Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Προβληματισμός Moggi για τις μεταγραφές

Προβληματισμένος με το κατά πόσο οι μεταγραφικές κινήσεις της Juventus θα της επιτρέψουν να παλέψει για το scudetto, εμφανίστηκε ο Luciano Moggi στην εκπομπή "Diretta Stadio" του "7 Gold": "θα εξαρτηθεί από τις αγορές που θα κάνουν. Ως τώρα περιορίστηκαν να πάρουν ενισχύσεις/βοηθιτικούς, επομένως είναι δύσκολο να καθορίσεις τι θα μπορέσουν να κάνουν. Υπάρχουν πολλές ιδέες, όπως διαβάζουμε στις εφημερίδες. Και το γεγονός ότι διαβάζουμε ονόματα πολλών στις εφημερίδες, οι οποίοι αγοράζονται δεξιά και αριστερά, είναι ένα μειονέκτημα. Να δούμε τι θα κάνουν για την πρώτη ομάδα γιατί για τώρα μου φαίνεται ότι δεν κάνουν κάτι σπουδαίο. O Pepe και ο Martinez είναι μέτριοι παίχτες που μπορούν να βελτιώσουν τη Juventus αλλά σίγουρα όχι να τη φέρουν στα επίπεδα του παρελθόντος", είπε ο πρώην γενικός διευθυντής της Juventus που έχει εκφράσει επιφυλάξεις για τον Marotta πριν καν αναλάβει -με τις τωρινές του δηλώσεις ο Moggi βγαίνει σε διαφορετικό μήκος κύματος από τον πρόεδρο Andrea Agnelli που μόλις πριν μια βδομάδα χαρακτήριζε τον Marotta ως τη σημαντικότερη μεταγραφή...
Ο Moggi θύμισε ότι η δική του Juventus είχε παίχτες σαν τον Mutu στον πάγκο ενώ αναφερόμενος στην επένδυση σε νέους παίχτες από τις ιταλικές ομάδες σημείωσε πως "στην Ιταλία για τις μεγάλες ομάδες είναι δύσκολο να βάλεις να παίζουν νέοι παίχτες και να τους κάνεις να ωριμάσουν κατά προσεχτικό τρόπο. Μετά, αν στείλεις τρεις παίχτες στη Messina σε κατηγορούν ότι έστειλες πολλούς και έκανες συμφωνία με τη Messina"...

Χρειάζεται να πουλήσεις για να αγοράσεις


(Update 1/7) Μερικές μέρες μετά, o Moggi έκανε νέες δηλώσεις όπου τόνισε με έμφαση ότι "η Juventus Πάει πολύ καλά" γιατί ο Blanc έδωσε τις θέσεις του σε "ανθρώπους που ξέρουν από ποδόσφαιρο", όπως είπε κατονομάζοντας τον Andrea Agnelli και τον Beppe Marotta. Και στη συνέχεια, αφού τόνισε ότι το "όλα αμέσως είναι λάθος", σημείωσε ότι το προβληματικό είναι ο διαθέσιμος προϋπολογισμός και σε αυτό το πλαίσιο, μιας και πρέπει να ισορροπείς τους λογαριασμούς, αντί για ανταλλαγές, πρέπει να καταφέρεις να πουλήσεις για να εισπράξεις ώστε να αγοράσεις: "συμφέρει να πουλήσεις τους παίχτες, να πάρεις μετρητά και να πας να ψάξεις για παίχτες που μακάρι οι άλλοι δεν θα πουλούσαν αλλά που ουσιαστικά μπορούν να αγοραστουν γιατί μπορείς να δώσεις ένα αξιοσημείωτο ποσό με βάση όσα εισέπραξες. Αλλά πάντοτε λαμβάνοντας υπόψη τι εισέπραξες διαφορετικά δεν θα καταφέρεις ποτέ να πετύχεις, όπως κάναμε εμείς, και για τους μετόχους συν τοις άλλοις κερδίζοντας. Εμείς από την ιδιοξτησία δεν ζητήσαμε ποτέ ούτε μια λίρα".

Πηγή: TuttoJuve.com

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O Pepe και ο Martinez είναι μέτριοι παίχτες που μπορούν να βελτιώσουν τη Juventus αλλά σίγουρα όχι να τη φέρουν στα επίπεδα του παρελθόντος"

ολη η αληθεια....
δημητρης θες

Un Gobbo ad Atene είπε...

Οι μεταγραφές κρίνονται τέλη Αυγούστου, όταν ολοκληρωθούν και, φυσικά, στο τέλος του πρωταθλήματος από τη συμπεριφορά της ομάδας που πρέπει να μπορεί να είναι κάτι παραπάνω από το άθροισμα των μονάδων.

Επιπλέον, όταν κρίνουμε τις μεταγραφικές κινήσεις της υπό νέα διοίκηση Juventus πρέπει να έχουμε υπόψη μας πάντα δυο πράγματα: την οικονομική καταστροφή του 2006 που θα είχε οδηγήσει στην χρεωκοπία τους περισσότερους συλλόγους και την οικονομική καταστροφή με την οποία ισοδυναμεί η διαχείριση των 100 εκ. που διατέθηκαν την επόμενη τετραετία στην διοίκηση Blanc και σπαταλήθηκαν σε μεταγραφές που δεν απέδωσαν με αποτέλεσμα, εκτός των άλλων, να έχει βρεθεί ο σύλλογος φορτωμένος με παχυλά συμβόλαια που δυσχεραίνουν την παραχώρηση παιχτών.

cloudsinthemirror είπε...

Πρέπει ο νέος προπονητής να στηριχθεί σε ορισμένες γριές κότες,προσωρινά.
Ο del piero είναι ανεκτίμητης αξίας και το 45λεπτο το βγάζει άνετα. Πρόβλημα θα είναι πάλι ο buffon.