Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

"Τεχνικούς χρόνους" επικαλείται ο Abete για να δικαιολογήσει την καθυστέρηση απάντησης...

"Ο στόχος μας είναι να ανταποκριθούμε στην αναφορά της Juventus (σ.σ. που ζητά την ανάκληση του χάρτινου scudetto που δόθηκε στην Inter το 2006 και ανοίγει το θέμα των 2 scudetti που αφαιρέθηκαν από τους bianconeri) σε τεχνικούς χρόνους συμβατούς με την ευθυκρισία και αφήνοντας πλήρη αυτονομία στη δράση της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας". Αυτή την απάντηση έδωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ιταλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (Figc), Giancarlo Abete στους δημοσιογράφους που ρωτούσαν γιατί πέρασαν 200 μέρες χωρίς να υπάρξει απάντηση.
Ο Abete είπε μάλιστα ότι "στην πραγματικότητα η δράση της Εισαγγελίας ξεκίνησε απ' όταν επισημοποιήθηκαν οι εμπειρογνωμοσύνες των (σ.σ. αποκαλυφθέντων από την υπεράσπιση) υποκλοπών και επομένως δεν χρειάζεται να μετράμε 200 μέρες αλλά πολύ λιγότερες. Βέβαια, από πλευράς μας δεν λείπει η συναίσθηση τςη αθλητικής πολιτικής αλλά δεν μπορούμε να εισέλθουμε σε ζώνες που δεν είναι της αρμοδιότητάς μας".

To 2006, όμως, δεν καθυστέρησαν...


Η απάντηση θα μπορούσε να είναι σωστή. Ή τουλάχιστον κατανοητή αφού είναι προφανές ότι ο Abete ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί οπότε προτιμά να κερδίσει χρόνο -καθώς μάλιστα το ενδεχόμενο μιας απαλλακτικής απόφασης της πραγματικής, της τακτικής ποινικής δικαιοσύνης, θα εξέθετε την Ομοσπονδία στον κίνδυνο καταβολής αποζημιώσεων...
Όμως, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας παραμένει εκείνος ο Palazzi που το 2006 κατάφερε να ακούσει, όχι 200 τηλεφωνήματα που έφερε στο φως η υπεράσπιση στη δίκη της Νάπολη (και όχι ο ίδιος, όπως είχε υποψρέωση) αλλά 2.000 στο χρόνο ρεκόρ μερικών εβδομάδων... Οπότε, η απάντηση του Abete δεν ικανοποιεί. Πόσο μάλλον που θέλησε να παγώσει τα σενάρια που θέλουν το διαχωρισμό του Γραφείου Ερευνών της Ομοσπονδίας από την Εισαγγελία της αθλητικής δικαιοσύνης που θα άνοιγε το δρόμο για απομάκρυνση του Palazzi. Ο Abete επικαλέστηκε τις αρχές της Ολυμπιακής Επιτροπής, που προκρίνει τη συγκέντρωση όλων των εξουσιών στο χώρο της αθλητικής δικαιοσύνης σε έναν για να πει ότι η πρόταση διαχωρισμού δεν μπορεί να ακολουθηθεί.

Πηγή: Figc.it

Δεν υπάρχουν σχόλια: