Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Τεσσάρα έριξε στο ντέρμπυ η Primavera!

Οι μικροί bianconeri προσπέρασαν τους granata στη βαθμολογία και είναι ένα βήμα από την κορυφή
Το derby della Mole, το αρχαιότερο της Ιταλίας, δεν μπορούμε να το παίξουμε πια σε επίπεδο πρώτων ομάδων αφού ο Toro εξακολουθεί να ταλαιπωρείται στη Serie B αλλά δεν χάνει την αξάι του -κάθε άλλο- στο πρωτάθληαμ Primavera, εκεί όπου σήμερα οι μικροί bianconeri τίμησαν κατά τον καλύτερο τρόπο την παράδοση επικρατώντας με ένα καθαρό 4-1 κάτω από δυνατή βροχή και κάνοντας το καλύτερο δώρο στον προπονητή του Giovanni Bucaro που σήμερα έκλεινε τα 40.
Οι μικροί granata έφτασαν στο ντέρμπυ έχοντας προβάδισμα ενός βαθμού στη βαθμολογία, το παιχνίδι ξεκίνησε ισορροπημένα και η Juve προηγήθηκε 1-0 στι ημίχρονο με γκολ του Margiotta στο 19' -το Torino είχε ένα δοκάρι με τον Franchino και μια καλή επέμβαση του Costantino. Aλλά στο δεύτερο μέρος τα πράγματα άλλαξαν μέσα σε 4': στο 56' ο capitan Giandonato εκεμταλλεύτηκε στο κόρνερ και έγραψε το 2-0 ενώ στο 60' ο Buchel έγραφε το 3-0 με ένα μακρινό αριστερό σουτ στη συμβολή των δοκών. Στο 80' έγινε το 4-0 από τον Carfora, που είχε μπει λίγο πριν, με βολέ μετά από άσιsτ του Giannetti που έκανε ωραίο κοντρόλ εμ το στήθος και του πέρασε απευθείας τη μπάλα. Στο 83' το Torino, που είχε δημιουγήσει και νωρίτερα αλλά βρήκε μπροστά του τον Costantino και τον De Paola, έβαλε το γκολ της σημαίας με πέναλτυ που εκτέλεσε ο Pinelli.
Η σύνθεση της Juventus που κέρδισε το ντέρμπυ: Costantino, Romano, Camilleri, De Paola, Liviero (46' Belfasti), Boniperti, Giandonato, Buchel, Belcastro (76' Carfora), Margiotta (59' Ilari). Αναπληρωματικοί: Sclopis, Schiavone, Libertazzi, Bianconi.
Η ομάδα του Bucaro προσπέρασε έτσι το Torino και έφτασε ένα βήμα από την κορυφή καθως η Genoa έχασε 3-1 εντός έδρας από την ουραγό Cesena ενώ η Sampdoria (που θα υποδεχτεί τη Juve σε μια βδομάδα) έχασε 4-0 στη Φλωρεντία από τη Fiorentina που είναι 1η με 20 βαθμούς μαζί με τη Genoa.

Εφτάρα από τους Allievi Nazionali


(Update 21/11) Οι "μαθητές" του Stefano Guidoni συνέχισαν να σκοράρουν σαν πολυβόλα (38 γκολ σε 9 ματς, +32 η διαφορά τερμάτων) και αφού προηγήθηκαν 3-0 στο ημίχρονο μέσα στο γήπεδο της Alessandria (με γκολ των Simunac, Padovan και Saporetti) έβαλαν άλλα 4 γκολ (πάλι με Padovan, Saporetti αλλά και με τον Todella και ένα αυτογκόλ των γηπεδούχων) και έτσι το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 7-0. Μια νίκη ιδιαίτερα σημαντική καθώς την ίδια ώρα η πρωτοπόρος Sampdoria έμενε εντός έδρας στην ισοπαλία (0-0 με την Canavese) με αποτέλεσμα η Juve να την πλησιάσει στον 1 βαθμό: 25 η Samp, 24 η Juve.
Την επόμενη βδομάδα υποδεχεται τη Savona, ομάδα που βρίσκεται στην 9η θέση με μόλις 8 βαθμούς (2 νίκες, 2 ισοπαλίες, 5 ήττες). Η Sampdoria θα αγωνίζεται στο γήπεδο της Pro Vercelli που έχει 12 βαθμούς.

Τριάρα από τους Giovanissimi Nazionali


Την υπέροχη αγωνιστική βδομάδα του Νεανικού Τομέα συμπλήρωσε το 3-1 των Giovanissimi Nazionali του Gabetta επί της Sanremese. Πρωταγωνιστής της νίκης ο capitan Pira που έβαλε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο -ο Varetto έβαλε το τρίτο. Την επόμενη βδομάδα η "νεότατοι" αγωνίζονται στο γήπεδο της Virtus Entella.

Πηγές: Juventus.com, Tuttosport, zonacalcio.it

Δεν υπάρχουν σχόλια: