Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Ειρωνεύεται και προκαλεί ο Della Valle

Μπορεί η επίσημη Fiorentina (όπως άλλωστε και οι επίσημες ποδοσφαιρικές αρχές) να μην μπήκαν στον κόπο να σχολιάσουν την βλακώδη πρόταση τριών δημοτικών συμβούλων της πόλης του κόμματος Berlusconi, να... απαγορευτεί να πωλούνται φανέλες της Juve στους πάγκους της Φλωρεντίας (αναλυτικά εδώ), αλλά ο ιδιοκτήτης της Fiorentina, Diego Della Valle επέλεξε έναν ειρωνικό και προκλητικό τρόπο για να προκαλέσει τον Prandelli να ξεκαθαρίσει ότι μένει στην ομάδα του, διαμηνύοντας ταυτόχρονα ότι δεν προτίθεται να τον αφήσει να φύγει: "ο Prandelli του χρόνου δεν θα πάει στη Juve και δεν θα πάει στον πάγκο της Εθνικής. έχει συμβόλαιο ως τον Ιούνιο 2011. Επομένως...", λέει στην "Gazzetta dello Sport" θυμίζοντας οτι και ο Toni "είχε τις βαλίτσες έτοιμες για την Inter αλλά στο τέλος συνέχισε να βάζει γκολ για τη Fiorentina".

Ειρωνία για ιδιοκτησία, διοίκηση

Ως εδώ, έχει καλώς: με αυτή την, καταληκτική, δήλωση υπερασπίζεται τα συμφέροντά του και τις συμφωνίες και τα συμβόλαια που έχει στα χέρια του. Νωρίτερα, όμως, έχει προχωρήσει σε ειρωνίες αδιανόητες μέχρι πριν κάποια χρόνια λέγοντας ότι το πασχαλινό δώρο που περιμένουν οι φίλαθλοι από τον Prandelli είναι "ένα γραμματάκι που θα υπογράφουν τέσσερα πρόσωπα και θα λέει: "Εγώ του χρόνου δεν θα πάω στη Juve". Τρεις υπογραφές τις έχω ήδη στο τσεπάκι: "Εγώ ο Diego Della Valle του χρόνου δεν θα είμαι το αφεντικό της Juve. Ο αδερφός μου Andrea δεν θα είναι ο πρέοδρός της. Και ο Pantaleo Corvino, που παρενθετικά κάνει καταπληκτική δουλειά, δεν θα είναι ο αθλητικός διευθυντής των bianconeri".

Προσκαλεί τους tifosi viola να προκαλέσουν...

"Η τέταρτη υπογραφή θα έπρεπε να είναι του Prandelli;", τον ρωτάνε. Και απαντά: "Ακριβώς. Θα μου άρεσε ο προπονητής μας να αναλάβει αυτή την υποχρέωση μπροστά σε όλους τους φιλάθλους της Fiorentina. Μάλιστα -προκαλεί- με εκπλήσσσει που ο κόσμος μας δεν έχει απευθύνει ακόμα αυτό το αίτημα στον Prandelli. Δεν περνά παιχνίδι χωρίς την ιαχή "Chi non salta juventino è" (όποιος δεν χοροπηδά, είναι juventino), αλλά κανείς δεν θέλει να μάθει από τον Prandelli αν του χρόνου θα προπονεί τη Juve. Περίεργο. Θέλει μια συνάντηση;", συνεχίζει ο Della Valle αναφερόμενος στο σχετικό αίτημα του Prandelli που είχε πει ότι ήθελε να μείνει. "Θα συναντηθούμε. Είναι σίγουρο. Αλλά να μιλήσουμε για το πράγμα; Δεν κατανοώ για τι πράγμα θα έπρεπε να μιλήσουμε αφού δεν υπάρχουν νέα. Η Fiorentina δεν θα κάνει βήματα πίσω. Φέτος, χωρίς τις άθλιες διαιτησίες του Ovrebo και του Rosetti θα είμαστε ανάμεσα στις οκτώ μεγάλες της Ευρώπης (σ.σ. δεν το απέδειξε στη ρεβάνς με τη Bayern), θα είμαστε άνετα στη ζώνη Champions", λέει και συνεχίζει με διάφορα για την ομάδα του.
Δικαίωμά το -αν έβρισκε μια λέξη γι' αυτούς τους φιλάθλους (στους οποίους αναθέτει να πιέσουν τον Prandelli) που τραγουδούσαν περήφανοι τα ονόματα των 39 νεκρών μας στο Heysel...

Πηγή: Gazzetta dello Sport

Δεν υπάρχουν σχόλια: