Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

Ranieri: το καλύτερο δώρο θα είναι να νικήσουμε την Atalanta

"Δεν επιτρέπονται αφηρημάδες αύριο, χρειάζεται η Juventus να παίξει ως Juventus, όπως κάνει στα τελευταία ματς, δεν πρέπει να θαμπώσουμε ό,τι καλό κάνουμε": σαφές το μήνυμα του Ranieri που πριν το ματς με την Atalanta ζήτησε από τους παίχτες μας να ξεχάσουν την περήφανη νίκη με 4-2 επί της Milan, τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της ομάδας, την κλήρωση του Champions League, τις διακοπές που έρχονται, και να συγκεντρωθούν στο αυριανό παιχνίδι.
"Θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που από τους 24 βαθμούς της τους 19 τους κέρδισε εντός έδρας. Έχουν κίνητρα, τακτικά είναι καλοβαλμένοι, κλείνουν τους διαδρόμους και επομένως είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να αντιμετωπιστεί με όλες τις προφυλάξεις που η ανάγκη επιβάλλει. Πρέπει να κλείσουμε καλά τη χρονιά. Επαναλαμβάνω, δεν θα είναι απλό παιχνίδι και επομένως θα χρειαστεί η καλύτερη Juventus, εκείνη η αποφασιστική και πεινασμένη που ξέρουμε", τόνισε στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν το ματς ο Ranieri. Και όταν του επισημάνθηκε ότι θα μπορούσε να λάβει κάποιο δώρο από την Inter, στο ματς με τη Siena, αντέτεινε ότι "το καλύτερο δώρο θα ήταν η νίκη μας. Το τι κάνουν οι άλλοι μας ενδιαφέρει μέχρι ενός σημείου. Εμείς θέλουμε να είμαστε ήσυχοι με τη συνείδησή μας", σημείωσε.

Chelsea, Atalanta: αυτό που μετράει είναι η θέλησή σου

Αναπόφευκτα η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από την προσεχή αντίπαλο στο Champions League, την Chelsea: "στο Champions League είχαμε το δυσκολότερο Όμιλο και τον αντιμετωπίσαμε με μεγάλη αποφασιστικότητα. Είναι εκείνο που λέω απ' όταν κάνω τον προπονητή, δεν μετράει ποιον έχεις απέναντί σου αλλά η θέλησή σου να κερδίσεις και να δείξεις τη δύναμή σου", απάντησε ο Ranieri. "Με αυτή τη νοοτροπία θα πρέπει να αντιμετωπίσει η Juve την Chelsea;", ρωτήθηκε. Για να απαντήσει: "Αυτή είναι η νοοτροπία που θα πρέπει να έχουμε κατά της Atalanta".

Η βράβευση του Del Piero καθρεφτίζεται και στους συμπαίκτες του

Ο Ranieri αφιέρωσε μερικές κουβέντες και στη χθεσινοβραδινή βράβευση του Del Piero από τους τηλεθεατές του Tg1 ως αθλητή της χρονιάς: "η αξία του Del Piero είναι γνωστή. Η εκλογή του ως καλύτερου της χρονιάς ικανοποιεί τον ίδιο και όποιον δούλεψε μαζί του και είναι μια επιβράβευση που καθρεφτίζεται και στους συμπαίκτες του στην ομάδα", είπε τονίζοντας ό,τι και ο ίδιος ο capitano: ότι ο "μεγάλος παίχτης συμβάλλει στη βελτίωση της ομάδας και όσο βελτιώνεται η ομάδα, βελτιώνεται και το άτομο".

Εκτός αποστολής ο Iaquinta, εντός ο Grygera

Μετά τους Nedved, Camoranesi, και ο Iaquinta αναγκάστηκε να υψώσει λευκή σημαία και να μείνει εκτός αποστολής ("δεν μπορούσαμε να το διακινδυνεύσουμε", είπε ο Ranieri) ενώ στη διάθεση του Ranieri τέθηκε ο Grygera, που τις τελευταίες μέρες, πάντως, περιορίστηκε στο γυμναστήριο... Στην 20μελή αποστολή συμπεριλαμβάνονται και τρεις νεαροί της Primavera: Esposito, Immobile και Pinsoglio. Η αποστολή έχει ως εξής: 3 Chiellini, 4 Mellberg, 6 Zanetti, 7 Salihamidzic, 8 Amauri, 10 Del Piero, 12 Chimenti, 13 Manninger, 19 Marchisio, 20 Giovinco, 21 Grygera, 22 Sissoko, 27 Ekdal, 28 Molinaro, 29 De Ceglie, 32 Marchionni, 33 Legrottaglie, 35 Esposito, 42 Pinsoglio, 46 Immobile.

Πηγή: Juventus.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: