Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Juventus-Bate Borisov 0-0: δοκάρι του Marchionni, χαμένο πέναλτυ του Giovinco. Πρώτη και αήττητη στον Όμιλο H!

Η Juventus πέτυχε αυτό που κανείς, απ' τους απ' έξω, δεν πίστευε όταν έγινε η κλήρωση, αυτό που ο σύλλογος και κυρίως οι άσοι της, έβαζαν ως στοίχημα: την κατάληψη της πρώτης θέσης και μάλιστα αήττητη (με 3 νίκες και 3 ισοπαλίες) για να αποδείξει η Juve ότι επέστρεψε. Πρωτιά, και μάλιστα χωρίς ήττα, σε ένα πολύ δύσκολο Όμιλο.
Έχοντας πάρει το μάθημα από το 2-2 του πρώτου γύρου (χάρη στα δυο γκολ του Iaquinta και τις μαγείες του Giovinco) και με τον Cristiano Zanetti για πρώτη φορά φέτος στο (παγωμένο μετά τη χιονόπτωση) γήπεδο σε επίσημο ματς, η Juventus ξεκίνησε επιθετικά με τους De Ceglie, Giovinco, Nedved και Amauri να πιέζουν την άμυνα των Λευκορόσων με αποτέλεσμα η Juve να κερδίσει τρία κόρνερ στα τρία πρώτα λεπτά. Στο δεκάλεπτο η Bate εμφανίστηκε στα καρέ του Manninger χωρίς αξιώσεις. Από εκεί και πέρα, χαμηλός ο ρυθμός του παιχνιδιού με τη Juventus να φροντίζει να διατηρεί την πρωτοβουλία χωρίς κόπο. Πρώτο σκίρτημα στο 13' όταν ο Giovinco βρέθηκε στο έδαφος μες στην περιοχή ανάμεσα σε δυο αντιπάλους -τίποτε... Στο 22', πάλι ο Seba: κέρδισε φάουλ από αριστερά και το εκτέλεσε απευθείας προς την αντίπαλη εστία: ελάχιστα άουτ με τις κάμερες να πιάνουν τον Del Piero να χαμογελά γλυκά απ' τον πάγκο. Η Juventus ανέβασε ελαφρώς το ρυθμό στο ημίωρο. Στο 32' ο Molinaro πήρε τη μπάλα απ' την άμυνα, διέτρεξε όλη την αριστερή πλευρά και έβγαλε μπαλιά για τον Amauri κερδίζοντας ένα ακόμα κόρνερ... Στο 35' ο Nedved κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή, το εκτέλεσε ο Giovinco στέλνοντας όμως τη μπάλα ψηλά. Ιδιαίτερα δραστήριος ο De Ceglie. Στο 37' κόπηκε άσιστ του Amauri για το Nedved. Σποραδικές αντεπιθέσεις της Bate που κατέληγαν εύκολα στα χέρια του Manninger. Στο 41' o Giovinco πέρασε τον αντίπαλό του, σούταρε με το αριστερό, για λίγο άουτ... Διπλή προσπάθεια του Nedved στην εκπνοή του ημιχρόνου, χωρίς κατάληξη. Το ημίχρονο έληξε 0-0 και η Juve είναι πρώτη στην Όμιλο!
Χωρίς αλλαγές και με δυο κίτρινες κάρτες, πρώτα στον Sosnovksi και μετά από λίγο στον Amauri, ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ενώ στο 50' ο Manninger απέκρουσε κεφαλιά του Sivakov. Στο 51' η πρώτη μεγάλη ευκαιρία: δοκάρι του Marchionni... Στο 52' η δεύτερη μεγάλη ευκαιρία: καθαρό χέρι του Sivakov μες στην περιοχή αλλά ο Giovinco, που κοντοστάθηκε, εκτέλεσε πολύ άσχημα το πέναλτυ και έβγαλε τη μπάλα ψηλά άουτ! Αχ! Στο 56' κεφαλιά του Rodionov έφυγε λίγο ψηλά και ο Ranieri πέρασε τον Del Piero στη θέση του Amauri. Αμέσως μετά, κατεβασιά του Giovinco αλλά ο Nedved δεν τα κατάφερε. Φάουλ του Giovinco από πλάγια θέση στο 63', o capitano δεν κατάφερε να αλλάξει την πορεία της μπάλας. Στο 69' ο Veremko απέκρουσε δυνατό κεντρικό σουτ του Nedved, όπως απέκρουσε σουτ και του Zanetti στο 72'. Στην επόμενη φάση, σε κόρνερ της Bate, οι παίχτες της ζήτησαν χέρι του Mellberg! Οι Λευκορώσοι εμφανίζονταν πιο τολμηροί και στο 79' ο νόμος του ποδοσφαίρου κόντεψε να μας τιμωρήσει όταν η Bate έφτασε πάρα πολύ κοντά στο γκολ με τον Bliznyuk. Στο 81', σπουδαία ενέργεια του Del Piero από δεξιά, ταχύτατος συνδυασμός με τον Marchionni και μεγάλη ευκαιρία για τη Juve αλλά η κεφαλιά του capitano αποκρούστηκε εξ' επαφής από το Λευκορώσο τερματοφύλακα. Δυο λεπτά αργότερα, νέο συνδυασμός των δυο, η κεφαλιά του Del Piero έξω... Στο 87' ευρωπαϊκό ντεμπούτο για ένα από τα ταλέντα της Primavera, τον Simone Esposito που πέρασε στη θέση του Giovinco ενώ λίγο αργότερα ήταν η ώρα ενός άλλου Primavera, του Castiglia που μπήκε στη θέση του Nedved, να γευτεί το Champions League. Το ματς έληξε με ένα φάουλ της Bate ψηλά άουτ.
11 χρόνια από το 1-0 επί της Manchester United (10 Δεκεμβρίου 1997) και 5 χρόνια από το 7-0 επί του Ολυμπιακού (10 Δεκεμβρίου 2003), η Juventus έμεινε στο 0-0 που της αρκούσε για να κατακτήσει την πρωτιά του Ομίλου χωρίς να ξοδέψει πολλές δυνάμεις ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης με τη Μilan. Κρίμα για το χαμένο πέναλτυ που θα έδινε τη νίκη γοήτρου...

JUVENTUS-BATE BORISOV 0-0
Τέρματα: -
Κίτρινες κάρτες: Amauri (J) - Sosnovksi, Veremko, Khagush, Ermakovich (BB)
Διαιτητής: Costas Kapitanis. Επόπτες: Frixos Petrov, Stauros Procopiou. Τέταρτος διαιτητής: Panayiotis Kailis.

JUVENTUS: 13 Manninger, 21 Grygera, 33 Legrottaglie, 4 Mellberg, 28 Molinaro, 32 Marchionni, 6 Zanetti, 11 Nedved (90' 36 Castiglia), 29 De Ceglie, 20 Giovinco (87' 35 Esposito), 8 Amauri (56' 10 Del Piero). Αναπληρωματικοί: 12 Chimenti, 3 Chiellini, 43 Ariaudo, 19 Marchisio.
Προπονητής: Claudio Ranieri.
BATE BORISOV: 16 Veremko, 14 Khagush, 24 Kazantsev, 3 Sosnovksi, 55 Yurevich, 17 Sivakov, 2 Likhatarovich (57' 8 Vodolko), 10 Kryvets, 9 Bliznyuk, 22 Stasevich (61' 13 Nekhaychik), 20 Rodionov. Αναπληρωματικοί: 30 Gutor, 21 Pecha, 23 Viskushenko, 7 Ermakovich.
Προπονητής: Victar Hancharenka.

Real Madrid-Zenit 3-0 και 2η θέση για τους μαδριλένους

Με δυο γκολ του Raul (24' και 57') και ένα του Robben στο 51', η Real Madrid νίκησε 3-0 τη Zenit και έφτασε και αυτή στους 12 βαθμούς μένοντας στη 2η θέση (9-5 τα τέρματα έναντι των 7-3 της Juventus). Τρίτη η Zenit με 5 βαθμούς (4-7 τα γκολ), προκρίθηκε στο Κύπελλο Uefa. Τελευταία, με 3 βαθμούς (3-8 τα γκολ) η Bate Borisov στην παρθενική της εμφάνιση στους Ομίλους του Champions League.

Ranieri: η πιο δύσκολη είναι η Chelsea αλλά αν είναι να
τη βρω στον τελικό, καλύτερα να τη βγάλω έξω από τώρα

(Update) "Προσπαθήσαμε να κερδίσουμε αλλά όταν έχεις δυο αποτελέσματα στην διάθεσή σου, θα ήταν ανόητο να φας γκολ. Αυτοί κλείνονταν πολύ καλά. Δεν μπορούσαμε να την πάθουμε σα χάνοι. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και πάει καλά έτσι", είπε ο Ranieri στον "Sky" όπου έπλεξε το εγκώμιο του Giovinco: "είμαι πολύ ικανοποιημένος, ένα πέναλτυ μπορεί να τύχει σε οποιονδήποτε να το χάσει. Έπαιξε με προσωπικότητα, κινήθηκε πολύ καλά ανάμεσα στις γραμμές", σημείωσε. Όσον αφορά στον Zanetti, είπε: "ήταν ακινητοποιημένος από πέρυσι, στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε καλύτερα από το πρώτο. Σιγά σιγά βρήκε το βηματισμό του. Πρέπει να παίξει για να ξαναβρεί το ρυθμό του".
Όταν ρωτήθηκε ποια από τις ομάδες που είναι υποψήφιες αντίπαλοι της Juventus θα έβγαζε από την κληρωτίδα, ο Ranieri απάντησε: "η πιο δυνατή θα έπρεπε να είναι η Chelsea. Αν είναι να τη συναντήσω στον τελικό, καλύτερα να τη βγάλω έξω τώρα... Αλλά δεν βγάζω καμία, αποδέχομαι τη μοίρα. Εξαρτάται πώς θα βρεθείς εκείνη τη στιγμή. Αν είσαι καλά, ο αντίπαλος δεν έχει πια τη δυνατότητα να κερδίσεις, ανεξάρτητα από τ' όνομά". Ο Ranieri, τέλος, ανακοίνωσε πως ο Camo είναι ανακτήσιμος "αλλά στη Milan θ' αρχίσω να σκέφτομαι από αύριο".

Nedved: δεν μ' ενδιαφέρει η κλήρωση,
εκείνο που μετράει είναι ότι βγήκαμε πρώτοι

"Η Juve μ' αρέσει γιατί πετυχαίνει εκείνο που θέλει. Απόψε θέλαμε αυτό το νβαθμό και τον πήραμε. Δεν ήταν ένα θεαματικό παιχνίδι και εμείς μπορούσαμε να έχουμε κλείσει το ματς νωρίτερα αλλά όπως και να έχει δεν κινδυνέψαμε καμία στιγμή. Στη μεσαία γραμμή πήγαμε καλά, είναι εύκολο να παίζεις δίπλα στο Zanetti που θα μας δώσει ένα καλό χεράκι από εδώ και μπροστά. Η κλήρωση; Δεν μ' ενδιαφέρει, εκείνο που μετράει είναι ότι έχουμε φτάσει πρώτοι στον Όμιλο", είπε o Pavel.

Giovinco: θα ξαναχτύπαγα πέναλτυ

"Να κάνεις λάθος, είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι, αν μου ξανατύχει ένα πέναλτυ θα το ξαναχτυπήσω. Δεν υπήρχε ο Del Piero και ο Marchisio και ήμουν εγώ για τα πέναλτυ", δήλωσε ο Giovinco που εξήγησε την αποτυχία λέγοντας ότι το λάθος του ήταν ότι κοίταξε τον τερματοφύλακα. Ο Seba έμεινε ικανοποιημένος από το παιχνίδι του και επανέλαβε ότι "μόνο σε μια μεγάλη ομάδα μπορείς να ωριμάσεις. Εγώ θέλω να μείνω στη Juve".

Legrottaglie: θα απέφευγα την Atletico Madrid

"Μας ενδιέφερε ο βαθμός και τον πήραμε αλλά δοκιμάσαμε να κερδίσουμε δημιουργώντας τις ευκαιρίες μας. Σ' αυτά τα παιχνίδια πρέπει να είμαστε προσεχτικοί σε ψυχολογικό επίπεδο, επομένως για μας ήταν μια δοκιμή ωριμότητας. Στον επόμενο γύρο; Θα απέφευγα την Atletico Madrid", είπε ο κεντρικός μας αμυντικός μετά το ματς.

Πηγή δηλώσεων: Juventus.com, Tuttosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: