Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Del Neri: θα τιμήσουμε τον Scirea

"Θέλουμε διεθνείς εμπειρίες ενόψει του προσεχούς Champions League" (όπου χρειάζονται βαθμοί για το ranking Uefa) , προαναγγέλει ο ChiellinI. Aνησυχία και ιδιαίτερη προετοιμασία για να αντιμετωπιστεί το δριμύ ψύχος
"Για μας είναι σημαντικές όλες οι διοργανώσεις, τόσο το πρωτάθλημα όσο και το Europa League. Θα μας κακοφαινόταν να αποκλειστούμε γιατί ήρθαμε εδώ για να προκριθούμε και θα παλέψουμε για να το πετύχουμε. Ξοδέψαμε χρόνο και κόπο σε αυτή τη διοργάνωση και θέλουμε να προχωρήσουμε. Οι τελευταίες εμφανίσεις στο πρωτάυθλημα μας δίνουν εξαιρετικές πιθανότητες να τα καταφέρουμε". Έτσι απάντησε ο Del Neri στους δημοσιογράφους οι οποίοι, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν το ματς με τη Lech Poznan, ρωτούσαν αν η Juventus ενδιαφέρεται περισσσότερο για το πρωτάθλημα. Προκειμένου μάλιστα να μην αφήσει καμία αμφιβολία, ο Del Neri μνημόνευσε τον αίμνηστο Gaetano Scirea που έχασε τη ζωή του στην Πολωνία στις 3 Σεπτεμβρίου 1989: "η Juventus βρίσκεται σε αυτή τη χώρα για πρώτη φορά μετά από εκείνο το τρομερό δυστύχημα και θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να τιμήσουμε τον Gaetano, ένα μεγάλο πρωταθλητή και έναν σπουδαίο άνθρωπο που έδωσε τόσο στο ποδόσφαιρο".

Chiellini: τρέφουμε μεγάλο σεβασμό για τη

Lech Poznan αλλά είμαστε εδώ για να νικήσουμε


Αλλά και ο Chiellini υπογράμμισε τη θέληση της ομάδας να κυνηγήσει τη νίκη: "μοιάζει να είναι μια εκδρομή αλλά δεν είναι έτσι. Για μια ομάδα σαν τη δική μας είναι σημαντικό να προκριθουμε για να αποκτήσουμε διεθνή εμπειρία ενόψει του προσεχούς Champions League. Θα ήταν απογοητευτικό να αποκλειστούμε και επιπλέον μια ομάδα σαν τη δική μας πρέπει να προσπαθεί πάντα να κερδίσει σε οποιοδήποτες παιχνίδι σε οποιαδήποτε διοργάνωση", τόνισε ο διεθνής αμυντικός. Και αφού θύμισε πως το πρώτο παιχνίδι με τους Πολωνούς έγινε όταν η ομάδα ακόμα χτιζόταν, κατέληξε λέγοντας πως στόχος είναι "δυο νίκες στα δυο τελευταία ματς που απομένουν, μιας και έχουμε ακόμα τη δυνατότητα να τερματίσουμε πρώτοι. Τρέφουμε μεγάλο σεβασμό για τη Lech Poznan αλλά είμαστε εδώ για να νικήσουμε", είπε επισημαίνοντας ότι υπό πίεση η ομάδα πέτυχε τα καλύτερά της αποτελέσματα. "Δεν είναι ένα χαρακτηριστικό που αγαπώ πολύ αλλά ας ελπίσουμε να μας χρειαστεί αύριο για να κερδίσουμε το ματς".
To ranking Uefa χρειάζεται νίκες
για τα επόμενα Champions League...


(Update 1/12) Eκτός από το πρεστίζ, η πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League (και οι νίκες, φυσικά) παίζουν ρόλο στο ranking Uefa -για την ευρωπαΪκή βαθμολογία μετράει η πενταετία και η Juve βαρύνεται ακόμα από τις δυο χρονιές που έχασε λόγω calciopoli και το κραυγαλέο λάθος του συλλόγου να μην θέσει ως βασικό στόχο της σεζόν της Β την κατάκτηση του Κυπέλλου Ιταλίας που θα επέτρεπε στην ομάδα να αγωνιστεί από την επόμενη χρονιά στην Ευρώπη μαζεύοντας βαθμούς. Τους βαθμούς που χρειάζεται απεγνωσμένα τώρα για να μη βρεθεί να βγαίνει στο Champions League και να βρίσκεται στο τελευταίο ή προτελευταίο γκρουπ δυναμικότητας (σήμερα η Juve είναι 27η στο ranking Uefa) με τον κίνδυνο να πέσει πάνω σε ομάδες σαν τη Barcelona και κάποιες πανίσχυρες του δευτέρου γκρουπ δυναμικότητας...
Μείον 20 βαθμοί αναμένονται για αύριο
Iaquinta, Del Piero, Camillieri σε επίθεση, άμυνα


Ο Del Neri υπολογίζει το δριμύ ψύχος επισημαίνοντας όμως πως "δεν έκανε ζέστη ούτε σε εμάς τώρα τελευταία, το σημαντικό είναι να μην είναι παγωμένο το γήπεδο. Το κρύο, από εκεί και πέρα, είναι ίδιο για όλους. Η Lech είναι πιο συνηθισμένη αλλά και σε εμάς συνέβη να αγωνιστούμε με τη θερμοκρασία κάτω από το μηδέν. Δεν πιστεύω ότι θα είναι καθοριστικός παράγοντας" είπε (και τι άλλο να έλεγε, δηλαδή;).
Όσον αφορά στη σύνθεση που θα παρατάξει, προανήγγειλε Iaquinta και Del Piero στη επίθεση, είπε ότι ο F.Melo "έχει ανάγκη από μιας αγωνιστικής ξεκούραση" ενώ για το ρόλο του δεξί μπακ αναγνώρισε πως ο μόνος διαθέσιμος είναι ο Camilleri "που έχει ήδη κάποιες εμπειρίες με τη Reggina" (απ' όπου ήρθε το καλοκαίρι).
Οι bianconeri δοκίμασαν το γήπεδο (το Miejski Stadion που χτίστηκε πρόσφατα ενόψει του Euro 2012 και είχε καθαριστεί από το χιόνι που έπεφτε το προηγούμενο διήμερο). Η θερμοκρασία έπεσε στους -13 ενώ για αύριο αναμένεται να αγγίξει τους ...-20!

Το ιατρικό τιμ φροντίζει διατροφή, προθέρμανση

και χρησιμοποιεί τις νέες τεχνολογίες για να

αντιμετωπίσει το δριμύτατο ψύχος και τους

αυξημένους κινδύνους τραυματισμών, μυϊκών και μη


(Update 1/12) H παγωμένη ατμόσφαιρα ανησυχεί ιδιαίτερα το ιατρικό τιμ της ομάδας που φοβάται μυϊκούς τραυματισμούς λόγω ψύχους: "είναι αναμφίβολο ότι ο κίνδυνος μυϊκών τραυματισμών σε αυτές τις θερμοκρασίες εξάνει", δηλώνει στο Tuttosport o Gianluca Stesina, γιατρός της Juventus που καθησυχάζει, πάντως, λέγοντας ότι είναι αρκετές οι διαδικασίες πρόληψης που λαμβάνονται για την ιταλική βαρυχειμωνιά, αρκεί να ακολουθηθούν με μεγαλύτερη έμφαση και προσοχή. Οι παίχτες, λόγου χάρη, "θα πρέπει να φάνε ενάμιση πιάτο pasta αντί για ένα" ενώ θα χρησιμοποιηθεί η τελευταία λέξη τις τεχνολογίας στο ντύσιμο: ρούχα πιο ζεστά που ταυτόχρονα θα επιτρέπουν την ταχύτερη εξάτμιση του ιδρώτα. Παράλληλα θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην τήρηση των κανόνων της προθέρμανσης που θα ξεκινά πολύ νωρίτερα για όσους κάθονται στον πάγκο σκεπασμένοι με ηλεκτροφόρες κουβέρτες και ισοθερμικά ρούχα.
"Στην πραγματικότητα μια από τις πιο επικίνδυνες επιπτώσεις του κρύου, λέει ο Stesina, είναι η κατάσταση του γηπέδου που μπορεί να είναι πολύ σκληρό με αποτέλεσμα να αυξάνει ο κίνδυνος να επέλθουν τραυματισμοί λόγω ενός γλυστρήματος ή μιας σύγκρουσης ή ενός ποδιού που πάτησε σταρβά. Τελικά δεν είναι χειρότερα από κάποια γήπεδα της Serie A και η θερμοκρασία δεν πρέπει να γίνει έμμονη ιδέα. Η διαφορά ανάμεσα στους -10 και -15 είναι πολύ λεπτή", καταλήγει.
Το πρόβλημα, αν μη τι άλλο, δημιουργείται σε συνδυασμό με την ταχύτητα του ανέμου και την υγρασία: μια θερμοκρασία -18 (σαν αυτή που αναμένεται να επικρατεί την ώρα του παιχνιδιού) θα βιώνεται από τον οργανισμό ως -30 αν έχουνμε μια ταχύτητα ανέμου 52 Km/h και υγρασία 80%...

Πηγή: Juventus.com, Ju29ro.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: