Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Ανοιχτή επιστολή του Andrea Agnelli στους φιλάθλους με μηνύματα στις αθλητικές αρχές

Αναβάθμιση Marotta, πλήρη εξουσιοδότηση Del Neri για την επαναφορά της πειθαρχίας και αυστηρή προειδοποίηση στην Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για το σήμερα και το χθες...
Ανοιχτή επιστολή στους φιλάθλους, με μηνύματα τόσο προς το εσωτερικό (παράγοντες αλλά και παίχτες) όσο και προς τις αθλητικές αρχές, έστειλε ο Andrea Agnelli συμπληρώνοντας ένα μήνα στην προεδρία της Juventus:
"Αγαπητοί φίλαθλοι,

πέρασε ένας μήνας απ' όταν ανέλαβα την προεδρία της Juventus. Πάρα πολύ μου δώσατε θάρρος., μου δείξατε εμπιστοσύνη και υποστήριξη και σας είμαι πραγματικά ευγνώμων. Το καλοκαίρι, ειδικά τη θερινή περίοδο, είναι φτιαγμένο από λόγια, συνεντεύξεις, φευγαλέα συναισθήματα και καμιά φορά ψευδαισθήσεις. Προσωπικά θεωρώ ότι τα όνειρα πρέπει πάντα να πάνε συντροφιά με την πραγματικότητα και την ειλικρίνεια, και έτσι επιλέγω να απευθυνθώ σε σας μέσω του site μας για να σας αφηγηθώ τις προτεραιότητες της Juventus τους προεσεχείς μήνες.

Η Ομάδα, αυτή που μας παθιάζει όλους εμάς, παρακινεί κάθε δράση και ευθύνη μας. Να γιατί η πιο σημαντική αγορά της Juventus 2010-2011 είναι χωρίς άλλο ο Giuseppe Marotta, άνθρωπος του ποδοσφαίρου και μεγάλος γνώστης τόσο της αγοράς όσο και των σύνθετων διαχειριστικών μηχανισμών μιας αθλητικής εταιρείας. Ο Jean Claude Blanc και εγώ εγγυόμαστε στο Γενικό μας Διευθυντή όλη την απαραίτητη υποστήριξη ώστε να μπορέσει να φτάσει στα τέλη Αυγούστου θέτοντας στην διάθεση του νέου μας προπονητή, Gigi Del Neri μια ομάδα ανταγωνιστική. Σε αυτόν θα αναλογεί το λεπτό έργο να επαναφέρει αθλητική κουλτούρα και πειθαρχία στα αποδυτήριά μας. Η απόσταση από τις αντιπάλους, που δημιουργήθηκε αυτά τα χρόνια, θέλει μια σύνθετη διαδρομή αλλά έχουμε συνείδηση ότι με επαγγελματισμό και πάθος θα είμαστε σε θέση να χτίσουμε μια ομάδα ικανή να νικήσει εναντίον οποιουδήποτε αντιπάλου.

Ο σύλλογος, που εγώ θεωρώ ως την άλλη ομάδα, ζει μια στιγμή αλλαγής. Είμαστε όλοι, από τον πρώτο στον τελευταίο, ο καθένας στο ρόλο του και με τις δεξιότητες του, στη δουλειά για να εγγυηθούμε οικονομική σταθερότητα και αθλητική ανταγωνιστικότητα.
Προσωπικά προσπαθώ να ασχοληθώ χωρίς να φείδομα ενεργειών σε όλα τα επίπεδα.

Να ξέρετε επιπλέον ότι εγώ, όπως όλοι σας, είμαι σε προσεχτική αναμονή για να μάθω τις τελικές αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης που θα πρέπει να αποδείξει ότι είναι ίδια για όλους σε οποαδήποτε ιστορική στιγμή. Να γιατί θα κάνω να ακουστεί η φωνή της Juventus στην Figc (Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία), στη Lega Calcio και σε κάθε άλλη έδρα.

Το καλοκαίρι πλέον είναι προ των θυρών και επομένως σας εύχομαι ενα ήρεμο και ευτυχισμένο καλοκαίρι περιμένοντας να σας χαιρετίσω όλους στο γήπεδο!
Andrea Agnelli".
Συμπερασματικά (και μετά από συγκριτική ανάλυση με τις προηγούμενες δηλώσεις του): ο Andrea Agnelli αναβαθμίζει τον Marotta έναντι του Blanc, δίνει πλήρεις εξουσίες στον Del Neri για να επαναφέρει την πειθαρχία (που αναγνωρίζει ότι χάθηκε) στην ομάδα -και ατό το κάνει μετά την προειδοποίηση-αίτημα του προπονητή για πρόστιμο στον F.Melo- και ταυτόχρονα ζητά από τις αρμόδιες αθλητικές αρχές να ακολουθήσουν πολιτική ισονομίας μέσω της αθλητικής δικαιοσύνης: αυτό αφορά, προφανώς εκεί πάει η αναφορά στην "οποιαδήποτε ιστορική στιγμή", τόσο τις νέες υποθέσεις όπου εμπλέκεται η Inter (παράτυπη επαφή Moratti-Preziosi που βαρύνουν νομικά στη νομιμότητα των μεταγραφών Milito, Thiago Motta και τη βαθμολογική θέση των nerazzurri, όσο και την υπόθεση calciopoli και το αίτημα της Juventus να αφαιρεθεί το scudetto 2006 από την Inter, κάτι νπου μπορεί να γίνει άμεσα με όσα βγήκαν, και στη συνέχεια να επαναξετάσει την αθλητική δίκη: αυτό φαίνεται από την υπόμνηση ότι η Juventus είναι έτοιμη να απευθυνθεί σε "οποιαδήποτε άλλη έδρα"...

Πηγή: Juventus.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: