Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Nedved, Marotta, Briamonte στο Δ.Σ. Ο Andrea Agnelli προαναγγέλει το μέλλον

Με επιστολή στους μετόχους, ο πρόεδρος προαναγγέλει ότι η Juventus "θα πρέπει να είναι όλο και περισσότερο συγκρίσιμη προς τις entertainment companies"
Επισημοποιήθηκε η πρόταση της Exor για την είσοδο του Pavel Nedved στο Διοικητικό Συμβούλιο της Juventus.
Η Exor, η εταιρεία των Agnelli που ελέγχει το 62% του συλλόγου, κατέθεσε τη λίστα για τη διεύρυνση των μελών την οποία θα εισηγηθεί στη συνέλευση των μετόχων της 27ης Οκτωβρίου στην οποία περιλαμβάνονται, εκτός από τον Τσέχο, ο γενικός διευθυντής του συλλόγου Beppe Marotta (που σήμερα απέκτησε δίδυμα) αλλά και δυο πρόσωπα κλειδιά από την Exor, o Aldo Mazzia και ο δικηγόρος που κινεί πλέον τις νομικές ενέργειες της Juventus στην υπόθεση calciopoli και έχει συντάξει τη σχετική έκθεση σηματοδώντας την αλλαγή πλεύσης, ο Michele Briamonte του δικηγορικού γραφείου του Grande Stevens, βασικού συμβούλου του John Elkann.
Η διεύρυνση σηματοδοτεί ακόμα παραπέρα την κοινή πορεία της Οικογένειας και την ενίσχυση της διοίκησης σε τρεις κομβικούς τομείς: αθλητικό, μεταγραφικό, νoμικό.

Επιστολή Andrea Agnelli στους μετόχους

(Update) Ενόψει της γενικής συνέλευσης της 27ης Οκτωβρίου, ο Andrea Agnelli απευθύνθηκε με επιστολή του στους μετόχους όπου τονίζει ήδη από την πρώτη παράγραφο ότι "αποδέχθηκε τη θέση με ισχυρή την πεποίθηση ότι η Juventus υπήρξε και πρέπει να ξαναγίνει παράδειγμα για όλο τον ποδοσφαιρικό χώρο, τόσο στο γήπεδο όσο και εκτός". Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος αναφέρει ότι η δουλειά του στρέφεται τόσο στην ανανέωση του ποδοσφαιρικού τμήματος (και σε αυτό το σημείο επισημαίνει την ανάθεση στον Marotta της θέσης κλειδιού) όσο και στην εταιρική ανανέωση.
Ο Andrea Agnelli δίνει έμφαση στο νεανικό τμήμα και στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα για το μέλλον του συλλόγου: "η Juventus με απόλυτο σεβασμό στα αθλητικά ιδεώδη και με ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο business, θα πρέπει να είναι όλο και περισσότερο συγκρίσιμη προς τις entertainment companies. Εδώ και 113 χρόνια τα ασπρόμαυρα χρώματα προσφέρουν πάθος και νίκες στο γήπεδο, από την προσεχή σεζόν θα μπορούν να προσφέρου μια μοναδική εμπειρία στην Ιταλία και με ελάχιστες ανάλογες σε ηπεριωτικό επίπεδο. Το Νέο Στάδιο, θα εγκαινιαστεί για τη νέα σεζόν 2011-2012", προσθέτει για να επισημάνει ότι το σχέδιο για τη δημιουργία σταδίου υπήρχε από το 1994 αλλά επιταχύνθηκε την τελευταία διετία και θα γίνει ένα "ανταγωνιστικό πλεονέκτημα". Η αναφορά στο μοντέλο "entertainment company" αποτελεί την πρώτη τόσο ξεκάθαρη παραπομπή σε αυτό που επιχειρούσε να πετύχει πριν το 2006 ο Giraudo (αναλυτικά εδώ).
Στην επιστολή ακόμα, αφού αναφέρεται στο χρηματοδοτικό fair play της Uefa επισημαίνοντας ότι η Juventus όχι μόνο το αποδέχεται αλλά πήρε και σχετικές πρωτοβουλίες αναφορικά με τα συμβόλαια των παιχτών, ο πρόεδρος τονίζει ότι "η αθλητική και επιχειρησιακή ανανέωση, η διαφοροποίηση των εσόδων και η επιστροφή στα ευρωπαϊκα αριστεία του Champions League, θα είναι τα θεμέλια για την επιστροφή στην επιτυχία. Ήδη στην τρέχουσα σεζόν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι έχουμε τα μέσα για να βρεθούμε στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος και για να παίξουμε στη λεγόμενη "ευρωπαϊκή άνοιξη", δηλαδή να προκριθούμε από την πρώτη φάση του Europa League. Και το Κύπελλο Ιταλίας, που εδώ και χρόνια λείπει από την τροπαιοθήκη μας, θα είναι ένας χώρος δοκιμής που δεν σκοπεύουμε να υποτιμήσουμε μιας και θα συνέβαλε στην αύξηση της αξίας της Juventus", τονίζει και καταλήγει με το κλασικό: "Forza Juve!".

Πηγή: Juventus.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

...kai o dikigoros tou De Santis ehei kataggeilei to n Aurichio gia pseydomartiries....

John.The.Terrible