Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Andrea Agnelli: μηντιακή βία σε βάρος του Krasic. Έπεσε τιμωρία δυο αγωνιστικών, η Juve ανακοίνωσε την κατάθεση έφεσης

Ο αθλητικός δικαστής εξέδωσε την απόφαση και επισήμανε ότι πάντα υπάρχουν περιθώρια έφεσης, που συζητιέται την Πέμπτη. Ανάλογο το επεισόδιο με Roubinho που δεν παραπέμφθηκε στον αθλητικό δικαστή. "Υπήρχε και ένα προφανές πέναλτυ σε βάρος του Iaquinta που ο διαιτητής δεν σφύριξε", επισήμανε στα media ο πρόεδρος
Αντεπίθεση της Juventus, με τον πρόεδρο του συλλόγου Andrea Agnelli να κατεβαίνει αυτοπροσώπως στο γήπεδο ενόψει της πρώτης απόφασης του αθλητικού δικαστή το απόγευμα για τον Krasic (αναλυτικά εδώ): "από το απόγευμα της Κυριακής έχουμε σε εγρήγορση τους δικηγόρους μας σε σχέση με τη μηντιακή βία που ξέσπασε με εκτιμήσεις κάποιων δημοσιογράφων που βασίζονται στην εθνικότητα του παίχτη (σ.σ. σαφής αναφορά στη ρατσιστική είθεση του Pistocchi από τη Mediaset, εδώ). Είμαστε πεισμένοι ότι η συμπεριφορά του Krasic ταν αυτή ενός σωστού ανθρώπου, ενός πολύ μεγάλου πρωταθλητή που προτίμησε τη serie A από την αγγλική Premiere League, ενός παίχτη, επομένως, που θα έπρεπε να τύχει προστασίας εντός γηπέδου αλλά και εκτός", είπε ο πρόεδρος που σημείωσε ότι "το πέναλτυ δεν υπήρχε αλλά ούτε η σκοπιμότητα μιας τέτοιας μηντιακης πίεσης πάνω στον παίχτη που σε ανάλογα περιστατικά σε κάθε παιχνίδι δέχεται 4-5 κλωτσιές. Ανάμεσα στα άλλα υπήρχε και ένα προφανές πέναλτυ επί του Iaquinta που ο διαιτητής δεν σφύριξε", τόνισε στο περιθώριο της συνεδρίασης της Lega Serie A όπου εμφανίστηκε και ο υπουργός Εσωτερικών Maroni για να αναφερθεί στο θέμα των γηπέδων και της tessera del tifoso.
O αθλητικός δικαστής επέβαλε
δυο αγωνιστικές
για δόλο και "επιδέξια βουτιά"

(Update) Λίγες ώρες μετά την παρέμβαση του προέδρου, μεταδόθηκε ότι ο αθλητικός δικαστής εξέδωσε την ετυμηγορία του: ποινή δυο αγωνιστικών που ισοδυναμεί με απώλεια των ματς με Μιlan και Cesena. (Update 2) Η απόφαση του δικαστή είναι ιδιαίτερα βαριά ως προς το σκεπτικό της αφού κάνει λόγο για "επιδέξια βουτιά" του παίχτη υποστηρίζοντας ότι το "αφύσικο "σύρσιμο" του αριστερού ποδιού τεκαμαίρει περαιτέρω την δόλια πρόθεση" που "παρέσυρε τον διαιτητή"...
H Juventus ανακοίνωσε την έφεση
Περιθώρια έφεσης υπάρχουν πάντα, λέει
ο αθλητικός δικαστής που τονίζει ότι
ο κώδικας του επέβαλε μίνιμουμ ποινής 2 αγωνιστικών

Η Juventus ανακοίνωσε επίσημα ότι ετοιμάζει την έφεση μέσω των νομικών της συμβούλων, Michele Briamonte και Luigi Chiappero η οποία θα κατατεθεί αύριο "εντός των νομίμων προθεσμιών". Η μάχη της έφεσης, όπου η Juventus μπορεί να παρουσιάσει πλέον τα στοιχεία της, θα δοθεί την Πέμπτη.
(Update 3)
O γενικός διευθυντής της Juventus, Beppe Marotta χαρακτήρισε "εξαιρετικά αυστηρή" την απόφαση του αθλητικού δικαστή Gianpaolo Tosel που -πράγμα εξαιρετικά σπάνιο- έσπασε τη σιωπή του και έκανε δηλώσεις επισημαίνοντας ότι από μνήμης θυμάται ότι "οι εφέσεις οδηγούν σε απαλλαγές και όχι μείωση ποινής". Ο Tosel διευκρίνισε ότι οι δυο αγωνιστικές που επέβαλε "είναι το ελάχιστο που προβλέπεται: ο κώδικας προβλέπει στις τέσσερις περιπτώσεις ισχυρά αντιαθλητικής συμπεριφοράς την ελάχιστη ποινή των δυο αγωνσιτικών. Ο δικαστής έχει, στο πλαίσο της διακριτικής του ευχέρειας περιθώριο περιορισμένο ως προς το ελάχιστο όχι ως προς το μάξιμουμ", διευκρίνισε και εξήγησε ότι η έφεση μπορεί να αφορά "το πεδίο των αποδεικτικών στοιχείων ή κάποια αντικειμενικά στοιχεία κ.ο.κ. Περιθώρια για έφεση υπάρχουν πάντα, και στην τακτική δικαιοσύνη".
Ο Tosel ρωτήθηκε αν μίλησε με τον Andrea Agnelli και απάντησε ότι δεν συνηθίζει να μιλά με τους προέδρους ενώ στο ερώτημα αν ο πρόεδρος της Juventus ήταν εκνευρισμένος, σχολίασε ότι "είναι ανθρώπινο και φυσιολογικό" ένας πρόεδρος να είναι εκνευρισμένος για την τιμωρία ενός παίχτη του. Σε μια ερώτηση που προσπαθούσε να υποβάλει την ιδέα ότι ο Krasic πανηγύρισε, ο Tosel χαμογέλασε: "έχετε και αναπληρωματική ερώτηση;", σχολίασε και απάντησε ότι "η ποινή των τριών αγωνιστικών είναι στη διακριτική ευχέρειά του: όταν δεν γίνονται αντιληπτές καταστάσεις ιδιαίτερα σοβαρές, εθιμικά επιβάλλεται το ελάχιστο"... Άρα, δεν διέγνωσε κάτι παραπάνω και αυτό μπορεί να είναι ήδη μια καλή αρχή για την υπεράσπιση...

Ανάλογο περιστατικό με Roubinho
αλλά δεν στάλθηκε στον αθλητικό δικαστή...

(Update 5) Aπό πλευράς Juventus, τονίζοντας ότι δεν θέλει να ασχοληθεί με θέματα της Milan, ο Marotta επισήμανε ότι ανάλογη φάση με του Krasic θα μπορούσε να θεωρηθεί σημειώθηκε στο δευτεριάτικο Napoli-Milan (1-2) στην επαφή Aronica-Roubinho (ο αμυντικός της Napoli τον ακούπμπησε ελαφρά στο στηθος και ο Βραζιλιάνος έπεσε σφαδάζοντας και πιάνοντας το πρόσωπο) για την οποία ρωτήθηκε ο Tosel, ο αθλητικός δικαστής, για να απαντήσει με νόημα ότι ο ίδιος ασχολείται μόνο με ό,τι παραπέπεται από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία της Ιταλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και ότι τέτοιο επιεσόδιο δεν του έστειλαν.... Επανερχόμενος στο θέμα krasic ο Marotta σημείωσε ότι ο παίχτης με την ταχύτητα που έτρεχε είδε τον αμυντικό να πηγαίνει επάνω του και από φόβο μην χτυπήσει έχασε την ισορροπία του. "Δεν μπορούμε να κάνουμε το ποδόσφαιρο playstation", είπε.
Galliani: και χωρίς Ibra κέρδισαν το scudetto...

(Update 4) O Adriano Galliani, Νο2 στη Milan και πονηρή αλεπού, απέφυγε να σχολιάσει την απόφαση για τον Krasic ενώ όσον αφορά την ενδεχόμενη απουσία του σε σχέση με το πώς θα πάει η αναμέτρηση των δυο ομάδων είπε: "μηδέν μηδέν όσον αφορά το πώς βλέπω εγώ το ποδόσφαιρο" και εξήγησε πως όταν είχε αποκελιστεί με επίκληση της τηλεοπτικής εικόνας ο Ibrahimovic, "σκόραραν Del Piero και Trezeguet και η Juve κέρδισε το scudetto"... Αλλά ο Galliani δεν σταμάτησε εκεί: "αν δεν είχε τραυματιστεί ο Zambrotta, χθες βράδυ (σ.σ. στο 2-1 επί της Napoli στο San Paolo) θα είχαν αγωνιστεί Zambrotta και Antonini. Με τον Zambrotta τραυματία ο αντικαταστάτης ήταν ο Abate που τραυματίστηκε και έπαιξαν ο Bonera με τον Antonini. Χτυπάει ο Antonini και μπαίνει ο Oddo μετά από τόσους μήνες και βγάζει τις άσιστ στα δυο γκολ. Ηθικό δίδαγμα: 25 χρόνια Milan με δίδαξαν ότι πρέπει να αφήνεις τα πράγματα να τρέξουν όπως πρέπει να τρέξουν. Αντί για τον Krasic θα παίξει ένας άλλος και μακάρι η Juve θα κερδίσει με ένα γκολ του αντικαταστάτη...". Μακάρι!
Marotta: έχουμε παίχτες στο ύψος των περιστάσεων

Από την πλευρά του ο Marotta, αφού επανέλαβε τις επικρίσεις για τη μηντιακή επίθεση στη Juventus και τον Krasic, έσπευσε να κάνει μια ένεση ηθικού στην ομάδα: "ο Krasic είναι σημαντικός για μας και σε εξαιρετική κατάσταση. Αν δεν μπορέσει να παίξει, όπως και να έχει θα πάνε στο γήπεδο άλλοι έντεκα άξιοι να τιμήσουν τη φανέλα που φοράνε. Γνωρίζουμε ότι έχουμε παίχτες στο ύψος των περιστάσεων".

Πηγή: Juventus.com, Tuttosport, Lega Serie A

16 σχόλια:

magica juve είπε...

gobbo να υποθεσουμε οτι με την εφεση οι 2 αγωνιστικες θα γινουν 1 οποτε και ετσι θα χασει το ματς με την μιλαν??

Un Gobbo ad Atene είπε...

Όχι βέβαια! Ο στόχος, με δεδομένο και το δεδικασμένο του Zalayeta ως παίχτη της Νάπολη, είναι να θεωρηθεί ότι δεν είχε δόλο και να απαλλαγεί πλήρως!

Παναγιώτης είπε...

Αναμενόμενη ποινή παιδιά. Νομίζω ότι όλοι το περιμέναμε. Δεν πιστεύω να γίνει κάτι με την έφεση μας. Κρίμα γιατί χάνουμε ίσως τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή μας, μέχρι στιγμής, σε ένα πολύ σπουδαίο παιχνίδι που μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα στην ομάδα. Ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά..

bianconero78 είπε...

Gobbo καλησπερα να ρωτησω κατι ασχετο γιατι σκεφτομαι να γινω μελος στην ομαδα ως ιντερνασιοναλ.Μ αυτο μπορεις να δεις αγωνα στο γηπεδο η χρειαζεται η tessera del tifoso?Και αν ναι πως βγαινει αυτη απο ελλαδα?Ευχαριστω.

Un Gobbo ad Atene είπε...

Bianconero78, για την tessera del tifoso καλύτερα να απευθυνθείς στα παιδιά του Gruppo Greco. "Ιντερνάσιοναλ", τι εννοείς;

bianconero78 είπε...

Ειναι για οπαδους εκτος ιταλιας και αναφερει οτι δεν υπαρχει στο πακετο η tessera del tifoso αλλα απ την αλλη λεει οτι μπορεις να πας σε οποιο ματς θελεις.

Un Gobbo ad Atene είπε...

Με μπέρδεψες! Μιλάς για συμμετοχή στη juventusmembership ή κάτι άλλο;

Παναγιώτης είπε...

Bianconero78 εγώ είμαι μέλος στην Λέσχη Φίλων Γιουβέντους και έπρεπε να κάνω τα χαρτιά μου για να βγάλω κάρτα οπαδού γιατί σκοπεύω να πάω αρχές Ιανουαρίου στο παιχνίδι με την Πάρμα στο Τορίνο. Από ότι ξέρω μόνο με αυτή μπορείς να παρακολουθήσεις παιχνίδια σε γήπεδο της Ιταλίας. Επίσης Gobbo μήπως έγιναν γνωστές οι ώρες για τα παιχνίδια εκείνης της αγωνιστικής (6 Ιανουαρίου);

Un Gobbo ad Atene είπε...

Όχι ακόμα Παναγιώτη. Αυτή τη στιγμή συζητάνε και πάλι για απεργία. Δεν έχει τεθεί θέμα για τη συγκεκριμένη αγωνιστική, απλώς δεν ανακοίνωσε ακόμα τα ωράρια η Lega, είναι νωρίς ακόμα.

bianconera είπε...

Καλημέρα παιδιά. Την κωλοτούμπα του Moratti τη διάβασε κανείς? Πώς αλλάζουν οι καιροί...
http://www.tuttosport.com/calcio/serie_a/inter/2010/10/26-90487/Moratti%3A+%C2%ABPressione+sulla+Juve%3F+Normale+se+si+%C3%A8+forti%C2%BB

Un Gobbo ad Atene είπε...

Ως ειρωνία τη διάβασα τη δήλωση παρά ως κωλοτούμπα, bianconera. Τι λέει ο Moratti: "Η Juve καταγγελία μηντιακή πίεση; μπορεί να είναι αλήθεια, όσο πιο δυνατός είσαι, τόσο περισσότερο βρίσκεσαι στην πρώτη σελίδα", είπε και αναφε΄ρομενος στη δήλωση Agnelli συμπλήρωσε: "Είναι σωστό να το λέει. Οι bianconeri πραγματικά έδειξαν αυτή την περίοδο ότι κάνουν καλά πράγματα". Και αμέσως μετά, σε ερώτηση για τις ομάδες που θα πααλέψουν για το scudetto λέει ότι περιμένει "ένα ντέρμπυ με τη, αν αποδείξουμε ότι είμαστε στο ύψος (των περιστάσεων)" -για την Inter του το λέει...

Όλο αυτό μου ακούγεται ως φτηνή ψυχοπονιάρικη ειρωνία.

Un Gobbo ad Atene είπε...

Malesani: "είναι σωστό να τιμωρηθεί (ο Krasic), να υπάρξει δικαιοσύνη". Πώς το είπε ο Moggi; "Ο Malesani και ο Zeman έχουν περισσότερες απολύσεις από όλους τους τίτλους της Juventus μαζί"...

bianconero78 είπε...

Ναι Gobbo για membership λεω.Οσοι ειναι εκτος ιταλιας ειναι η καρτα internasional.Δηλαδη απο οτι καταλαβα δεν μπορουμε να δουμε ματς αν δεν βγαλουμε την καρτα οπαδου.Απλα αν δεν υπηρχε το κλαμπ στην ελλαδα πως θα την βγαζαμε?

bianconera είπε...

Λες να είναι ειρωνικό? Θα δείξει... κρίμα πάντως που δεν τον κάλεσαν σαν μάρτυρα στη δίκη γιατί του είχα βρει πολύ ωραίες δικαιολογίες για να μην πάει, π.χ. βόλτα με παγοθραυστικό στο Β. Πόλο, σαφάρι στην Κένυα, bbq με τους Αβορίγινες κλπ...

Un Gobbo ad Atene είπε...

Θέμα εκτίμησης, Bianconera.

Bianconero78, κατάλαβα τι εννοείς. Έτσι κι αλλιώς υπάρχει ένα μπλέξιμο: και στην Ιταλία δεν αρκεί το juventusmembership με την έννοια ότι πρέπει να συμπληρώσεις όλα τα σχετικά χαρτιά. Το σύστημα είναι ιδιαίτερα γραφειοκρατικό. Τι θα γινόταν αν δεν υπήρχε το club στην Ελλάδα; Τι να σου, πολύ ρητορικό το ερώτημα, δεν το έχω σκεφτεί.

bianconero78 είπε...

Οκ το ψαχνω τωρα σε καποια ιταλικα φοτουμ της ομαδας και ισως βγαλω ακρη.Ετσι κι αλλιως δεν βιαζομαι.Σ ευχαριστω παντως