Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

39 αστέρια στο νέο γήπεδο θα θυμίζουν για πάντα τους άγγελους που χάθηκαν στο Heysel

Η Juve ανακοίνωσε ότι θα πλαισιώνουν το άστρο του Scirea
H Juventus ανακοίνωσε σήμερα δυο πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για να θυμόμαστε πάντα στο νέο μας σπίτι τους 39 άγγελους που χάθηκαν στο Heysel εκείνη τη βραδιά της 28ης Μαϊου 1985:
  • "στο χώρο του αστεριού που είναι αφιερωμένο στο Capitano εκείνης της δραματικής βραδιάς, Gaetano Scirea, που βρίσκεται κοντά στην Tribuna Est, θα ονοματιστούν 39 αστέρια. Καθένα απ' αυτά θα θυμίζει την τραγική συγκυρία: κάτω από το όνομα του κάθε προσώπου θα αναφέρεται Heysel, 29-5-1985". Κατά τις ημέρες που δεν έχει αγώνες, προσθέτει η ανακοίνωση, ο συγκεκριμένος χώρος θα μπορεί αν είναι ανοιχτός ηια εκδηλώσεις, πάντα κατόπιν εξκουσιοδότησης του Juventus Football Club.
  • στο εσωτερικό του Μουσείου του συλλόγου που θα λειτουργεί στο νέο γήπεδο και "θα ολοκληρωθεί το 2012, προβλέπεται μια ζώνη αφιερωμένη στα γεγονότα εκείνης της βραδιάς. Η Juventus Football Club αποφάσισε οι οικείοι των θυμάτων θα μπορούν να εισάρχονται δωρεάν το μουσείο. Για αυτό το σκοπό, ο σύλλογος θα έρθει σε επαφή με τις ενώσεις και τους οικείους ώστε να καταληχθεί μια ονομαστική λίστα των οικείων που θα μπορούν να κάνουν χρήση αυτής της διευκόλυνσης".
Η ανακοίνωση της Juventus, που έρχεται να απαντήσει θετικά στα ερωτήματα των οργανωμένων φιλάθλων (αναλυτικά εδώ, στο Gruppo Greco), και να επιβεβαιθώσει την υπόσχεση που είχε δώσει από πέρυσι ο Andrea Agnelli (αναλυτικά εδώ) καταλήγει επισημαίνοντας πως "σχεδόν 26 χρόνια από εκείνο το παιχνίδι με τη Liverpool, Η πίκρα και ο πόνος για εκείνα τα 39 θύματα είναι ζωντανά στην καρδιά όλων των φιλάθλων, των στελεχών, των παραγόντων και των παιχτών που έχουν το προνόμιο να μπορούν να φέρουν επάνω τους τα απρόμαυρα χρώματα".

Πηγή: Juventus.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: