Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Κανονικά οι αγώνες στο Juventus Stadium

Η Juventus κλήθηκε ως παθούσα στη δικαστική έρευνα για προμήθεια ατσαλιού. Σε τριάντα μέρος τα πρώτα στοιχεία. Η Juve έστειλε τις πιστοποιήσεις στο δήμο που ανακοίνωσε ότι τα προγραμματισμένα παιχνίδια θα διεξαχθούν κανονικά.
H ταχύτητα και η αποτελεσματικότητα με την οποία αντέδρασε ο δήμαρχος του Τορίνο Piero Fassino (τον οποίο άλλωστε ευχαρίστησε η Juventus) συνέβαλε ώστε να καταλαγιάσει ο θόρυβος που δημιουργήθηκε στα sites όατν έγινε γνωστό ότι η εισαγγελία της πόλης διεξάγει έρευνα για τη στατικότητα του Juventus Stadium στην οποία η Juventus κλήθηκε ως παθούσα! Η εισαγγελία διερευνά τυχόν ευθύνες τριων τεχνικών υπευθύνων σε σχέση με την προμήθεια ατσαλιού "μη σύμφωνου" προς τους κανονισμούς που, θεωρητικά, θα μπορούσε να έχιε επιπτώσεις στη στατικότητα της εγκατάστασης.
O Fassino έσπευσε να ανακοινώσει ότι ενημερώθηκε επίσημα από την εισαγγελία και ότι επικοινώνησε με τη Juventus που του παρείχε όλη τη σχετική επίσημη και πιστοποιημένη τεκμηρίωση (άλλωστε, μιλάμε για πιστοποιημένο γήπεδο). "Επομένως, οι αγώνες που είναι προγραμματισμένοι στο γήπεδο θα διεξαχθούν κανονικά", τονίζει στην ανακοίνωσήτου ο δήμος επισημαίνοντας ότι, "προληπτικά" θα διατηρήσει μια διαδικασία ελέγχου ως το τέλος της έρευνας. Από πλευράς της, και η Juventus ανακοίνωσε, παραπέμποντας στην ανακοίνωση του δημάρχου (τον οποίο ευχαρίστησε για την "αποτελεσματική και έγκαιρη συνεργασία σήμερα") ότι οι αγώνες -με Genoa, Fiorentina (που επίσης είναι sold out)- θα διεξαχθούν κανονικά και παράλληλα εξέφρασε τη "βεβαιότητά της για τη δομική ασφάλεια του γηπέδου" και για το ότι αυτό θα προκύψει και από την έρευνα.
Από την πλευρά του, ο Giovanni Quirico, υπεύθυνος του δήμου εναντίον του οποίου (και άλλων δυο τεχνικών) κινήθηκε η εισαγγελία, δήλωσε "βαθύτατα πικραμένος" και, όπως ανακοίνωσαν οι συνήγοροί του (συνήγοροι και του Giraudo στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο) ζήτησε να κληθεί άμεσα για κατάθεση ώστε να απαντήσει σε κάθε ερώτηση, να δώσει τις δέουσες διευκρινίσεις και "να αποδείξει τη νομιμότητα των ενεργειών του ως δοκιμαστήςτου Juventus Stadium".
(Update) "Τα τρία υπό διερεύνηση πρόσωπα στην υπόθεση αδικήματος ως προς το γήπεδο της Juventus είναι σοβατότατα πρόσωπα" δήλωσε ο Gino Zavanella, αρχιτέκτονας του Juventus Stadium που χαρακτήρισε (στο Manà Sport 24) τους τρεις "επαγγελματίες υψηλότατου επιπέδου. Δεν μου πάει όμως να προσθέσω κάτι άλλο για την υπόθεση, τουλάχιστον επί του παρόντος".
ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ. (Update 21/10). Η εισαγγελία ανέθεσε σε εμπειρογνώμονες του Πολυτεχνείου του Τορίνο να εξετάσουν την υπόθεση. Σύμφωνα με νεότερο δημοσίευμα της Stampa, η εισαγγελία διερευνά την υπόθεση κατά τη κατασκευή να ανέκυψε το θέμα με το "μη συμβατό" με τους κανονισμούς ατσάλι αλλά να μασκαρεύτηκε για να μην καθυστερήσει το γήπεδο. Επίσης διερευνάται κατά πόσο δεν είναι της ίδιας ποιότητας όλο το ατσάλι που χρησιμοποιήθηκε (εξ΄ου η έρευνα αφορά και την εμπορική εξαπάτηση) -ήδη έγινε έρευνα σε εργοστάσιο στο Udine που διαβεβαίωσε πως παρείχει ό,τι ακριβώς ζητήθηκε.
(update 21/10, 2) To Ansa μετέδωσε το απόγευμα ότι τα πρώτα πορίσματα αναμένονται εντός 30 ημερών.
Η ΠΡΩΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ DEL PIERO. Στην κάμερα της σατρικής Striscia la Notizia έκανε ο capitano την πρώτη του δήλωση για τις δηλώσεις του Agnelli: ο Valerio Staffeli του παρέδωσε εκ μέρους της εκπομπής του Canale 5 το Tapiro d' Oro, πήρε μια φανέλα με αυτόγραφο και μια απάντηση: "Ας πούμε ότι ο πρόεδρος μου θύμισε προκαταβολικά τη λήξη του συμβολαίου μου", είπε χωρίς άλλη αντίδραση...
ΤΟ TNAS ΣΤΙΣ 3/11. Στις 3 Νοεμβρίου ανακοίνωσε το Tnas (Εθνικό Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο) ότι θα συνεδριάσει για να συζητήσει τα μνημόνια της Juventus και των Figc, Inter ως προς την αρμοδιότητά του για την υπόθεση του scudetto 2006. Παράλληλα, τοποθετήθηκε σχετικά με την προειδοποίηση των συνηγόρων της Juventus ότι θα προσβάλλουν επί ακυρότητα τυχόν αρνητική απόφαση διότι θίχτηκε το υπερασπιστικό τους δικαίωμα (αναλυτικά εδώ) σημειώνοντας ότι το δικαίωμα διασφαλίζεται από την ακροαματική διαδικασία.

OUT 10 ΜΕΡΕΣ Ο BUFFON. Μετά το Giaccherini, άουτ για 20 μέρες, σήμερα τραυματίστηκε στην προπόνηση ο Buffon: "θλάση στο ακρώμιον της κλείδας του αριστερού ώμου" ανακοίνωσε η Juventus επισημαίνοντας ότι "οι διαγνωστικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, απέκλεισαν κακώσεις. Η κατάστασή του θα αξιολογηθεί τις επόμενες ώρες". (update 21/10) Η πρόγνωση που ανακοινώθηκε για τον Buffon είναι των 10 ημερών: κινδυνεύει να χάσει και το ματς με την Inter..

ΝΙΚΗ ΤΗΣ UDINESE. H Udinese, πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα μαζί με τη Juventus, νίκησε 2-0 την Atletico Madrid του Diego Με γκολ του Benatia στο 88' και του Floro Flores στο 94'. Μετά την 3η αγωνιστική, η Udinese προηγείται με 7 βαθμούς έναντι 4 των Ισπανών, 2 της Celtic και 2 της Rennes.

ΙΣΟΠΑΛΗ Η LAZIO. Με γκολ του Sculli στο 22' η Lazio προηγήθηκε μέσα στη Ζυρίχη αλλά ισοφαρίστηκε στο επόμενο λεπτό από τους γηπεδούχους. Το τελικό 1-1 φέρνει τη Lazio στους 2 βαθμούς, 7 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Sporting και ισόβαθμη με Vaslui και Zurich...

O SCLOSA EΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ. (update 2). O Claudio Sclosa, 50χρονος πρώην παίχτης της Lazio, του Torino, της Pisa, της Bologna και συνεταίρος στην εταιρία ατζέντηδων IFA του Giuseppe Bonetto, ορίστηκε επικεφαλής των παρατηρητών της Juventus. Σύμφωνα με το Tuttosport θα δουλεύει σε στενή συνεργασία με τον Mauro Sandreani, συντονιστή του νεανικού τομέα.

Πηγή: Comune.Torino,it, Juventus.com, Tuttosport, Tuttojuve.com, La Stampa

Δεν υπάρχουν σχόλια: