Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Ο ακατάλυτος δεσμός Ιταλίας-Juve συνεχίζεται...

...και εμπλουτίζεται με τα παιδιά που προέρχονται από το νεανικό τομέα της ομάδας
Ο ακατάλυτος δεσμός της Juventus με τη Squadra Azzurra επιβεβαιώθηκε και πάλι σε όλα τα επίπεδα και μάλιστα με πρωταγωνιστές παιδιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν μέσα στη Juventus: η ισοπαλία της Εθνικής Ανδρών (του πρώην bianconero, Cesare Prandelli) μέσα στο Βελιγράδι, γεννήθηκε από γκολ του Marchisio (που δηλώνει πως είναι καλά και είναι έτοιμος να ξαναπάιξει την Τρίτη κατά της Βορείου Ιρλανδίας, αν και ο Conte μάλλον θα προτιμούσε να του τον προφυλάξουν) ενώ και η μικρή Εθνική, η Under 21 του άλλου juventino, Ciro Ferrara, έφτασε στο 7-2 επί του Liechtenstein χρησιμοποιώντας τρία παιδιά που μεγάλωσαν στη Juve: Luca Marrone, Carlo Pinsoglio και Fausto Rossi (που μάλιστα σκόραρε).

Ακόμα και η Gazzetta dello Sport αναγκάζεται να
παραδεχθεί πως με την ItalJuve, η Ιταλία ονειρεύεται...

Να επισημανθεί ότι στην Εθνική Ανδρών έπαιξε (και έφτασε πολύ κοντά στο γκολ που θα έδινε τη νίκη στο Βελιγράδι) και άλλος ένα προϊόν του νεανικού τμήματος, ο Sebastian Giovinco. Και, βέβαια, δεν πέρασε απαρατήρητο πως οι azzurri του Prandelli κατά τα 6/11 ήταν Juve (Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Pirlo, Marchisio) με αποτέλεσμα να αναγκαστεί ακόμα και αυτή η Gazzetta dello Sport να αφιερώσει το σημερινό της πρωτοσέλιδο και κύριο τίτλο στην ItalJuve: "Εθνική Στη Σερβία έξι βασικοί προέρχονταν από την ομάδα του Conte. Με το μπλοκ bianconero, ονειρεύεσαι", αναγκάστηκε να γράψει η ροζ που αναγκάζεται να θυμηθεί, επίσης στην πρώτη σελίδα, πως η Juve "ήταν παρούσα στα 3 από τα 4 Μουντιάλ που κατακτήθηκαν. Τώρα, το γκρουπ που χρίστηκε από τον Prandelli μπορεί να έχει λόγο στο Euro 2012".
H Uefa βραβεύει Cannavaro, Maldini, Zoff, Buffon:
3 στους 4 με πάνω από 100 συμμεροχές είναι Juve...

Αλλά ο ακατάλυτος δεσμός της Juve με την Εθνική, αναγνωρίζεται και εκτός συνόρων: πριν το ματς με τη Βόρειο Ιρλανδία στην Pescara, η Uefa θα βραβεύσει τους τέσσερις διεθνείς μας που ηεπέρασαν τις 100 συμμεροχές in azzurro: Fabio Cannavaro (136), Paolo Maldini (126), Dino Zoff (112) και Gianluigi Buffon (109 και συνεχίζει). Τρεις στους τέσσερις έγραψαν ιστορία με τη Juventus.
H μόνη που δείχνει να μην αναγνωρίζει αυτή τη συμβολή, χάρη στην οποία υπάρχει η ίδια στο διεθνές ποδοσφαιρικό στερέωμα, είναι η διοίκηση της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Figc) που στην αυριανή συνεδρίαση του κολεγίου διαιτησίας του Tnas ετοιμάζεται και πάλι -μαζί με την μονίμως απούσα τα τελευταία χρόνια από τις Εθνικές, Inter- να ζητήσει από το όργανο να κυρύξει εαυτόν αναρμόδιο για το scudetto 2006...
Ρεκόρ, ρεκόρ, ρεκόρ

Μετά το ρεκόρ του Marchisio προχθές (το γκολ του ήταν το 250ο γκολ παίχτη της Juve [1] στην Εθνική, το πρώτο το είχε βάλει ο Pio Ferraris στις 5 Μαϊου 1921 δίνοντας τη νίκη επί του Βελγίου με 3-2), και η σημερινή μέρα θυμίζει ασπρόμαυρα ρεκόρ in azzurro: στις 9 Οκτωβρίου 1996 η Squadra Azzurra του Arrigo Sacchi νικούσε, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 1998, τη Γεωργία 1-0 με γκολ του bianconero Fabrizio Ravanelli. Σε εκείνο το ματς έπαιζαν βασικοί ο Ntonio Conte, o Angelo Di Livio και ο Gianluca Pessotto που γινόταν ο 100ος παίχτης της Juventus που εκπροσωπούσε την Ιταλία.

[1] Οι παίχτες της Juve έχουν σημειώσει 250 γκολ, εκείνοι της Inter 204 και εκείνοι της Milan, 109.

Πηγές: Juventus.com, Figc, Gazzetta dello Sport, Tuttosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: