Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Αναμένεται η υπογραφή του Pepe για την επισημοποίηση. Θα εξαγοραστεί ο Candreva

Συμφώνησαν Juventus-Udinese, έτοιμο το συμβόλαιο για τον Pepe που ήδη τον υποδέχτηκε θερμά ο Iaquinta. Πλησιάζει και ο Motta
Μετά την παραχώρηση του Molinaro στη Stuttgart για 4 εκ., τη σχεδόν ολοκληρωθείσα συμφωνία για την παραχώρηση του Tiago στην Atletico Madrid (υπολογίζεται ότι θα κλείσει στα 6 εκ.) και την αναχώρηση Cannavaro για το Ντουμπάι -ακούγεται ότι μπορεί να τον ακολουθήσει και ο Trezeguet για τον οποίο ενδιαφέρεται ο Deschamps (Marseille)- o Marotta ετοιμάζεται να επενδύσει τα έσοδα: θεωρείται πιθανόν ακόμα και εντός της ημέρας να κλείσει η μεταγραφή του 27χρονου Simone Pepe, μουντιαλικού εξτρέμ της Udinese.
Για τον Pepe, ταχύ και ικανό να παίξει και στις δυο πλευρές του γηπέδου, η Udinese ζητά 10 εκ., η Juve αντιπροτείνει 7 και η εκτίμηση είναι ότι η μεταγραφή θα κλείσει κάπου στη μέση. Χθες υπήρξε συνάντηση με τον ατζέντη του Pepe από την οποία προέκυψε συμφωνία: 4ετές συμβόλαιο με αποδοχές γύρω στο 1,4 εκ. συν bonus. Σήμερα είναι προγραμματισμένη η συνάντηση με την Udinese που δείχνει διατεθειμένη να μην επαναλάβει τα περυσινά με τον D' Agostino (που τον έδωσε φέτος στη Fiorentina για το 1/3 του ποσού που ζητούσε πέρυσι από Juve και Real...).
(Update) Αργά το μεσημέρι, το site του "Tuttosport" ανακοίνωσε ότι o Marotta, συνοδευόμενος από τον Andrea Agnelli συναντήθηκε με τη διοίκηση της Udinese και έκλεισαν τη συμφωνία για τον Pepe: το συμβόλαιο είναι έτοιμο και αναμένει την υπογραφή του παίχτη για να επισημοποιηθεί η πρώτη μεταγραφή της Juventus του Del Neri. (update 2) Σύμφωνα με το ίδιο site (και με εκείνο της "Stampa"), η συμφωνία έκλεισε στα 12 εκ. συν το δανεισμό των Ekdal και Immobile. Ταυτόχρονα, εξαγοράζεται και ο Candreva για 7 εκ., τιμή του μισού δελτίου που κατείχε η Udinese (update 3) Κοντά στη συμφωνία και για τον Motta: γίνεται λόγος για προσφορά 7 εκ. συν De Ceglie και Giovinco (δεν έχει γραφτεί ακόμα με ποιά φόρμουλα).
(Update 4) O Vicenzo Iaquinta υποδέχτηκε ήδη τον Pepe: "έκανε την ίδια διαδρομή με μένα, είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτόν. Είναι ένας σηαμντικός παίχτης που έκανε πολύ σπουδαία πράγματα με τη φανέλα της Udinese. Αν είναι να έρθει σε μας, θα είναι για μας σημαντικός παίχτης και στο 4-4-2 του mister Del Neri θα βρεθεί πολύ καλά. Θα τον περιμένουμε όλοι με ανοιχτές αγκαλιές. Ο Simone είναι πολύ καλό παιδί που θέτει τον εαυτό του στην διάθεση των συμπαικτών του".
Παιχνίδι για το μισθό του Chiellini

Μιας και ο λόγος ήρθε στη Real: στη Juventus θεωρούν ότι το σημερινό ταξίδι του Davide Lippi, ατζέντη του Chiellini, στη Μαδρίτη γίνεται περισσότερο για να πιέσει ώστε ο μισθός του διεθνούς κεντρικού αμυντικού να ανέβει στα 3 εκ. και κάτι, παρά επειδή πραγματικά ο Mourinho τον έχει ζητήσει επιτακτικά -θα συζητήσουν για το μισθό του Chiellini χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι έτοιμοι να αξιολογήσουν ενδεχόμενες υψηλές προσφορές, από το Μάντσεστερ: United ή City.
Παράλληλα, η Juventus φαίνεται να βρίσκεται πολύ κοντά στον Bonucci που χθες σημείωσε και το πρώτο του γκολ in azzurro (στη δεύτερη εμφάνισή του): φαίνεται ότι η συμφωνία με τη Genoa προβλέπει την ανανέωση της συνιδιοκτησίας του Palladino, την παραχώρηση του Criscito. H Juve εξακολουθεί να διατηρεί ζωντανό το ενδιαφέρον της για το έτερόν του ήμισυ στο κέντρο της άμυνας της Bari, τον Ranocchia, επίσης συνιδιοκτησίας της Bari που ενδιαφέρεται για Almiron, Paolucci της Juve.

Επαφές για παραχώρηση Diego
στη Γερμανία. Κινήσεις για Dzeko


Η χθεσινή μέρα βρήκε τον Marotta και το δεξί του χέρι, Fabio Paratici, στη Γερμανία: είδαν τον Dzeko να αγωνίζεται με τη Βοσνία κατά της Γερμανίας, κάναν πρώτες συζητήσεις αλλά προχώρησαν και σε σειρά επαφών με τη Bayern που δεν έδειξε να ενδιαφέρεται για τον Diego ούτε για να συζητήσει για παραχώρηση δικών της παιχτών. Αντίθετα, για τον Diego φαίνεται να ενδιαφέρεται το Αμβούργο που έχει από πίσω του το σεϊχη Mansour και μπορεί, επομένως, να αντέξει το κόστος της μεταγραφής (και του μισθού) του Βραζιλιάνου -μένει να φανεί αν ενδιαφέρεται και ο ίδιος που τώρα κάνει το ταξίδι του μέλιτος -έχει δηλώσει, πρόσφατα, πάντως ότι δεν θα έβλεπε άσχημα την πιθανότητα επιστροφής στη Γερμανία. Στη Juventus θα ενδιέφερε μια τέτοια μεταγραφή και επειδή στο Αμβούργο αγωνίζεται ο Ολλανδός διεθνής Eljiero Elia που βρίσκεται στο στόχαστρό της.
Στη Γερμανία, το δίδυμο των bianconeri διερεύνησε τις πιθανότητες παραχώρησης και άλλων παιχτών: Amauri (ακούγεται η Schalke 04), Salihamidzic, Camoranesi, Grosso, Grygera και Poulsen.
Παράλληλα με τις παραχωρήσεις, πάντως, ακούγεται πιο έντονα και ένα όνομα, από τη Μόσχα, για τη νεά ενδεκάδα: ο Krasic της Cska που θα ήθελε να συζητήσει μετά το Μουντιάλ ενώ ο παίχτης πιέζει για τώρα...

Προς εξαγορά του Candreva


Παράλληλα γίνεται συζήτηση για την εξαγορά του ήμισυ του Candreva με έκπτωση, όμως, σε σχέση με τα 7,5 εκ. που είχαν συμφωνηθεί τον Ιανουάριο για το μισό δελτίο. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Marotta κρατά στα χέρια του τα δελτία του Ciro Immobile, του νεαρού γκολτζή της Primavera αλλά και του De Ceglie -ακούστηκαν και τα ονόματα των Giovinco, Lanzafame που φαίνεται ο Marotta να κρατά για άλλες διαπραγματεύσεις.
Ταυτόχρονα, η Juve περιμένει εξελίξεις από τη Ρώμη για τον Motta, παίχτη που την ενδιαφέρει για το δεξί άκρο της άμυνας -η Roma ανανέωσε το συμβόλαιο του Cassetti οπότε θεωρείται πιθανό ο Motta να επιστρέψει στην Udinese ώστε να ξεκινήσει κανονικά η διαπραγμάτευση.

Πηγές: La Stampa, Tuttosport

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειναι τοσο ασχημος ο τροπος σκεψης για τις συγκεκριμενες μεταγγραφες!ειμαι θετικος στο παιδομαζωμα ιταλων του τυπου(πεπε,μπονουτσι,μοντολιβο(απιθανο))!απλως το θεμα ειναι οτι δεν ειναι ετοιμοι για μεγαλα πραγματα κατευθειαν!χρειαζεται χρονος και δεν εχουμε περιθωρια!Ενα ενδεχομενο κεντρο που θα απαρτιζεται απο μελο,σισσοκο,μαρκισιο,πεπε,βαργκας(φερτε τον χθες), θα ναι εξαιρετικα ενδιαφερον!ειδωμεν.....
δημητρης θες

Un Gobbo ad Atene είπε...

Απ' όσα γράφονται, Δημήτρη, το όνομα του Montolivo έχει εξαφανιστεί. Του Vargas, εμφανίζεται πιο αραιά -ο Corvino ζητά υπερβολικά πολλά. Τώρα, κάνει τον αδιάφορο ο Marotta για διαπραγματευτικούς λόγους, κοιτάει αλλού, θα δείξει. Αν και, απ' ότι καταλαβαίνω, μάλλον το δεύτερο θα ισχύει. Φαίνεται ότι αποφάσισαν αν δώσουν πολλά λεφτά να είναι για κάποιον που να έχει κάνει όνομα διεθνώς.

magica juve είπε...

gobbo λυσε μου καποιες αποριες...για τον πεπε η ουντινεζε ζητουσε 10,εμεις διναμε 7 και τελικα κλεισαμε στα 12???για τον candreva θα δωσει 7εκ για το μισο δελτιο??και ο chiellini θεωρειτε σιγουρος οτι θα φυγει??

Un Gobbo ad Atene είπε...

Αυτά έγραφαν ως διαρροές το πρωί, αυτά ως διαρροή το μεσημέρι -όταν βγουν τα επίσημα, ίσως καταλάβουμε. Πιθανόν να συμβαίνει το εξής: η Juve δίνει 19 και δυο παίχτες (δανεικούς; συνιδιοκτησία; Θα δούμε) και παίρνει τον Pepe (που έκανε, ας πούμε 10) και τον Candreva (που είχαμε υπογράψει πως το μισό του δελτίο έκανε 7,5) και βάζει υποθήκη για τον Motta.

Ανώνυμος είπε...

παιδιά δε θα σας άρεσε ο criscito για την αριστερή πλευρά?τον είδα χθες στο φιλικό με τo μεξικό και ήταν πολύ καλός...τρελοκεφαλονίτης

Un Gobbo ad Atene είπε...

Προσωπικά, ο Criscito μου αρέσει εδώ και χρόνια αλλά εδώ και μέρες γράφουν ότι δεν "κολλάει" στο 4-4-2 του Del Neri και ότι θα ήταν καλύτερος σε μια άμυνα με τρεις και ως εκ τούτου θα τον δώσουν για να φτάσουν στον Bonucci. Κατανοώ τις δυσκολίες των διαπραγματεύσεων και την ανάγκη να κάνεις θυσίες για να φτάσεις σε ό,τι θεωρεί ο προπονητής προτεραιότητα, αλλά δεν εξακολουθεί να μου αρέσει.

Ανώνυμος είπε...

Η πιθανη μεταγραφη μοτα σημαινει οτι φευγει ο γκριγκερα,ο κασερες η ο ζεμπινα?
δημητρης θες