Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Η Juve προειδοποιεί το Tnas με προσβολή της απόφασής του στην τακτική δικαισούνη

Εξοργισμένοι οι συνήγοροι της Juventus καθώς οι θέσεις Figc και Inter είναι όμοιες... Σήμερα έληγε η προθεσμία απάντησης της Figc στην Uefa και αναμενόταν ως αργά η απόφαση για την έφεση Moggi, Giraudo για τις διαγραφές τους
Επιθετική τακτική απέναντι στο Tnas (Εθνικό Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο) επέλεξαν οι νομικοί της Juventus με το μνημόνιο που κατέθεσαν χθες, όπως και η Figc με την Inter, κατόπιν των οποίων το κολέγιο των διαιτητών θα πρέπει, το αργότερο ως τη Δευτέρα να αποφασίσει αν είναι αρμόδιο, όπως υποστηρίζουν οι bianconeri, και να ορίσει ημερομηνίες για να εξταστούν τα στοιχεία αναφορικά με την ένσταση για το scudetto 2006.
Ήδη στο προοίμιο του 26σέλιδου υπομνήματος της Juventus, όπως αποκάλυψε ο Alvaro Moretti στο Tuttosport, Briamonte, Chiap­pero και Landi έθεσαν θέμα "παραβίασης του υπερασπιστικού μας δικαιώματος" καθώς παρουσιάστηκαν ενωμένα τα υπομνήματα του εγκαλούντος (Juventus) και των δυο εγκαλουμένων (Figc, Inter) που παρουσίασαν ολόιδιες θέσεις. Οι συνήγοροι της Juve προϊδεάζουν ουσιαστικά για το ενδεχόμενο να προσβάλουν σε τακτικό δικαστήριο για ακυρότητα την απόφαση της διαιτησίας και όποια άλλη απόφαση, "βάση του άρθρου 829 της πολιτικής δικονομίας" (σ.σ. είναι το άρθρο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που προβλέπει τα περί ακυρότητας).
Πρόκειται για μια προειδοιποίηση ως προς το πώς θα αντιμετωπιστεί τυχόν απόφαση αναρμοδιότητας και αυτού του οργάνου, αυτό που επιμένουν να ζητούν Ομοσπονδία και το club του Moratti υποστηρίζοντας παράλληλα... έλλειψη ένομου συμφέροντος! Η Juve επισημαίνει στο Tnas ότι είναι αρμόδιο και υποστηρίζει το δικαίωμά της να προσφύγει για το scudetto 2006 επικαλούμενη τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας μετά το πόρισμα Palazzi κατά της Inter.
Αναμένοντας την απόφαση για Moggi, Giraudo
Ο Paparesta θα απελευθερώσει τον Moggi;

Στο μεταξύ σήμερα αναμενόταν η απόφαση του Ανωτάτου Αθλητικού Δικαστηρίου για την έφεση των Moggi, Giraudo, Mazzini κατά της απόφασης οριστικής διαγραφής του -πρόκειται για την απόφαση που ο Moggi περίμενε με ιδιαίτερη αισιοδοξία. Ως αργά το βράδυ, όμως, δεν είχε υπάρξει κάποια επίσημη ανακοινωση.
Το VecchiaSignora.com έχει εκτιμήσει, πάντως, ότι κομβικό ρόλο θα παίξει η υπόθεση Paparesta (έχει μάλιστα τίτλο: "Ο Paparesta απελευθερώνει τον Moggi;") καθώς κατά την ακρόαση των μερών ο δικαστής ρώτησε τον συνήγορο του τέως γενικού διευθυντή της Juventus, Prioreschi αν η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο με πρόταση του ανακριτή ή του εισαγγελέα. Δεδομένου ότι η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο (ως "μη υφιστάμενη") με πρόταση του εισαγγελέα, είναι φανερό ότι στην απόφαση του 2006 υπάρχει τουλάχιστον ένα στοιχείο εντυπωσιακά λανθασμένο.
Με αυτό το δεδομένο, το VS επισημαίνει πως υπάρχουν τρεις πιθανότητες: να αναιρεθεί η απόφαση και να ακυρωθούν οι διαγραφές, να επιβεβαιωθουν οι διαγραφές, να υπάρξει αναίρεση της απόφασης με αναπομπή στην Figc για να επανεξετάσει την απόφαση δεδομλενων των σφαλμάτων που εντοπίστηκαν. Υπομονή και θα μάθουμε...
O Platini σε τακτικό δικαστήριο για τη Sion

Καθώς σήμερα λήγει η προθεσμία που έδωσε η Uefa στην Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Figc) να απαντήσει για τον τρόπο που χειρίστηκε την calciopoli από το 2006 ως σήμερα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας αναγκάστηκε να κάνει ό,τι απαγορεύει στους συλλόγους: να παραστεί σε τακτικό δικαστήριο, "ως μάρτυρας" επισημαίνουν από την Uefa, Για την υπόθεση της Sion (αναλυτικά εδώ).
Ο Platini και ο γενικός γραμματέας της Uefa Gianni Infantino παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα του καντονίου του Vaud για να εξηγήσουν γιατί δεν επανέφεραν το ελβετικό club στο Europa League όπως είχε διατάξει ο ελβετός δικαστής "και απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις που τους έγιναν" χωρίς να προβούν στη συνέχεια σε δηλώσεις. Την ίδια ώρα, η Πειθαρχική Επιτροπή της Ελβετικής Ομοσπονδίας επέβαλε ποινή πέντε αγωνιστικών στους έξι παίχτες που απέκτησε η Sion το καλοκαίρι επειδή προσέφυγαν σε αστικά δικαστήρια για την άρνηση της Ομοσπονδίας να αναγνωρίσει τα δελτία τους, εγκαλώντας τους για παραβίαση του καταστατικού της Ομοσπονδίας. Η Sion θα κάνει έφεση.
Η δικαστική διαμάχη, που εξελίσσεται ταυτόχρονα σε δυο επίπεδα -αθλητικής και τακτικής δικαιοσύνης- και ως εκ τούτου παρακολουθείται στενά από το νομικό επιτελείο της Juventus που ετοιμάζεται να προσφύγει στο Tar (Περιφερειακό Διοικητικό Δικαστήριο του Lazio)- παραμένει μπλεγμένη καθώς Uefa και Sion χθες εξέδωσαν αντικρουόμενες ανακοινώσεις: η Uefa υποστήριζε πως το δικαστήριο του Vaud απέρριψε τα εκτελεστικά μέτρα που θα επέτρεπαν στη Sion να αγωνιστεί αυτή τη βδομάδα κατά της Rennes και παράλληλα, κατηγορώντας τον ελβετικό σύλλογο για κωλυσιεργία, ανακοίνωσε ότι οι τέσσερις σύλλογοι που μετέχουν στον Όμιλο που διεκδικεί η Sion (Udinese, Celtic, Atletico Madrid, Rennes) ζήτησαν να συμμετάσχουν στην επιτροπή διαιτησίας Uefa-Sion. Από τη δική της πλευρά, η Sion εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί πως το δικαστληριο απέρριψε τις αιριάσεις της Uefa και την καταδίκασε σε πρόστιμο 1.000 ελβετικών φράγκων την ημέρα για κάθε μέρα καθυστέρησης εφαρμογής των μέτρων που αποφάσισε.

Πηγές: Tuttosport, VecchiaSignora.com, Uefa, Fc-Sion, Rsi.ch

Δεν υπάρχουν σχόλια: