Όπως όταν του είχα πει ότι ο Merck είχε αγοράσει ένα σπίτι στην περιοχή του Senese το οποίο ήταν του Moggi o οποίος φαινόταν πως του το είχε πουλήσει φθηνά... Καταντάει τρελό... Αλλά το κάνω επίτηδες... Καταντάει τρελό...
Διαβολικό, σαν τη Milan...

Τα βέτο, που πέρασαν

για τους επόπτες του Milan-Juve...


Bέβαια, το συγκεκριμένο τηλεφώνημα έχει ιδιαίτερη αξία για το δικαστήριο για έναν άλλο λόγο: ο Meani εξηγεί στον Roccato πως ξεδιάλεξε (και απέρριψε) επόπτες για το Milan-Juventus και μάλιστα σε συνεννόηση με έναν υψηλό παράοντα της Milan, τον Ramaccioni. Η αξία βρίσκεται στο ότι η υπερασπιστική γραμμή της Milan -που εγινε δεκτή, ουσιαστικά, στην αθλητική "δίκη" του 2006 και έτσι η ομάδα του Berlusconi γλύτωσε τη Serie B παρ' ότι συνομιλούσε απευθείας με διαιτητές (πράγμα που δεν τεκμαίρεται για τον Moggi)- έγκειται στο ότι ο Meani ήταν κάτι σαν εξωτερικός συνεργάτης και η Milan δεν είχε αντικειμενική ευθύνη... Αλλά ο Meani ακούγεται να λέει, αναφερόμενος στις παρεμβάσεις που είχε κάνει:
"...και μετά του λέω: "να συμφωνήσουμε" γιατί στο τέλος του λέω: "ο Farneti δεν μας πάει, ο Ivaldi δεν μας πάει, ο Pisacreta δεν μας κάνει, ο Consolo δνε μας κάνει, ο Biasutto δεν μας κάνει, εκείνος ο άλλος από τη Μπολώνια δεν μας κάνει, βγάλτε μου εσείς... βγάλτε μου εσείς ένα ή δυο ονόματα"
Μιλάμε πάντα για τους επόπτες που θα έχει ο Collina που έχει ήδη κληρωθεί για το ματς ανάμεσα στη Juve και Milan ("εμείς είμαστε ικανοποιημένοι", σχολιάζει ο Meani, που είχε επαφές μαζί του). Ορίστηκαν, τελικά, ο Farnetti -που σε άλλο σημείο του τηλεφωνήματος, εκεί που ανακοινώνει ο Meani ποιοί θα είναι οι επόπτες- χαρακτηρίζεται ως "το μικρότερο κακό" και ο Mitro για τον οποίο είναι ικανοποιημένος...

Πώς συσχέτιζαν τα σφυρίγματα
κατά της Juve
με την παρουσία διαιτητών στο Μουντιάλ


Όμως, υπάρχει και ένα άλλο τηλεφώνημα (στα ιταλικά εδώ), ανάμεσα στον Meani και τον Manfredi Martino, παράγοντα της ομοσπονδίας των διαιτητών την Τετάρτη 20 Απριλίου 2005, λίγη ώρα πριν τα ματς Milan-Chievo 1-0 και Juve-Inter 0-1 (διαιτητή De Santis) όπου ο Meani αναφέρεται στον De Santis, που υποτίθεται ότι ανήκε στη "συμμορία Moggi" και αφού σχολιάζιε θετικά το διαιτητή που κληρώθηκε για τη Milan, λέει:
Meani: ...αλλά και ο Massimo πρέπει να είναι προσεχτικός στο Τορίνο
Martino: Να είσαι ήσυχος, εδώ παίζεται το Μουντιάλ (σ.σ. ο De Santis ήταν υποψήφιος να σφυρίξει στο Μουντιάλ της Γερμανίας).
Meani: Μπράβο!
Martino: Δεν υπάρχουν αμφιβολίες.
Meani: Αν κάνει λάθος κάτι, θα πάει ο Rosetti.
Martino: Ακριβώς. Να είσαι ήσυχος.
Στη συνέχεια του τηλεφωνήματος, ο Meani λέει στον Martino ότι ο Galliani "δεν θέλει να τιμωρηθεί ο Copelli", επόπτης που έχει κάνει έξαλλους τους αρχιδαιτητές με τα λάθη του στο Reggina-Juve... Και ο Martino του απαντά ότι ο Copelli "αποτελεί μέρος αυτού του μικρού, υπογραμμίζω το μικρού, γύρου των εποπτών υπεράνω κάθε υποψίας", δηλαδή δικών τους... Και καταλήγει, ο Meani, ζητώντας να του ξαναστείλει για επόπτη έναν άλλον που παρουσιάστηκε από την κατηγορούσα αρχή ως "άνθρωπος του Moggi", τον Ambrosino στον οποίο ο Martino απαντά ότι έχει ήδη πει ότι "πήρε πολλά συγχαρητήρια από τη Milan". "Φυσικά!", απαντά ο Meani. Μια ωραία παρέα!

Galliani: δεν έχουμε δα και πόλεμο


(Update) Σε αυτό το κλίμα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης στη Lega Serie A, o Galliani έκανε τον αδιάφορο (άλλωστε, ποιος θα τον ρωτούσε;) και επανήλθε απλώς στην αντιπαράθεση που προκάλεσε ο Marotta (απαιτώντας "ομοιομορφία κρίσεων") για να πει στο γνωστό ύφος του πως με τον Marotta ήταν και είναι φίλος και ότι "απλώς τον παρακάλεσα να μην προχωράει σε συγκρίσεις ανάμεσα σε παίχτες της Milan και της Juventus. Αλλά δεν είναι δα και πόλεμος"... Η παλιά πονειρή αλεπού της Serie A που ξέρει πότε να αποφεύγει την ανοιχτή και δημόσια αντιπαράθεση και να δείχνει ότι "παρακαλά"...

Πηγές: Tuttosport, Ju29ro.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: