Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Ένας ακόμα μητροπολιτικός μύθος γεννιόταν παρ' ότι τα στοιχεία έδειχναν viola...

H Juve κέρδιζε το 20ο scudetto και οι viola φώναζαν για διαιτητικά λάθη που τρίτοι παρατηρητές μετρούσαν και έβγαζαν 7-3 υπέρ της Fiorentina...
To 1982, λίγο πριν οι bianconeri ντυθούν in azzurro και κατακτήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο, κατακτούσαν το 20ο τους scudetto ράβοντας στο πέτο τους το δεύτερο αστεράκι την ίδια χρονιά που το γήπεδο καταδίκαζε τη Milan στη Serie B. Θύμα της Madama η Fiorentina που έκτοτε φωνάζει (και φωνάζει, και φωνάζει...) καθώς εκείνη την 16η Μαϊου, τελευταία αγωνιστική, η Juve κέρδιζε με πέναλτυ στο Catanzaro (εκτελεστής ο Liam Brady που θα άφηνε, και το ήξερε, τη θέση του σε Boniek και Platini) ενώ οι viola έμεναν στο 0-0 στο Cagliari: 46 βαθμούς η Juve, 45 οι viola...
Άλλος ένας μητροπολιτικός μύθος γεννιόταν με τους viola να κάνουν λόγο για διαιτητική βοήθεια στη Juventus σε όλο το πρωτάθλημα. Το blog.ju29ro.com φρόντισε λοιπόν να ξεθάψει ένα άρθρο του κάθε άλλο παρά φιλικού στη Juve, Messaggero της Ρώμης της 19ης Μαϊου 1982 που έκανε σύγκριση των διαιτητικών λαθών υπέρ της κάθε ομάδας. Τι έβγαζε; ""Λάθη" για χάρη τους: η Fiorentina κερδίζει τη Juve 7-3":
  • 7η αγωνιστική FIORENTINA-TORINO 2-1 (διαιτητής Pieri). To σκορ ξεμπλοκάρεται με ένα γκολ φάντασμα, τα τηλεοπτικά ριπλέι δείχνουν πάντως ότι η μπάλα είχε αποκρουστεί από τον torinese Danova πριν περάσει ολόκληρη τη γραμμή.
  • 14η αγ. UDINESE-FIORENTINA 1-2 (διαιτητής Mattei). Για άλλη μια φορά είναι το γκολ που σπάει το 0-0 αυτό που αμφισβητήθηκε: η θέση του Bertoni τη στιγμή του σουτ ούτε τουλάχιστον ύποτη.
  • 15η αγ. FIORENTINA-CAGLIARI 1-1 (διαιτητής Agnolin). Το διαιτητικό λάθος, πώς να το πούμε, γίνεται στο 0-0: σκοράρει ο Piras κλέβοντας το χρόνο στον Galli αλλά ο Agnolin ακυρώνει για υποτιθέμενο φάουλ στον τερματοφύλακα.
  • 17η αγ. FIORENTINA-MILA (διαιτητής D' Elia). Διπλή αμφισβήτηση από τους rossoneri που βλέπουν να τους αρνούνται δυο πέναλτυ στο τέλος του παιχνιδιού.
  • 18η αγ. ASCOLI-FIORENTINA 0-0 (διαιτητής Lo Bello). Υπάρχει ένα καθαρό πέναλτυ σε βάρος του Pircher λίγα λεπτά πριν το τέλος, ο Lo Bello δεν το σφυρίζει.
  • 19η αγ. FIORENTINA-CATANZARO (διαιτητής Menegali). Ο Cuccureddu (σ.σ. είχε περάσει στη Fiorentina από τη Juve) ξαπλώνει τον Bivi καταμεσής στην μικρή περιοχή των viola. Ο Menegali -όπως ο Lo Bello- αφήνει να εξελιχθεί...
  • 21η αγ. FIORENTINA-ROMA 1-0 (διαιτητής Casarin). Το παιχνίδι πλαστογραφήθηκε από την αποβολή του Pruzzo κατόπιν υπόδειξης ενός επόπτη που θα τεθεί "σε ξεκούραση" μερικές μέρες μετά...
  • Άλλα δυο παιχνίδια αμφισβητήθηκαν από τους αντιπάλους των gigliati: Fiorentina-Napoli (2-1 την 12η αγ. διαιτητής Pieri) και Fiorentina-Inter (4-2 την 13η αγ. διαιτητής Menegali). Τόσο οι παράγοντες partenopei όσο και οι μιλανέζοι τα έβαλαν με τους διαιτητές φτάνοντας, αυτοί της Napoli, στην γραπτή ένσταση.
  • 2η αγ. AVELLINO-JUVENTUS 0-1 (διαιτητής Barbaresco). Αμφισβήτηση για φάουλ του Cabrini στον Piga στην ασπρόμαυρη περιοχή. Ο Barbaresco επέλεξε να θεωρήσει μη ηθελημένο το φάουλ. Το σκορ ήταν 1-0.
  • 27η αγ. JUVENTUS-INTER 1-0 (διαιτητής Barbaresco). Το αποτέλεσμα κρίθηκε με πέναλτυ από ένα υποτιθεμενο φάουλ του Marini στον Cabrini. Πολλές αμφιβολίες για την διαιτητική απόφαση που επιβεβαιώθηκαν από τις τηλεοπτικές εικόνες που έδειξαν και άλλο ένα φάουλ, ακόμα πιο καθαρό, υπέρ της Juve.
  • 30η αγ. CATANZARO-JUVE 0-1 (διαιτητής Pieri). Ούτε συζήτηση για το πέναλτυ scudetto για ένα χέρι του Celestini σε σουτ του Fanna, αντίθετα πολλές συζητήσεις για εκείνο που δεν δόθηκε στι Catanzaro (στο 0-0) για ένα (πλατωνικό) φάουλ του Brio στον Borghi.
  • Άλλες τρεις συναντήσεις ήταν αντικείμενο πολεμικής, λίγο πολύ έντονων: Juventus-Avellino (4-0 την 17η αγ. διαιτητής Casarin), Como-Juventus (0-2 την 18η αγ. διαιτητής Pieri) και Cagliari-Juventus (0-1 την 20η αγ. διαιτητής Longhi). Στις τρεις περιπτώσεις, πάντως, τα υποτιθέμενα διαιτητικά λάθη διαψεύστηκαν από τις τηλεοπτικές εικόνες, όπως έγινε και με τα Fiorentina-Napoli και Fiorentina-Inter.
Παρ' όλα αυτά, η γκρίνια συνεχίστηκε και συνεχίζεται: τις αποτυχίες τους όλοι τις φορτώνουν στην "κακιά" "κλέφτρα" Juve...

Πηγή: blog.ju29ro.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: