Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Σκέψεις για την αξιοποίηση των χρημάτων που θα έφερναν Buffon, Trezeguet...

Εντείνονται οι φήμες για παραχώρηση, όχι μόνο του Trezeguet αλλά και του Buffon ώστε με τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν να αγοραστούν αρκετοί άσοι -και ήδη το αφεντικό της Udinese προσφέρει, ουσιαστικά, τον Quagliearella... Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι στις αρχές Μαρτίου η εφημερίδα της Οικογένειας, "La Stampa" (εδώ) σημείωνε ότι δεν συμφέρει η παραχώρηση του Buffon και επειδή δεν θα έπιανε τα ποσά που ακούγονται.

Ο Buffon είναι καλά στη Juventus,
αλλά αν έφτανε μια τρελή προσφορά
θα τη συζητούσαμε με τη Juventus...

(Update) "Σε σχέση με μια ενδεχόμενη αναχώρηση του Buffon, θεωρώ πως ό,τι γράφεται στις εφημερίδες δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια", δήλωσε στο "Radio Kiss Kiss" o ατζέντης του Νο 1, Silvano Martina. Επικαλούμενος, όμως, τα δημοσιεύματα που φέρουν τον Messi έτοιμο να φύγει για 100 εκ. και έχοντας σημειώσει ότι ο Buffon "βρίσκεται καλά στη Juventus και έχει συμβόλαιο ως το 2013", σημείωσε ότι " δεν υπάρχει παίχτης στον κόσμο που μπροστά σε μια τρέλα να μη βγει στην αγορά. Αν έφτανε μια απίστευτη προσφορά θα μιλήσουμε με τη Juventus. Μόλις πέρυσι ο Gianluigi υπέγραψε παράταση 5 ετών, επομένως μπορώ να εγγυηθώ ότι δεν υπάρχει προγραμματισμένη καμιά συνάντηση ούτε υπάρχει κάτι που να μπορεί να προϊδεάσει μια αναχώρηση του Buffon".
Στόχοι: Hamsik, D.Silva,
Kjaer, Agger, Maxi Rodriguez


Το άνοιγμα του προέδρου Cobolli Gigli για τον Buffon -"μια τρελή πρόταση θα έπρεπε να αξιολογηθεί"- αλλά και οι ανάλογες δηλώσεις του αθλητικού διευθυντή του συλλόγου Alessio Secco, έστω και αν έγιναν για τον Trezeguet ("όσους δέχτηκαν να κατέβουν στη Serie B ... δεν θα τους πουλήσουμε ποτέ από δική μας αυθόρμητη θέληση. Είναι διαφορετικό αν θελήσουν οι ίδιοι να ζητήσουν να φύγουν"), οδήγησαν στις πρώτες διαρροές και στα αντίστοιχα πρωτοσέλιδα.
Η "Gazzetta dello Sport" επισημαίνει πως με ένα ποσό της τάξης των 50-60 εκατ. από τον Buffon, συν 10 από τον Trezeguet (όσα φέρεται να προσφέρει η Chelsea στην οποία έκανε άνοιγμα ο σύμβουλος του παίχτη), συν τα 20 διαθέσιμα, η Juventus θα σκεφτόταν να προσεγγίσει τον Hamsik (αξιολογείται στα 30 εκ.) ή τον D.Silva που λόγω οικονομικών προβλημάτων θα μπορούσε να πουληθεί 25 εκ. από τη Valencia. Μάλιστα, από τους Ισπανούς θα μπορούσε να αποκτηθεί και ο δεξιός μπακ Miguel (7 εκ.) ενώ για την ενίσχυση του κέντρου της άμυνας το ενδιαφέρον στρέφεται στον Kjaer της Palermo (έχει ρήτρα εξαγοράς 12 εκ.) και στον Agger, επίσης Δανό, της Arsenal με ρήτρα 8 εκατ.
Και βέβαια, υπάρχει το ζήτημα με την αντικατάσταση του Buffoν και εκεί το μόνο όνομα που έχει ακουστεί είναι του Handanovic της Udinese, που τελευταία εμφανίζεται λίγο ασταθής ενώ το πιο γερό όνομα από τους νέους της Serie A είναι ο Marcetti της Cagliari. Επιπλέον, η ισπανική "El Mundo Deportivo" γράφει ότι η Juve, όπως και η Roma, ενδιαφέρονται για τον Maxi Rodriguez του οποίου το συμβόλαιο λήγει το 2010.

Άνοιγμα της Udinese για το πέρασμα
του Fabio Quagliarella στη Juventus...

Όσον αφορά στον Fabio Quagliarella, είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι το αφνετικό της Udinese, Pozzo -που υποσχέθηκε η ομάδα του να κάνει το παν για να κερδίσει την Κυριακή την Inter- μιλώντας στην "Tuttosport" άνοιξε μόνος του το θέμα: "τώρα, εσείς θα θέλετε να με ρωτήσετε για τον Quagliarella και τη Juve", είπε για να συμπληρώσει ότι με τη Juve έχει "άριστες σχέσεις και στο παρελθόν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε μεταγραφές με αμοιβαία -τόνισε- ικανοποίηση αλλά για τον Quagliarella δεν μιλήσαμε ακόμα"... "Θα μπορούσε να συμβεί;". "Όταν οι μεγάλες ομάδες ενδιαφέρονται για έναν παίχτη σου, έχει ελάχιστη εξουσία για να εμποδίσεις την εξέλιξη των πραγμάτων", είπε αναγνωρίζοντας ότι ο διεθνής επιθετικός, που προορίζεται για τη θέση του Trezeguet, έχει φιλοδοξίες υψηλότερες απ' αυτές που μπορεί να του εγγυηθεί ένας σύλλογος σαν τον δικό του...

Πηγές: Gazzetta dello Sport, Tuttosport, TMW

Δεν υπάρχουν σχόλια: