Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Chelsea, η αντίπαλος της Juventus! Καλύτερα τώρα παρά στον τελικό!...

Την Chelsea, την ομάδα που ήθελαν να αποφύγουν όλοι οι tifosi bianconeri, μας έβγαλε με την πρώτη η κληρωτίδα! Την πρώην ομάδα του Claudio Ranieri, με την οποία οι bianconeri δεν έχουν προηγούμενα (η προϊστορία με τις αγγλικές ομάδες, εδώ), την ομάδα που ο Ranieri θεωρούσε ως τη δυσκολότερη αλλά είχε δηλώσει ότι θα προτιμούσε να την πετάξει έξω τώρα, σε διπλές αναμετρήσεις, παρά να τη βρει στον τελικό. Η Chelsea έφτασε ως δεύτερη στη σημερινή κλήρωση μετά την ήττα της με 3-1 από τη Roma στους Ομίλους.

Secco: και τον Αύγουστο είχαμε δύσκολη κλήρωση και βγήκαμε
πρώτοι! Τώρα θα έχουμε και Buffon, Tiago, Camo, Trezeguet


(Update) "Τον Αύγουστο, όταν κληρωθήκαμε με τη Real και τη Zenit είχαμε ένα δύσκολο Όμιλο που όλοι θεωρούσαν αδύνατον να περάσουμε και εμείς μετά κερδίσαμε, με δυοι επιτυχίες επί της Real. Επομένως, δεν χρειάζεται να δέσουμε το κεφάλι μας πριν το σπάσουμε", δήλωσε στο "Sky" o αθλητικός διευθυντής της Juventus Alessio Secco και επισήμανε: "να είσαι σίγουρος για τις δυνατότητές σου σημαίνει σεβασμός για τους αντιπάλους αλλά σημαίνει επίσης να μη φοβάσαι κανέναν. Στο Champions League δεν μπορούν να γίνουν προγνωστικά. Το θετικό είναι ότι εναντίον μεγάλων ομάδων είναι πιο εύκολο να βρεις τα σωστά κίνητρα, μερικές φορες οι λιγότερο ονομαστές ομάδες κρύβουν χειρότερες παγίδες, έχεις περισσότερα να χάσεις παρά να κερδίσεις. Ο Ranieri; Είναι μοιρολάτρης, αποδέχεται με απόλυτη ηρεμία την κλήρωση, είναι καθαρό ότι το ματς θα σημάνει γι' αυτόν κάτι παραπάνω απ' ότι για μας αλλά το ποδόσφαιρο είναι και αυτό. Νέα πρόσωπα τον Ιανουάριο; Πέντε ή έξι, όλοι σημαντικότατοι, όλοι αυτοί που θα ξαναβρούμε: Buffon, Tiago, Camoranesi, Trezeguet".

Ranieri: ούτε στο Λονδίνο θα είναι ικανοποιημένοι που μας βρήκαν
Όταν είμαστε φορμαρισμένοι, μπορούμε με οποιονδήποτε


"Θα παίξουμε τα χαρτιά μας, δεν ξεκινάμε ηττημένοι. Είναι μια ωραία αναμέτρηση. Πέρυσι η Chelsea έχασε τον τελικό στα πέναλτυ, είναι ένα από τα φαβορί. Είναι δύσκολα αλλά αυτό αποτελεί ισχυρό κίνητρο. Εκείνο που με απασχολεί είναι να είμαστε φορμαρισμένοι εκείνη την περίοδο", σημείωσε στο "Sky" ο Ranieri που επέλεξε να αποφορτίσει την ομάδα χρίζοντας φαβορί τους Άγγλους για τους οποίους, πάντως, είπε: "ούτε στο Λονδίνο θα είναι ικανοποιημένοι που η κληρωτίδα, τους έβγαλε τη Juve", είπε. Όταν τον ρώτησαν αν νιώθει το ματς ως ευκαιρία να πάρει το αίμα του πίσω (μετά από μια τετραετία, 2000-2004 και έναν ημιτελικό Champions League απολύθηκε για να πάει ο Mourinho), o Ranieri το αρνήθηκε λέγοντας ότι ευχαριστεί τον Abramovich μιας και του έδωσε τη δυνατότητα να αποκτήσει όποιους παίχτες ζήτησε.
Ο Ranieri ρωτήθηκε αν θεωρεί ευνοϊκό το γεγονός ότι το πρώτο παιχνίδι θα παιχτεί στο Λονδίνο. "Συνήθως -απάντησε- μετράει ο παράγων έδρα αλλά φαίνεται ότι για την Chelsea δεν είναι έτσι μιας και προέρχεται από 11 συνεχόμενες ήττες εκτός έδρας το οποίο σημαίνει ότι ίσως γι' αυτούς να είναι καλύτερο να παίζουν εκτός έδρας. Το σημαντικό πάντως για μας είναι να είμαστε φορμαρισμένοι. Όταν είμαστε, παίζουμε την τύχη μας με οποιονδήποτε", είπε και σημείωσε ότι "η Chelsea είναι πάρα πολύ δυνατή στα μετόπισθεν, ισχυρότατη στη μεσαία γραμμή όπου παίζει με 5 έχοντας έναν επιθετικό που θα έπρεπε να είναι ο Drogba".
Ο David Bernard, διευθυντής της Chelsea, δήλωσε ότι οι φίλαθλοι θα επιφυλάξουν σημαντική υποδοχή στον Ranieri "λόγω της μεγάλης εκτίμησης που υπάρχει προς το πρόσωπό του. Οι φίλαθλοι θα είναι ευχαριστημένοι να τον χαιρετσίουν ξανά" είπε με διφορούμενο τρόπο. Πάντως, και το site της Chelsea ανακοίνωσε την αναμέτρηση κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Ranieri και τον άλλο "πρώην", τον Tiago, για τον οποίο θύμισε ότι κέρδισε το πρωτάθλημα με τους "Blues".

Del Piero, Sissoko: έχει σπουδαίους παίχτες. Μπορούμε!

Μετρημένη η πρώτη αντίδραση του Del Piero: "είναι σαφές ότι στους "16" υπάρχουν δυνατές ομάδες. Σίγουρα εκείνο που διαφοροποιεί την Chelsea από τις υπόλοιπες είναι οι εξαιρετικοί παίχτες που διαθέτει". (update) Το βράδυ, κατά τη βράβευσή του ως αθλητή της χρονιάς, δήλωσε πως "αν περάσουμε, η κλήρωση θα είναι καλή".
Λιγότερο συγκρατημένος ο Mohamed Sissoko, που την Chelsea την αντιμετώπισε όταν έπαιζε στη Liverpool: "παρακολουθώ προσεχτικά το αγγλικό ποδόσφαιρο. Τι να πεις για αυτή την κλήρωση; Ότι είναι μια αναμέτρηση πολύ δύσκολη που θα πρέπει να την προετοιμάσουμε πολύ καλά. Η Chelsea δεν βρίσκεται σε πολύ καλή στιγμή αλλά έχει μεγάλους παίχτες. Αν επανέλθει; Εφόσον είναι στην καλύτερη κατάσταση και είμαστε και εμείς, τότε θα παίξουμε στα ίσα".

Totti: χρειάζεται ένας Del Piero στυλ Real...

"Ο Alessandro δεν χρειάζεται τις συμβουλές μου, θα του χρειαστεί απλώς να επαναλάβει την απόδοση που είχε με τη Real", δήλωσε ο Totti -η Roma του άφησε 2η στον Όμιλο την Chelsea νικώντας την 3-1 μέσα στη Ρώμη (και μπορούσε και περισσότερα)...

2η στην Αγγλία η Chelsea, έχασε από Arsenal, Liverpool

Στην Premier League, η ομάδα του Ro­man Abramovich είναι δεύτερη, ένα βαθμό πίσω από τη Liverpool (έχει 37 βαθμούς έναντι 38 των Reds) με 11 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες (36-7 τα γκολ). Πρώτος σκόρερ της (και πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος), με 14 γκολ, ο Anelka. Ακολουθεί με 5 γκολ ένας παλιός στόχος της Juventus, ο Frank Lampard. Στο τελευταίο της ματς, την Κυριακή, η ομάδα του Scolari έφερε 1-1 εντός έδρας με τη West Ham του Zola ενώ μετά από χρόνια γνώρισε όχι μια αλλά δυό ήττες στο γήπεδό της, από Arsenal (1-2) και Liverpool (0-1) -με τη Manchester United το εντός έδρας ματς είχε λήξει 1-1...

Τα ζευγάρια: ιταλοαγγλικές αναμετρήσεις

Η σημερινή "διαβολική κλήρωση" (όπως τη χαρακτήρισε ο Capello, που είπε ότι "θα είναι δύσκολα για Arsenal, Chelsea, Manchester United αλλά και για Roma, Juventus, Inter") έβγαλε τα ακόλουθα ζευγάρια:

Chelsea-Juventus
Villareal-Panathinaikos
Sporting-Bayern
Atletico Madrid-Porto
Lyon-Barcelona
Real Madrid-Liverpool
Arsenal-Roma
Inter-Manchester United

Ο Ranieri χαρακτήρισε ενδιαφέρουσες τις ιταλοαγγλικές αναμετρήσεις: "θα είναι όμορφο να δούμε σε τι σημείο βρίσκεται το ιταλικό ποδόσφαιρο εναντίον των αφεντικών των ...Χρημάτων"...

Διπλή αναμέτρηση ανάμεσα στα ματς πρωταθλήματος
με Palermo (εκτός), Napoli, Torino, Bologna στο Τορίνο


Το πρώτο ματς, σύμφωνα με τον κανονισμό θα γίνει εκτός έδρας, στο "Stamford Bridge" στις 25 Φεβρουαρίου, αμέσως μετά το ματς της Juventus στο Palermo, που είναι προγραμματισμένο για τις 25 Φεβρουαρίου και πριν την εντός έδρας αναμέτρηση με τη Napoli (28 Φεβρουαρίου). Η ρεβάνς θα γίνει στο Τορίνο, στις 10 Μαρτίου, ακριβώς μετά το ντέρμπυ με την Torino (προγραμματισμένο για τις 8 Μαρτίου) και (update 6/2) τον πρώτο ημιτελικό για το Κύπελλο Ιταλίας, στη Ρώμη με τη Lazio (3 Μαρτίου) και πριν το εντός έδρας παιχνίδι με τη Bologna. (το πρόγραμμα της Juventus στο campionato, εδώ).

Αισιόδοξοι οι tifosi

Σε διαδικτυακό γκάλοπ πολλαπλών επιλογών που ξεκίνησε αμέσως μετά την κλήρωση το site της "Gazzetta dello Sport" και αφορά και τις Roma, Inter, οι περισσότεροι βλέπουν πρόκριση της Juventus. Αναλυτικά, επί 17.520 ψηφισάντων, έως τώρα:
  • Το 23,7% θεωρεί ότι θα προκριθούν Juve, Roma, το 11,5% ότι θα περάσει μόνο η Juve, το 6,8% ότι θα περάσουν Juve, Inter και το 14,1 % ότι θα περάσουν όλες
  • Το 17,3% θεωρεί ότι δεν θα περάσει καμία, το 11,2% βλέπει μόνο τη Roma στον επόμενο γύρο, το 8,1% μόνο την Inter και το 7,4% βλέπει να προκρίνονται μόνο η Roma και η Inter.

Πηγές: uefa.com, Juventus.com, JuWorld.Net, Tuttosport, Gazzetta dello Sport

Δεν υπάρχουν σχόλια: