Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Lippi: ο Alessandro Del Piero έχει ένα πρωτάθλημα μπροστά του, μην βιάζεστε...

"Η είδηση για το αντίο ενός μεγάλου πρωταθλητή όπως είναι ο Alessandro Del Piero με στεναχωρεί αλλά θεωρώ ότι είναι ακόμα πρόωρο να σχολιάσω την εποποιϊα του in bianconero. Σίγουρα ο Del Piero σημάδεψε μια εποχή αλλά θα ήθελα να θυμίσω σε όλους, φιλάθλους και μη, ότι η αγωνιστική σεζόν μόλις ξεκίνησε και ότι υπάρχει ένα ολόκληρο πρωτάθλημα να παιχτεί, στο οποίο σίγουρα ο Del Piero θα είναι μεταξύ των πρωταγωνιστών. Γι' αυτό, θα περίμενα το τέλος της σεζόν για να απευθύνω έναν αποχαιρετισμό στον Del Piero". Η δήλωση, αποκλειστικά συτο TuttoJuve.com, έγινε από τον άνθρωπο που τον ανέδειξε και μαζί του κέρδισε τα πάντα στη Juventus, τον Marcello Lippi και είναι σοφή: έχουμε μια ολόκληρη σεζόν μπροστά μας για να δούμε τον capitano να σπάει μερικά ρεκόρ ακόμα -όλα, σχεδόν, δικά του:
  • έχει 682 συμμετοχές in bianconero και έχει κάθε δυνατότητα να ξεπεράσει τις 700 με το μεγάλο Scirea να έχει μείνει στις 552...
  • έχει σημειώσει 284 γκολ (179 ο Boniperti) και έχει τη δυνατότητα να πλησιάσει -μακάρι να έφτανε- τα 300...
  • απ' αυτά τα γκολ, τα 62 είναι με πέναλτυ -δύσκολα να βελτιώσει κατά πολύ αυτό το ρεκόρ αφού οι διαιτητές δεν δείχνουν διάθεση να μας σφυρίξουν πέναλτυ.
  • απ' αυτά τα γκολ, τα 133 είναι αποφασιστικά -μπορεί να ανεβάσει και άλλο το σκορ- ενώ τα 103 συνέβαλαν ώστε η Juve να ανοίξει το σκόρ: μπορεί να βελτιώσει και αυτό το ρεκόρ
Kαι, βέβαια, έχει 17 τίτλους. Μακάρι να κλείσει με άλλον έναν!

Gigi Riva: o Del Piero έδωσε πολλά
στη Juve αλλά και η Juve έδωσε πολλά στον Del Piero

(Update 20/10) "Ζούμε εποχές κατά τις οποίες πρέπει να κάνουμε λογαριασμούς, κυρίως οικονομικούς. Η Juve έκανε μια στροφή που άλλοι ιταλικοί σύλλογοι ούτε που τη σκέφτονται: στο Τορίνο έχουν ένα ευρωπαϊκό στάδιο και το να έχεις ένα τέτοιο στάδιο, σημαίνει συγκεκριμένες στρατηγικές. Μέχρι σήμερα πόνταραν και επένδυσαν στον Del Piero, από αύριο δεν θα είναι έτσι". Η δήλωση έγινε από τον Gigi Riva στη Stampa όπου η παλιά σημαία του Cagliari (που η Juve, όπως και η Inter, δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν ποτέ) σημειώνει ότι κάνει μια σκέψη "που ανατρέπει την προοπτική με την οποία προσεγγίζουμε παρόμοιες καταστάσεις. Εξηγούμαι καλύτερα: σήμερα πολύ σκέφτονται και σωστά, σε όσα έδωσε ο Del Piero στη Juve. Εγώ σκέφτομαι σε όσα η Juve έδωσε στον Del Piero". Και πρόσθεσε: "μιλάμε για έναν πρωταθλητή που είχε την τύχη να συναντήσει ένα σύλλογο που θέλησε να τον δέσει με τη μοίρα τςη για σχεδόν είκοσι χρόνια. Το θέμα είναι αυτό: ο Del Piero ήταν τυχερός που μπόρεσε να προπονηθεί, να ζήσει και να παίξει με το καλύτερο οργανωμένο club στην Ιταλία για όλα αυτά τα χρόνια", είπε.

Πηγές: Tuttojuve.com, JuWord.net, La Stampa

Δεν υπάρχουν σχόλια: