Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Andrea Agnelli στους μετόχους: μοναδικός στόχος η επιστροφή στις νίκες και στην οικονομική αυτονομία και ισορροπία

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 120 εκ. ενέκρινε η Γενική Συνέλευση των μετόχων. "Ευχαριστώ" στον John Elkann και κριτική στην προηγούμενη διοίκηση από τον πρόεδρο που εγκωμιάζει τον "ηγέτη" Conte και προαναγγέλλει ότι είναι η τελευταία χρονιά του Del Piero in bianconero. Σκληρός Moggi: τρομερό λάθος η κουβέντα για τον Del Piero... Tacchinardi: λάθος για Del Piero. Οι tifosi bianconeri ψηφίζουν υπέρ της παραμονής του... Κριτική σε Blanc, Elkann (και αιχμές για Marotta) από τους μετόχους του Ju29ro.
Την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 120 εκ. αποφασίζει η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Juventus όπου ο πρόεδρος Andrea Agnelli άσκησε σκληρή κριτική στην προηγούμενη διοίκηση για την απαξίωση της ομάδας, επισήμανε τη βούληση της Exor, βασικού μετόχου που εκπροσωπεί την οικογένεια Agnelli, να επενδύσει στο σύλλογο και ευχαρίστησε τον ξάδερφό του John Elkann, προανήγγειλε ότι φέτος είναι η τελευταία σεζόν του Del Piero, τον οποίο επίσης ευχαρίστησε, και εγκωμίασε τον Antonio Conte.

Το νέο στάδιο, δείγμα της βούλησης της Exor
να επενδύσει ακόμα και σε εποχή οικονομικής κρίσης
Είμαστε ο πρώτος σύλλογος στην Ιταλία που έφερε σε πέρας
ένα τέτοιο πρότζεκτ φτάνοντας τους ευρωπαίους ανταγωνιστές του


Από την αρχή της παρέμβασής του, που ξεκίνησε με την προβολή βίντεο από τα εγκαίνια του γηπέδου. ο Andrea Agnelli έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι το νέο στάδιο δείχνει τη βούληση "και την ικανότητα" της Exor να επενδύσει σε δύσκολες στιγμές: "το γήπεδο το θελήσαμε πολύ δυνατά ήδη από τη δεκαετία του '90 και πραγματοποιήθηκε μεταξύ 2008 και 2011. Αυτό μαρτυρά επίσης ότι, και μου αρέσει να το επαναλαμβάνω, μια οραματική οπτική από πλευράς του Gruppo Exor και μια ικανότητα να επενδύσει και στις πιο δύσκολες στιγμές. Πράγματι, η επένδυση ξεκίνησε το 2008 όταν άλλαξε δραματικά το μακροοικονομικό πλαίσιο και ξεκίνησε η κρίση στις χρηματοπιστωτικές αγορές που ζούμε ακόμα και σήμερα", τόνισε επισημαίνοντας πως το γήπεδο αποτελεί "μια ισχυρότατη ασυνέχεια με το παρελθόν: είμαστε ο πρώτος σύλλογος στην Ιταλία που κατάφερε να φέρει σε πέρας ένα παρόμοιο πρότζεκτ και είμαστε ο πρώτος σύλλογος που κατάφερε να φτάσει τους βασικούς ευρωπαίους ανταγωνιστές του. Πιστεύω ότι αυτό ακριβώς σηματοδοτεί μια ισχυρή ασυνέχεια. Ο μόνος δεσμός με τα πρόσφατα σπίτια της Juventus, το Comunale, το Delle Alpi, το Stadio Olimpico και το Juventus Stadium είναι ο capitano μας Alessandro Del Piero, στον οποίο θα αφιέρωνα ένα χειροκρότημα καθώς θέλησε δυνατά να μείνει με μας ακόμα έναν χρόνο, τον τελευταίο του in bianconero".
Agnelli: και ο Alessandro το είχε πει. "Ο δρόμος
είναι μακρύς και πρέπει να τον κάνουμε όλοι μαζί"
Mazzia: στόχος η αυτοχρηματοδότηση μετά 5 χρόνια
Marotta: κάποιες αλλαγές μέσα στα επόμενα χρόνια

(Update 2) Εύλογα, στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε το τέλος της Γενικής Συνέλευσης, τα ερωτήματα των δημοσιογράφων αφορούσαν τον Del Piero: "ήταν σωστό, απάντησε ο πρόεδρος, ευρισκόμενοι στη Συνέλευση των μετόχων, να τον τιμήσουμε με ένα ευχαριστώ για αυτό που ο Alessandro εκπροσώπησε για τη Juventus. Κάνοντάς το παρουσία του προέδρου Boniperti, με τον οποίο είχε υπογράψει το πρώτο του συμβόλαιο, προχωρήσαμε σε μια οφειλόμενη αναγνώριση σε ένα πολύ μεγάλο άνθρωπο και έναν πολύ μεγάλο capitano και σε ό,τι εκπροσώπησε για την ιστορία της Juventus. Κατά τα άλλα, ότι αυτό θα ήταν το τελευταίο του συμβόλαιο με τη Juventus το είχε πει ο ίδιος ο Alessandro", κατέληξε ο Andrea Agnelli που απάντησε ότι η απόφαση "ήταν στις συμφωνίες και άλλωστε ο Alessandro το είχε πει πρώτος" ενώ στην ερώτηση που του υποβλήθηκε, αν προβλέπεται ένα μέλλον παράγοντα για τον Del Piero, απάντησε: "εν ευθέτω χρόνω θα το συζητησουμε"...
Στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος, αρμόδιος για τα οικονομικά, Aldo Mazzia επισημαίνοντας πως με αυτήν θα υποστηριχθεί "το σχέδιό μας με το οποίο προτείνεται να χρηματοδοτηθεί η ζωή του συλλόγου για τα επόμενα πέντε χρόνια. Ο στόχος είναι να επιστρέψουμε ανταγωνιστικοί στην Ιταλία και στην Ευρώπη και να πετύχουμε, ταυτόχρονα, τη χρηματοδοτική εξισορρόπηση και την αυτοχρηματοδότηση μέχρι το τέλος του βιομηχανικού σχεδίου" (σ.σ. την πενταετία) -δήλωση που μπορεί να εκτιμηθεί ότι δείχνει πως έγινε εν μέρει αποδεκτή η εισήγηση του διευθύνοντος συμβούλου της Fiat και ισχυρού άνδρα της Exor, Marchionne που είχε αφήσει να εννοηθεί, δημόσια, ότι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των επιπτώσεων στη Fiat/Exor, είχε ενστάσεις ακόμα και για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ενστάσεις που έχει γραφτεί ότι ξεπεράστηκαν χάρη στην επιμονή του Andrea Agnelli και στην αποδοχή από τον John Elkann της μεταξύ τους συμφωνίας. (update 4) O Mazzia απάντησε ότι στο σχέδιο προβλέπεται η βιωσιμότητα ακόμα και στην υπόθεση ότι η ομάδα "θα βγει στο Champions League με ένα χρόνο καθυστέρηση. Φυσικά, δεν είναι αυτό που ευχόμαστε. Ο πρωταρχικός στόχος παραμένει να φτάσουμε στο Champions League του χρόνου", είπε.
Ο Marotta αναφέρθηκε στο έμψυχο δυναμικό υποστηρίζοντας πως όσοι έφτασαν βελτίωσαν την ποιότητα της ομάδας που είπε ότι "είναι ήδη ανταγωνιστική, αν και φυσικά θα υπάρξουν αγγίγματα (επιδιορθώσεις) τα επόμενα χρόνια"...
Τη συνέντευξη έκλεισε ο Agnelli επαναλαμβάνοντας την ικανοποίησή του από τον Conte καθώς και ότι δεν πρέπει να δημιουργούμε ψευδαισθήσεις σε κανέναν: "ξεκινήσαμε μια σημαντική δουλειά με τον Conte και είμαστε ευρύτατα ικανοποιημένοι ως προς το πώς προχωράει μπροστά. Όμως, ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς και πρέπει να τον κάνουμε όλοι μαζί".
Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε ψευδαισθήσεις για φέτος,
αλλά έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα που πρέπει να
μεγαλώσει, μια ομάδα σε θέση να φιλοδοξεί για

αποτελέσματα που είναι συστατικό μέρος της παράδοσής μας

Ο Andrea Agnelli σημείωσε στη συνέχεια πως από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, και αφού ανέλυσε σε βάθος το σύλλογο, συνειδητοποίησε πως το βασικό ήταν να ξαναφέρει στο επίκεντρο το άθλημα: "είχε φτάσει για τη Juventus η αναγκαιότητα της αλλαγής, και όπως είπε ένας μεγάλος θεολόγος "Change is not made without inconvenience, even from worse to better" (η αλλαγή δεν γίνεται χωρίς απροσδόκητες δυσκολίες, ακόμα και όταν πας από το χειρότερο στο καλύτερο)", είπε για να αναγνωρίσει πως "το 2010-11 ήταν μια δυσκολότατη χρονιά" για την οποία είχε προβλεφθεί ότι θα υπήρχαν σημαντικές ζημιές για την αντιμετώπιση των οποίων γεννήθηκε το πενταετές σχέδιο που εγκρίθηκε τον Ιούνιο και βρίσκεται στη βάση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που γίνεται σήμερα. "Ένα πενταετές σχέδιο που όμως είναι αποσυνδεδεμένο από τα αθλητικά αποτελέσματα. Αυτά, το ξέρουμε, είναι η βάση ύπαρξης αυτού του συλλόγου και αυτός ο σύλλογος γνωρίζει πως έχει έναν μοναδικό στόχο: να επιστρέψει στις νίκες. Γνωρίζουμε όμως ότι η διαδρομή είναι δύσκολη, υπάρχουν εμπόδια μπροστά μας και δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε ψευδαισθήσεις σε κανέναν για τη σεζόν που τρέχει. Ξεκινήσαμε μια πορεία το 2010/2011 αι εν μέρει την ολοκληρώσαμε αυτή τη σεζόν. Έχουμε μια ομάδα είναι ανταγωνιστική, που όμως πρέπει να βελτιωθεί, ως προς τη στάση της, την αποφασιστικότητα, τον τσαμπουκά. Αλλά είναι μια ομάδα ανταγωνιστική, σε θέση να τρέφει φιλοδοξίες για αποτελέσματα που αποτελούν συστατικό μέρος της παράδοσης αυτού του συλλόγου".

O χειρότερος ισολογισμός στην ιστορία μας
Πιστεύω σε αυτή την διοίκηση

και στον ηγέτη της ομάδας, Antonio Conte
Ευχαριστώ την Exor και ιδίως τον John Elkann

Ο πρόεδρος σημείωσε πως το πενταετές σχέδιο υποδεικνύει την πορεία που πρέπει να ακολουθηθεί, επισήμανε πως σε αυτό το πλαίσιο δίνεται έμφαση στις επενδύσεις στο νεανικό τομέα και σημείωσε, μιλώντας στους μετόχους, ότι η προσοχή είναι στραμμένη στην "αυτόνομη ικανότητα δημιουργίας εσόδων", κυρίως μέσω του γηπέδου αλλά και στον "έλεγχο των δαπανών. Αυτοί είναι οι στόχοι που θέσαμε και βρίσκονται στη βάση του αναπτυξιακού σχεδίου που με τη σειρά του είναι στη βάση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου", είπε για να ασκήσει κριτική στο παρελθόν: "Ο ισολογισμός 2010-2011 είναι ο χειρότερος στην ιστορία της Juventus και περιλαμβάνει δυο στοιχεία: από τη μια πλευρά τις θετικές επενδύσεις, επομένως εκείνες για το γήπεδο που έγιναν μεταξύ 2008 και 2011, αλλά από την άλλη και τέσσερα χρόνια ανικανότητας ανανέωσης του αθλητικού τομέα του συλλόγου που, όπως είπα και στο παρελθόν, "έβαλε νερά στον κινητήρα"".
"
Πρόκειται για έναν ισολογισμό που έχω ήδη χαρακτηρίσει ανυπόφορο ως προς τη ζημία που δημιούργησε αλλά αποτελεί επίσης αποτέλεσμα της βούλησης να διατηρηθεί μια Juve ανταγωνιστική ώστε να μπορέσει να φιλοδοξήσει στη νίκη, έτσι όπως αρμόζει στην ιστορία της", είπε "ευχαριστώντας την Exor που ήδη υποστήριξε αυτό το σχέδιο καταβάλλοντας το μερίδιο της, συμμεριζόμενη στις κατευθυντήριες γραμμές και εκφράζοντας την ετοιμότητα να μας υποστηρίξει. Από την άλλη, πιστεύω ότι πρέπει να απευθυνθεί ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στον ξάδερφό μου John, καθώς η αλλαγή στη Juve που γεννήθηκε με τον ερχομό μου στη Jventus είναι καρπός και της αποφασιστικότητάς του να ξαναφέρει την ομάδα και το σύλλογο στην κορυφή. Επομένως, ένα μεγάλο "grazie" πάει και σε αυτόν", τόνισε.
Έγκριση από τη Συνέλευση

(Update 10) Mε ανακοίνωσή της αργά το βράδυ, η Juventus έκανε γνωστό ότι εγκρίθηκε ο ισολογισμός και η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στα 120 εκ. γνωστοποιώντας ότι η Exor καυέθεσε τα 72 εκ. που αναλογούν στο 60% της από τις 23 Σεπτεμβρίου ενώ προσυπέγραψε για άλλα 9 εκ για το 7,5% της Lafico που είναι "παγωμένη". Εγκρίθηκε επίσης η πρόταση κάλυψης της ζημίας (94,5 εκ. ευρώ) με την πλήρη χρησιμοποόηση του αποθεματικού για 70,3 εκ., η μείωση του εταιρικού κεφαλαίου για 20 εκ. και για το υπόλοιπο μέρος που ισοδυναμεί με 51 εκ. μέσω της χρήσης τμήματος του αποθεματικού υπεραξίας μετοχών που θα προκύψει μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Τέλος, ανακοινώθηκε πως το Διοικητικό Συμβούλιο συμπλήρωσε την Εκτελεστική Επιτροπή με τον Camillo Venesio.
"Προσωπικά, πρόσθεσε, πιστεύω δυνατά στη δυναμικότητα των διοικητικών παραγόντων που εργάζονται καθημερινά και του νέου ηγέτη, Antonio Conte", κατέληξε εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα υλοποίησης του πρότζεκτ ώστε "να επιστρέψει η Juventus στις νίκες, επιτυγχάνοντας και διατηρώντας την οικονομική και χρηματοδοτική ισορροπία. Το πιστεύω δυνατά και δουλεύουμε όλοι για να πετύχουμε αυτά τα αποτελέσματα", τόνισε.
Οι μέτοχοι εδώ μέσα είναι και tifosi

Τέλος, ο πρόεδρος έκλεισε με την ευχή και οι μέτοχοι της μειοψηφίας να ακολουθήσουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου επισημαίνοντας πως στην καρδιά του, εκτός από την ομάδα έχει τους tifosi. "Και πιστεύω ότι σε αυτή την αίθουσα οι μέτοχοι είναι και tifosi", τόνισε εξηγώντας την αλλαγή στον τρόπο συμμετοχής στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που επήλθε μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 14 Οκτωβρίου την οποία προκάλεσε η σχετική παρέμβαση της ρυθμιστικής αρχής αναφορικά με την προηγούμενη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου η οποία οδηγούσε στην ολική ακύρωση των προηγούμενων μετοχών και επομένως στην υποχρεωτική συμμετοχή, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη οικονομικά συγκυρία, και των μικρομετόχων-tifosi προκειμένου να μη χάσουν, όπως επισημαίνει το Ju29ro, "εκείνο το κομματάκι της Juve που είχαν αγοράσει από αγάπη και όχι για να κερδοσκοπήσουν". Να επισημανθεί πως το Ju29ro έδωσε μάχη για την προάσπιση των δικαιωμάτων των μικρομετόχων και μετά τη νέα απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου -την οποία χαρακτήρισε "μικρή αλλά σημαδιακή νίκη"- ανέμενε να δει το βαθμό αραίωσης των μετοχών καλώντας παράλληλα όσους μικρομετόχους μπορούν, να συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ώστε να μην βρεθεί η Exor να κατέχει το 95% των μετοχών.
"Ελπίζω να μπορέσουμε να ξαναβρεθούμε σε αυτή την έδρα τα επόμενα χρόνια, όχι για να μιλήσουμε για μια βαθιά ανανέωση αλλά για αποτελέσματα που πετύχαμε και να μπορέσουμε α ζήσουμε μαζί στιγμές χαράς", κατέληξε ο Andrea Agnelli.

Στόχος, ο ένας και μοναδικός σπόνσορας

(Update) Απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετόχου, και αφού είπε ότι ειναι ικανοποιημένος που οι σπόνσορες που επέλεξαν τη φανέλα της Juventus είναι δύο (BetClic και Balocco), o Andrea Agnelli προανήγγειλε ότι "η ιδέα είναι να επιστρέψουεμ στον έναν μοναδικό σπόνσορα που θα μαζεύει πάνω του όλη την αξία της φανέλας της Juventus". Υπενθυμίζεται πως οι δυο σπόνσορες είναι καρπός της διαχείρισης του παραιτηθέντος Blanc και της αδυναμίας να βρεθεί ένας ισχυρός σπόνσορας...

Ερωτήματα απο τον Cozzolino (Ju29roTeam)
ιδίως για τον Jean-Claude Blanc και θέματα γηπέδου

Σημάδι της απαξίωσης του εμπορικού σηματος του συλλόγου θεώρησε την αδυναμία να βρεθεί σπόνσορας, ο Salvatore Cozzolino του Ju29roTEAM που επισήμανε πως η τεράστια οικονομική ζημιά είναι καρπός της καταστροφικής διαχείρισης της τελευταίας πενταετίας και θύμισε ότι είχε προαναγγελθεί από τον ίδιο πέρυσι.
Ο Cozzolino άσκησε δριμεία κριτική στη διαχείριση Blanc επισημαίνοντας πως ακόμα και στο ζήτημα του γηπέδου "κατάφερε να κάνει τη ζωή δύσκολη στη Juventus και στην Sportfive", την εταιρεία που αγόρασε για 12 χερόνια τα "naming rights" του γηπέδου αλλά ακόμα και σήμερα δεν καταφέρνει να τα πουλήσει "χωρίς να χάσει: το στάδιο παραμένει ακόμα χωρίς όνομα, και αυτό είναι ένα μέτρο του πόσο απαξιώθηκε το σήμα μας τα τελευταία χρόνια, αν και τους τελευταίους μήνες λαμβάνουμε κάποια σήματα αντιστροφής της πορείας". Ο Cozzolino αναρωτήθηκε ακόμα πόσο συμφέρον είναι να παραχωρηθούν οι γειτνιάζουσες εμπορικές περιοχές σε τρίτους "για μόνον 20 εκ. όταν αντίθετα, το αρχικό πρότζεκτ του Giraudo τις θεωρούσε στρατηγικές για να αυξηθούν δομικά τα έσοδα".
Παράλληλα, επισημαίνοντας πως τα χρόνια που πέρασαν αυξήθηκαν δυσανάλογα πολύ τα λειτουργικά μισθολογικά έξοδα, ζήτησε να ενημερωθεί η Γενική Συνέλευση πόσα χρήματα έβγαλε αυτή την πενταετία ο Blanc ενώ ζήτησε ενημέρωση για μια σειρά κωδικούς: αυτόν που δείχνει ότι σε μια περίοδο πλήρους αγωνιστικής αποτυχίας δόθηκαν πριμ 4,3 εκ. σε προσωπικό της εταιρείας ("θα ήταν καλό να μάθουμε σε ποιούς και γιατί"), ή αυτόν που δείχνει αύξηση 10% για δαπάνες μεταφοράς, ασφάλειας και διαμονής τη στιγμή που παίχτηκαν τα ίδια ματς με την προηγούμενη σεζόν και μάλιστα ένα λιγότερο εκτός έδρας. Επίσης, έθεσε θέμα για το κατα πόσο είναι σωστός ο χειρισμός της υπόθεσης Amauri, από οικονομική σκοπιά, μιας και επιβαρύνεται ιδιαίτερα ο ισολογισμός από την επελθούσα οικονομική απαξίωση ενός ακριβού παίχτη που τίθεται εκτός αθλητικού πρότζεκτ.

Ευθεία κριτική σε John Elkann για το 2006,
στον Blanc για τη συνέχεια και αιχμές κατά Marotta

Το Ju29ro μεταφέρει και την παρέμβαση στη Γενική Συνέλευση του Vittorio Salvadori ο οποίος απέδωσε ευθέως τις ευθύνες για την τραγική οικονομική κατάσταση στον Blanc αλλά και στον John Elkann, για τις επιλογές του 2006 και το χειρισμό "αυτού που τα mass-media αποκαλούν "το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του ποδοσφαίρου", Calciopoli ή, πολύ καλύτερα, Farsopoli".
"To 2005/2006 τα έσοδα, 226 εκ., τοποθετούσαν τη Juventus στις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη, σε μικρή απόσταση από συλλόγους όπως η Barcelona και η Real Madrid. Στον ισολογισμό της 30ης Ιουνίου 2011 τα έσοδα της Juventus ανέρχονται στα 172 εκατ. ευρώ, ενώ εκείνα των δυο ισπανικών ομάδων ξεπερνούν άνετα τα 400 εκατομμύρια. Δεν χρειάζονται άλλα στοιχεία για να περιγραφή η αποτυχία του πενταετούς πρότζεκτ του Monsieur Blòn και του John Elkann", σημείωσε ο Salvadori που έθεσε ευθέως θέμα για μια σειρά bonus και αποζημιώσεις που πρόβλεψε για τον εαυτό του ο Blanc: 3 εκ. για αποζημιώσεις, 1,2 εκατ. για "additional compensation" και 550.000 ως bonus γενικού διευθυντή -όλα την περίοδο 2010/11... Ο Salvadori ζήτησε να μάθει το γιατί καθώς και ποιο ήταν το συνολικό ποσό τέτοιων αποζημιώσεων και bonus από το 2006.
Ο ίδιος ζήτησε επίσης να ενημερωθεί για τον χειρισμό των υποθέσεων συναινετικής λύσης συμβολαίων διαφόρων παιχτών, ή του χειρισμού άλλων, που οδηγούν σε απαξίωση και φόρτωμα του παθητικού. "Μου δημιουργείται η αίσθηση ότι επιχειρήθηκε κάποιες μελλοντικές χρεώσεις να φορτωθούν στη χρήση 2010/11", είπε και άφησε αιχμές, ουσιαστικά κατά Marotta, λέγοντας πως τρέφει αμφιβολίες κατά πόσο "η περασμένη σεζόν μπορεί να θεωρηθεί "σεζόν της σποράς". Δύσκολο να μπορούν να δημιουργηθεί πλούσια και ισχυρή βλάστηση όταν οι σπόροι λέγονται Motta, Krasic, Martinez, Toni. Και μερικοί από τους σπόρους αυτής της χρονιάς, δεν δείχνουν ιδιαίτερα υποσχόμενοι"...
Moggi: δεν την κατάλαβα την κουβέντα του Agnelli,
είμαι πεισμένος ότι ο Del Piero μπορεί να δώσει ακόμα πολλά.
Αυτά τα πράγματα έπρεπε να ειπωθούν Μάρτιο ή Απρίλιο...

(Update 5) "Την κουβέντα του Agnelli για τον Del Piero δεν την κατάλαβα. Ο Alessandro όταν παίζει είναι ένας που πάντα παρενοχλεί τις άμυνες και τεχνικά είναι ακόμα ο καλύτερος. Είναι ένα παιχνίδι που οδηγεί στο να χτυπηθείς, γίνονται τα πάντα για να μειωθούν τα κίνητρα του παίχτη. Ο σύλλογος θα έπρεπε να πει αυτά τα πράγματα τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, όχι τώρα. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να γίνουν αυτές οι δηλώσεις τώρα, δεν κατάλαβα αυτή την κουβέντα του Agnelli. Όποιος συμβούλευσε τον Agnelli και ο ίδιος ο πρόεδρος έκαναν ένα τρομερό λάθος" δήλωσε ο Luciano Moggi στο Radio Manà Manà όπου πρόσθεσε ότι "ο τρόπος με τον οποίο καθαρίστηκε ένας παίχτης που έδωσε τόσα στη Juventus είναι εξαιρετικά λανθασμένος. Ο καθένας συμπεριφέρεται όπως θέλει, αν ο Agnelli μίλησε έτσι πιθανότατα θα μιλησε με τα ξαδέρφια του. Είμαι πεισμένος πως ο Del Piero μπορεί να δώσει ακόμα πολλά. ΓΝωρίζοντάς τον, δεν θα τραβηχτεί πίσω, αλλά σίγοτρα δεν θα έχει κίνητρα".
Tacchinardi: λάθος χρόνος η ανακοίνωση για
Del Piero. θα ήθελα να τον ξαναδώ στο
Champions
League με την ασπρόμαυρη φανέλα...
Έκπληκτος δήλωσε ο Allegri της Milan...
Iuliano: προτίμησε να φύγει όντας στην κορυφή...


(Update 3) O Del Piero, φυσικά, δεν έχει μιλήσει ακόμα αλλά ένας από τους καλούς του φίλους, ο Alessio Tacchinardi, μίλησε αποκλειστικά στο TuttoJuve.com και αφού είπε ότι "κλαίε η καρδιά του", χαρακτήρισε "λάθος" το χρόνο ανακοίνωσης της είδησης για τον capitano από τον πρόεδρο: "οι δηλώσεις του Andrea Agnelli ήταν αποφευκτέες, ιδίως αυτή τη στιγμή της σεζόν. θα ανέμενα μια άλλη στιγμή για την ανακοίνωση. Για τώρα, λαμβάνονατς υποψη και την πρωτιά στη βαθμολογία, μπορούσε να κερδίσει χρόνο", είπε υποστηριζοντας ότι ο ίδιος τον Alessandro θα τον κράταγε όσο εκείνος θέλει και νιώθει ότι μπορεί να παίζει και μλεχρι να αποφασίσει να κρεμάσει τα παπούτσια του.
"Εσύ που τον ξέρεις καλά, πώς μπορεί να βίωσε την είδηση;", ρωτήθηκε. "θα σου πω πώς την έζησα εγώ: ήταν ένα κρύο ντουζ. Θα ήθελα να τον δω ακόμα στο Champions League με την ασπρόμαυρη φανέλα", απάντησε...
Έκπληκτος, "και επειδή είμαστε στον Οκτώβριο και ο Del Piero πήγαινε καλά" δήλωσε ο προπονητης της Milan, Massimiliano Allegri. "Δεν ήταν καθόλου αναμενόμενο, σίγουρα θα είναι συμφωνημένο ανάμεσα στο σύλλογο και στον capitano bianconero", πρόσθεσε.
(Update 4) O Franco Ceravolo, σύμβουλος μεταγραφών της Siena και υπεύθυνος του νεανικού τομέα της Juventus την περίοδο 1994-2006, πρόβλεψε ότι ο Del Piero θα αναλάβει διοικητική θέση του χρόνου και εκτίμησε ότι η αναακοίνωση έγινε κατόπιν συμφωνίας.
(Update 9) "Στεναχωρημένος" δήλωσε στο TuttoJuve.com o Mark Iuliano που πρόβλεψε ότι ο Del Piero θα πάει στις ΗΠΑ και ερμήνευσε την κίνηση λέφοντας: "κατά την άποψή μου ο Alex προτίμησε να εγκαταλείψει όντας στην κορυφή, παρά να αφήσει τη Juve όταν δεν θα μπορούσε πια να δώσει μια σημαντική συνεισφορά".

Totti: χωρίς τον Del Piero δεν θα είναι το ίδιο...

Pasqualin: Ηνωμένες Πολιτείες περισσότερο παρά Ισπανία...

(Update 6) "Η επαγγελματική και προσωπική ευτυχία του Alessandro έρχεται πριν από οτιδήποτε. Αλλά, να αντιμετωπίζεις τη Juve χωρίς Del Piero, αν ήταν να συμβεί, δεν θα είναι ποτέ το ίδιο πράγμα" δήλωσε ο Totti που δήλωσε πρόσφατα, έχοντας και αυτός προβλήματα με τη Roma, ότι θέλει να παίξει ως τα 40... "Σχεδόν είκοσι χρόνων αθλητικών αναμετρήσεων είναι πολλές, μα πραγματικά πολλές: ο καθένας από μας τις έζησε πάντα και μόνο με την ίδια φανέλα"...
(Update 7) O παλιός, ιστορικός, ατζέντης του Del Piero, Claudio Pasqualin, αφού είπε στο Radio Manà Sport 24 ότι απ' όσο του προκύπτει, Agnelli και Del Piero είναι φίλοι και επομένως πρέπει να υπάρχει συνεννόηση, υπέθεσε περισσότερο ότι ο Alex θα συνεχίσει τη μπάλα πριν πάριε διοικητική θέση: "δεν πιστεύω ότι υπάρχει πιθανότητα να μείνει στην Ιταλία, γι' αυτόν οι πόρτες θα ήταν ανοιχτές σε όλα τα επίπεδα. Δεν μπορώ να ξανοιχτώ λέγοντας ένα όνομα γιατί θα έπρεπε να προσπαθήσω να μαντέψω. Μακάρι, Ηνωμένες Πολιτείες, περισσότερο παρά Ισπανία, αλλά σίγουρα θα κάνει την πιο σωστή επιλογή για τον ίδιο και την οικογένειά του", είπε.

Οι φίλαθλοι (ιδιως της Juve)
θα ήθελαν και άλλο τον Del Piero


H Stampa έθεσε στο site της το ερώτημα αν ο Del Piero θα ήταν ακόμα χρήσιμος στην ομάδα. Απάντησαν, ως τώρα, "ναι" 2.147 (63%) και "όχι" 1.251 (36%). Σε αντίστοιχη online ψηφοφορία στο site της Gazzetta dello Sport με ερώτηση, αν είναι σωστή η επιλογή της Juventus, το 53,3% (των 2.446 ψηφισάντων ως τώρα) λέει "όχι" και το 46,7% απαντά "ναι". "Θα τον κράταγες;" το αντίστοιχο ερώτημα του Tuttosport: "ναι" λέει το 72,5% (των 7.313 ψηφισάντων ως τώρα) και "όχι" απαντά το 27,5%. Μπορεί να συμπεράνει κανείς, επομένως, πως ο σκληρός πυρήνας των tifosi bianconeri απαντά υπέρ της παραμονής του Alex ενώ όσο απομακρυνόμαστε από τη Juve και απαντούν φίλαθλοι διαφόρων ποδοσφαιρικών πίστεων, το ποσοστό υπερ της παραμονής του capitano παραμένει πλειοψηφικό αλλά η ψαλίδα κλείνει.
(Update 8) H επίσημη σελίδα του Del Piero στο facebook έχει πλημμυρίσει από μηνύματα αγάπης και αφοσίωσης, τα περισσότερα από τα οποία του ζητάνε να παραμείνει στην ομάδα ή του ευχόνται ό,τι καλύτερο "αν είναι αλήθεια". Γενικώς, το κλίμα είναι: αν δεν μιλήσεις εσύ, δεν το πιστεύουμε...

Πηγές: Jventus.com, Tuttosport, Ju29ro.com, Tuttojuve.com, La Stampa, Gazzetta dello Sport

6 σχόλια:

Παναγιώτης είπε...

Το ήξερα ότι κάποτε θα ερχόταν αυτή η στιγμή αλλά, ακόμα και τώρα, δεν μπορώ να το πιστέψω. Και ούτε πρόκειται να το αποδεχτώ ποτέ στην υπολειπόμενη ζωή μου πως δεν θα ξαναδώ τον έναν και μοναδικό αρχηγό, αυτού που το 1997 με το τακουνάκι του με ανάγκαζε να αποδεχτώ την Γιουβέντους σαν θρησκεία, να φοράει την φανέλα μας. Ελπίζω να μην ισχύσει αυτά που είπε ο πρόεδρος και ο Αλέκος να συνεχίσει να αγωνίζεται στην ομάδα και του χρόνου.

Ελπίζω...

Un Gobbo ad Atene είπε...

Ο χρόνος της ανακοίνωσης, Παναγιώτη, είναι περίεργος. Είμαι πε΄ριεργος να δω πώς (και πότε) θα σχολιάσει ό ίδιος ο Del Piero.
Ως τότε, θυμάμαι απλώς ότι ο capitano είχε προλάβει το σύλλογο με ένα βίντεο όπου ανακοίνωνε ότι θα υπέγραφε εν λευκώ, ένα βίντεο που γράφτηκε, τότε, ότι ειχε προκαλέσει εκνευρισμό.

Υποθέσεις; Ίσως ότι έχουν αποφασίσει να δημιουργήσουν χώρο για κάποιον άλλον στη θεση του... Και ότι έχουν συμφωνήσει (ή τον σπρώχνουν) σε λύση α λα Bettega: να πάει να παίξει στην Αμερική, αφού δεν δείχνει έτοιμος να κρεμάσει τα παπούτσια του και η Αμερική του αρέσει, ωστε να επιστρέψει μετά σε διοικητική θέση.

Την άποψή μου την ξέρεις, την είχα δημοσιεύσει τότε στο Gruppo Greco.

Un Gobbo ad Atene είπε...

Μπορεί να κάνω λάθος αλλά, βλέποντας τι ξεσηκωμός υπάρχει στα forum και στα media (στην Ιταλία, πάντα) για τον Alex, έχω την αίσθηση ότι η φασαρία βολεύει... Γιατί; Επειδή, και εδώ πάει το "μπορεί να κάνω λάθος", διαβάζοντας τις δηλώσεις και ιδίως εκείνες του Mazzia (αλλά και του Maritta) και έχοντας παρακολουθήσει τις κινήσεις και δηλώσεις του Marchionne, έμεινα με την αίσθηση ότι πολλά λεφτά στο μέλλον δεν υπάρχουν... Άρα, προσοχή μη γίνει λάθος: στο γήπεδο, στις μεταγραφές, οπουδήποτε...

δημητρης/θεσσαλονικη είπε...

Μακαρι να πεφτω εξω αλλα δεν μου φαινεται σε καμια περιπτωση να ναι μια κινηση συμφωνημενη αναμεσα σε γιουβε-αλεξ!οπως λεει και ο γκομπο ο χρονος της ανακοινωσης ειναι περιεργος!ποιος ο λογος να ανακοινωθει κατι τετοιο οκτωβριο μηνα με ολη τη σεζον μπροστα μας!
Σε αντιθεση με τον μοτζι δεν πιστευω οτι εχει να δωσει ακομα πολλα ο Ντελπιερο σαν παικτης αλλα οτι και να εχει γινειμεταξυ διοικησης και παικτη ειναι ενα αχαρο και καφρικο αδειασμα της διοικησης προς την σημαια και ζωντανου θρυλου του συλλογου!ελπιζω να ναι αλλιως τα πραγματα αλλα δεν....

Krike The Best είπε...

http://www.football-italia.net/blogs/al206.html

Prosupografw

Ανώνυμος είπε...

megisto la8os, to timing htan to xeirotero dynato...

DD