Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Conte (ή Gasperini) προτιμά ο Moggi...

...αν και αρχικά θα επιβεβαίωνε τον Del Neri θεωρώντας ότι βασικός υπεύθυνος είναι ο Marotta
Προτίμηση στον Conte (ή στον Gasperini) εκδήλωσε ο Luciano Moggi στην καθιερωμένη συνέντευξη που δίνει κάθε κυριακή: "στην αρχή της σεζόν είχα κάνει προβλέψει για τη Juve μια 7η-8η θέση και όντως έτσι έγινε. Η ποιότητα της ομάδας είναι πολύ χαμηλή", είπε ο πρώην γενικός διευθυντής του συλλόγου αναγνωρίζοντας ότι τα πράγματα χειροτέρεψαν κάποιοι τραυματισμοί βασικών παιχτών.
Στην ερώτηση αν πρέπει να απομακρυνθεί ο Del Neri, ο Moggi απάντησε ότι "πριν απ' όλα πρέπει να ανανεωθεί πλήρως η ομάδα, άμυνα και μεσαία γραμμή κατά προετραιότητα. Πρέπει να πουληθούν σχεδόν όλα τα νεά αποκτήματα της περασμένης σεζόν πρτοσπαθώντας να μην είναι υπερβολικές οι απώλειες και κάνοντας άριστες νέες αγορές χωρίς να πετάξουν τα λεφτά όπως πέρυσι και τα προηγούμενα χρόνια. Η Juve σε λίγα χρόνια έκαωε σχεδόν 300 εκ. και να σκεφτεί κανείς ότι στην εποχή μου νικούσαμε χωρίς επενδύσεις ούτε ενός ευρώ και χαρίζοντας επιπλέον μερίσματα στους μετόχους και όταν μια φορά ζήτησα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην ιδιοκτησία, ούτε που μου απάντησαν. Για τον πάγκο της Juventus, πάντως, αν τα ονόματα είναι αυτά που διαβάζω, εγώ θα επιβεβαίωνα τον Del Neri, και επιεδή αν απέτυχε αυτός, ακόμα περισσότερο απέτυχε ο Marotta και επομένως σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε ο παράγοντας να απομακρυνθεί πρώτος. Και έπειτα, την προσεχή σεζόν, σχεδόν σίγουρα χωρίς ευρωπαϊκες διοργανώσεις, ο Del Neri θα είχε πολύ περισσότερες πιθανότητες να μπορέσει να δουλέψει για την ανασυγκρότηση της ομάδας. Αν όμως έπρεπε να επιλέξω έναν διάδοχό του ανάμεσα σε Mazzarri, Vilas Boas και Conte, θα στόχευα στον πρώην capitano bianconera και εναλλακτικά στον Gasperini".

Νέο μήνυμα για τον Conte από τη Siena

Στο μεταξύ, και σήμερα η Siena διαμήνυσε ότι είναι διατεθειμένη να απελευθερώσει τον Conte "για να μπορέσει αν υλοποιήσει το όνειρό του" όπως είπε ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου Perinetti προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση της Lega. O Perinetti ευχήθηκε να έχει λυθεί το θέμα "τις επόμενες μέρες της επόμενης βδομάδας"... Ο Andrea Agnelli που εμφανίστηκε ανέσως μετά προτίμησε να προσπεράσει τους δημοσιογράφους αποφεύγοντας έτσι να απαντήσει σε ερωτήσεις.

Πηγές: Tutti pazzi per la Juve, La Stampa

8 σχόλια:

Παναγιώτης είπε...

Πρώτα από όλα: Luciano γύρνα πίσω όσο πιο γρήγορα γίνεται!!!!

Τώρα όσων αφορά την επιλογή του νέου τεχνικού (θεωρώντας σχεδόν δεδομένη την απομάκρυνση του mister) έχω φοβερές αμφιβολίες για τον Antonio. Θα είναι ένα μεγάλο ρίσκο, όχι για το έργο που θα επιτελέσει αλλά για το αν "καταστρέψει" το όνομα του όπως έγινε πέρσι με τον Ciro.

Δεν θα ήθελα τόσο εγώ όσο και εκατομμύρια άλλοι συνοπαδοί μας να συμβεί αυτό, ειδικά για τον πρώην τεράστιο αρχηγό. Όπως και να έχει βέβαια δύο άνοδοι σε δύο χρόνια με Atalanta και Siena είναι κάτι που δεν περνάει απαρατήρητο.

Είναι όμως έτοιμος για την Juventus;

Μπρος στην πιθανή απαξίωση του ονόματος του σε πιθανή αποτυχία προσωπικά είμαι αρνητικός σε αυτή την προοπτική.

Un Gobbo ad Atene είπε...

Bari, Siena, Παναγιώτη. Κατανοητός ο φόβος αλλά δεν είναι το ίδιο: ο Conte έχει προπονήσει, ο Ciro δεν είχε. Το θέμα είναι αν, όπως έλεγε παλαιότερα ο Moggi, θα έχει ισχυρό σύλλογο πίσω του.

Τέλος πάντων, ας δούμε αν θα φύγει ο Del Neri...

Παναγιώτης είπε...

Λάθος μου Gobbo, σωστός (για Bari). Σίγουρα ο Ciro δεν είχε καμία σχέση με την προπονητική και δεν αμφισβητώ την ικανότητα του Antonio. Ίσα ίσα τον σέβομαι απεριόριστα. Τώρα για τον mister και αν θα φύγει είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Πιστεύω πάντως πως αν αποχωρήσει ο Marrotta τότε θα φύγουν παρέα.

Πήρε καλά το μάτι μου δηλώσεις Zamparini για την ομάδα; Που έλεγε ουσιαστικά πως η Serie A είναι καλύτερο πρωτάθλημα χωρίς την Juventus; Μιλάμε για ΤΟΣΟ κόμπλεξ πλέον!!!

Και θα επαναλάβω (όπως έχω κάνει σε άπειρες περιπτώσεις όταν ανοίγει το στόμα του ο εν λόγω παράγοντας): δουλειά δεν είχε ο διάολος και... κάτι έκανε τα παιδιά του!!!

Και κάτι τελευταίο Gobbo αν γνωρίζεις: οι αντιδράσεις των Ιταλών συνοπαδών μας είναι παρόμοιες με τις δικές μας στο θέμα της μη συμμετοχής στην Ευρώπη; Δηλαδή το θεωρούν ως κάτι που μας άξιζε και το πάθαμε ή είναι διαφορετική;

Ανώνυμος είπε...

Το «κουφό» είναι ότι πολλοί δεν έχουν καταλάβει ότι ο Ντελ Νέρι μπορεί και να παραμείνει(!)...

Και ότι φυσικά πολύ μεγάλη ευθύνη φέρει και ο Μαρότα, όπως λέει και ο Λάκι Λουτσιάνο. Ο οποίος βέβαια είναι διπλωμάτης και λέει την μισή αλήθεια.

Το μισό έγκλημα το διέπραξε ο Μαρότα. Το άλλο μισό ο Αντρέα Ανιέλι...

_Elvis

Dimitris είπε...

O Moggi πριν απο λιγο καιρο ελεγε οτι η ομαδα δεν ηθελε πολλες μεταγραφες, 1-2 παικτες και θα ηταν ικανη να κανει μεγαλα πραγματα... Τωρα ζηταει πολλους... Λιγο καιρο πριν προετρεινε για προπονητη τον Mancini, τωρα μας μιλαει για τον Gasperin... Δυσκολο πραγμα τα γηρατεια...

Un Gobbo ad Atene είπε...

Elvis, σου θυμίζω ότι Marotta-Del Neri του είχαν κλείσει πριν παραδώσουν τη σκυτάλη στον Agnelli.

Ναι, Παναγιώτη, ο Xamparini το είθπε (με αφορμή την κουβέντα για τα τηλεππτικά δικαιώματα). Την καλή απάντηση σε όλους αυτούς την έδωσε ο Paolillo της Inter: δεν θα αγοράζουμε πια παίχτες από σας!

Όσο για το τελευταίο, η απάντηση είναι ότι ο φίλαθλος παντού είναι φίλαθλος.

Un Gobbo ad Atene είπε...

Για να είμαστε δίκαιοι: σχολίασε σε σχέση με τα ονόματα που ακούγονται για προπονητή. Όσο για τους παίχτες, έλεγε ότι έπρεπε να έχουν αγοραστεί 2-3 καλοί και όχι τόσο πολλοί πέρυσι. Αλλά ότι έπρεπε να ξηλωθεί η ομάδα, το επαναλαμβάνει εδώ και καιρό (απ' όταν σιγουρεύτηκε ότι η αρχική του πρόγνωση, που κατά τα χριστούγεννα πήγε να τιναχτεί στον αέρα, θα έβγαινε αληθινή)...

Ανώνυμος είπε...

Γειά σας παιδιά. Συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό με τον Παναγιώτη για τον Conte και τον κίνδυνο να απαξιωθεί το όνομα του άδικα.Θεωρώ ότι στο σημείο που είμαστε ( στον πάτο δηλαδή...) , δεν χωρούν πειραματισμοί.Γι'αυτό και θα προτιμούσα έναν δοκιμασμένο προπονητή τύπου Αντσελότι , Ντεσάμπ ή έστω Ρανιέρι. Για τον Ντελ Νέρι έχω πεί την γνώμη μου και είναι καταδικαστική. Έχουμε χάσει μάτς που θα μπορούσαν να "κρατηθούν" με 1-2 τακτικές κινήσεις τις οποίες δεν έκανε ούτε μία φορά. Άντε να δούμε......

Σωτήρης