Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

O Bonucci θεωρείται παίχτης της Juve

Μετά από βδομάδες παράλληλων διαπραγματεύσεων με Bari-Genoa και με την Inter να βρίσκεται πίσω από τις αρνήσεις των δυο συλλόγων, o Marotta φαίνεται να κατάφερε να πάρει τον 23χρονο διεθνή κεντρικό αμυντικό Leonardo Bonucci.
Τι έκανε; Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της "Stampa", η Juventus βοήθησε το Βari να αποκτήσει το άλλο μισό δελτίο του παίχτη από τη Genoa ενώ έδινε στους griffoni το άλλο μισό δελτίο του Criscito και ανανέωνε τη συνδιοκτησία του Palladino.

6-7 εκ. μετρητά εκταμίευσε ο Marotta,

όσα υπολογίζει να πάρει από Tiago, Grosso


Με οικονομικούς όρους: η Juve βοήθησε το Bari να εξαγοράσει τον αμυντικό για 7,5 εκ., εισπράττοντας ταυτόχρονα 6 εκ. για το υπόλοιπο 50% του Criscito. Οπότε αγόρασε τον Bonucci από το Bari παραχωρώντας σε συνδιοκτησία στους pugliesi τον Sergio Almiron (το μισό του δελτίο εκτιμήθηκε γύρω στα 3 εκ.) και προσθέτοντας ένα ποσό σχεδόν 5 εκ.. Η εκροή σε μετρητά, επομένως, πρέπει να υπολογιστεί στα 6 εκ., ίσως 6,5, το πολύ 7. Όσα δηλαδή η Juve υπολογίζει να εισρεύσουν στα ταμεία της από τις παραχωρήσεις του Tiago και του Grosso στην Atletico Madrid, για τις οποίες η "Stampa" αναφέρει πως υπάρχει ήδη συμφωνία -ο Πορτογάλος είναι δεδομένο ότι συμφωνεί, απομένει να πει το "ναι" ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής.
Επίσημη ανακοίνωση Bari για Bonucci, Almiron

(Update 2) Στο site του το Bari ανακοίνωσε: "το Bari εξαγόρασε το δελτίο του αμυντικού Leonardo Bonucci για 8 εκ. €. Ο σύλλογος κατείχε ήδη το μισό δελτίο. Επιπλέον, κατέληξε σε συμφωνία με τη Juventus για τη συνιδιοκτησία του μέσου Sergio Almiron. Τις προσεχείς μέρες θα τυποποιηθούν οι λεπτομέρειες της επιχείρησης".
Νέο όνομα στον ορίζοντα: Riera
Επιστρέφει ο Lanzafame και πάει Pinzolo


Μετά την παραχώρηση των Ariaudo και Mirante (εδώ), και ενώ σήμερα αναμένεται να οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τον Martinez, η εφημερίδα αναφέρει ότι δόθηκε το μισό του Zalayeta στη Napoli για 0,5 εκ. ενώ υπάρχει εκκρεμότητα με το Palermo για το μισό του Lanzafame: οι Σικελοί δίνουν 2,5 εκ., η Juve τα θεωρεί λίγα και υπάρχει ο κίνδυνος οι δυο ομάδες να πάνε στη διαδικασία των κλειστών προσφορών που λήγει σήμερα.
Αφού κλείσει και αυτή η φάση, ο Marotta θα συνεχίσει την αναζήτηση παίχτών: καθώς απομακρύνεται ο Krasic, το νέο όνομα που ακούγεται είναι του 27χρονου Albert Riera της Liverpool που δεν κλήθηκε στο Μουντιάλ μιας και ο Benitez τον είχε παραγκωνίσει.

Κινητικότητα στην Wolfsburg με Dzeko


(Update) To site του "Tuttosport" επισημαίνει ότι η Wolfsburg ετοιμάζεται να πάρει τον Kjaer από το Palermo για 12-14 εκ, και κοιτάζει και για τον Cavani (που βλέπει Inter) δείχνοντας ότι ετοιμάζει τη διάδοχη κατάσταησ για τον Dzeko που σύμφωνα με την εφημερίδα βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων της Juve, έχοντας προσπεράσει Pazzini, Gilardino αλλά και Forlan. Δεν είναι εύκολη υπόθεση, με τόσους συλλόγους να ενδιαφέρονται αλλά στη Juventus δουλεύουν και προς την κατεύθυνση της ανταλλαγής (συν χρήματα) με τον Diego -αρκεί να πιεστεί ο Βραζιλιάνος που στις 3 Ιουλίου θα παρουσιαστεί στο Pinzolo γνωρίζοντας ότι με το 4-4-2 του Del Neri περιορίζονται οι δυνατότητές του να ξανακερδίσει μια φανέλα της Εθνικής Βραζιλίας. Το "Tuttosport" επισημαίνει πως αν γίνε άτι με τον Dzeko, δεν θα γίνει από την αρχή της προετοιμασίας.

Πηγή: La Stampa, Tuttosport, asbari.it

6 σχόλια:

magica juve είπε...

κατα τη γνωμη μου μεχρι στιγμης το μαροτα τα εχει παει αρκετα καλα...μακαρι να πουλησει και την υπολοιπη σαβουρα...μονο μην φερει πατσινι και τζιλαρντινο για επιθετικους...αν παρουν επιθετικο μακαρι να παροθν κασανο ή ροσι...

Un Gobbo ad Atene είπε...

Καλά κινείται και με βάση την οικονομική πραγματικότητα. Τώρα, όσον αφορά στον Pazzini, προσωπικά δεν τον συγκρίνω με τον Gilardino, που δεν μου αρέσει αλλά αυτά είναι γούστα που μόνο το γήπεδο μπορεί να δικαιώσει.

P.S. Προσωπικά, δεν μου αρέσει να αποκαλώ "σαβούρα" κανέναν παίχτη, της Juve ή άλλης ομάδας. Σύμφωνοι, έχουμε παίχτες που υπήρξαν, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο, παιχταράδες και δεν είναι πια και επομένως πρέπει να φύγουν αλλά δεν θα τους αποκαλούσα "σαβούρα". Αλλά και αυτό είναι θέμα γούστου

magica juve είπε...

εννοειται οτι δεν αποκαλω σαβουρα τον τρεζε ή τον καμο(οι οποιοι πρεπει να φυγουν)...αποκαλω τον γκροσο,ντε τσελιε,γκριγκερα,ζεμπινα,ποουλσεν και αμαουρι οι οποιοι για μενα δεν προσφεραν τπτ θετικο...

Un Gobbo ad Atene είπε...

Καταλαβαίνω τι εννοείς αλλά η διαφωνία μου, προσωπικότατη, δεν αφορά το ένα ή το άλλο όνομα αλλά ατόν καθεαυτόν τον χαρακτηρισμό: δεν μου αρέσει να αποκαλώ "σαβούρα" κανέναν, ακόμα και αν τον θεωρώ τελείως ακατάλληλο ή τελειωμένο για μια ομάδα σαν τη Juventus. Αλλά, επαναλαμβάνω, αυτό είναι θέμα προσωπικής έκφρασης, γούστου.

Μιας και ανέφερες ονόματα, όμως:
1. Trezegol, Camo: συμφωνώ ότι δείχνουν τελειωμένοι, αντιλαμβάνομαι ότι, ειδικά ο δεύτερος μεά την εμφάνιση στο Μουντιάλ, δύσκολα θα βρουν ομάδα που να τους δίνει το μισθό που παίρνουν. Ο Marotta δουλεύει γι' αυτό, ο David έχει πει πολλά "όχι", ο Camo οχυρώνεται πίσω από το συμβόλαιο. Ως τώρα.
2. Zebina, Τελείωσε αλλά, με την ευκαιρία θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάτι: ήταν στην μεγάλη (στην Ιταλία) ομάδα του Capello και από τους λίγους που έμειναν στη B. Το αναφέρω μόνο και μόνο γιατί υπάρχει ένας μύθος που τον καλλιεργήσαμε εμείς οι ίδιοι κάνοντας ότι δεν βλέπαμε ότι camo, Trezegol έμειναν με το ζόρι και το έδειξαν... Φυσικά πρέπει να φύγει, με ένα μικρό ευχαριστώ
3.Amauri. Δεν μου άρεσε από την αρχή (ειδικά για τα λεφτά που σπαταλήθηκαν γι' αυτόν), αναγνωρίζω ότι χωρίς εξτρέμ δεν μπορούσε να αποδώσει. Εύχομαι να δοθεί.
4. De Ceglie, Poulsen: δεν τους θεωρώ πρώτης γραμμής αλλά δεν θα βιαζόμουν να τους ξεφορτωθώ: χρειαζόμαστε και πάγκο, δεν είναι δυνατόν να αποκτήσουμε 22 νέους παίχτες, για οικονομικούς λόγους. Επιπλέον, δεν μετράω ιδιαίτερα την περυσινή χρονιά (ήταν τόσο καταστροφική που κανείς δεν μπορούσε να σωθεί) ούτε καν το Μουντιάλ που ακολούθησε (ακόμα και ο Chiellini έκανε ασυγχώρητο λάθος χθες, και ας ήταν ο καλύτερος στα μετόπισθεν). Αν βρεθεί καλή ευκαιρία ανταλλαγής ή πώλησης με τόσα λεφτά που να έχεις στο χέρι ένα καλό παίχτη, ok. Διαφορετικά, δεν με χαλάει να μείνουν. Τουλάχιστον δεν έδειξαν αδιαφορία και ποδοσφαιρικά, σε μια συμπαγή και πειθαρχημένη ομάδα θεωρώ ότι μπορούν να δώσουν εναλλακτικές λύσεις -μην ξεχναμε ότι με το Europa League από τις 29 Ιουλίου, αρκετούς διεθνείς να ξεκινάνε καθυστερημλενα την προετοιμασία και νέες αγορές να έρχονται αργότερα, χρειαζόμαστε παίχτες για να βγάλουν μια ιδιαίτερα φορτωμένη χρονιά: το EL έχει πολλά παιχνίδια.

Ανώνυμος είπε...

για τους παικτες δεν μπορω να πώ τώρα τίποτα.. θα το δούμε στην πορεία αλλα ο τρόπος πος λειτουργεί ο Μαρόρτα μ'αρέσει!

John The Terrible

Ανώνυμος είπε...

kalos fainetai stis symfwnies o marotta,apomenei na doume an 8a petyxoun oi paixtes...trelokefaloniths