Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Blanc: αντιμετωπίζουμε ενωμένοι και συμπαγείς τα επόμενα τέσσερα ματς

Αφού προηγήθηκε μια συνάντηση με το Ranieri και άλλη μια με τον προπονητή και την ομάδα, ο διευθύνων σύμβουλος της Juventus J-C Blanc μίλησε στον "Sky Sport 24" για την κατάσταση της Juventus και τα όσα σχετικά γράφονται, πολλά από τα οποία διέψευσε: "δεν είναι αλήθεια ότι θα βάλουμε στον πάγκο τον Ferrara (σ.σ. σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος με τη Milan) θα πάμε μπροστά με αυτό το staff ως το τέλος", είπε ο Blanc και τόνισε ότι "ο σύλλογος είναι με το μέρος του Ranieri. Είναι μια δύσκολη στιγμή. Φτάνουν πιά, όμως, οι κριτικές, φτάνει: ζητώ σεβασμό στη συλλογική δουλειά της τεχνικής ομάδας. Δεν μου αρέσουν όλες αυτές οι επικρίσεις. Η Juve με τη δουλειά που κάνει δεν αξίζει όλο αυτό το κύμα τόσο έντονων επικρίσεων. Λίγος σεβασμός θα χρειαζόταν και σε διεθνές επίπεδο για το ιταλικό ποδόσφαιρο, για να αποδείξουμε ότι δεν ξέρουμε μόνο να καταστρέφουμε με κριτικές", προσθεσε ο Blanc αναφερόμενος ειδικά στους φιλάθλους των οποίων ζήτησε τη στήριξη. Η αναφορά του ήταν σε απόλυτο συντονισμό με τον Platini που λίγο νωρίτερα (εδώ) είχε τονίσει ότι οι φίλαθλοι κάνουν λάθος να επικρίνουν διοίκηση και προπονητή και διπλό λάθος με το να εκθειάζουν τον ...Moggi.

Για Ranieri: οι λογιαριασμοί γίνονται στο τέλος
Για παίχτες: οι εντάσεις οφείλονται στη θέληση για το καλύτερο

O Blanc παρομοίασε αυτή την κρίση με εκείνη του Οκτωβρίου, έκανε λόγο για "στιγμή αθλητικής δυσκολίας" και τόνισε πως "το σημαντικό είναι να είμαστε ενωμένοι και συμπαγείς" εξηγώντας κατ' αυτόν τον τρόπο τις πολύωρες συναντήσεις που είχε κατά τη διάρκεια της ημέρας με τον Ranieri πρώτα και μετά και με τους παίχτες όπως και την απόφαση να γίνει αύριο διπλή προπόνηση.
Όσον αφορά το μέλλον του Ranieri, επανέλαβε τη θέση του John Elkann: "οι λογαριασμοί γίνονται στο τέλος. Τώρα είναι η στιγμή να συγκεντρωθούμε στα τέσσερα ματς που απομένουν γιατί έχουμε όλες τις αρετές για να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε τη βαθμολογική μας θέση. Μετά βλέπουμε"...
Να επισημανθεί άλλη μια τοποθέτηση του Blanc που έδειξε ότι μάλλον αποφασίστηκε, παράλληλα με τη στήριξη στον προπονητή να μην ανοίξει μέτωπο με τους παίχτες: "είναι φυσικό όταν τα πράγματα πάνε σταρβά και οι άσοι δεν καταφέρνουν να δώσουν το μάξιμουμ να νιώθουν το μαστίγωμα και έτσι μπορεί να υπάρξουν στιγμές έντασης που οφείλονται μόνο στη θέληση να κάνουν το καλύτερο και να δώσουν περισσότερα" -αναφορά που "φωτογραφίζει" τον Camoranesi και έρχεται να "δέσει" με τις δηλώσεις του ατζέντη του...

Ο Cannavaro θα βοηθήσει τους νέους μας να ωριμάσουν

Τέλος, ο Blanc αναφέρθηκε επίσημα στη μεταγραφή του Fabio Cannavaro: "θέλω να θυμίσω πως είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ότι είναι ο capitano της Εθνικής Ιταλίας και ότι είναι ακόμα βασικός της Real Madrid. Είναι αλήθεια, πριν από τρία χρόνια έφυγε. Αλλά ήταν μια απόφαση σε συνεννόηση με το σύλλογο και ας μην ξεχνάμε ότι με την παραχώρηση, τη δική του και του Emerson, η Juventus έκλεισε μια καλή δουλειά (σ.σ. 23 εκ. εισέπραξε). Σε κάθε περίπτωση, όταν επιλέγουμε έναν παίχτη κοιτάμε αν έχει ποιότητα και ο Cannavaro είναι πρωταθλητής που θα μπορέσει να βοηθήσει τους νέους μας να ωριμάσουν". Σωστά!

Πηγή: Juventus.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: