Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Buffon: περήφανος για αυτά τα 300 ματς!

Με μερικές βδομάδες καθυστέρηση λόγω του τραυματισμού του που τον άφησε εκτός αγώνων για το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου γύρου, ο Gianluigi Buffon θα πιάσει τις 300 εμφανίσεις με τη φανέλα της Juventus αυτήν την Κυριακή, στο ματς την Chievo περνώντας έτσι στην ιστορία του club ως ο 37ος που πέρασε το όριο! Οι αμέσως προηγούμενη ήταν, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Alessandro Birindelli (σταμάτησε στις 305) και ο Pavel Nedved, που έχει ως τώρα 319 εμφανίσεις in bianconero. Αρχηγός σε αυτήν ειδική λίστα, ο capitano Alessandro Del Piero με ...600 παρά 7!
Φυσικά, στη λίστα υπάρχουν και μερικοί τερματοφύλακες με πρώτο πρώτο το θρυλικό Dino Zoff, επίσης Παγκόσμιο Πρωταθλητή (476 εμφανίσεις) και αμέσως μετά τους: Stefano Tacconi (377) και Giampiero Combi (επίσης Παγκόσμιος Πρωταθλητής, και αυτός ως capitano, 367 εμφανίσεις). Ακολουθούν άλλοι δυο τερματοφύλακες τους οποίους ο Buffon θα προσπεράσει ήδη αυτή τη σεζόν: ο Roberto Anzolin (305 εμφανίσεις) και ο Angelo Peruzzi (301).
Ήδη ο Gigi εξέφρασε την ικανοποίησή του στο προσωπικό του site www.gianluigibuffon.com. "Αυτός ο σταθμός με κάνει περήφανο. 300 εμφανίσεις με την ίδια ομάδα δεν είναι ποτέ εύκολο πράγμα, κυρίως αν αυτή λέγεται Juventus. Αλλά είναι και ένα σημάδι συνέχειας που κατάφερα να πετύχω αυτά τα 8 χρόνια που είμαι στο Τορίνο". Να ευχηθούμε να πιάσει και να περάσει το μεγάλο Dino Zoff; Ναι, αν και δεν φαίνεται...

Πηγές: Juventus.com, JuWorld.Net

Δεν υπάρχουν σχόλια: