Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Ranieri: να μην υποτιμήσουμε τη Bate για να τερματίσουμε πρώτοι στον Όμιλο

Σεβασμό στη Bate και μέγιστη προσοχή έχοντας πάντα κατά νου τι είχε κάνει στο πρώτο ματς ζήτησε ο Ranieri στην παραδοσιακή συνέντευξη τύπου πριν το (τελευταίο) παιχνίδι του Ομίλου H του Champions League. "Πρέπει να ολοκληρώσουμε καλά τα ματς του Ομίλου για μας και για τη βαθμολογία. Μερικές φορές μπορερί να αρκεί μια ισοπαλία αλλά η νοοτροπία μας είναι να αναζητούμε πάντα τη νίκη", είπε και συμπλήρωσε: "πρέπει να φτάσουμε πρώτοι, να κάνουμε καλή εντύπωση και να διατηρήσουμε το ρυθμό που έχουμε τελευταία".

Nedved: θα δοκιμάσουμε να φτάσουμε στον τελικό,
στόχος μας τώρα η πρώτη θέση του Ομίλου


Από πλευράς του, ο Nedved, αφού επισήμανε ότι στόχος της ομάδας είναι η πρώτη θέση του Ομίλου και γι' αυτό θα παίξει πολύ συγκεντρωμένα κατά της Bate, τόνισε ότι η ομάδα "θα δοκιμάσει με όλες της τις δυνάμεις να φτάσει στον τελικό της Ρώμης". Στόχο στον οποίο έδειξε να προσβλέπει και ο Ranieri όταν, απαντώντας σε ερώτηση για τις δεύτερες των άλλων Ομίλων, από τις οποίες θα "ψαρέψει" τον αντίπαλό της η Juventus κερδίζοντας την 1η θέση, θυμήθηκε τη χρονιά που είχε φτάσει στα ημιτελικά "με την Chelsea, την Porto, τη Deportivo La Coruna και τη Monaco, τέσσερα outsider. Μετά η Valencia έφτασε δυο φορές στο τελικό: αυτό διδάσκει το Champions League. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι γιατί δεν μετράνε τα ονόματα και το κύρος, μετράει η θέλησή και το πώς κατεβαίνει στο γήπεδο. Περίμενα ένα δύσκολο Όμιλο, το είχα πει, ήμασταν πολύ καλοί που, πέραν από τα ματς με τη Real, ξεκινήσαμε με νίκη κατά της Zenit την 1η αγωνιστική γιατί αυτή η ομάδα βρίσκονταν σε εξαιρετική κατάσταση", συμπλήρωσε.

Ranieri: να παίξουμε έχοντας κατά νου τη Bate του Μινσκ

Η Bate αξίζει σεβασμό τόνισε ο Ranieri: "θυμόμαστε καλά τη Bate στο Μινσκ όταν μας ισοπέδωσε στο πρώτο μέρος, προηγήθηκε 2-0 και εκείνη τη σκηνή την έχουμε μπροστά στα μάτια μας. Ολοκλήρωσαν το πρωτάθλημά τους πριν 15 μέρες και προπονούνται ως τώρα στη Ρώμη. Εμείς πρέπει να κατέβουμε έχοντας κατά νου εκείνη τη Bate που στο ματς του πρώτου γύρου μας εντυπωσίασε πάρα πολύ".

Ανακτήθηκε ο Del Piero, θα δω πόσο θα παίξει ο Zanetti,
διαφορετικά στο κέντρο θα χρησιμοποιήσω το Nedved


Στην αποστολή της Juventus συμπεριλαμβάνεται ο Del Piero αλλά και ο Cristiano Zanetti ενώ δεν τα κατάφερε ο Iaquinta και, βέβαια, ούτε ο Camoranesi. Ο Ranieri τόνισε ότι δεν έχει την ευχέρεια, λόγω απουσιών, να κάνει υπολογισμούς ως προς το ποιούς θα κατεβάσει και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παίξουν βασικοί οι Del Piero, Zanetti: "O Del Piero έχει ανακτηθεί πλήρως, με το Zanetti πρέπει να μιλήσω για να δω πόσα λεπτά θα μπορώ να τον χρησιμοποιήσω. Διαφορετικά, στο κέντρο μπορεί να παίξει ο Nedved, είναι βασικός και ξέρει να θυισάζεται για την ομάδα".

Η αποστολή της Juventus

Εκτός αποστολής και ο Sissoko που φρόντισε να πάρει κίτρινη κάρτα στα τελευταία δευτερόλεπτα του ματς με τη Zenit στην Αγία Πετρούπολη ώστε να εκτίσει την ποινή στο αυριανό ματς. Ο πλήρης κατάλογος των παιχτών που κάλεσε ο Ranieri, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και πέντε νέοι της Primavera, έχει ως εξής: Chiellini, Mellberg, Zanetti, Amauri, Del Piero, Nedved, Chimenti, Manninger, Marchisio, Giovinco, Grygera, Molinaro, De Ceglie, Marchionni, Legrottaglie, Nocchi, Esposito, Castiglia, D' Elia, Ariaudo.

Ο προπονητής της Bate προειδοποιεί...

(Update) Ο τεχνικός της Bate, Viktor Goncharenko προειδοποίησε τη Juventus ότι η ομάδα του φτάνει στο Τορίνο θέλοντας να πετύχει το αδύνατο: "πρέπει να προσπαθήσουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα για το πρεστίζ που θα μπορούσε να μας φέρει. Θα δώσουμε το μάξιμουμ. Θέλουμε να φύγουμε ικανοποιημένοι", είπε λέγοντας ότι υπάρχει μια πίκρα για τους χαμένους βαθμούς: "εντός έδρας με τη Real και τη Zenit, για παράδειγμα, παίξαμε στα ίσια και κινδυνεύσαμε να κερδίσουμε και στα δυο παιχνίδια. Στο τέλος, όμως, τις χάσαμε... Πιστεύω ότι κάπου έκανα λάθος και εγώ, άλλωστε είμαι πολύ νέος και έχω μικρή εμπειρία"...

Πηγή: Juventus.com, Gazzetta dello Sport, Tuttosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: