Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Juve: οι μεταγραφές 2011/12 τελείωσαν, τώρα το στοίχημα είναι στο χέρι του Conte

Χωρίς top player (που είχε υποσχεθεί ο Marotta) και χωρίς κεντρικό αμυντικό (δημοσιεύματα θέλουν τον Vidal να βοηθά αυτόν τον τομέα), αλλά με Pirlo, Vidal, Vucinic και εξτρέμ-στοιχήματα που πρέπει να αναδειχθούν, μπαίνει η ομάδα του Conte στο νέο στάδιο. Borriello, Caceres, Padoin, Bouy τον Ιανουάριο.
Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η δεύτερη μετά την άνοδο, θα έπρεπε να σημαδέψει εκ των πραγμάτων το μεταγραφικό καλοκαίρι της Juventus που μπαίνει στο νέο της στάδιο... Άλλωστε, το καλακαίρι ξεκίνησε με εξαγγελίες για τρεις, μετά δυο, και τελικά έναν top player, υποσχέσεις που δημιούργησαν προσδοκίες (ιδίως όσο γραφόταν μεγάλα και ακριβά ονόματα στα πρωτοσέλιδα) αλλά δεν τηρήθηκαν. Και όσο και αν κανείς συνυπολογίζει πως η απουσία από την Ευρώπη δεν βοηθούσε να έρθουν top player (γεγονός που σημείωσε και ο Moggi), τώρα με τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου χωρίς την απόκτηση ενός πολυδιαφημισμένου -και αναγκαίου- ηγέτη στην άμυνα, ο Marotta βρίσκεται αντιμέτωπος με την αγανάκτηση των tifosi στο web. Η αίσθηση ότι η Juve δεν μετράει, δεν σαγηνεύει παίχτες, δεν κάνει κόλπα στα τελευταία λεπτά (σε αντίθεση με Inter-Milan) ούτε καταφέρνει να πουλήσει, πληγώνει τους φιλάθλους.
Οι ανισορροπίες που προέκυψαν από μια διόλου φθηνή μεταγραφική περίοδο (ξοδεύτηκαν σχεδόν 80 εκ., έστω σε τρεις δόσεις, και εισπράχθηκαν ψίχουλα), δεν μπορεί να καλυφθούν από καλές κινήσεις όπως η επιβεβαίωση κάποιων παιχτών (Μatri, Quagliarella) ή η απόκτηση των Pirlo (του μόνου top player, αν είναι καλά), Vidal, Lichsteiner, Vucinic και μιας σειράς εξτρέμ -είδος εν ανεπαρκεία μετά το ξεπούλημα που είχε επιβάλλει ο Secco αποφασίζοντας ότι η Juve θα έπαιζε με τον Diego...- οι οποίοι, ως επί το πλείστον είναι, στην καλύτερη περίπτωση διαμάντια ακατάργεστα που ο Conte θα πρέπει να αναδείξει.
Το στοίχημα πλέον περνά καθαρά στα χέρια του Conte που θα πρέπει να διαχειριστεί ό,τι του δόθηκε -και εκεί υπάρχει και καλό υλικό- και να επιβάλλει στο σύλλογο, στον πρόεδρο πριν απ' όλα, την στήριξή του ώστε πραγματικά να μπουν οι βάσεις για να ξαναγράψει η ομάφα την ιστορία της.

H Juve του Conte...

Η ομάδα που θα μπει στο νέο γήπεδο θα έχει τους ίδιους τερματοφύλακες με πέρυσι (Buffon, Storari, Manninger) αλλά με τον Buffon να έχει επιβάλλει ότι είναι ο βασικός. Θα έχει επίσης την ίδια άμυνα με δυο νέους παίχτες (update 3/9) που έγιναν ένας μετά την απομάκρυνση του Ziegler: Lichsteriner, Motta, Chiellini, Barzagli, Bonucci, Sorensen, De Ceglie, Grosso). (update 1/9, 2) Το βράδυ ο Marotta δικαιολογήθηκε ότι "δεν υπήρχαν παίχτες επιπέδου Juve"... Ήδη κάποια δημοσιεύματα θέλουν τον Vidal να βοηθά παίζοντας και στο κέντρο της άμυνας, κατά τα πρότυπα του ρόλου που θα έχει με τη Χιλή κατά της Ισπανίας... "Τον έχω δει να παίζει παντού εκτός από το τέρμα", έλεγε ο Conte την εποχή της απόκτησής του ενώ ο ίδιος, μιλώντας για το ματς με την ισπανία, δηλώνει έτοιμος να προσφέρει...
Οι μεγάλες αλλαγές στη μεσαία γραμμή: Pirlo, Vidal, Marchisio, Pazienza, Marrone, Krasic, Pepe, Giaccherini, Elia, Estigarribia.
Πληθώρα επιθετικών για μια ομάδα που δεν παίζει Ευρώπη: Del Piero, Vucinic, Matri, Quagliarella, Toni, Amauri, Iaquinta... (update 1/9) Ειδικά για τον Amauri, οι πληροφορίες που δημοσιεύονται στη Stampa την επομένη, λένε πως ως τα μεσάνυχτα (που έκλειναν οι μεταγραφές στη Γαλλία) έγινε προσπάθεια να δοθεί στη Μαrseille που συνέχιζε να του δίνει 2,5 εκ. μισθό με τριετές συμβόλαιο και θέση βασικού στο Champions League. Αλλά αυτός ζητούσε 3 εκ. από τη Juve για τις υπηρεσίες του ώστε να φύγει. Τώρα, αναμένεται να γίνει ο πρώτος που θα προπονείται εκτός ομάδας... Οι δηλώσεις Marotta εδώ.

...και ο ...ρόλος της Inter...

(update 1/9, 2) O Elia επανήλθε από την Ολλανδία σε όσα είχε πει στο παρελθόν και παραδέχθηκε ότι είχε ως πρώτη επιλογή την Αγγλία χωρίς όμως να απορρίπτει την Ιταλία αν υπήχρε συγκεριμένη προοπτική, όπως και υπήρξε. Σε αυτό το πλαίσιο, είπε ότι μίλησε με πολλούς και ιδιαίτερα θετικά για την Ιταλία και τη Juve του μίλησε ο Sneijder (της Inter) που είναι ανθουσιασμένος με τη ζωή στην Ιταλία. "Είδα λίγο το Τορίνο, είπε ο Elia, αλλά είδα με τα μάτια μου το μεγαλείο της Juventus. Είδα πόσοι μεγάλοι είναι (σ.σ. προφαμ΄βς εννοεί την αίθουσα τροπαίων) και πόσο θέλουν να ξαναγίνουν στο μέλλον. Έζσαν σκληρέε εποχές μετά το ποδοσφαιρικό σκάνδαλο αλλά υπάρχει νέα διοίκηση με μια λαμπρή οπτική για το μέλλον. Ο Conte θέλει να παίξω στα άκρα όπου η Juve δεν ε΄χιε πολλές επιλογές. Ο σύλλογος και ο προπονητής Θέλουν να χτίσουν ένα μείγμα ανάμεσα σε νέα παιδιά και παίχτες έμεπιρους όπως ο Buffon και ο Del Piero", με τον οποίο πρόσθεσε ότι ανυπομονεί να παίξει.
Το ημερολόγιο των μεταγραφών
(και του Ιανουαρίου 2012)
  • Πρώτος έφτασε, στις 24 Μαϊου και αφού έμεινε ελεύθερος από τη Milan, ο Αndrea Pirlo που υπέγραψε ως το 2014 και δήλωσε ότι ονειρεύεται το τρίτο αστερι... "Έφτασε ένας πολύ μεγάλος" σχολίασε ο Andrea Agnelli, μια μέρα μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
  • Δυο μέρες μετά έφτασε, επίσης ελεύθερος από τη Sampdoria, o Reto Ziegler, διεθνής ελβετός που υπέγραψε ως το 2015.
  • Στις 31 Μαϊου ήρθε η σειρά της μεγάλης επιστροφής: αυτής του Antonio Conte στον πάγκο της ομάδας. Μια βδομάδα μετά επισημοποιήθηκε το τιμ του.
  • Στις 16 Ιουνίου υπέγραψε (ως το 2014) ο Μichele Pazienza, που είχε μείνει ελεύθερος από τη Napoli.
  • Στις 22 Ιουνίου, τετραπλή εξαγορά που επέτρεψε στη Juve να κάνει οριστικά δικούς της τον Fabio Quagliarella, τον Alessandro Matri, τον Simone Pepe και τον Marco Motta. Για τους τέσσερις διατέθηκαν συνολικά 37 εκ. πληρωτέα μέσα σε μια τριετία. Την ίδια μέρα ανακοινώθηκε η εξαγορά από την Parma του 50% του Giovinco.
  • Στις 27 Ιουνίου πέρασε ιατρικές εξετάσεις ο Stephan Lichsteiner που αποκτήθηκε από τη Lazio για 10 εκ. (συμπεριλαμβανομένων των bonus). O 27χρονος διεθνής Ελβετός αμυντικός υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο.
  • Στις 30 Ιουνίου δόθηκε δανεικός στη Gubbio (Serie B) o Filippo Boniperti.
  • Στις 4 Ιουλίου ο Hasan Salihamidzic, που έμεινε ελεύθερος, υπέγραψε στη Wolfsburg.
  • Στις 15 Ιουλίου δόθηκε δανεικός στην Pescara o Ciro Immobile.
  • Συναινετική λύση του συμβολαίου του Tiago στις 19 Ιουλίου.
  • Στις 19 Ιουλίου η Nocerina ανακοίνωσε ότι θα αγωνίζεται στην ομάδα της ο Raffaele Alcibiade, κεντρικός αμυντικός της Primavera juventina.
  • Στις 21 Ιουλίου έφτασε στο Τορίνο ο 24χρονος διεθνής χιλιανός μέσος Arturo Vidal που αποκτήθηκε για 10,5 εκ. από τη Bayer Leverkuzen. Στις 22 Ιουλίου υπέγραψε 5ετές συμβόλαιο, ως το 2016.
  • Στις 22 Ιουλίου παραχωρήθηκε δανεικός στη Galatasaray έναντι 1,5 εκ. και με ρήτρα εξαγοράς προκαθορισμένης στα 13 εκ., ο F.Melo.
  • Στις 28 Ιουλίου παραχωρήθηκε ο Sissoko στην Psg για 7 εκ. (συν 1 bonus) πληρωτέα σε τρία χρόνια.
  • Την 1η Αυγούστου ανακοινώθηκε η απόκτηση του Mirko Vucinic έναντι 15 εκ. (που θα πληρωθούν μέσα σε μια τριετία) από τη Roma. Ο μαυροβούνιο υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με τη Juventus.
  • Στις 23 Αυγούστου παραχωρήθηκε κατά συνιδιοκτησία στο Cagliari για 3 εκ. ο Albin Ekdal.
  • Στις 25 Αυγούστου ανακοινώθηκε η απόκτηση, με καθεστώς συνιδιοκτησίας με την Cesena έναντι 3 εκ., του Emanuele Giaccherini.
  • Στις 26 Αυγούστου ανακοινώθηκε ότι δόθηκε δανεικός στην Tottenham o Yago και ο Almiron, οριστικά, στην Catania όπου πήγε και ο Legrottaglie.
  • Στις 28 Αυγούστου ανακοινώθηκε η απόκτηση του Μarcelo Estigarribia, 24χρονου παραγουανού διεθνούς.
  • Στις 29 Αυγούστου ανακοινώθηκε ότι δόθηκε δανεικός στην Cesena o Martinez.
  • Στις 30 Αυγούστου έφτασε στη Juventus o Eljero Elia, 24χρονος ολλανδός διεθνής και αφού πέρασε ιατρικές εξετάσεις ανακοινώθηκε η απόκτησή του στις 31 Αυγούστου για 9 εκ. (συν 1 bonus). O παίχτης υπέγραψε συμβόλαιο ως το 2015.
  • Στις 31 Αυγούστου επισημοπoιήθηκε, από το Ascoli, το πέρασμα του Filippo Boniperti στην ομάδα. Ο νεαρός Boniperti πήγε δανεικός με δικαίωμα εξαγοράς και θα παρουσιαστεί επίσημα την 1η Σεπτεμβρίου.
  • Στις 31 Αυγούστου επισημοποιήθηκε η απόκτηση του διεθνή ελβετού επιθετικού, με την Under 18, Zoran Josipovic απο την ομάδα του Chiasso. Θεωρείται ένας πολλά υποσχόμενος νεαρός.
  • Στις 3 Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκε ο δανεισμός του Ziegler στη Fenerbahce για 600.000 € ως τις 30 Ιουνίου 2012. Ο ίδιος ο παίχτης δεν ήθελε να παραχωρηθεί οριστικά.
  • Στις 4 Σεπτεμβρίου έγινε γνωστό ότι έκλεισε η συμφωνία με τον Rhodolfo για τον Ιανουάριο.
  • Στις 5 Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκε ο δανεισμός, για ένα χρόνο, του νεαρού βούλγαρου τερματοφύλακα Mario Kirev στην Timisoara.
Μεταγραφική περίοδος Ιανουαρίου 2012

(Update 1/2102) Συνεχίστηκαν οι μεταγραφικές κινήσεις της Juventus τον Ιανουάριο 2012:
  • Στις 3 Ιανουαρίου 2012 ανακοινώθηκε ότι έρχεται δανεικός από τη Roma, για 0,5 εκ. και όπτιον αγοράς 8 εκ. σε τρεις δόσεις, ο Marco Borriello.
  • Στις 12 Ιανουαρίου αποκτήθηκε για 5 εκ. ο 19χρονος τερματοφύλακας Nicola Leali από τη Brescia όπου θα μείνει ως το τέλος της σεζόν.
  • Στις 16 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε η οριστική παραχώρηση του Yago στην Tottenham.
  • Στις 17 Ιανουαρίου δόθηκε κατά συνδιοκτησία ο Sorensen o Bologna απ' όπου αποκτήθηκε, με το ίδιο καθεστώς, ο 20χρονος γάλλος μέσο Saphir Sliti Taider που θα παραμείνει δανεικός στη Bologna ως τις 30 Ιουνίου 2012. Σε συνιδιοκτησία δόθηκε ο Pinsoglio στη Vicenza απ' όπου η Juve επανέφερε το Fausto Rossi (όλα εδώ).
  • Στις 24 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε η οριστική παραχώρηση του Amauri στη Fiorentina για ο,5 εκατ.
  • Στις 27 Ιανουαρίου επέστρεψε, δανεικός από τη Sevilla για 1,5 εκ., o Martin Caceres. Τον Ιούνιο η Juve θα πρέπει να δώσει άλλα 8 εκ. ενώ υπάρχει ρήτρα 1,5 εκ. αν δεον τον αποκτήσει ενώ θα έχιε τερματίσει στην πρώτη εξάδα.
  • Στις 30 Ιανουαρίου παραχωρήθηκε ο Luca Toni στην Al Nasr (Αραβικά Εμιράτα). Την ίδια μέρα συμφωνήθηκε με τη Genoa η απόκτηση από τους griffoni του Ciro Immobile: η Juve κρατά το 50% για 4 εκ. Παράλληλα, δόθηκε δανεικός ως τον Ιούνιο στη Brescia o Fausto Rossi. (εδώ).
  • Στις 31 Ιανουαρίου αποκτήθηκε για 5 εκ. από την Atalanta ο Simone Padoin (υπέγραψε 5ετές συμβόλαιο) και ο νεαρός ολλανδομαροκινός Ouasim Bouy από τον Ajax. Την ίδια μέρα δόθηκαν δανεικοί οι: Iaquinta (Cesena), Motta (Catania), Pazienza (Udinese). (εδώ).
Και βέβαια, μην ξεχνάμε ότι πριν (και μετά) τις μεταγραφές, ήρθαν οι ανανεώσεις:
Οι αριθμοί στις φανέλες

(Update 9/9 & 11/1) Μετά απ' όλες αυτές τις κινήσεις και τη στάση του Amauri από τον οποίο αφαιρέθηκε το "11", οι αριθμοί στις φανέλες διαμορφώθηκαν ως εξής: 1 Buffon, (2 Motta), 3 Chiellini, (5 Pazienza), 6 Grosso, 7 Pepe, 8 Marchisio, (9 Iaquinta), 10 Del Piero, 11 De Ceglie, 13 Manninger, 14 Vucinic, 15 Barzagli, 17 Elia, 18 Quagliarella, 19 Bonucci, 20 Padoin (αρχικά το είχε ο Toni), 21 Pirlo, 22 Vidal, 23 Borriello, 24 Giaccherini, 26 Lichsteiner, 27 Krasic, 28 Estigarribia, 30 Storari, 32 Matri, 33 Sorensen, 34 Marrone, 38 Amauri.

Τα φιλικά του καλοκαιριού

21/8 Trofeo Berlusconi, Milan-Juventus 2-1


Κακό πρώτο μέρος, πολύ καλό δεύτερο, γκολ του vucinic από κάθετη μπαλιά του Pirlo και μπαλιά του Del Piero. Δοκάρι του Marchisio.

18/8 Trofeo Tim (Inter 1-1/6-7 στα πέναλτυ, Milan 2-1)


To πρώτο γκολ του Vucinic στην Inter οδήγησε στο προσωρινό 1-0 επί των nerazzurri. Το πρώτο γκολ του Vidal οδήγησε στην ισοφάριση με τη Milan ενώ ο Matri έδωσε το γκολ της νίκης επί των rossoneri.

13/8 Juventus-Real Betis 0-0

11/8 Juventus A-Juventus B 4-1


To κλασικό οικογενειακό ματς στη Villar Perosa άνοιξε στο 29' με γκολ του Pasquato (του μικρού που ο Causio εκτίμησε ότι πρέπει να προσεχθεί γιατί έχει πολύ μέλλλον μπροστά του), ισοφάρισε ο νεοαφιχθείς στην Primavera από τη Novara, 18χρονος Stefano Beltrame για τους μικρούς στο 49' και μετά ήταν η σειρά των Iaquinta (74'), Motta (82'), Ziegler (85') για το τελικό 4-1.

5/8, Juventus-Cuneo 8-0


Πρώτο γκολ του Vucinic in bianconero (το 3-0 στο 61') μετά τα γκολ του Matri (9'), Marchisio (34'). Ακολούθησαν: Pasquato (63'), Toni (73', 78', 82'), Ruggiero (86' με πέναλτυ).

28/6, Juventus- Chivas de Guadalajara 1-0
26/7, Juventus-Club América 1-0
23/7, Juventus-Sporting Lisboa 1-215/7, Juventus-Val Susa 12-1

Πηγές: Juventus.com, La Stampa, Tuttosport, Gazzetta dello Sport, Corriere dello Sport, tuttojuve.com, Sportitalia, JuWorld.net

10 σχόλια:

Παναγιώτης είπε...

Πρώτα από όλα εξαιρετικό το θεματάκι σου Gobbo, συγχαρητήρια! Τώρα η μη απόκτηση ενός αμυντικού κορυφαίας κλάσης είναι ένα θέμα που για να μην μας επιφέρει τα περσινά προβλήματα θα πρέπει αρχικά ο Μπονούτσι να ανεβάσει 150% την απόδοση του. Από εκεί και πέρα σε καλή κατάσταση πρέπει να βρεθεί και ο Μπαρτζάλι γιατί αλλιώς... σκούρα τα πράγματα.

Το μεταγραφικό παζάρι μπορεί να μην είχε το τοπ όνομα, ωστόσο ενισχυθήκαμε ουσιαστικά σε πολλές θέσεις. Το θέμα είναι να μας βγούνε τα νεαρά "λαχεία" στο κέντρο.

Ο στόχος της Γιουβέντους είναι πάντα το ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ αλλά αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να το πετύχουμε φέτος. Ας ελπίσουμε να διαψευσθώ.

Καλή χρονιά, χωρίς τραυματισμούς και με αρκετή τύχη μάγκες. Για εμάς μόνο ΥΠΟΜΟΝΗ...

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS!!!

bianconera είπε...

Gobbo, ένα μεγάλο μπράβο κι ένα ευχαριστώ για τη δουλειά που κάνεις.

Pericles είπε...

Θα δανειστώ το εύστοχο un mercato schizofrenico που ανάρτησε πρόσφατα το Tutto Juve com.

Φώναζε το πράγμα όλη την περσινή χρονιά ακόμα και στα φιλικά που έδωσες φέτος στην προετοιμασία ότι έχεις πρόβλημα στα μετόπισθεν. Πραγματικά είναι να τρελαίνεσαι που μετά από τόσους μήνες στη διάθεση μας δεν καταφέραμε να πάρουμε κεντρικό αμυντικό για να μη πω αμυντικούς κλάσης… Στην αμυντική γραμμή έγινε έγκλημα, το πρωτάθλημα χρειάζεται και νίκες με 1-0, όσες πιο πολλές κάνεις τόσες μεγαλύτερες πιθανότητες έχεις. Τουλάχιστον ας ελπίσουμε να εμφανιστούμε πιο σοβαροί αμυντικά από ότι πέρσι..

Παρολαυτά νομίζω ότι έγινε και καλή δουλεία για να τα λέμε και όλα.
Στη επιθετική γραμμή είμαστε πλήρεις με την έλευση του Mirco και την παραμονή του Matri και Quagliarella συν τον Chief!!!

Στην μεσαία γραμμή η ομάδα με την έλευση του Elia κατά πρώτο λόγο αλλά και των άλλων δυο αριστερών ισορρόπησε επιτέλους στα άκρα.
Η έλευση του Pirlo θα δώσει ποιότητα και εμπειρία..
Το μοναδικό ερωτηματικό είναι αν το μαρκάρισμα του Vidal με Pirlo στην ενδεκάδα θα είναι αρκετό, προσωπικά αμφιβάλω αλλά ίδωμεν…

Στο δια ταύτα, αν o Conte το έχει προπονητικά, αν μπορεί να διαχειριστεί κρίσεις, δεν έχεις σοβαρούς τραυματισμούς και με λίγο τύχη πιστεύω ότι αυτό το ροστερ μπορεί να φτάσει στον τίτλο, όσο και αν φαίνετε αισιόδοξο.

Για μένα μόνο η Milan είναι πιο ποιοτική, οι άλλοι οι αχρηστιδηδες δεν με φοβίζουν αλλά αυτοί ποτέ δεν με φόβιζαν…

Καλη αρχή να έχουμε και Forza Juve, sempre e per Sempre!!!

ΥΓ Το άσχημο με τον Marotta εκτός όλων των άλλων είναι αυτό που προανέφερε και ο Gobbo στο ρεπορτάζ του ότι δεν μπορεί να πουλήσει ώστε να εξοικονομήσεις χρήματα…
Δυστυχώς με όση καλή διάθεση μπορώ να τον δω, δεν πείθει ο άνθρωπος ότι κάνει για Juve.

Krike The Best είπε...

Φοβερη δουλεια οπως παντα Gobbo ευχαριστουμε για την ενημερωση που μας παρεχεις. Περιμενα να τελειωσει ολες οι μεταγραφικες κινησεις για να πω την γνωμη μου πανω στο θεμα. Ξεκιναω με τις πωλησεις που επρεπε να γινουν και βλεπω αποτυχαμε μιας και εμειναν πολλοι παικτες στην ομαδα που δεν υπολογιζονται βλεπε Storari η Manninger ηταν να φυγει καποιος απο τους δυο τελικα εμειναν και οι δυο ο Grosso αν και δεν υπολογιζετε ξεμεινε παλι οπως και οι Toni, Amauri, Iaquinta. Παμε στις μεταγραφες τωρα αν και ολοι κρινονται στο γηπεδο και ακομα δεν τους εχουμε δει θεωρω πως ενισχυθηκαμε αρκετα στις θεσεις που χρειαζομασταν παικτες εκτος απο την θεση του κεντρικου αμυντικου που δεν πηραε κανεναν αν και μεχρι τελευταια στιγμη ηλπιζα να παρουμε το Μποκετι. Τις προηγουμενες χρονιες μεχρι τον Ιανουαριο πηγαινεμα καλα αλλα μετα ειτε λογω τραυματισμων ειτε λογω ντεφορμαρισματος καταληξαμε μια στο Europa kai μιας εκτος Ευρωπης φετος πιστευω με ενα καλυτερο ροστερ να χτυπισουμε το πρωταθλημα. Forza Juve

mike_bianconero είπε...

Μην ακουω οτι εγινε και καλη δουλεια!Σιγα!Τ αυτονοητα εκανε ο ανικανος και αλληθωρος καραφλας(οχι σε ολες τις θεσεις δυστυχως).Πρωτον δεν αποκτηθηκε μεγαλο ονομα(οχι οτι με χαλανε αυτοι που ηρθαν απλα για ΑΛΛΗ μια φορα αλλα μας ειπε ο αμπαλος αλλα εκανε).Δευτερον βασικο αριστερο μπακ δεν υπαρχει(οπως δεξια εννοω δηλαδη αν εχεις εναν παικτη που να εμπιστευεσε οχι να παιζει αναγκαστικα ο Ντε Τσελιε επειδη δεν αρεσει στον Κοντε ο Ζιγκλερ).Τριτον για αλλη μια χρονια δεν εχουμε αριστεροποδαρο πλαγιο χαφ!Μπορει να σας ακουγεται καπως αλλα σκεφτητε το καλυτερα σε ολα τα φιλικα ΜΙΑ σωστη σεντρα απο τα πλαγια δεν βγηκε ποσο μαλλον απο αριστερα μολις μπηκε ο Πασκουατο βγηκαν μερικες και μερικες απο τα χαφ(Πιρλο Βινταλ και Μαρκιζιο)οταν πηγαν λιγο πλαγια!
Οποτε κυριε Μπαροτα αυριο το πρωι θελω να ακουσω την παραιτηση σας να ευχαριστηθω και να ησυχασουμε!Δεν γινεται για τριτη μεταγραφικη περιοδο ο τεχνικος διευθυντης της Γιουβε να κινηται σε ΤΟΣΟ ρηχα νερα!(και ειμαι πολυ επιηκης με αυτον τον χαρακτηρισμο!

Un Gobbo ad Atene είπε...

Grazie mille!

Και τώρα, στο γήπεδο και βέβαια, όλη (μου) την προσοχή στην εξέλιξη της calciopoli.

Forza Juve sempre e per sempre!!!

δημητρης/θεσσαλονικη είπε...

Καταρχην χιλια μπραβο στον gοbbo για το αρθρο αλλα και την εξαιρετικη δουλεια του γενικως!
Λοιπον...αν καποιος μου λεγε να χαρακτηρισω με μια λεξη το φετινο μας ροστερ αυτη θα ηταν "ανισορροπο"!

Επιθεση:διαθετουμε 7(!!!) επιθετικους εκ των οποιων οι τρεις κατα πασα πιθανοτητα θα ναι εντελως ανενεργοι και απλως θα απολαμβανουν τον παχυλο μισθο τους!θετικη η εξαγορα ματρι,κουαλιαρελα αλλα ακομα καλυτερη η μεταγραφη του ποιοτικοτατου Βουτσινιτς!Αρνητικο το οτι εμεινε ο αμαουρι και ο ιακουιντα και αυτο χρεωνεται στο μαροτα!

Κεντρο:εδω τα πραγματα ειναι αρκετα καλα θαρρω!ελια,βινταλ,πιρλο αναμενω να μας ανεβασουν επιπεδο με την δεδομενη ποιοτητα τους!μαζι με κρασιτς,μαρκισιο και ολιγο απο πεπε συνθετουν ποιοτικο και ανταγωνιστικο κεντρο!στα πολυ αρνητικα για μενα ο δανεισμος του μελο για το εξευτιλιστικο αυτο ποσο!υπευθυνος φυσικα ο μαροτα!

Αμυνα:εδω αντιλαμβανεται ο οποιοσδηποτε ειχε αμφιβολιες για το μαροτα το ποσο τραγικα ανικανος και ανιδεος ειναι και το ποσο μεγαλο λαθος εχει κανει ο ανιελι και συνεχιζει να τον εμπιστευεται σε αυτο το
σημαντικο ποστο στην ομαδα!δυο χρονια η ομαδα ποναει στο συγκεκριμενο τομεα και η ουσιαστικη ενισχυση ειναι το απολυτο μηδεν!η αμυνα μας αποτελειται απο τον κιελινι και το χαος!δεν μπορω να βρω θετικη κουβεντα για κανεναν απο τους συνπαρχοντες του στην αμυνα!

Εν κατακλειδι...ημουν σιγουρος οτι αν ο μαροτα εκλεινε και τις τελευταιες τρυπες στα μετοπισθεν ο ολος συνδιασμος καινουριου γηπεδου,μη ευρωπαικων υποχρεωσεων και ποσηλωση σε ενα μοναδικο στοχο(πρωταθλημα) θα μας χριζαν πρωταθλητες!πλεον κατι τετοιο μου φανταζει δυσκολο εως ουτοπικο...!

Un Gobbo ad Atene είπε...

Δημήτρη θες, ευχαριστώ. Μια παρατήρηση, μόνον: τον Marotta τον είχαν επιλέξει πριν έρθει ο Andrea Agnelli. Φυσικά αυτό δεν μπορεί να αποτελεί αιώνια άλλοθι αλλά πάντως δεν είναι επιλογή του.

Όσο για το πώς δεν έφυγε ο Amauri, έχω βάλει update...

Κωνσταντινος είπε...

Πολυ καλο αρθρο,συμφωνω απολυτα μαζι σου φιλε μου(παραξενο ετσι?).
Εμενα δεν με εξεπληξαν οι μεταγραφες της γιουβε,αλλωστε τα ελεγα πριν αποξεκινησουν οι μεταγραφες πως δεν πρεπει να περιμενουμε μεγαλους παικτες απο την διοικηση.
Εκτος του βινταλ,ελια και πιρλο(αν ειναι υγιεις) δεν θεωρω κανενα απο τους αλλους που πηραμε φετος(δεν βαζω μεσα σε αυτους τους περσινους δανεικους πλην μοτα και πεπε)παικτες επιπεδου γιουβεντους.
Πικραθηκα πολυ με το οτι δεν πηραμε εστω και τη τελευται στιγμη ενα καλο σενντερ μπακ γιατι οι ομαδα εχει τρομερο προβλημα στην αμυνα και ιδιαιτερα στις στημενες φασεις,αυτο αλλωστε φανηκε και στα φλκα του καλοκαιριου.Ο μαροτα αντι να φερει ενα τοπ αμυντικο,μου εφερε 2 σκιερ και 3 σεντερ φορ,+ τα υπολοιπα 4 σεντερ φορ που ειχαμε φτασαμε να εχουμε μια ντουζινα επιθετικους.Μπραβο του....
Τωρα αν περιμενουν να βοηθαει ο βινταλ στα σεντερ μπακ τοτε θα πρεπει ολοι τους να ειναι εντελως ηλιθιοι και θα αχρηστεψουν και αυτον τον πολυ καλο μεσο.Για τον κοντε τα εχω ξαναπει,τον θεωρω λιγο και με εκνευρισαν τρομερα τα λογια του,ειπε πως οι ομαδα χρειαζεται χρονο και οτι σιγα σιγα θα ανεβουμε εκει που μας αξιζει.Καποιος θα πρεπει να του πει πως δεν ειναι πια στη σιενα
Εγω ενα θελω να πω,η ομαδα φετος θα πρεπει να χτυπησει πρωταθλημα,θα πρεπει να βγουμε ανετα στην τριαδα και να παλεψουμε για το πρωταθλημα αν θελουμε να λεμε πως καναμε κατι καλυτερο φετος,αν αποτυχουν σε αυτο να σηκωθουν να φυγουν ολοι τους.

Un Gobbo ad Atene είπε...

Και εγώ Κωνσταντίνε συμφωνώ μαζί σου: "η ομαδα φετος θα πρεπει να χτυπησει πρωταθλημα,θα πρεπει να βγουμε ανετα στην τριαδα και να παλεψουμε για το πρωταθλημα αν θελουμε να λεμε πως καναμε κατι καλυτερο φετος" (το "αν αποτυχουν σε αυτο να σηκωθουν να φυγουν ολοι τους" το παραλείπω ως μη ρεαλιστικό).

Διαφωνώ όμως ως προς την κριτική στον Conte: μαχητης είναι, ούτε θαυματοποιός ούτε παραμυθάς. Το πόσο καλός προπονητής, θα φανεί στο τέλος. Προσωπικά, θεωρώ ότι έχει τα προσόντα.