Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Διατηρούμε τη μνήμη ζωντανή

Σε εκδήλωση για τους Ale & Ricky, o Andrea Agnelli μνημονεύει και τους Andrea Fortunato και Gaetano Scirea: "πρέπει να διατηρούμε τη μνήμη ζωντανή"
"Σκέφτομαι τη διαφορά ηλικίας που υπάρχει ανάμεσα σε μένα και τον Alessio και το Riccardo. Πρακτικά ήταν η ίδια που υπήρχε ανάμεσα σε μένα και τον αδελφό μου. Και χάνοντας τους ήταν σα να έχανα δυο αδέλφια". Με αυτά τα λόγια μνημόνευσε ο Andrea Agnelli την απώλεια του Alessio και του Riccardo, των δυο παιδιών της Berretti που χάθηκαν στις 15 Δεκεμβρίου 2006 στο Vinovo με την ευκαιρία του φιλανιρωπικού δείπνου που διοργάνωσε η "Associazione Riccardo Neri e Alessio Ferramosca" στο Hotel Atlantic προκειμένου να μαζευτούν χρήματα για τον 5χρονο Matteo Ferrari, με εγκεφαλικό πρόβλημα εκ γενετής.
"Το δυσκολότερο πράγμα είναι να βρεις τη δύναμη, μετά από παρόμοιες τραγωδίες, να φέρεις χαμόγελα εκεί απ' όπου αρπάχτηκαν και αυτό πρέπει να είναι το καθήκον μας", είπε ο πρόεδρος και συνέχισε: "χάσαμε τον Ale και τον Ricky, νωρίτερα τον Andrea Fortunato και τον μεγάλο Gaetano. Όταν έρχεται να λείψει ένα κομμάτι σου, είναι σωστό να το διατηρείς ζωντανή τη μνήμη και εμείς αυτό το βράδυ είμαστε εδώ, όχι επειδή πρέπει να είμαστε αλλά επειδή το πιστεύουμε πραγματικά".
Εκτός από τον πρόεδρο, παρόντες ήταν ο Jean-Claude Blanc, ο Giuseppe Marotta, ο Pavel Nedved, οι Legrottaglie, Lanzafame και Grygera, εκπροσωπώντας την ομάδα, ο Gianluca Pessotto, ο Massimo Carrera και ο τεχνικός της Under 21 και υπεύθυνος του Νεανικού Τομέα του συλλόγου όταν ο Alessio και ο Riccardo έπαιζαν in bianconero, Ciro Ferrara.
"H Juve θα υποστηρίζει πάντα τη δουλειά της Associazione, είπε ο Blanc ενώ ο Marotta πρόσθεσε: "το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο αθλητικό αλλά και κοινωνικό φαινόμενο και έδινε πάντα θετικές απαντήσεις σε πρωτοβουλίες σαν αυτή. Η παρουσία της Juventus και τόσων άλλων ανθρώπων (σ.σ. συμμετείχαν περίπου 400 άτομα), μαρτυρεί τη θέληση όλων βα βοηθήσουμε όποιον έχει μεγαλύτερη ανάγκη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: