Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Προς αναβολή της Serie A. O Vucinic προπονείται. Αύριο περνά ιατρικές εξετάσεις ο Estigarribia. Οι tifosi ψήφισαν Pirlo. 24.000 διαρκείας.

Ο Abete ετοιμάζεται να αναβάλει αύριο την 1η αγωνιστική (μάλλον για τις 21/12) καθώς Lega-Αic διαφωνούν αλλά υπάρχει ένα μικρό παραθυράκι από την Aic. Ο Vucinic επανήλθε συις προπονήσεις. Εκτός απροόπτου ο Estigarribia περνά αύριο από ιατρικές εξετάσεις. Διατέθηκαν σχεδόν 24.000 διαρκείας από τη Juve. Pirlo, Pasquato, Vucinic αναδείχθηκαν από τους tifosi ως οι τρεις καλύτεροι της προετοιμασίας. Εκτός Europa League η Roma.

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. Ανένδοτη η Lega ("δεν υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης", "είμαστε όλοι στο όριο της χρεωκοπίας"), ανένδοτη και η Ομοσπονδία των Ποδοσφαιριστών, άκαρπη η μεσολάβηση της Ο,μοσπονδίας. (update) Ακούγεται πλέον όλο και πιό έντονα ότι η σύγκρουση έχει στηθεί από τους συλλόγους με πραγματικό στόχο την Ομοσπονδία και τις εξουσίες της πάνω στο προϊον που οι ίδιοι διαθέτουν. Έτσι απορρίφθηκε η προσπάθεια μεσολάβησης του προέδρου της Figc, Giancarlo Abete που, αφού είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής, είχε ανακοινώσει πρόταση δημιουργίας λογαριασμού 20 εκ. από τους πόρους της Ομοσπονδίας για την κάλυψη της Lega σε περίπτωση προσφυγών για την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης που επέβαλε η κυβέρνηση και που η Lega θεωρεί ότι πρέπει να επιβαρύνει αποκλειστικά τους παίχτες -και αυτό είναι το ένα σημείο διαφωνίας, το άλλο αφορά τη αποκλειστική αρμοδιότητα του προπονητή να καθορίζει ποιοί θα μετέχουν στις προπονήσεις. Το βράδυ και αφού είχε απορριφθεί η πρόταση, Abete, Beretta (πρόεδρος της Lega) και Tommasi (πρόεδρος των ποδοσφαιριστών) συνυπήρξαν στη Rai Sport όπου φάνηκε ότι ο καθένας επιμένει στη θέση του οπότε ο Abete ετοιμάζεται να αναβάλλει αύριο την 1η αγωνιστική, όπως τον εξουσιοδότησε το Συμβούλιο και παρ' ότι, όπως επισημαίνει η Lega, οι Ποδοσφαιριστές δεν έχουν προκηρύξει επίσημα απεργία... Ήδη στο site του Cagliari, ενός από τους δυο συλλόγους που έσπασε την ομοφωνία των συλλόγων στη Lega, ανακοινώθηκε η αναβολή του κυριακάτικου ματς. Οι πληροφορίες στη Rai αναφέρουν πως η 1η αγωνιστική θα παιχτεί στις 21 Δεκεμβρίου. (update 4) Aργά το βράδυ, στις τηλεοράσεις υπήρχε η αίσθηση ότι ίσως οι ποδοσφαιριστές, που δεν έχουν ανακοινώσει απεργία, κάνουν πίσω...

Ο VUCINIC ΣΤΟ VINOVO. H πρώτη προπόνηση του νεοαφιχθέντος Emanuele Giaccherini σήμερα το απόγευμα έγινε παρουσία και του Mirko Vucinic που μετά την ίωση που πέρασε ακολούθησε διαφοροποιημένο πρόγραμμα. Δεν εμφανίστηκε φυσικά στο γήπεδο ο Krasic μετά τις ενοχλήσεις που ένιωσε χθες στον προσαγωγό (εδώ), για τις οποίες θα υπάρξουν αξιολογήσεις αύριο.

Ο ESTIGARRIBIA ΣΤΟ ΤΟΡΙΝΟ. (update 2). O Marcelo Alejandro Estigarribia Balmori βρίσκεται σε ένα ξενοδοχείο στο κέντρο του Τορίνο απ' όπου δνε έκανε καμία δήλωση. Το βράδυ έγινε γνωστό ότι οι ιατρικές εξετάσεις του, εκτός απροόπτου της τελευταίας ώρας θα πραγματοποιηθούν άυριο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η ρήτρα εξαγοράς του (έρχεται δανεικός) δεν είναι υποχρεωτική ούτε ο μισθός του κυμαίνεται στο ποσό (1 εκ.) που αρχικά μεταδόθηκε από τα sites.

ΚΟΝΤΑ 24.000 ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. Η Juventus ανακοίνωσε ότι σχεδόν 20 μέρες πριν το πρώτο εντός έδρας ματς, με την Parma, έχουν διατεθεί σχεδόν 24.000 διαρκείας (αύξηση 58%).

O ROMEO ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ UDINESE. O Andrea Romeo (Verona) ορίστηκε διαιτητής του παιχνιδιού στο Udine (αν γίνει) με επόπτες τους Andrea Padovan (Conegliano) και Andrea Marzoloni (Rimini) και τέταρτο διαιτητή τον Gabriele Gava (Conegliano). Στα 5 ματς με τον Romeo διαιτητή, η Juve έχει 3 νίκες (2-0 τη Manova στη Β, 3-0 th Ναπολι το 2010 στο Κύπελλο, 3-1 την Cesena πέρυσι) και 2 ήττες: 2-3 από την Parma τον Μάιο του 2010 και 0-2 πέρυσι το Φεβρουάριο από τη Bologna, μια ιστορική ήττα.

PIRLO, Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ TIFOSI. Σε ψηφοφορία στο Vecchiasignora.com o Andrea Pirlo αναδείχθηκε, με 46,98 %, ο καλύτερος παίχτης της προετοιμασίας με δεύτερο το νεαρό Cristian Pasquato (19,50 %) και τρίτο τον Vucinic (12,34%). Την πεντάδα συμπληρώνουν ο Del Piero (6,17 %) και ο Lichsteiner (6,03 %).

ΚΛΗΡΩΣΗ CHAMPIONS LEAGUE. Σημαντική και για τη Juve η κλήρωση για το Champions League καθώςθα επιβαρύνει το πρόγραμμα των βασικών αντιπάλων της. (update) Η πιο δύσκολη κλήρωση ήταν της Napoli που έπεσε στον Όμιλο της Bayern, της Villareal και της Manchester City. H Milan βρίσκεται στον ίδιο Όμιλο με τη Βarcelona (τη μόνη ομάδα που ο Allegri θεωρεί καλύτερη από τη δική του), τη Bate Borisov και την Viktoria Pizen. H Inter έχει στον Όμιλό της την Cska Moskva, τη Lille και την Trabzonspor...

EΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ROMA, ΠΡΟΧΩΡΑ Η LAZIO. (update 3). H Roma έφερε 1-1 εντός έδρας με τη Slovan Bratislava και μετά το 0-1 του πρώτου ματς αποκλείσθηκε από τη συνέχεια του Europa League υπό τις αποδοκιμασίες των φιλάθλων, ιδίως στην αντικατάσταση του Totti από το νέο προπονητή της ομάδας, Luis Enrique. Αντίθετα, η συμπατριώτισσά της Lazio του Reja, νίκησε εκτός έδρας 3-1 τη Rabotnick και μετά to 6-0 της Ρώμης προκρίθηκε.

ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ Ο PEROTTI; (update 5). Ένας άλλος αποκλεισμός, αυτός της Sevilla, ενδεχομένως να ενδαιφέρει περισσότερο τη Juve στο πλαίσιο της μεταγραφολογίας (αναλυτικά οι σημερινές ειδήσεις εδώ) αφού ίσως μειώσει την τιμή του Diego Perotti και τον φέρει πιο κοντά στον Marotta.

ETO'O: ΘΕΟΣ Ο MORATTI. "Αν υπάρχει ένας Θεός επί της Γης, αυτός είναι ο Moratti": με αυτή την απίστευτη δήλωση αποχαιρέτισε την Inter ο καμερουνέζος αποδεικνύοντας πως ήταν άξιος nerazzurro.

Ο FORLAN ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ INTER. (update 5) Κοντά στη συμφωνία με τον Forlan -για ένα μισθό γύρω στα 4 εκ. συν bonus- φαίνεται να βρίσκεται η Inter που ακούγεται ότι θα δώσει τον Pandev στη Napoli.

Πηγές: Rai Sport, La Stampa, Gazzetta dello Sport, Tuttosport, Juventus.com, Lega Serie A, Aia, Vecchiadignora.com, Uefa.com

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟ'Ο ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ... ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΡΑΤΙ.

ΡΗΓΑΣ

δημητρης/θεσσαλονικη είπε...

Μα ειναι θεος του ετο το χρημα!ειναι ο πιο τρισαθλιος και ελεεινος δουλος του χρηματος που υπαρχει στο ποδοσφαιρο μαζι με τον επισης εμετικο ρομπινιο!

Παναγιώτης είπε...

Τα μυαλά σου και μία λίρα Σάμουελ... Με όλο το συμπάθιο αλλά δεν αποκαλείς "Θεό" ένα καθίκι του κερατά που κατέστρεψε το 2006 το ιταλικό ποδόσφαιρο σε παγκόσμιο επίπεδο... Ντροπή από τον ΘΕΟ!! Για όλα όσα κάνει και λέει ο καθένας κρίνεται καθημερινά...

Un Gobbo ad Atene είπε...

Μην ανησυχείτε, σε μερικές μέρες θα αλλαξοπιστήσει και θα αναδέιξει σε νέο θεό το νέο του αφεντικό, αυτό που του δίνει 20 εκ. (αν είναι δυνατόιν!) το χρόνο...

δημητρης/θεσσαλονικη είπε...

Η βρωμα η ιντερ παλι τυχερη στην κληρωση!τι πατος ειναι αυτος που χουν ρε οι σιχαμενοι!???περναει η μιλαν,κλαρινετο λογικα η ναπολι αν και ο ομιλος ειναι ανοιχτος σε ολα τα προγνωστικα!η ρομα γνωστη λουζερ...
Εμεις με ποιον ειπαμε παιζουμε κυριοι μαροτα και ντελ νερι???