Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Η Juve επιτιμά F.Melo, Zebina. Μάθημα συμπεριφοράς da Juve από τον Causio σε παίχτες, ιδιοκτησία

Προηγήθηκε συνάντηση tifosi με Bettega, Del Piero στο αεροδρόμιο
Κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα, η αποστολή της Juventus βρήκε μια αντιπροσωπεία των γκρουπ των ultrà να την περιμένει. Οι εκπρόσωποι είχαν συνάντηση ενός τετάρτου με τον Bettega και τον capitano Alessandro Del Piero ζητώντας εξηγήσεις για την κατάσταση της ομάδας αλλά και για τις συμπεριφορές του F.Melo και του Zebina απέναντί τους. (update) Οι ultrà φέρονται να προειδοποίησαν ότι στο "Marassi" της Γένοβας είναι έτοιμοι να αποδοκιμάσουν ξανά την ομάδα ενώ το μεσημέρι, στην προπόνηση στο Vinovo, κάποιοι φίλαθλοι εμφανίστηκαν με ένα πανώ: "δεν αξίζετε την αγάπη μας, ντροπή σας!".
Η ανακοίνωση της Juventus

Αργά το απόγευμα ο σύλλογος εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση με την οποία, χωρίς να τους ονοματίζει ευθέως, αδειάζει Melo και Zebina ενώ προσπαθεί να ρίξει γέφυρες προς τους φιλάθλους: "στο τέλος της σημερινής προπόνησης, ο πρόεδρος και ο γενικός υποδιευθυντής της Juventus επιτίμησαν επίσημα μερικούς παίχτες προκειμένου στο μέλλον να μην επαναληφθούν επεισόδια σαν αυτά που συνέβησαν στα τελευταία παιχνίδια. Η απογοήτευση για ένα πολύ απογοητευτικό αποτέλεσμα δεν δικαιολογεί συμπεριφορές που τροφοδοτούν άχρηστες εντάσεις δημιουργώντας και ζημιά στην εικόνα του συλλόγου. Η ομάδα πρέπει να ξαναγίνει απόλυτα συμπαγής στο γήπεδο και πρέπει να απολαμβάνει της πλήρους υποστήριξης των φιλάθλων της η συνεισφορά των οποίων είναι αποφασιστική για να ξαναβρεί την αναγκαία εμπιστοσύνη στον εαυτό της για να ξεπεράσει τη δυσκολία της στιγμής".
Del Piero: η απογοήτευση
των φιλάθλων είναι και δική μας

O Del Piero, ήδη από χθες το βράδυ, μετά το ματς, είχε αναφερθεί στις αποδοκιμασίες και τις ιαχές που καλούσαν τους παίχτες να πάνε να δουλέψουν: "η απογοήτευσή τους είναι και δική μας. Μπορώ μόνο να πω ότι όλα τα παιδιά, οι συμπαίκτες μου, δουλεύουν καθημερινά. Και λυπάμαι που κάποιοι βρίσκονται στο στόχαστρο γιατί οι υπεύθυνοι της κατάστασης είμαστε όλοι εμείς", είπε ο capitano. Και τόνισε πως το μόνο που μένει είναι να ανασκουμπωθούν όλοι τους στο δίμηνο που μένει και να τα δώσουν όλα...
F.Melo, χθες: ας πάρουν παράδειγμα
από τους φιλάθλους της Fulham


(Διόρθωση) Ο ίδιος ο F.Melo αναφέρθηκε από χθες βράδυ στις αντιδράσεις: "κανείς δεν μπορεί να πει ότι ο Felipe Melo δεν έτρεξε", είπε και αφού τόνισε πως "όταν κατεβαίνω στο γήπεδο πληρώνομαι για να υπερασπίζομαι τη φανέλα της Juve και το κάνω", συμπλήρωσε: "ίσως οι tifosi θα έπρεπε να πάρουν ως παράδειγμα εκείνους της Fulham που στήριζαν την ομάδα και όταν έχανε", πρόσθεσε για να συμπληρώσει ότι ο ίδιος ήρθε "για να κερδίσει scudetto και Champions League. Τώρα κυνηγάμε την 4η θέση αλλά το καθήκον μου θα το κάνω"...
Causio: πρέπει να αποδεικνύεις ότι είσαι da Juve και έξω
από το γήπεδο. Η απάντηση da juventino στις αποδοκιμασίες
μετά από τέτοιες καταστροφές είναι η νίκη στο γήπεδο.

Πριν την έκδοση της επίσημης ανακοίνωσης του συλλόγου, στο "Sky Sport 24" είχε παρέμβει με σκληρό και καίριο τρόπο ο μυθικός Franco Causio: "άκουσα τις δηλώσεις του Del Piero, όταν μιλά για χαμηλωμένα αυτιά και κάποια πράγμα, ως juventino, πρέπει να τα τα πει αμέσως στα αποδυτήρια: εδώ υπάρχει κόσμος που δεν καταλαβαίνει. Δεν είναι ανεκτό να βλέπεις παίχτες που απευθύνονται στους φιλάθλους μετά από τρελά αποτελέσματα όπως εκείνο με τη Fulham: δεν απαντάς έτσι, ποτέ δεν γυρνάς να τα πάρεις με τους φιλάθλους μετά από τέτοιες καταστροφές. Η χειρονομία του Zebina είναι άσχημο πράγμα. Πρέπει να αποδεικνύεις ότι είσαι da Juve όχι μόνον στο γήπεδο αλλά και έξω. Και σε μας, όταν δεν κερδίζαμε, τύχαινε να μας αποδοκιμάσουν αλλά η απάντηση da juventino είναι η νίκη στο γήπεδο, όχι οι χειρονομίες και οι απρεπείς εκφράσεις που κάποιοι χρησιμοποίησαν. Αυτή δυστυχώς είναι μια Juve που έκανε εξ αρχής λάθος, με παίχτες που δεν είναι στο ύψος της. Και η ιδιοκτησία έκανε πολλά λάθη. Δεν βλέπω τον John Elkann με το χάρισμα όποιου, όταν διέταζαν οι Agnelli, διέταζε μια ανατροπή στη Juve. Δυστυχώς". Parole da juventino vero.

Το βίντεο με τις δηλώσεις του capitano

(Update 2) "Να ακούσουμε τις απόψεις του capitano, της σημαίας της Juventus. Ακούσαμε τον Zebina να παραπονιέται για τους φιλάθλους, ακούσαμε τις αποδοκιμασίες σε βάρος κάποιων συμπαικτών σου, ο Zebina είπε, εμείς πάντως μείναμε εδώ, συνεισφέραμε να ξαναφέρουμε τη Juventus σε κάποιο επίπεδο, τι νιώθεις να πεις;", τομ ρώτησε ο δημοσιογράφος. "Ότι είναι δύσκολο να μιλήσεις αυτή τη στιγμή γιατί απόψε αποκλειστήκαμε με έναν τρόπο που δεν είναι da Juventus και επομένως για κάποια θέματα η απογοήτευση των φιλάθλων είναι κατανοητή, για άλλα είναι ιδιαίτερες συζητήσεις, θα είναι πράγματα που θα συζητήσουμε μέσα στη βδομάδα. Είναι σαφές ότι στεναχωρεί που βρίσκονται στο στόχαστρο κάποιοι παίχτες γιατί όπως και να έχει, η ευθύνη δεν είναι μόνο δική τους αλλά όλων μας", λέει ο capitano.
"17 χρόνια στη Juve, μπορούμε να πούμε ότι αυτή είναι μια από τις χειρότερες στιγμές, μιλώντας από αθλητική σκοπιά, της εμπειρίας σου;", τον ρωτά στη συνέχεια. "Σίγουρα η αποψινή είναι μια καταστροφική βραδιά, ένα άσχημο επεισόδιο για το οποίο δεν είμαστε καθόλου περήφανοι, από το οποίο θα είναι δύσκολο να συνέλθουμε γιατί μετά την Κυριακή και απόψε φάγαμε δυο τρομερές φάπες. Αλλά έχουμε την ηθική υποχρέωση από κάθε άποψη να βρούμε μια λύση για να τελειώσουμε το πρωτάθλημα, το μόνο πράγμα που μας μένει, αξιοπρεπώς".
"Ποιές είναι, κατά την άποψή σου οι αιτίες για αυτή την καταστροφική σεζόν;", ρωτά τέλος ο δημοσιογράφος. "Πολλές αιτίες τις αναφέραμε ήδη μιας και έξω από τις εξωτερικές αιτίες που υπάρχου, τραυματισμοί και άλλα, εμελις πρέπει να κοιτάξουμε εκείνη που είναι η απόδοσή μας. Η απόδοσή μας δεν είναι αυτή τη στιγμή επιπέδου, επομένως, πρώτοι εμείς πρέπει να αντιδράσουμε. Είναι καθαρό πως ότι αφήσαμε στο δρόμο ως τώρα, δεν μας στεναχωρεί μόνο. Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε με δύναμη μπροστά, δεν λέω αισιόδοξοι γιατί μας μένουν λίγα, αλλά αυτά τα λίγα που μένουν πρέπει να πάμε να τα πάρουμε, να πάμε να το κερδίσουμε".

Πηγή: Tuttosport
, La Stampa, Gazzetta dello Sport, juventusfcnews.com

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

vre tha ypostirizoume tin omada mas panta re gamoto!!! apla na pane na paretithoun kai na pane doylepsoun stin oikodomi meriki kai na mi mas taizoum paramythia kathe hroniA!!! as diksoun oti ehoun arh...dia kai na mas poun - fetos kinigame 4-5 thesi isos kai to kypelo kai tipota allo!!! tote kaneis den tha mporesei na tous katigorisei gi ayto pou vlepoume!!! ai syktir!!! apsyhoi, aspondyloi kai anikanoi!!! oloi tous!!! apo tous idioktites mehri tis katharistries kai nyhtofylakes!!!!

Un Gobbo ad Atene είπε...

OK, αλλά οι νυχτοφύλακες και οι καθαρίστριες δεν φταίνε -εκτός αν μας πούνε, λ.χ., ότι η πλάτη του Iaquinta πονούσε γιατί γλίστρισε στο παρκέ του Vinovo...

Ανώνυμος είπε...

aderfe anonime osa kai na peis esu kai ego,o panagiotis, o gobbo kai oloi, pragmatika einai liga gia na perigrapsoun thn axrhstila tous!
to kupello pou les oti kunhgame to xasmame kai auto sto teleutaio mats tou diagalaxiakou proponhth ciro ferrara!
dimitris thess

Un Gobbo ad Atene είπε...

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΛΑΘΟΣ: μέσα στη βιασύνη της μετάφρασης, είχα αποδώσει στον capitano δηλώσεις του F.Melo: το λάθος αποκαταστάθηκε και ταυτόχρονα μπήκαν οι δηλώσεις του μεγάλου Causio και η ανακοίνωση του συλλόγου

bianconero78 είπε...

Eπιτελους καποιος μιλησε στα ισια.Ειναι αυτοι αξιοι να φορανε αυτο το σημα στο στηθος?Αυτα τα αψυχα γατια ειναι μονο για καμια ρομα κτλ.Υπομονη αδελφια ως το καλοκαιρι πιο κατω δεν παει υπομονη.