Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Είναι λίγα τα λεφτά που θα κυκλοφορήσουν

Μπορεί τα media να προχωρούν κάθε μέρα στη μεταγραφή μιας καινούργιας 11άδας για κάθε σύλλογο, αλλά τα οικονομικά στοιχεία άλλα λένε. Η Ιταλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (Figc) έχει ορίσει τις οικονομικές παραμέτρους για την κίνηση της μεταγραφικής αγοράς από τις 14 Μαϊου: η σχέση μεταξύ κύκλου εργασιών και χρεών πρέπει να είναι τουλάχιστον ίση με 4, διαφορετικά πριν αγοράσεις πρέπει να πουλήσεις ή να προχωρήσεις σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Αυτό, όπως επισημαίνει το blog του "Ju29ro.com", αφορά κυρίως Inter και Milan των οποίων τα χρέη υπερβαίνουν τα 300 εκ. έναντι κύκλου εργασιών 250-300 εκ. (η Juventus παρουσίασε χρέη χαμηλότερα από τα 20 εκ. με κύκλο εργασιών 200 εκ.). Γι' αυτό η Milan εμφανίζεται συγκρατημένη ενώ ακόμα και ο Moratti άρχισε να μιλά για προϋπολογισμούς και ανάγκη συγκράτησης ενώ, παράλληλα, διαπραγματεύεται την πώληση του Maicon στη Real...
Συμπέρασμα: λεφτά πολλά δεν αναμένεται να κινηθούν στην αγορά. Βέβαια, αυτό πλήττει λιγότερο την Inter που έχει λιγότερα κενά αλλά πάντως δημιουργεί μια πραγματικότητα στην οποία "θα είναι σημαντικό να ανακαλύψεις πριν από τους άλλους τους παίχτες που θα είναι ικανοί να επιβεβαιωθούν". Να ένα στοίχημα για τον Marotta. Το στοίχημα για τη διοίκηση θα είναι να παρακολουθήσει την εφαρμογή του κανονισμού από την Ομοσπονδία.

Πηγή: blog.ju29ro.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: