Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Tanti auguri Leonardo Bonucci!

Τα 24α γενέθλιά του γιορτάζει σήμερα, περιμένοντας να κατέβει αύριο στο γήπεδο κατά της Lazio, o Leonardo Bonucci που ξεκίνησε την καριέρα του το 2004 στην ομάδα της γενέτειράς του, του Viterbo, στην C2. Από εκεί πέρασε στην Inter με την οποία έκανε το ντεμπούτο του στη Serie A στις 14 Μαϊου 2006 στο 2-2 με το Cagliari στη Σαρδηνία, παινχίδι για την τελευταία αγωνιστική της σεζόν όπου ο Mancini τον έβαλε στο τελευταίο λεπτό στη θέση του Solari...
Ήταν και η ομαδική του εμφάνιση με τους nerazzurri στο πρωτάθλημα (έπαιξε και τρία ματς Κυπέλλου την επόμενη σεζόν ενώ ήταν βασικός παίχτης της Primavera) πριν περάσει στο Treviso (Serie B) το 2007: δυο σεζόν και 4 γκολ, από 2 στην καθεμία και από εκεί, τον Ιανουάριο του 2009, στην Pisa και από την επόμενη σεζόν στο Bari με το οποίο κέρδισε την κλήση στην Εθνική του Lippi με την οποία βρέθηκε στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, όπου όμως δεν αγωνίστηκε.
Η Inter τον είχε πουλήσει στη Genoa στο πλαίσιο της μεταγραφής των Milito, Thiago Motta και από εκεί τον απέκτησε η Juventus με την οποία σκόραρε αμέσως στο 2-1 επί της Sturm Graz στα προκριματικά του Europa League -άλλωστε, ξεκίνησε την καριέρα του ως μέσος. Στην ομάδα μας (και στην Εθνική όπου έγινε πλέον βασικός και σκόραρε ήδη και σε επίσημο μαυς, στο 2-1 επί της Εσθονίας) έδεσε καλά με τον Chiellini αλλά, όπως όλη η ομάδα, από ένα σημείο και μετά είδε την απόδοσή του να πέσει. Να του ευχηθούμε, επομένως, να ξανανέβει εκεί που θέλουμε!

Πηγή: Juventus.com, inter.it

Δεν υπάρχουν σχόλια: