Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Δίκη Calciopoli: Ο Bergamo δείχνει τα οικονομικά Moratti, Milan, Lazio, Roma,τις χρεοκοπίες 5 ομάδων,τις παράνομες έρευνες Moratti, Auricchio-Narducci

Δικαστής Casoria: "8 ή 15 Νοεμβρίου η απόφαση". Δήλωση ποταμός του τότε αρχιδιαιτητή που θύμισε τα πραγματικά στοιχεία που καταρρίπτουν την κατηγορία και υπέδειξε την άρρωστη οικονομική κατάσταση των συλλόγων, τον εμφύλιο στον οίκο των Agnelli, τις παράνομες παρακολουθήσεις Inter-Telecom αλλά και τις παρεμβάσεις του Moratti, ως κομβικά στοιχεία για τη δημιουργία της υπόθεσης... H υπεράσπιση του Moggi παρουσίασε τα τελευταία τηλεφωνήματα και κατήγγειλε τις προανακριτικές διαδικασίες ακόμα και για αλλοίωση της κατάθεσης του Moggi.
Μέρα της οριστικής κατάρρευσης της θεωρίας της κατηγορούσας αρχής για ύπαρξη "συστήματος Moggi" η σημερινή στο δικαστήριο της Νάπολη καθώς αγορεύει ο Paolo Trofino, εκ των συνηγόρων του Moggi που ασχολήθηκε ακριβώς με αυτό το θέμα καταρρίπτοντας το κατηγορητήριο και καταγγέλοντας ηθελημένη απόκρυψη στοιχείων (τηλεφωνημάτων) που έδειχναν την αθωότητα του πρώην γενικού διευθυντή της Juventus όπως και το αβάσιμο των κατηγοριών.
(Update) Aργά το μεσημέρι η δικαστής Casoria ανακοίνωσε ότι στις 8 Νοεμβρίου θα μιλήσει ο εισαγγελέας Capuano και από εκεί και πέρα εξαρτάται από την καλή διάθεση των συνηγόρων: αν μιλήσουν λίγο, θα τελειώσει αυθημερόν, διαφορετικά η απόφαση παέι για τις 15 Νοεμβρίου.
Η δίκη ξεκίνησε με αυθόρμητη δήλωση του τότε αρχιδιαιτητή Paolo Bergamo -λίγες ώρες νωρίτερα είχε βγει ένα νέο τηλεφώνημά του με τη Fazi που έδειχνε ότι οι κληρώσεις ήταν κανονικές και δεν υπήρχε εύνοια στη Juve (αναλυτικά εδώ)- που άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι η δεινή οικονομική κατάσταση στο ιταλικό ποδόσφαιρο βρισκόταν πίσω από τις επιθέσεις των media, αποκάλυψε την παρέμβαση Moratti, επισήμανε ότι επί των ημερών του κέρδισαν συνεχόμενα scudetti Lazio και Roma και ξέσπασε: "είμασταν ένα γκρουπ ετοιμόρροπων απατεώνων"...

Στην εγκυκλοπαίδεια του ποδοσφαίρου
με μνημονεύουν γιατί αποκάλυψα απόπειρα χρηματισμού

Ο Bergamo ξεκίνησε αναφερόμενος σε όσα του καταλόγισε ο μέχρι πρότινος εισαγγελέας Narducci για συστηματική εύνοια της Juve από τη δεκαετία του '90 και έτσι πήγε πίσω, στο 1985 και την υπόθεση Vautrot, όταν υπήρξε απόπειρα εξαγοράς, με 200 εκ., ενόψει του Roma-Dundee. "Δυο πρόσωπα πλησίασαν τον πρόεδορ Viola, το έμαθα και ερεύνησα γιατί γινόταν λόγος για έναν διεθνή διαιτητή. Κάλεσα τους δυο απατεώνες, έραψα ένα μαγνητόφωνο στο σακάκι και τους κατήγγειλα στο δικαστήριο της Ρώμης. Στην εγκυκλοπαίδεια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου με μνημονεύουν για ατό το επεισόδιο. Τιμωρήθηκα για αυτή μου την έρευνα: εννιά μήνες που έγιναν πέντε και μου στοίχισαν το Μουντιάλ", θύμισε.

Με μας, μόλις αναλάβαμε, για πρώτη φορά στην
ιστορία δυο συνεχόμενα scudetti δεν πήγαν
στο
Βορρά (Lazio, Roma). Πώς ευνοούσαμε τη Juve
, που
λέει ο εισαγγελέας; Είμασταν αποτυχημένοι απατεώνες


Και αμέσως μετά πέρασε στον ορισμό του ως αρχιδιαιτητή με τον Pairetto: "είμασταν δυο γιατί η κατάσταση ήταν δύσκολη. Τα τελευταία οκτώ πρωταθλήματα είχαν κερδηθεί 5 φορές από τη Milan και 3 από τη Juve: καυτή κατάσταση", είπε επικαλούμενος τις αντίστοιχες εξηγήσεις του Carraro για να στηλιτεύσει αμέσως μετά το γεγονός ότι ο εισαγγελέας Narducci τον κατηγορεί ότι ξεκίνησε αμέσως να ευνοεί τη Juve. "Εμείς; Όταν 8 αγωνιστικές πριν το τέλος η Juve νικά τον Toro, η Lazio χάνει στη Verona: Juve στο +9 επί της Lazio το 2000, μετά από τρεις αγωνιστικές πάει στην έδρα της Juve", θύμισε. Και "η Lazio νικά, διαιτητής ο Farina, πλησιάζει, την τελευταία αγωνιστική με τη βροχή στην Perugia, η Juve χάνει στην Perugia και χάνει το scudetto. Εμείς είμασταν ένα γκρουπ ετοιμόρροπων απατεώνων" φωνάζει και αφού θυμίζει ποιοί έπαιζαν τότε στη Lazio και τη χαρακτηρίζει πανίσχυρη, συνεχίζει: "Μετά από οκτώ πρωταθλήματα νικά μια romana" θυμίζει και αφού επισημαίνει ότι κλήθηκε να ορίζει διιατητές σε Champions και Uefa θυμίζει ότι την επόμενη σεζόν "το πρωτάθλημα κερδίζει η Roma. Για πρώτη φορά στην ιστορία του calcio δυο συνεχόμενα scudetti δεν πάνε στο Βορρά. Άλλη μια απόπειρα αποτυχημένων απατεώνων", ξεσπάει για να θυμίσει πως εκείνα τα Χριστούγεννα, με τη συνδρομή του παλιού διαιτητή Casarin "έγραψαν ότι είχαμε στήσει τη κλήρωση για το Roma-Juve: κάναμε μήνυση και κερδίσαμε και την έφεση, δυσφήμιση. Και τότε επιβεβαιώθηκε ότι η κλήρωση δεν ήταν στημένη" αλλά, πρόσθεσε, η Figc του έβαλε παρατηρητή.

Ο Moratti με συνάντησε απελπισμένος μετά την 5η Μαϊου...
Και μετά, με τον Facchetti, έβαλαν την Telecom να ελέγξει
τους λογαριασμούς μου, της γυναίκας μου, του αδερφού μου,
των κορών μου... Η Juve δεν χρειαζόταν τη βοήθειά μου,
το 2003 για πρώτη φορά στην ιστορία, δυο ιταλικές ομάδες
έπαιξαν στον τελικό του Champions League: Juve-Milan

Η δήλωση ποταμός του Bergamo συνεχίζεται με την 5η Μαϊου, "όταν η Inter το πρωτάθλημα το έχασε μόνη της και το πήρε η Juve και ο Moratti μου τηλεφωνεί απελπισμένος, μου είπε ότι θα ήθελε να με συναντήσει για να μιλήσουμε για αθλητικές υποθέσεις: δέχθηκα. Τον Ιούλιο έκανα εκείνο το δείπνο στο Forte dei Marmi: η Inter δεν ήταν νικηφόρα και δεν κέρδιζε. Δεν υπήρξα πειστικός: ακριβώς εκεινη τη χρονιά, Moratti και Facchetti ανέθεσαν στην Telecom να ελέγξει τραπεζικούς λογαριασμούς, για μένα, τη γυναίκα μου, τον αδερφό μου, τις κόρες μου (σ.σ. η πρόκειται για την υπόθεση παράνομων παρακολουθήσεων για την οποία η Inter δεν τιμωρήθηκε και από την οποία δεν προέκυψαν στοιχεία ούτε για τους διαιτητές, ούτε για τον επίσης υπό παρακολούθηση Moggi). Την επόμενη χρονιά Milan και Juve ανταγωνίζονται για το πρωτάθλημα, το 2003, αλλά είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του calcio που δυο ιταλικές ομάδες παίζουν αντίπαλες στον τελικό του Champions League. H Juve δεν είχε ανάγκη τη βοήθειά μου. Το 2003 προβιβάζομαι στη Fifa: ορίζω διαιτητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Μουντιάλ 2006. Ήμουν ένας απατεώνας που ήξερε να τη βγάζει καθαρή, δεδομένου ότι με προβίβαζαν κάθε χρόνο", συμπληρώνει το ξέσπασμά του.
Πρότεινα στον Collina να με αντικαταστήσει...
"Του χρόνου", είπε... Μας επιτέθηκαν για να κρύψουν άλλα:
τα οικονομικά Milan, Inter, τις χρεοκοπίες ομάδων..

Ο Bergamo συνέχισε αναφερόμενος στον Capello (στη Roma) που έχοντας κακά αποτελέσματα ("κατά την άποψή μου ήταν δική του ευθύνη") έκανε τη ζωή δύσκολη στους διαιτητές με τις διαμαρτυρίες και είπε να του τηλεφωνεί να διαμαρτύρεται αλλά να μην ξεσηκώνει την εξέδρα.
Και μετά φτάνει στο καυτό σημείο, τη σεζόν 2004/05 όταν ήθελε να σταματήσει: "πήγα να βρω τον Collina για να πάρει τη θέση του αρχιδιαιτητη στη θέση μου (σ.σ. ο Collina, που συνομιλούσε με τη Milan, έχει ευνοήσει και την Inter αλλά όχι τη Juve..). Αυτός είχε ακόμα μεγάλο πάθος για τη διαιτησία: "θα το σκεφτώ του χρόνου". Έμεινα, δεν πήρα μέρος στην καλοκαιρινή προετοιμασία, ήμουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στα έντυπα μιλούσαν μόνον για αποφασιστικά διαιτητικά λάθη: μια θεωρία ηθελημένα όχι αληθινή, ήθελαν να καλύψουν άλλα προβλήματα. Η Milan δήλωνε τα χρέη της με εισφορές της Οικογένειας Berlusconi. Η Inter πάει στο Χρηματιστήριο και η μετοχή της υπερτιμάται κατά 1,5 ευρώ, "γιατί χρειάζονται στην οικογένεια Moratti για τα χρέη που δημιούργησε στο ποδόσφαιρο", έτσι γράεται στα έγγραφα της δίκης. Τη Lazio την εγκατέλειψε ο (σ.σ. ιδιοκτήτης της) Cragnotti, η Roma με την οικογένεια Sensi είχε πάθει αφαίμαξη, η Fiorentina του Cecchi Gori χρεοκοπεί, η Parma του Tanzi δεν χρεοκοπεί, αλλά χρειάστηκε ο νόμος Marzano, η Napoli χρεοκοπεί, η Bologna χρεοκοπεί, η Perugia χρεοκοπεί και εξαφανίζεται, η Ancona το ίδιο: τα αρνητικά σχόλια απέναντί μας, κάλυπταν αυτό που πραγματικά συνέβαινε. Και τα έντυπα έχουν την ακροαματικότητά τους, να υπερασπιστούν τις ομάδες τους. Εγώ μπορούσα να μιλάω ήρεμος: εγκατέλειπα τη θέση στο τέλος του χρόνου. Και δεν ήξερα βέβαια ότι θα ξέσπαγε η Calciopoli, είχα βγει πια".
Elkann-Montezemolo ήθελαν να φάνε τον Giraudo,
έσπειραν την καχυποψία και Moratti-Facchetti έστησαν
τις παρακολουθήσεις που δεν έβγαλαν τίποτε.
Μετά ήρθε
η εισαγγελία της Νάπολη και οι διαρροές
του Auricchio
και γεννήθηκε σκάνδαλο: τα λέει το δικαστήριο της Ρώμης


"Και τότε, γιατί ξέσπασε αυτό το πανδιαμόνιο;", ρωτά ρητορικά το δικαστήριο ο Bergamo. Και απαντά επικαλούμενος το βιβλίο του Moncalvo για όσα συνέβησαν "στον οίκο Fiat μετά το θάνατο του Umberto Agnelli, διαβάζεις εκεί για τον Giraudo που θέλει να προχωρήσει οδηγώντας τη Juve με τον Andrea Agnelli, τον τελευταίο Agnelli. Το γκρουπ του Elkann, ο Montezemolo δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να χτυπήσουν το στόχο που είναι ο Giraudo, όχι ο Moggi" σημειώνει και θυμίζει πως ξεκίνησε τότε δικαστική έρευνα στο Τορίνο που, αφού παρακολουθήθηκαν 26 αγωνιστικές, μπήκε στο αρχείο. "Αλλά η στρατηγική της καχυποψίας είχε αποτέλεσμα: ο Tavaroli που ήδη καταδικάστηκε είπε ότι τα χρήματα για τις έρευνές του καταβλήθηκαν γιατί Moratti και Facchetti είχαν δώσει εντολή για ιδιωτικές έρευνες για μένα και άλλους. Και στις 3 Νοεμβρίου στη Φλωρεντία θα συζητηθεί η αίτηση αποζημίωσης για τη ζημιά που υπέστην από εκείνη την intelligence. Αλλά και ο Tavaroli τα βάζει όλα στο αρχείο: δεν προκύπτει τίποτε. Στη Νάπολη ταυτόχρονα η εισαγγελία ορίζει τον colonnello Arcangioli που αναθέτει την έρευνα στον Auricchio: παρεμβαίνει ο κύριος Franco Baldini, που παραιτείται από τη Roma (σ.σ. όπου επανήλθε ακριβώς αυτές τις μέρες), αφού η Juve είχε πάρει το σκελετό της Roma, Capello και Emerson. Τον Μάρτιο παραιτείται αλλά στο μεταξύ βοηθά στις έρευνες. και όμως, μετά από 170.000 τηλεφωνήματα, μα, θα υπήρξαν αρκετές παραινέσεις αλλά ένα γεγονός δεν μπορεί να αγνοηθεί: στηθηκε ένα ηθελημένα καταστροφικό γεγονός, μια μηντιακή δίκη που με κατέστρεψε, ήμουν ασφαλιστής με 60 υπαλλήλους και τα έχασα όλα σε μια βδομάδα, έχοντας συνείδηση ότι οι υποκλοπές δεν παρήγαγαν τίποτε, από τον υπολογιστή του κυρίου Auricchio, λέει ο δικαστής Silvestri, ενός άπιστου υπαλλήλου του κράτους που εντοπίζεται ως ένας από τους ερευνητές που έκανε φειγ βολάν στις εφημερίδες τις προανακριτικές πράξεις. Με αυτό το πυροτέχνημα πετυχαίνουν αυτό που ήθελαν, ένα σκάνδαλο. Αυτή είναι η αλήθεια, το λέει το δικαστήριο της Ρώμης, όχι εγώ. "Μιλούσα με όλους, βέβαια", "εγώ μιλούσα με όλους, είχαν την ωριμότητα να το κάνω: σε διεθνές επίπεδο είναι σύνηθες να υπάρχει ένα meeting με τους παράγοντες των ομάδων. Εγώ μιλούσα με κόσμο που γνώριζα 20-30 χρόνια: δεν άφηνα να επηρεαστώ για παρανομίες. και η Ομοσπονδία, μας έδωσε να το καταλάβουμε ο (σ.σ. τότε πρόεδρος) Carraro, ήθελε να υπάρχουν σχέσεις με τους παράγοντες: ήθελε η αντιπαράθεση να παραμένει στο κατ' ιδίαν"...
Και, βέβαια, μην ξεχνάμε τις σχέσεις Moratti-Narducci, Auricchio (εδώ)...

Tα τηλεφωνήματα για τις συναντήσεις με Inter, Milan
εξαφανίστηκαν, όταν ήρθαν αυτοί της
Juve (ήδη
πρωταθλήτριας) οι carabinieri περικύκλωσαν το σπίτι μου...


To ξέσπασμα του Bergamo τελείωσε με μια αναφορά στα δείπνα όπου, αφού επανέλαβες ότι έφαγε με όλους ("Sensi, Governato, Spinelli, Aliberti, Ghirelli, Lucchesi, Tanzi, Sacchi"), σημείωσε ότι Inter, Milan, Juve εκείνη τη χρονιά θα έπαιζαν στο δεύτερο γύρο στο Λιβόρνο "και ήθελα να γνωρισουν το σπίτι μου. Εγώ καλώ τον Facchetti, πάω να πάρω στο αεροδρόμιο, καλείται ο Moratti, ο πρώην υπεύθυνος τύπου της Inter και τα τηλεφωνήματα εξαφανίζονται. Συμφωνώ με τον Galliani, μετά αυτός δεν έρχεται: και εκείνα τα τηλεφωνήματα εξαφανίζονται. Στο τέλος, με τη Juve να έχει ήδη κερδίσει το scudetto, καλώ τον Giraudo, έρχεται και ο Moggi, έρχεται και ο Mazzini: να σας επισημάνω ότι θα παραιτούμουν. Όταν έρχονται αυτοί της Juve: φωτογραφίες, υποκλοπές, οι carabinieri πολιορκούν το σπίτι. Κάτι δεν μου πάει εδώ..".

Η συνήγορος του Bergamo καταγγέλλει
τον εισαγγελέα
ότι γύρισε τη δικαιοσύνη στο Μεσαίωνα

(Update) H Morescanti, συνήγορος του Bergamo (της Fazi και του Fabiani) κατήγγειλε την παραβίαση στοιχειδών δικονομικών κανόνων από τον εισαγγελέα Narducci και, απευθυνόμενη στην έδρα, παρατήρησε πως από τη στιγμή που όλη η κατηγορια στηρίζεται αποκλειστικά σε υποκλοπές, το γεγονός ότι έγινε προεπιλογή ελάχιστων συνδιαλέξων και τα υπόλοιπα ακόμα και σήμερα δεν έχουν ακουστεί (ούτε, φυσικά, μεταγραφεί και ενταχθεί στη δικογραφία) στερεί από την υπεράσπιση κάθε δυνατότητα να ασκήσει το λειτούργημά της. Η υπεράσπιση του Moggi έψαχνε για τηλεφωνήματα που αφορούσαν τον πελάτη της, πώς να ξέρω αν δεν υπάρχουν και άλλα που αφορούν ευθέως τους δικούς μου, αναρωτήθηκε για αν επισημάνει ότι έτσι όπως έγινε η δίκη δεν θα μάθουε ποτέ τι ακριβώς συνέβη.
Και αφού στη συνέχεια απέριψε μια προς μια τις κατηγορίες, υποδεικνύοντας τα λάθη της κατηγορίας και τα σημεία όπου διαψεύστηκε από τις μαρτυρίες Ανάλογα κινήθηκε για Fazi, Fabiano και, τέλος, κατηγόρησε τον Narducci ότι γύρισε τη δικαιοσύνη στο Μεσαίωνα αφού υπέδειξε στους συνηγόρους υπεράπσισης να αναζητησουν αυτοί αποδέιξεις για την αθωότητα ενώ είναι υποχρεωμένος να το κάνει ο ίδιος.

Trofino: σκανδαλώδης η εισαγγελία
Ιδού τα τηλεφωνήματα που καταρρίπτουν τις κατηγορίες
Κάποιοι ήξεραν για τις υποκλοπές ενώ γινόταν;
Αποσιωπήθηκαν οι επαφές της Milan με τη διαιτησία

Αλλοίωσαν την προανακριτική κατάθεση Moggi
Οι ελβετικές sim ήταν για τις μεταγραφές, γι' αυτο
δεν ακούγεται ο Moggi να μιλά ποτέ και πουθενά για μεταγραφές

(Update 2) O Paolo Trofino (στη φωτογραφία), συνήγορος του Moggi που πήρε στη συνέχεια το λόγο, επισήμανε με τη σειρά του ότι τόσες πολλές δικονομικές ανωμαλίες δεν είδε ποτέ σε 35 χρόνια καριέρας: "δεν υπήρχε ίχνος αδικήματος, αλλά υπήρχε ήδη ο υπαίτιος, ο Moggi", είπε επισημαίνοντας ότι "αναποδογυρίστηκε ο Κώδικας: δόθηκε εντολή για υποκλοπές χωρίς αδίκημα". Ο Trofino κατήγγειλε επίσης ότι ενώ η έρευνα ξεκινά με την κατάθεση του Baldini, που συνεργαζόταν με τους carabinieri, δεν κλήθηκε ως μάρτυρας και απάντησε επιπλέον δηκτικά στον τότε και σημερινό αθλητικό διευθυντή της Roma που έχει χαρακτηρίσει τον Moggi "άνθρωπο χωρίς ποιότητα": "όταν το 1994, με τα χρέη, ο Avvocato Agnelli κάλεσε εκείνον τον άνθρωπο χωρίς ποιότητα και πριν μιλήσει με τους μεγάλους του κόσμου, καλούσε τον Moggi στις 6 το πρωί, εκείνη η Juve γεμάτη χρέη και αδεια από επιτυχίες έγινε η καλύτερη στον κόσμο. Το έλεγαν όλοι, στο τηλέφωνο", είπε θυμίζοντας πως ο τελικός του Μουντιάλ 2006 φέρνει την υπογραφή του Moggi.
Ο Trofino διάβασε τα τελεταία τηλεφωνήματα που βγήκαν επισημαίνοντας πως ήδη από το 2006 υποστήριξε στην Ομοσπονδία (Figc) ότι "υπάρχουν 100.000 τηλεφωνήματα, έχετε 35 ως βάση της δίκης και υποστήριξα την αθωότητα του Moggi για τα άλλα 99965 τηλεφωνήματα που έκτιοτε βγήκαν στην επιφάνεια" "τηλεφωνήματα 3,5 λεπτών το καθένα κατά μέσο όρο που χωρίς ύπνο θα χρειαζόταν ενάμιση χρόνο μόνον για να ακουστούν, με ύπνο, 3,5 χρόνια".
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Trofino κατηγόρησε ευθέως την εισαγγελία ότι απέκρυψε ηθελημένα τηλεφωνήματα που αποδείκνυαν ότι δεν υπήρχε "σύστημα Moggi" σαν τα τελευταία που βγήκαν (εδώ και εδώ τα τελευταία) ενώ αντίθετα προέκυπτε ότι βασικά υποτιθέμενα στελέχη του συστήματος, σαν τον Bergamo και τη Fazi, εύχονταν την ήττα της Juve υπέρ της Milan. Παράλληλα, ο Trofino κατήγγειλε ότι αποσιωπήθηκαν τηλεφωνήματα που δείχνουν ότι οι βασικοί παραγοντες της Milan (Meani αλλά και Galliani) συνομιλούσα με επόπτες και μάλιστα πετύχαιναν να έχουν τους επόπτες που ήθελαν και ότι σε αυτά τα ματς είχαν ευνοϊκές αποφάσεις: "ακούμε τον Meani να ουρλιάζει ότι είπε στους αρχιδιαιτητές: "σε περίπτωση αμφιβολίας κατά της Milan, το σημαιάκι μένει κατεβασμένο". Ακούσατε ποτέ τον Moggi να λέει κάτι ανάλογο;", ρώτησε και επισήμανε ότι ο Moggi ποτέ δεν ζήτησε να μην βγει κάρτα κατά παίχτη του, όπως έκανε ο Meani για το Nesta.
Και όμως, τόνισε, η κατηγορούσα αρχή επέμενε σε θέματα που αποδείχθηκαν ανύπαρκτα, όπως το δήθεν κλείδωμα του Paparesta ή τη συνεννόηση με τον υπουργό Pisanu που λέει στον Moggi "ας βοηθήσουμε την Torres", ομάδα κατώτερης κατηγορίας της Σαρδηνίας: "και τι μπορεί να εννοεί; Να στείλει νέους παίχτες δανεικούς όπως θα μπορούσε να δει η έρευνα αν πήγαινε να δει ότι ο Moggi της έστειλε πράγματι δυο μικρούς εκείνη τη χρονιά"...
Ο Trofino άφησε όμως και ένα βαρύτατο υπαινιγμό κατά της εισαγγελίας επισημαίνοντας ότι υπάρχει συνδιάλεξη του μάρτυρα κατηγορίας (που δεν απέδειξε τίποτε στην ακροαματική διαδικασία) Martino με το Meani όπου λέει στον υπεύθυνο της Milan: "αυτά θα τα πούμε από κοντά γιατι υπάρχει κόσμος που μας ακούει". Και αυτό μεσούσης της προανάκρισης", τόνισε ο Trofino δίνοντας συνέχεια στις καταγγελίες του άλλου συνηγόρου του Moggi, Prioreschi ο οποίος, στην δκή του αγόρευση είχε ζητήσει να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες του Auricchio και του τότε εισαγγελέα Narducci...
(Update 3) Aναφερόμενος στις ελβετικές sim, που μπορούσαν να υποκλαπούν και από τις οποίες δεν προκύπτει κάτι, αφού επισήμανε ότι αγοράστηκαν φανερά, ο Trofino κατήγγειλε ότι κατά την προανάκριση ο Moggi δήλωσε στους carabinieri ότι τις προμηθεύτηκε για να προστατέψει τη Juventus (σ.σ. από κατασκοπία σε θέματα μεταγραφών): "ήμουν παρών και θυμάμαι τη λεπτομέρεια γιατί όταν ολοκληρώσαμε μάλωσα τον Moggi επειδή δεν μίλησε περισσότερο για τη βιομηχανική κατασκοπία. Αλλά όταν διάβασα το πρακτικό της προανάκρισης, δεν υπήρχε ίχνος αυτής της δήλωσης!" ενώ "ο Narducci ισχυριζόταν στην αίθουσα του δικαστηριου ότι οι μεταγραφές γίνονται τον... Αύγουστο. Οι μεταγραφές γινονται μήνες πριν", σημείωσε δηκτικά για να επισημάνει επίσης ότι αυτή η υπόθεση θα έπρεπε να έχει εκδικαστεί στο Τορίνο (που αρχειοθέτησε την όλη υπόθεση) λόγω χψρικής αρμοδιότητας. "Αλλά δεν μας τρομάζει το θέμα, θέλουμε απόφαση", τόνισε θέτοντας άλλο ένα ερώτημα: πώς γίνεται και μέσα στα τόσες χιλιάδες τηλεφωνήματα δεν ακούγεται ποτέ κάποιος σαν τον Moggi να μιλά για μεταγραφές; Μήπως, ακριβώς γιατί αυτά τα έλεγε μέσω των ελβετικών τηλεκαρτών, σημείωσε.
Ο Trofino ζήτησε από την πρόεδρο, που το δέχθηκε, να ολοκληρώσει την αγόρευσή του στην επόμενη συνεδρίαση, στις 8 Νοεμβρίου οπότε θα μιλήσει και ο εισαγγελέας Capuano για περίπου μιάμιση ώρα, όπως είπε.
Ανεπίσημα πρακτικά της δίκης στο Ju29ro.com και στο site του Tuttosport.
Πηγές: Τuttosport, Ju29ro.com.

2 σχόλια:

Un Gobbo ad Atene είπε...

To site της Gazzetta dello Sport έχει ένα κειμενάκι, χαμηλά χαμηλά, όπου από την δήλωση Bergamo βάζει μόνον την αναφορά στη συναντηση με το Moratti -ΧΩΡΙΣ να βάλει ότι τη ζήτησε ο Moratti- ενλω δεν έχει βάλει τιποτε από την αγόρευση του Τrofino και μια παράγραφο από τη Morescanti (την επίθεση στο Narducci) που ασχολείται με τα -σημαντικά- διαδικαστικά.

Και όλο αυτό λέγεται ενημέρωση...

Un Gobbo ad Atene είπε...

Καμία αναφορά, ως αυτή την ώρα, στα sites του Corriere dello Sport και της Stampa (εύλογο, αφού πρόεδρός της είναι ο John Elkann)...

Σιγή και στο site του ιταλικού πρακτορείου ειδήσεων Ansa που αυτή την ώρα στο τμήμα calcio έχει θέμα τον ένα χρόνο από το θάνατο του... χταποδιού Paul που έβρισκε τα αποτελέσματα...

Ναι, και αυτό λέγεται ενημέρωση...

P.S. Ούτε ο Moratti σχολίασε όσα του καταλόγισε ο Bergamo. Αυτό λέγεται εντιμότητα, καθαρή θέση, ευθιξία...