Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Αθλητής της χρονιάς ο Del Piero!

Με ευρύτατη διαφορά (58,30 % των ψήφων έναντι 18,68 % του αμέσως επόμενου, Valentino Rossi), ο Alex Del Piero αναδείχθηκε αθλητής της χρονιάς στην Ιταλία σε ψηφοφορία του Tg1 που κράτησε αρκετές βδομάδες.

Στόχος: η Χρυσή Μπάλα του 2009
Η κλήρωση με την Chelsea; Αν περάσουμε, καλή!

Με αφορμή τη βράβευση, ο capitano παραχώρησε συνέντευξη στο Tg1 της Rai όπου δεν έκρυψε την επόμενη φιλοδοξία του, τον επόμενο στόχο του για το 2009: τη "Χρυσή Μπάλα"! "Εξαρτάται, βέβαια, από την πορεία στο Champions League", σημείωσε και όταν ρωτήθηκε αν είναι καλή η κλήρωση που έβγαλε Chelsea απάντησε χαμογελαστά: "αν περάσουμε θα είναι καλή, διαφορετικά όχι. Πάντως, πρόσθεσε, όλες οι ομάδες που έφτασαν στους "16" είναι πολύ δυνατές, ακόμα και τα outsider προκρίθηκαν, και βρήκαν την ποιότητα και τη συνοχή που τους επιτρέπουν μα περάσουν άλλες μεγάλες. Οποιοσδήποτε είναι δυνατός".

Συμμέτοχος αυτής της Εθνικής
Η καλύτερη νίκη είναι η επόμενη
Θεμελιώδης η συμβολή των συμπαικτών μου

Τι εύχεται στον Marcello Lippi; "Καλά Χριστούγεννα", είπε και τόνισε ότι το Μουντιάλ του 2010 αποτελεί γι' αυτόν στόχο καθώς νιώθει "συμμέτοχος αυτής της Εθνικής". Στην ίδια συνέντευξη ο Del Piero συμφώνησε με το μότο του Ferrari ότι η καλύτερη νίκη είναι αυτή που θα έρθει -"είναι λόγια κάποιου που αγαπά τη δουλειά του και θέλει να θέσει νέους στόχους: σ' αυτό είμαστε ίδιοι"- και έπλεξε το εγκώμιο των συμπαικτών του λέγοντας ότι επειδή έχουν μικρότερους τίτλους από τον ίδιο στα πρωτοσέλιδα "δεν σημαίνει ότι έκαναν λιγότερα. Η συμβολή τους είναι θεμελιώδης". Αναφερόμενος, τέλος, στην Inter αναγνώρισε ότι έχει κάτι τις παραπάνω αλλά τόνισε ότι "δεν είναι αήττητη".

Πηγή: Tuttosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: